ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Άλλος Ολυμπιακός 120 ημέρες μετά τον θρίαμβο της κατάκτησης του Conference League

Ο Κρίστοφερ Βέλντε
Ο Κρίστοφερ Βέλντε EUROKINISSI SPORTS

Οι σημαντικές διαφορές του Ολυμπιακού που θα παρατάξει ο Μεντιλίμπαρ απέναντι στη Λιόν στην πρεμιέρα του Europa League, από εκείνον που κατέκτησε το Conference League τον περασμένο Μάιο στην OPAP Arena.

Ο Ολυμπιακός θα δώσει την Πέμπτη (26/9) κόντρα στη Λιόν στη Γαλλία (26/9, 22:00, COSMOTE SPORT 2HD, ANT1, LIVE SPORT24) το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι μετά την κατάκτηση του Conference League τον περασμένο Μάιο στην OPAP Arena.

Θα συμπληρωθούν 120 ημέρες από εκείνον τον τελικό με αντίπαλο τη Φιορεντίνα και σε σχέση με το τωρινό ρόστερ έχουν αποχωρήσει 10 ποδοσφαιριστές.

Οι βασικοί Ποντένσε, Φορτούνης, Ιμπόρα, οι αναπληρωματικοί που έπαιξαν ως αλλαγή Όρτα, Κίνι, Ελ Αραμπί, Γιόβετιτς και οι Αλεξανδρόπουλος, Ρίτσαρντς και Καρβάλιο.

Σχετικά με τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα των ερυθρολεύκων την περασμένη σεζόν στα προκριματικά του Europa League τον Αύγουστο με αντίπαλο την Γκενκ στο "Γ. Καραϊσκάκης" (1-0), υπάρχουν σημαντικές διαφορές.

Η πειραϊκή ομάδα, που είχε τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον πάγκο της, είχε παραταχθεί εναντίον της βελγικής ομάδας με τους Πασχαλάκη, Ροντινέι, Ρέτσο, Φρέιρε, Κίνι, Ιμπόρα, Καμαρά, Καρβάλιο, Μασούρα, Φορτούνη και Ελ Αραμπί. Και είχα αγωνιστεί ως αλλαγή οι Μπιέλ, Βρουσάι, Ελ Κααμπί, Αλεξανδρόπουλος και Ντόη.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο παιχνίδι πέρυσι τέτοιο καιρό στη φάση των ομίλων του Europa League, ο Ολυμπιακός είχε παραταχθεί κόντρα στη Φράιμπουργκ (2-3) στο Φάληρο με τους Πασχαλάκη, Ροντινέι, Ρέτσο, Φρέιρε, Ορτέγκα, Έσε, Καμαρά, Μπιέλ, Μασούρα, Φορτούνη και Ελ Κααμπί.

Κι είχαν παίξει ως αλλαγή οι Ποντένσε, Σολμπάκεν, Κίνι, Ιμπόρα και Γιόβετιτς.

Αντιλαμβάνεται λοιπόν, κανείς ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές, σε σχέση με το αρχικό σχήμα που προσανατολίζεται να παρατάξει ο Μεντιλίμπαρ απέναντι στη Λιόν.

Θα αλλάξει τουλάχιστον η μισή ενδεκάδα, ενώ επίσης δεν υπάρχει στο ρόστερ κανένας από εκείνους που ήρθαν από τον πάγκο.

Βέβαια, το ζητούμενο είναι ο Ολυμπιακός να παρουσιαστεί όπως στα εκτός έδρας παιχνίδια του την περασμένη σεζόν με τον Μεντιλίμπαρ στην τεχνική ηγεσία, όπου κέρδισε τη Φερεντσβάρος (1-0), τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (6-1), προκρίθηκε εις βάρος της Φενέρμπαχτσε (3-3) στα πέναλτι και νίκησε την Άστον Βίλα (4-2) στο ημιτελικό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ