CHAMPIONS LEAGUE

Άλκμααρ-Ολυμπιακός: 0-0

Ο ουσιαστικός Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στην Άλκμααρ (0-0) και χρειάζεται ένα βαθμό με τους ''κανονιέρηδες'' της Άρσεναλ για την πρόκριση, αδιαφορώντας για Σταντάρ (video)

Ο Ζίκο το ζήτησε στην συνέντευξη Τύπου και οι ποδοσφαιριστές του έκαναν πραγματικότητα την πρώτη του επιθυμία. "Θέλω "Χ" με Άλκμααρ και νίκη με ΠΑΟ", δήλωσε την Δευτέρα ο Βραζιλιάνος και οι Πειραιώτες δίχως να "ιδρώσουν" ιδιαίτερα τα κατάφεραν στην Ολλανδία (για τον Παναθηναϊκό θα δούμε την Κυριακή).

Αυτό που χρειάστηκε για να φύγουν οι "ερυθρόλευκοι" με τον βαθμό της ισοπαλίας από την Ολλανδία ήταν μια σχεδόν αλάνθαστη αμυντική λειτουργία, ένα ώριμο παιχνίδι και από τους 11 ποδοσφαιριστές, κανένα σημάδι χαλαρότητας (όπως στα Γιάννινα) και φυσικά συγκέντρωση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν φοβήθηκαν, έπαιξαν έξυπνα, δεν άφησαν τους αντιπάλους να τους απειλήσουν και θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη αφού έχασαν ευκαιρίες με τον Μήτρογλου, τον Ζαϊρί και τον Λεονάρντο. Με λίγα και απλά λόγια ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς καλύτερη ομάδα.

Ακόμα με την ισοπαλία πάντως οι "ερυθρόλευκοι" είναι απολύτως ικανοποιημένοι αφού πλέον θέλουν μόλις έναν βαθμό με την Άρσενα στο "Καραϊσκάκη" για να περάσουν στις "16" κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Τα σενάρια πρόκρισης


Ο Ολυμπιακός προκρινεται στην επόμενη φάση -ανεξαρτήτως του άλλου παιχνιδιού- αν πάρει ένα βαθμό απέναντι στην Άρσεναλ. Θα χρειαστεί δηλαδή νίκη ή ισοπαλία στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων που θα διεξαχθεί στο "Καραϊσκάκη" απέναντι στην αδιάφορη αγγλική ομάδα.

Οι Πειραιώτες προκρίνονται ακόμη και με ήττα αρκεί η Σταντάρ να μην νικήσει εντός έδρας την Άλκμααρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ολλανδοί δεν θα είναι αδιάφοροι, καθώς θα παλέψουν σε αυτό το ματς για την πρόκριση στο UEFA.

Τα παιχνίδια Ολυμπιακός-Άρσεναλ και Σταντάρ-Άλκμααρ θα διεξαχθούν στις 9 Δεκεμβρίου.

Ο αγώνας



Με το αγαπημένο του και συνηθισμένο 4-4-1-1 παρέταξε την ομάδα του ο Ζίκο. Την "ερυθρόλευκη" εστία υπερασπίστηκε ο Νικοπολίδης, σέντερ μπακ ήταν οι Μέλμπεργκ και Ζεβλάκοφ, αριστερά ο Ραούλ Μπράβο, δεξιά ο Γκαλίτσιος, στα χαφ ήταν το δίδυμο Ντουντού-Μαρέσκα, δεξιά ήταν ο Ζαϊρί, αριστερά ο Λεονάρντο, στην κορυφή της επίθεσης ο Μήτρογλου και λίγο πιο πίσω ο Όσκαρ.

Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό από τα πρώτα κιόλας λεπτά, παρά τον δυνατό άνεμο που έκανε την ζωή και για την ακρίβεια την δουλειά των ποδοσφαιριστών δύσκολη. Για τον Ολυμπιακό ο αέρας ήταν αρκετά ευνοϊκός στο πρώτο μέρος κι αυτό προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Ζαϊρί στο 7ο λεπτό με το σουτ του από πλάγια θέση όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Μορένο.

Με σουτ προσπάθησαν να απειλήσουν και οι Ολλανδοί όμως ούτε αυτό του Σβερτς (9'), ούτε αυτό του Σάαρς (13') δεν ανησύχησαν τον Νικοπολίδη. Γενικά η Άλκμααρ δεν κατάφερε να φτάσει πολλές φορές με αξιώσεις στα "ερυθρόλευκα" καρέ αφού η άμυνα των παικτών του Ζίκο ήταν πολύ καλή.

Λενς VS Mήτρογλου

Μοναδικός "πονοκέφαλος" για τους Πειραιώτες ήταν ο Λενς που στο 22' και στο 29' έφτασε κοντά στο γκολ όμως η μπάλα και στις δύο περιπτώσεις κατέληξε άουτ.

Ένα λεπτό νωρίτερα (28') πάντως ο Ολυμπιακός είχε μια καλή στιγμή να απειλήσει όμως η κεφαλιά του Μήτρογλου ύστερα από σέντρα του Ζαϊρί κατέληξε στα χέρια του Ρομέρο.

Η μάχη ανάμεσα στον Λενς και τον Μήτρογλου συνεχίστηκε με τους δύο παίκτες να φτάνουν κοντά στις αντίπαλες εστίες. Παρόλα αυτά ούτε ο επιθετικός του Ολυμπιακού στο 31' ούτε ο Ολλανδός φορ ένα λεπτό μετά (32') κατάφεραν να σκοράρουν.

Η μεγάλη ευκαιρία του Ζαουάντ

Η μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους ήταν "ερυθρόλευκη" και δεν την έχασε αυτή την φορά ο Μήτρογλου. Στο 34' οι Πειραιώτες έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ όμως το σουτ του αμαρκάριστου Ζαϊρί μέσα από την περιοχή δεν ήταν δυνατό και έδωσε την ευκαιρία στον Ρομέρο να σώσει την εστία του.

Στο επόμενο λεπτό (35') ο Μέντες Ντα Σίλβα προσπάθησε να απαντήσει στην ευκαιρία του Ζαϊρί όμως το σουτ μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Νικοπολίδης.

Το ημίχρονο πλησιάζε προς την λήξη του και όλα έδειχναν πως το 0-0 θα μείνει. Έτσι και έγινε! Ο Μαρέσκα προσπάθησε βέβαια να σκοράρει στο 41' όμως την κεφαλιά του μπλόκαρε ο πορτιέρο της Άλκμααρ και έτσι το πρώτο μέρος τελείωσε όπως ακριβώς ξεκίνησε.

Στην επανάληψη πάντως τα πράγματα ήταν αρκετά πιο δύσκολα για τους παίκτες του Ζίκο αφού οι φιλοξενούμενοι πάτησαν γκάζι και έψαχναν το γκολ. Είχαν μάλιστα δύο πολύ καλές στιγμές για να παραβιάσουν την εστία του Νικοπολίδη. Στην πρώτη (62') το σουτ του Χόλμαν πέρασε άουτ, ενώ στην δεύτερη ο Έλληνας πορτιέρο έδιωξε εντυπωσιακά σουτ του Βέρνμπλουμ που είχε αλλάξει πορεία μετά από κόντρα.

Ένα εύκολο βράδυ για τον "ώριμο" Ολυμπιακό

Τα λεπτά περνούσαν και το άγχος μεγάλωνε για τους Ολλανδούς που δεν ήθελαν κανένα αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη. Αυτό βέβαια λειτούργησε υπέρ των Πειραιωτών που όσο το παιχνίδι πλησίαζε προς τη λήξη τόσο δημιουργούσαν ευκαιρίες. Τρανό παράδειγμα η φάση στο 70' όπου Ζαϊρί και Γκαλίτσιος συνεργάστηκαν άψογα όμως ο Μήτρογλου δεν πρόλαβε τον Ρομέρο.

Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν το απόλυτο αφεντικό στα τελευταία λεπτά καθώς όχι μόνο δεν απειλήθηκαν καθόλου αλλά είχαν δύο καλές στιγμές να φύγουν από την Ολλανδία με το τρίποντο της νίκης. Παρόλα αυτά ούτε ο Λεονάρντο (84'), ούτε ο Ντουντού (85') κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα και ο Ολυμπιακός πλέον θέλει έναν βαθμό με την Άρσεναλ στο "Καραϊσκάκη" για να πάρει την πρόκριση στους "16".

Στιγμιότυπα από την αναμέτρηση



Oι συνθέσεις των ομάδων

Άλκμααρ (Ρόναλντ Κούμαν): Ρομέρο, Σβερτς, Μοϊζάντερ, Μορένο, Ποκονιόλι, Λενς, Μέντες Ντα Σίλβα, Βέρνμπλουμ, Σάαρς (88΄ Μάρτενς), Χόλμαν (78΄ Αρι Περέιρα), Ντεμπελέ (Πέλε).

Ολυμπιακός (Zίκο): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο, Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ, Ζαϊρί (90΄+ Πάντος), Ντουντού, Μαρέσκα, Λεονάρντο, Όσκαρ, Μήτρογλου.

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο (Ισπανία)

Κίτρινες: Ποκονιόλι, Σάαρς, Μορένο / Μήτρογλου, Μπράβο
To Live του αγώνα... από τον Γιώργο Μαρκόπουλο
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Ολυμπιακός
(Ζίκο): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Όσκαρ, Ζαϊρί, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Μήτρογλου, Λεονάρντο, Μαρέσκα
Η 11άδα των γηπεδούχων Άλκμααρ
(Κούμαν): Ρομέρο, Μορένο, Ποκονιόλι, Μέντες ντα Σίλβα, Λενς, Σάαρς, Βέρνμπλουμ, Ντεμπελέ, Μοϊσάντερ, Χόλμαν, Σβερτς
1' Έναρξη αγώνα
7' Σουτ Ολυμπιακός Ζαϊρί
Το πρώτο σουτ της βραδιάς ανήκει στον Ολυμπιακό! Ο Ζαϊρί δοκίμασε με το δεξί να νικήσει τον Ρομέρο, αλλά ο τερματοφύλακας των Ολλανδών μπλόκαρε
9' Σουτ Άλκμααρ Σβερτς
Σέντρα σουτ από τον Σβερτς, η μπάλα κατέληξε στην έξω πλευρά των διχτύων του Νικοπολίδη
12' Σουτ Ολυμπιακός Μαρέσκα
Μακρινό σουτ του Μαρέσκα με το αριστερό, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρομέρο
13' Σουτ Άλκμααρ Σάαρς
Σουτ του Σάαρς αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, καμία ανησυχία για τον Νικοπολίδη
17' Κεφαλιά Ολυμπιακός Ζεβλάκοφ
Κεφαλιά του Ζεβλάκοφ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ζαϊρί, η μπάλα απομακρύνεται από τους αμυντικούς
19' Σουτ Ολυμπιακός Ζαϊρί
Διαγώνιο σουτ του Ζαϊρί, η μπάλα πέρασε άουτ
22' Ευκαιρία Άλκμααρ Λενς
Στην αντεπίθεση η Άλκμααρ με τον Λενς, ο τελευταίος προλαβαίνει την έξοδο του Νικοπολίδη αλλά η προβολή του καταλήγει άουτ
28' Ευκαιρία Ολυμπιακός Μήτρογλου
Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να ανοίξει το σκορ! Ο Ζαϊρί έκανε τη σέντρα, ο Μήτρογλου από το ύψος της μικρής περιοχής πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ
29' Ευκαιρία Άλκμααρ Λενς
Άμεση απάντηση από τους Ολλανδούς! Ο Ζεβλάκοφ στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστρωσε την μπάλα στον Λενς αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη
31' Σουτ Ολυμπιακός Μήτρογλου
Σουτ με το δεξί από τον Μήτρογλου, η μπάλα βρίσκει σε αντίπαλο σώμα και καταλήγει κόρνερ
32' Ευκαιρία Άλκμααρ Λενς
Η Άλκμααρ απειλεί με πρωταγωνιστή και πάλι τον Λενς. Ο άσος των Ολλανδών έκανε το κοντρόλ μέσα στην περιοχή, απέφυγε τον Μπράβο αλλά υπό την πίεση του Μέλμπεργκ έστειλε την μπάλα άουτ
34' Ευκαιρία Ολυμπιακός Ζαϊρί
Μεγάλη ευκαιρία με τον Ζαϊρί να ανοίξει το σκορ ο Ολυμπιακός! Το σουτ όμως του Μαροκινού από πλεονεκτική θέση ήταν ξεψυχισμένο δίνοντας το δικαίωμα στον Ρομέρο να αποσοβήσει το γκολ
35' Ευκαιρία Άλκμααρ Μέντες ντα Σίλβα
Απαντά με σουτ του Μέντες ντα Σίλβα η Άλκμααρ, αλλά ο Νικοπολίδης με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα
40' Σουτ Άλκμααρ Ντεμπελέ
Σουτ του Ντεμπελέ από καλή θέση, ο Νικοπολίδης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια
41' Κεφαλιά Ολυμπιακός Μαρέσκα
Μπαλιά του Γκαλίτσιου, ο Μαρέσκα πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Ρομέρο
45' Έναρξη καθυστερήσεων 1 λεπτό
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
51' Σουτ Άλκμααρ Μέντες ντα Σίλβα
Μακρινό σουτ από τον Μέντες ντα Σίλβα, ο Νικοπολίδης ήλεγχε την πορεία της μπάλας που κατέληξε άουτ
58' Σουτ Άλκμααρ Λενς
Πλασέ του Λενς από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα άουτ
62' Ευκαιρία Άλκμααρ Χόλμαν
Η Άλκμααρ απείλησε με σουτ του Χόλμαν μέσα από την περιοχή, ωστόσο η προσπάθειά του κατέληξε άουτ
64' Ευκαιρία Άλκμααρ Βέρνμπλουμ
Τρομερή απόκρουση από τον Νικοπολίδη! Ο Βέρνμπλουμ σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και ο Έλληνας πορτιέρο με υπερένταση απομάκρυνε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ
65' Κίτρινη κάρτα Άλκμααρ Ποκονιόλι
68' Αλλαγή παίκτη Άλκμααρ
Ο Γκρατσιάνο Πελέ στη θέση του Ντεμπελέ
70' Ευκαιρία Ολυμπιακός Μήτρογλου
Εκπληκτική προσπάθεια από Ζαϊρί και Όσκαρ, ο Γκαλίτσιος τροφοδοτείται από τον Μαροκινό με τον Έλληνα αμυντικό να κάνει εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά αλλά προ του Μήτρογλου ο Ρομέρο με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα
73' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Μήτρογλου
77' Σουτ Ολυμπιακός Μήτρογλου
Μακρινό σουτ του Μήτρογλου, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
78' Αλλαγή παίκτη Άλκμααρ
Ο Άρι στη θέση του Χόλμαν
81' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Ραούλ Μπράβο
84' Ευκαιρία Ολυμπιακός Λεονάρντο
Σπουδαία ευκαιρία πάει χαμένη για τον Ολυμπιακό! Ο Όσκαρ με μαγική μπαλιά έβγαλε σε θέση βολής τον Λεονάρντο αλλά το διαγώνιο σουτ του τελευταίο απέκρουσε ο Ρομέρο
85' Ευκαιρία Ολυμπιακός Ντουντού
Φαλτσαριστό σουτ του Ντουντού από το ημικύκλιο της περιοχής η μπάλα πέρασε άουτ
89' Αλλαγή παίκτη Άλκμααρ
Ο Μάρτενς στη θέση του Σάαρς
90' Έναρξη καθυστερήσεων 3 λεπτά
90' Κίτρινη κάρτα Άλκμααρ Μορένο
90' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Πάντος στη θέση του Ζαϊρί
90' Λήξη αγώνα

























































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ