ΑΡΗΣ

Άλκμααρ - Άρης 2-1: Ήττα για τον Άρη, αλλά εξαιρετικό πρώτο δείγμα για τη συνέχεια

/ 2  /   /  -
Ο φιλικός αγώνας του Άρη απέναντι στην Άλκμααρ. EUROKINISSI SPORTS

Ο Άρης ηττήθηκε με 2-1 στη φιλική αναμέτρηση με την Άλκμααρ, ωστόσο οι εντυπώσεις που άφησε είναι κάτι παραπάνω από θετικές απέναντι σε ένα πολύ δυνατό, αλλά και συνάμα πιο έτοιμο αντίπαλο.

Ήττα για τον Άρη στην Ολλανδία με 2-1 με αντίπαλο την Άλκμααρ, σε έναν αγώνα όπου οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με δυναμισμό παρά το γεγονός πως επρόκειτο για φιλικό, με τους "κίτρινους" όχι μόνο να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του αγώνα, αλλά και να υπερέχουν σημαντικά σε μεγάλα διαστήματα της αναμέτρησης.

Ο Άρης κατάφερε να διαχειριστεί πολύ καλά τον αγώνα και μπόρεσε να σταθεί επάξια απέναντι στην πιο έτοιμη ολλανδική ομάδα, ωστόσο μερικά λάθη στην αμυντική λειτουργία, σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα του αντιπάλου, ήταν εκείνα που έκριναν την αναμέτρηση.

Το ματς

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα, ο Άρης επιχείρησε με την ταχύτητά του και την πίεση που ασκούσε στον άξονα να κλέβει την μπάλα και να βγαίνει στην αντεπίθεση προκειμένου να βρει εκτεθειμένη την άμυνα της Άλκμααρ. Αυτή η στρατηγική έφερε αποτελέσματα από νωρίς στο 5ο λεπτό στη φάση του κερδισμένου πέναλτι, το οποίο όμως ο Σαβέριο δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε τέρμα.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Γιάννης Φετφατζίδης βρέθηκε με τον ίδιο τρόπο σε καλή θέση εκτός περιοχής, με το σουτ το οποίο επιχείρησε να φεύγει μόλις λίγα μέτρα άουτ. Παρόλα αυτά, το σκορ άνοιξε η Άλκμααρ, η οποία στη πρώτη επικίνδυνη φάση που δημιούργησε κατάφερε να σκοράρει στο 21ο λεπτό έπειτα από γύρισμα στην μικρή περιοχή του Άρη.

Βέβαια, η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν σταμάτησε να αγωνίζεται με την ίδια φιλοσοφία με αποτέλεσμα να κλέψει για άλλη μία φορά στον άξονα την μπάλα, η οποία εν τέλει κατέληξε να βρεθεί στη μικρή περιοχή των Ολλανδών, με τον Σαμόρα να σκοράρει από κοντά φέρνοντας το ματς στα ίσια στο 29'.

Στη συνέχεια και μέχρι την λήξη του ημιχρόνου μπορεί να μην υπήρξαν τόσο σημαντικές φάσης και για τις δύο πλευρές, ωστόσο η ομάδα του Άρη αποδείκνυε ξεκάθαρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο πως μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα τον αγώνα διατηρώντας τον έλεγχο απέναντι σε μία ομάδα υψηλού επιπέδου. Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, ενώ παράλληλα έδειχνε ότι μπορεί να απειλήσει τους Ολλανδούς.

Στην έναρξη του δεύτερου μέρους του αγώνα, η εικόνα ήταν παρόμοια για τους "κίτρινους", οι οποίοι ουσιαστικά δεν κινδύνεψαν, ενώ αντιθέτως η άμυνα της Άλκμααρ έδειχνε εκτεθειμένη κάθε φορά που οι Θεσσαλονικείς με άμεσο ποδόσφαιρο λίγων επαφών έφτανε κοντά στην περιοχή της.

Κόντρα όμως στην ροή του αγώνα, η αποτελεσματικότητα της Άλκμααρ κατάφερε να της χαρίσει άλλο ένα τέρμα, αφού ο Πενέτρα σκοράρε στο 68' ανενόχλητος μέσα από την μικρή περιοχή έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπαζούρ, με τους αμυντικούς του Άρη να βρίσκονται σε λάθος θέσεις δημιουργώντας σύγχυση στην άμυνα.

Μέχρι και το τέλος του αγώνα, δεν υπήρξαν πολλές φάσεις, με του δύο προπονητές να προχωρούν σε αλλαγές και το τέμπο να έχει πέσει αισθητα. Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε ο αγώνας, ο οποίος έστειλε θετικά δείγματα γραφής για την ομάδα του Άκη Μάντζιου και τους παίκτες του, οι οποίοι έδειξαν να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση.

TAGS ΑΡΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ