ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αλλάξανε τα πλάνα

Αλλάξανε τα πλάνα
collocini

Εξέχουσα η περίπτωση Κολοτσίνι στο μεταγραφικό σχεδιασμό. Π.Κόκκαλης: ''Αλλάξανε τα πλάνα μας''

Τι περιμένουν στον Ολυμπιακό, αυτές τις ώρες;
Πρώτον, να ακούσουν τι θα πει ο Καστίγιο. Ο Ουρουγουανός, έφυγε για την Σαχτάρ και αντιμετώπισε την μεταγραφή του, ως «διωγμό» από τους πρωταθλητές. Βέβαια, τόνισε ο ίδιος ότι συνολικά θα πάρει 12,5 εκ. ευρώ, αλλά αυτό πέρασε από πολλούς στο…ντούκου. Θα ‘χει πάντως ενδιαφέρον. Και ο Ριβάλντο όταν έφυγε είπε πολλά, αλλά στου δρόμου τα μισά, αυτοί που αρχικά τάχθηκαν υπέρ του Βραζιλιάνου άλλαξαν άποψη.

Δεύτερον, να δουν πόσες μεταγραφές θα κάνουν. Αν η ομάδα πρέπει να φτάσει στο ανώτατο της ενίσχυσής της, τότε χρειάζονται τρεις παίκτες. Άλλο ένα κεντρικό χαφ, ένας αριστερός πλάγιος και ένας κεντρικός αμυντικός. Ωστόσο, η περίπτωση της μεταγραφής του πρώτου, είναι κομματάκι δύσκολη.

Κι αυτό γιατί, υπάρχουν κάμποσοι ποδοσφαιριστές, που διεκδικούν μια θέση και μάλιστα «παλιές καραβάνες», με αποτέλεσμα ο Λεμονής να μην επιθυμεί να πονοκεφαλιάσει κι άλλο. Για την θέση του αμυντικού, εκεί ναι, γίνεται παιχνίδι. Οι υποψήφιοι έχουν αρχίσει να φαίνονται και όπου να ‘ναι, θα εμφανίσει τις αληθινές του διαθέσεις και ο Ολυμπιακός. Παίκτης για αριστερά, λογικά θα αποκτηθεί, άλλωστε ήταν μια μεταγραφή που την ζήταγε ο Λεμονής, ακόμη κι όταν υπήρχε Καστίγιο για τον Ολυμπιακό.

Ο Κολοτσίνι
Η περίπτωση του Κολοτσίνι είναι εξέχουσα για το «ερυθρόλευκο» ρεπορτάζ. Ο ποδοσφαιριστής πριν από κανά μήνα, είχε ξεκαθαρίσει ότι σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός με τόσους συμπατριώτες του, φυσικά και θα δεχθεί να αγωνιστεί. Τότε, υπήρχε μεγάλο «κόλλημα», τόσο με την Λα Κορούνια, όσο και με τα χρήματα που δεν είχαν ως μεταγραφικό μπάτζετ οι πρωταθλητές.

Η μεταγραφή του Καστίγιο όμως ανοίγει ξανά την κάνουλα και αν οι δυο πλευρές το επιθυμούν, τότε θα γίνει. Κάποιοι λένε, πως ο Ίβιτς ετοιμάζει νέο ταξίδι, αλλά είτε για τον Κολοτσίνι, πάει, είτε για τον Μποτινέλι, είτε για όποιον άλλο, ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού, θα ‘χει να το θυμάται αυτό το καλοκαίρι. Έτρεξε τόσο πολύ, που η μπάλα που έπαιζε στο Ζέεφελντ, θα πρέπει να του φάνηκε γλυκιά ξεκούραση.

Αναπροσαρμογή προγραμματισμού
Το απόγευμα της Τρίτης (31/7) ο Ολυμπιακός επέστρεψε στη βάση του, ύστερα από 16 μέρες παραμονής στο Σέεφελντ της Αυστρίας, όπου πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Η ερυθρόλευκη αποστολή πάτησε ελληνικό έδαφος, με τον Πέτρο Κόκκαλη να κάνει δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου που βρέθηκαν στο "Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της πειραϊκής ΠΑΕ αναφέρθηκε στην πώληση του Νέρι Καστίγιο στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, τονίζοντας πως τα χρήματα που θα πάρει ο σύλλογος θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση της ομάδας, ενώ δήλωσε ότι πλέον αλλάζουν τα μετεγγραφικά πλάνα των πρωταθλητών Ελλάδας.

Aρχικά, αναφέρθηκε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας που πραγματοποιήθηκε στην Αυστρία... " Έγινε καλή δουλειά, με θέληση για τη νέα προσπάθεια και το μέλλον", τόνισε ο Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος στη συνέχεια τοποθετήθηκε για την παραχώρηση του Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, επισημαίνοντας:

" Η μετεγγραφή του Καστίγιο δεν ήταν προγραμματισμένη. Έτυχε. Ήταν ξαφνική. Εμείς τον θέλαμε και γι' αυτό του διπλασιάσαμε τα χρήματα. Η προσφορά, όμως, της Σαχτάρ μας ικανοποιούσε και τη θέσαμε υπόψιν του παίκτη. Είναι μία καλή ομάδα και ευχόμαστε στον Νέρι και στην οικογένειά του καλή επιτυχία. Σίγουρα η αποχώρησή του, μας υποχρεώνει να αναπροσαρμόσουμε το μετεγγραφικό μας προγραμματισμό. Ούτε για αριθμό παικτών, ούτε για ονόματα μπορούμε να μιλήσουμε. Το μελετάει ο κ. Ίβιτς, μιλάμε με τον κ. Λεμονή και θα δούμε τις επόμενες ημέρες, ίσως και εβδομάδες".

Η Μάιντς ανακοίνωσε τον Μπόρχα
Την απόκτηση του Φέλιξ Μπόρχα προανήγγειλε η Μάιντς. Ο γερμανικός σύλλογος, που από τη νέα περίοδο θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, απέκτησε για ένα χρόνο υπό μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό τον 24χρονο επιθετικό από το Εκουαδόρ.

Ο Μπόρχα θα ταξιδέψει στη Γερμανία την Πέμπτη προκειμένου να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας αναφέρεται ότι ο Μπόρχα πέτυχε πέντε γκολ σε 23 αγώνες με την φανέλα του Ολυμπιακού, καθώς και ότι έχει 15 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Δηλώσεις για τη μεταγραφή έκανε και ο τεχνικός διευθυντής της Μάιντς, Κρίστιαν Χέιντελ, ο οποίος τόνισε: " Ο Φέλιξ Μπόρχα είναι ο τύπος του επιθετικού που έψαχνε ο προπονητής μας, Γιούργκεν Κλοπ. Είναι ευέλικτος, γρήγορος, δυναμικός, με πολύ καλό άλμα".

*Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Κύπρου ενημέρωσε την ΠΑΕ για την κλήση του Μιχάλη Κωνσταντίνου, στην Εθνική της ομάδα. Η κλήση αφορά το παιχνίδι Σαν Μαρίνο-Κύπρος, το οποίο θα γίνει, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2008, στις 22/8/2007.

Καστίγιο πενταετίας!
Ο Καστίγιο υπέγραψε τελικά πενταετές (!) συμβόλαιο συνεργασίας με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Αυγούστου, ολοκληρώνοντας μία από τις μεγαλύτερες και πιο δαπανηρές μετεγγραφές που έγιναν αυτό το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Όπως ανακοινώθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της ουκρανικής ομάδας, το κόστος της μετεγγραφής έφτασε τα 20 εκατομμύρια ευρώ, 15 από τα οποία θα πάρει ο Ολυμπιακός για το 75% των δικαιωμάτων του Νέρι, ενώ το υπόλοιπο 25% θα "καρπωθεί" ο Καστίγιο (βάσει του ιδιωτικού συμφωνητικού που είχε υπογραφεί το καλοκαίρι του 2006 ανάμεσα στον πειραϊκό σύλλογο και τον παίκτη), ήτοι 5 εκατομμύρια ευρώ!

Εκτός από το συγκεκριμένο ποσό, ο Μεξικανός επιθετικός θα εισπράττει 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, δηλαδή μόνο για τον πρώτο χρόνο θα βάλει στην τσέπη του 7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αν Σαχτάρ και Καστίγιο πορευτούν μαζί μέχρι το καλοκαίρι του 2012, όπως προβλέπει η μεταξύ τους συμφωνία, η μετεγγραφή θα κοστίσει συνολικά 30 εκατομμύρια ευρώ!

Νέρι Καστίγιο: "Όταν γυρίσω θα μιλήσω..."

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού έφυγε τα ξημερώματα της Δευτέρας (30/7) για να υπογράψει στην Σαχτάρ αλλά πριν φύγει μίλησε στην εφημερίδα GOAL και αφού τόνισε για ακόμα μια φορά πως ο Ολυμπιακός δεν τον ήθελε, δήλωσε πως θα... μιλήσει για όλα την Τρίτη (31/7).

Αναλυτικά οι δηλώσεις:


- Νέρι, είσαι έτοιμος για τη μεγάλη αλλαγή;


"Ναι... Πάω στο Ντόνετσκ για να τελειώσει το θέμα".


- Πώς νιώθεις; Ήταν δύσκολη απόφαση;


"Τι να πω, έγιναν όλα πολύ γρήγορα...".


- Ήθελες να πας ή οδηγήθηκες σε αυτήν την απόφαση;



"Παιδιά, δεν θέλω να μιλήσω τώρα, θα τα πω όλα την Τρίτη. Εγώ ήθελα να μείνω, αγαπάω τον Ολυμπιακό. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω".


- Θέλεις να πεις κάτι στον κόσμο της ομάδας;



"Τον ευχαριστώ πολύ για την αγάπη του. Θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Εγώ έδειξα πως ήθελα να μείνω στην ομάδα, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή. Αν δεν υπέγραφα στη Σαχτάρ, ο Ολυμπιακός δεν θα μου έδινε αύξηση".


- Φεύγεις με παράπονο από τον Ολυμπιακό;



"Όταν γυρίσω θα μιλήσω για όλα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να με κρατήσει... Δεν είχα άλλη επιλογή".


Ο Νέρι Καστίγιο, λίγο πριν περάσει τον έλεγχο και μπει στο ιδιωτικό τζετ του προέδρου της Σαχτάρ, μίλησε και στο μεξικανικό κανάλι TV Azteca:

- Είσαι έτοιμος να πας Ουκρανία;



"Ναι, θα φύγω με το ιδιωτικό αεροπλάνο του προέδρου και θα υπογράψω στη Σαχτάρ".


- Δεν φαίνεσαι πάντως χαρούμενος...



"Όχι, όχι είμαι χαρούμενος".


- Τότε φαίνεται πως φταίει η κούραση.



"Ναι, ναι είμαι λίγο κουρασμένος".


- Εσύ δεν ήθελες να παραμείνεις στον Ολυμπιακό;



"Βεβαίως και το ήθελα, αλλά ο Ολυμπιακός με πούλησε για 15 εκατ. ευρώ και δεν έχω άλλη επιλογή από το να φύγω, γιατί αλλιώς θα μείνω εδώ χωρίς τίποτα".


- Τα 15 εκατ. είναι για σένα ή τον Ολυμπιακό;



"Για μένα είναι 12,5 εκατ. ευρώ".


- Η γυναίκα σου θα έρθει μαζί σου και το παιδί που θα γεννηθεί;



"Εγώ θα πάω να υπογράψω και θα επιστρέψω για τη γυναίκα μου και τότε θα φύγουμε μαζί".



Έξαλλος ο Έρικσον...

Στο μεταξύ, η μετεγγραφή του Νέρι Καστίγιο στην ουκρανική ομάδα εξόργισε τη Μάντσεστερ Σίτι. Συγκεκριμένα, ο τεχνικός των "Sitizens", Σβεν Γκόραν Έρικσον, σύμφωνα με αγγλικά ΜΜΕ, ήταν σίγουρος πως ο παίκτης θα πήγαινε στη Μάντσεστερ Σίτι και πως είχαν συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό.

Μάλιστα, από τη στιγμή που ο παίκτης... βγήκε στο σφυρί ο Σουηδός τεχνικός ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρος πως ο Νέρι θα ταξίδευε προς Αγγλία, αλλά ο... Ρινάτ Αχμέτοφ είχε άλλη άποψη.




























































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ