ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Alfa Romero

SAO PAULO, BRAZIL - JULY 09:  Sergio Romero of Argentina celebrates saving the penalty of Wesley Sneijder of the Netherlands in a shootout during the 2014 FIFA World Cup Brazil Semi Final match between the Netherlands and Argentina at Arena de Sao Paulo on July 9, 2014 in Sao Paulo, Brazil.  (Photo by Matthias Hangst/Getty Images)
SAO PAULO, BRAZIL - JULY 09: Sergio Romero of Argentina celebrates saving the penalty of Wesley Sneijder of the Netherlands in a shootout during the 2014 FIFA World Cup Brazil Semi Final match between the Netherlands and Argentina at Arena de Sao Paulo on July 9, 2014 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Matthias Hangst/Getty Images) GETTY IMAGES

Η ακτινογραφία του Σέρχιο Ρομέρο που κατάφερε με τις αποκρούσεις του στα πέναλτι να οδηγήσει την Αργεντινή στον τελικό του Μουντιάλ. Αναπληρωματικός στη Μονακό, το πρωτάθλημα με την Άλκμααρ του φαν Χάαλ και η εμπιστοσύνη του Σαμπέλα.

Ο Λουίς φαν Χάαλ ισχυρίστηκε πως δίδαξε στον Σέρχιο Ρομέρο πως να αποκρούει πέναλτι όταν συνεργάστηκαν στην Άλκμααρ.

Ο 27χρονος γκολκίπερ δικαίωσε τον πρώην προπονητή του, την πλέον ακατάλληλη στιγμή, στο πιο κρίσιμο ματς για τον Ολλανδό τεχνικό.

Με τα δύο πέναλτι (Φλάαρ και Σνάιντερ) που εξουδετέρωσε ο Αργεντινός τερματοφύλακας, η Ολλανδία έμεινε εκτός τελικού την στιγμή που ο Ρομέρο έγραψε και το δικό του όνομα στην ανθολογία των ηρώων-τερματοφυλάκων.

Ο Ρομέρο αποτελεί πρώτη επιλογή του Αλεχάντρο Σαμπέλα από την μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Αργεντινής.

Alfa Romero
© AFP/GETTY IMAGES

Την περυσινή σεζόν παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού στην Μονακό από την Σαμπντόρια στην οποία υπέγραψε το 2011.

Είναι χαρακτηριστικό πως στους Μονεγάσκους την περυσινή σεζόν είχε μόλις τρεις συμμετοχές καθώς έχασε την θέση του από τον Σούμπασιτς.

Παρόλα αυτά, ο Σαμπέλα δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να τον θέσει εκτός πλάνων του. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λουίς Φαν Χάαλ γνώριζε για τις δυνατότητες του Ρομέρο καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα Ολλανδίας (2008/09) με τον Αργεντινό πορτιέρο να αποτελεί τον φύλακα-άγγελο της AZ.

Alfa Romero
© AP

To 2009, ο άλλοτε γκολκίπερ της Ράσινγκ Κλουμπ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την "αλμπισελέστε". Έχει αγωνιστεί σε περίπου 160 ματς πρωταθλήματος, ενώ το 2010 ήταν βασικός και στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Alfa Romero
© GETTY IMAGES

Ο Ρομέρο εκτός από το πρωτάθλημα Ολλανδίας με την Άλκμααρ (2008/09), στέφθηκε χρυσός ολυμπιονίκης στο Πεκίνο (2008) έχοντας συμπαίκτη τον Λιονέλ Μέσι, αλλά και παγκόσμιος πρωταθλητής U-20 το 2007.

Alfa Romero
© GETTY IMAGES

Eίναι παντρεμένος με το μοντέλο και ηθοποιό, Ελιάνα Γκουέρσιο, η οποία σε ένα show για την αργεντίνικη τηλεόραση εμφανίστηκε γυμνή.

Mandatory Credit: Photo by Gabriel Piko/PikoPress/REX (3870058d)
 Eliana Guercio, wife of Argentina's Sergio Romero
 Nigeria v Argentina, 2014 FIFA World Cup, Group F, Estadio Beira-Rio, Porto Alegre, Brazl - 25 Jun 2014
Mandatory Credit: Photo by Gabriel Piko/PikoPress/REX (3870058d) Eliana Guercio, wife of Argentina's Sergio Romero Nigeria v Argentina, 2014 FIFA World Cup, Group F, Estadio Beira-Rio, Porto Alegre, Brazl - 25 Jun 2014 GABRIEL PIKO/PIKOPRESS/REX

Έχει μία κόρη ηλικίας τεσσάρων ετών, ενώ ο αδερφός του ικανότατου γκολκίπερ είναι επαγγελματίας μπασκετμπολίστας, έχοντας θητεύσει στο Φλόριντα Στέιτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ