X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΠΑΟΚ

Αλήθειες και ψέματα για το πρόβλημα του ΠΑΟΚ στο σκοράρισμα

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας INTIME SPORTS

Πως κατανέμονται σε σχέση με πέρυσι τα γκολ που έχει πετύχει η ομάδα του Λουτσέσκου στο πρωτάθλημα. Ποιοι υστερούν και ποιοι έχουν πάρει πάνω τους την “υπόθεση- γκολ” και πως ο Δικέφαλος ανεβάσει στα ύψη την παραγωγικότητα του

“Ο ΠΑΟΚ χάνει τα παιχνίδια του γιατί δεν έχει το εύκολο γκολ”. “Τα φορ του Δικέφαλου δεν σκοράρουν”. Το πρόβλημα που έχουν οι "ασπρόμαυροι" στην επίθεση είναι οφθαλμοφανές.

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν αξιοποιούν τις ευκαιρίες που δημιουργούν είτε οι ίδιοι, είτε οι συμπαίκτες τους, με αποτέλεσμα να χάνονται παιχνίδια και σημαντικοί βαθμοί και ο Δικέφαλος να μην παίρνει συνήθως όσα δικαιούται στον αγωνιστικό χώρο.

Πως γίνεται μια ομάδα που πέρυσι είχε σκοράρει περισσότερα από 130 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις να έχει λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος πρόβλημα στο γκολ;

Πως είναι δυνατόν να μην βρίσκει λύσεις στην επίθεση, την ώρα μάλιστα που το περασμένο καλοκαίρι ξόδεψε εκατομμύρια για να ενισχύσει την γραμμή κρούσης της με την απόκτηση του Φεντόρ Τσάλοφ και του Τάρικ Τισουντάλι;

Μήπως έχει χαθεί ο επιθετικός πλουραλισμός που ήταν πέρυσι ένα από τα μεγάλα όπλα για τους πρωταθλητές Ελλάδας;

Η αλήθεια είναι ότι τουλάχιστον σε ότι αφορά στο πρωτάθλημα ότι η κατάσταση μοιάζει να είναι κάπως… μπερδεμένη. Σε καμία περίπτωση πάντως ο ΠΑΟΚ δεν έχει απολέσει την ικανότητα του να παίρνει γκολ από όλες τις γραμμές του.

Αντίθετα έχει βάλει στη λίστα των σκόρερ του περισσότερους παίκτες από όσους είχε πέρυσι μετά από 11 αγωνιστικές.

Στον ίδιο αριθμό αγώνων την περασμένη αγωνιστική περίοδο ήταν οκτώ οι ποδοσφαιριστές που είχαν σκοράρει τα 20 από τα 21 γκολ που είχε πετύχει η ομάδα της Θεσσαλονίκης (υπήρξε και ένα αυτογκόλ), ενώ φέτος είναι 11 οι παίκτες του ΠΑΟΚ που έχουν συγκομιδή 18 γκολ (και φέτος υπάρχει ένα αυτογκόλ).

Κάτι που σημαίνει ότι όχι μόνο δεν έχει μειωθεί ο επιθετικός πλουραλισμός της ομάδας του Λουτσέσκου, αλλά έχει γίνει ακόμη πιο έντονος.

Γιατί λοιπόν ο ΠΑΟΚ δείχνει εικόνα μιας ομάδας που δεν σκοράρει με την ίδια ευκολία που το έκανε την περασμένη, πρωταθληματική για αυτόν σεζόν, όταν πολλές φορές οι ποδοσφαιριστές του έδειχναν ικανοί να μπουν με την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα;

Μειωμένα κατά 50%

Η απάντηση είναι μάλλον εύκολη. Γιατί ενώ και πέρυσι υπήρχε το “πρόβλημα των φορ στο γκολ”, με τους επιθετικούς να μην σκοράρουν όσο θα περίμενε κανείς, φέτος είναι λιγότερα τα γκολ που συνεισφέρουν οι μεσοεπιθετικοί του.

Και μάλιστα τα φετινά γκολ που έχει πάρει από τους μεσοεπιθετικούς του είναι μειωμένα κατά 50% σε σχέση με όσα είχαν σκοράρει στις πρώτες 11 αγωνιστικές του περασμένου πρωταθλήματος.

Από τα δέκα γκολ που είχαν σκοράρει πέρυσι Ζίβκοβιτς (έξι), Κωνσταντέλιας (δύο) και Μουργκ (δύο), φέτος έχουν δώσει δύο ο Σέρβος, ένα ο Αυστριακός και από ένα Ντεσπόντοφ και Τάισον.

Τα μισά από τα περυσινά (τρία φέτος, έξι πέρυσι) έχουν συνεισφέρει και οι επιθετικοί κρούσης με τον Τισουντάλι να σκοράρει δύο και τον Τσάλοφ ένα. Πέρυσι ο Μπράντον είχε πανηγυρίσει ήδη τρία γκολ, ο Σαμάτα είχε δύο και ο Τζίμας ένα.

Με την παραγωγικότητα φορ και μεσοεπιθετικών να μειώνεται στο μισό ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι οι άλλες δυο γραμμές του σκοράρουν περισσότερο από πέρυσι.

Η άμυνα έχει δώσει μέχρι τώρα τρία γκολ (Μπάμπα δύο, Σάστρε ένα) ενώ στα πρώτα 11 της περασμένης αγωνιστικής περιόδου είχε σκοράρει μόνο ο Κουλιεράκης και οι κεντρικοί χαφ άλλα επτά έναντι τριών πέρυσι.

Σβαμπ που έχει τέσσερα, Καμαρά δύο και ο Οζντόεφ με ένα συνιστούν αυτή την περίοδο την πλέον αξιόπιστη γραμμή του ΠΑΟΚ στο σκοράρισμα.

Τι δείχνουν όλα αυτά; Ότι ο ΠΑΟΚ για να γίνει περισσότερο παραγωγικός στο σκοράρισμα θα πρέπει πρώτα από όλα να πάρει περισσότερα γκολ από τους μεσοεπιθετικούς του.

Από την γραμμή που έχει υποστεί τις λιγότερες αλλαγές σε σχέση με την περασμένη σεζόν, αλλά παρουσιάζεται εντελώς διαφορετική στα στατιστικά της.

Ο Ζίβκοβιτς έχει το 1/3 των γκολ που είχε βάλει μέχρι και την 11η αγωνιστική πέρυσι και ο Κωνσταντέλιας δεν έχει ακόμη πανηγυρίσει γκολ στο πρωτάθλημα παρά το γεγονός ότι τελειώνει περισσότερες φάσεις από όσες την περασμένη σεζόν.

Το θέμα με τους φορ, από ότι φαίνεται δεν έχει πλέον να κάνει μόνο με τα πρόσωπα αλλά και τον τρόπο παιχνιδιού του Δικεφάλου, που βάζει τους επιθετικούς κρούσης να παίζουν για την ομάδα και όχι την ομάδα να παίζει για αυτούς.

Οι 11 σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα

  • Σβαμπ 4
  • Καμαρά 2
  • Μπάμπα 2
  • Ζίβκοβιτς 2
  • Τισουντάλι 2
  • Οζντόεφ 1
  • Μουργκ 1
  • Ντεσπόντοφ 1
  • Τσάλοφ 1
  • Τάισον 1
  • Σάστρε 1
TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ