ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αμανατίδης: "Το 1ο γκολ άλλαξε τις ισορροπίες"

Αμανατίδης: "Το 1ο γκολ άλλαξε τις ισορροπίες"
Αμανατίδης

Ο Γιώργος Αμανατίδης μίλησε για το ντέρμπι των αιωνίων και τη νίκη του Ολυμπιακού

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αμαντίδης στην Έρασπορ:
" Ήταν ένα ντέρμπυ όπως το περιμέναμε, με παρά πολύ ένταση, με παθός, και πολύ καλή ατμόσφαιρα γενικότερα από τον κόσμο. Και οι δυο αιώνιοι παρατάχθηκαν με προβλήματα στο γήπεδο, ήταν ένα ντέρμπυ που και οι δυο ομάδες είχαν ισες πιθανότητες για τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε ένα γκολ σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου και νομίζω ότι εκεί άλλαξαν οι ισορροπίες του αγώνα.

Εκεί άλλαξε η ψυχολογία της ομάδας μας και η πλάστιγγα έγειρε προς το μέρος μας. Το χρονικό σημείο που δήχθηκε ο Παναθηναϊκός το γκολ ,θα έλεγα ότι του κόβει τα γόνατα. Και αυτό γιατί ενώ οι πράσινοι είναι καλύτεροι από εμάς στο ξεκίνημα και είναι πιο απειλητικοί, εμείς καταφέραμε με μια στημένη μπαλιά να πάρουμε το προβάδισμα και να πάμε στα αποδυτήρια με το 1-0.

Νομίζω ότι στο 2ο ημίχρονο μπήκαμε πολύ καλυτέρα, είχαμε την ψυχολογία με το μέρος μας και δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα. Συνδυάσαμε την ουσία με το θέαμα και νομίζω ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλα γκολ.

Είχαμε παρά πολλές απουσίες και προβλήματα άλλα τελικά πήραμε αυτό που θέλαμε, τους 3 πολύτιμους βαθμούς.

Πιστεύω ότι πολύ λίγες ομάδες στον κόσμο, με τόσα πολλά προβλήματα όπως εμείς, με τόσες απουσίες και τραυματισμούς, μπορούν να ανταπεξέλθουν σε συνεχόμενα και σημαντικά ματς όπως κάναμε εμείς.
Σύντομα επιστρέφουν οι Τοροσίδης και Γκαλέτι. Χτες όπως είδατε ότι είχαμε 3 αναγκαστικές αλλαγές.


Άλλοτε τα προβλήματα μειώνονται και άλλοτε παρουσιάζονται καινούρια. Αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα, καθώς ακλουθούν δύσκολα ματς και η ομάδα θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο πλήρης.
Πιστεύω ότι η διακοπή των Χριστουγέννων μονό καλό μπορεί να κάνει στον Ολυμπιακό ώστε να επιστρέψουν όλοι οι τραυματίες άλλα και να δουλέψει ο Ζίκο καλυτέρα με τους παίκτες και να μάθει καλυτέρα την ομάδα.

Να περάσει δηλαδή την δική του φιλοσοφία και να βρει μια ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Καθότι καλό είναι το επιθετικό ποδόσφαιρο άλλα μην ξεχνάμε σε ποσά ματς τον τελευταίο καιρό ο Ολυμπιακός δέχτηκε εύκολα γκολ προς το τέλος των 90 λεπτων….




Δεν περίμενα τον Παναθηναϊκό τόσο κακό στο 2ο ημίχρονο. Πίστευα ότι η απουσία του Γιώργου του Καραγκούνη θα φανεί, άλλα δεν περίμενα τόσο πολύ… γιατί όπως και να το κάνουμε είναι ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής για τους πράσινους .Τους επηρέασε το γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός και συγκεκριμένα η χρονική στιγμή που ήρθε αυτό το γκολ".

Για το δίκτυο υποδομών του Ολυμπιακού σε όλη την Ελλάδα δήλωσε

" Γίνεται μια τρομερή προσπάθεια σε όλη την Ελλάδα και με πολύ δουλειά προσπαθούμε να βρούμε νέα ταλέντα. Υπό την εποπτεία μας υπάρχουν περίπου 5000 παιδάκια στα όποια προσπαθούμε να περάσουμε την νοοτροπία του νικητή, με την βοήθεια βεβαία των γονιών τους . Αυτά τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να έρχονται στο Καραϊσκάκη και να μετέχουν σε διαφορά τουρνουά που διοργανώνει ο Ολυμπιακός παίρνοντας σημαντικές εμπειρίες. Πιστεύω πολύ σε αυτή την προσπάθεια γιατί εκεί βρίσκεται το μέλλον του Ελληνικού Ποδόσφαιρου".





















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ