ΑΡΗΣ

Αμπρέου: "Να μείνω στην ιστορία του Άρη"

Αμπρέου: "Να μείνω στην ιστορία του Άρη"
Αμπρέου

Ο Σεμπαστιάν Αμπρέου ξεκαθάρισε πως ήρθε στον Άρη για να γράψει το όνομά του στην ιστορία της ομάδας

-To θερμό σου έχει κάτι φωτογραφίες πάνω. Απο ποια παιχνίδια είναι;

" Είναι απο το παιχνίδι της 2 Απριλίου, την ημέρα του φόβου, όπως έχει μείνει στην ιστορία. Πριν απο ένα "el clasico" Νασιονάλ-Πενιαρόλ, άνθρωποι της Πανιαρόλ, επειδή φοβόντουσαν, έλεγαν ότι δεν θα παίξω διότι είμαι τραυματίας. Εγώ έπαιξα κανονικά, κερδίσαμε 3-1 και είχα βάλει δύο γκολ. Για αυτό το λόγο αυτή η μέρα έχει μείνει ως η μέρα του φόβου".

-Η καρδιά σου ανήκει στη Νασιονάλ;

" Η μισή καρδιά μου ανήκει στη Νασιονάλ και η άλλη μισή στην εθνική Ουρουγουάης"

- Έχεις κρατήσει χώρο για τον Άρη στην καρδιά σου;

" Όταν υπάρχει μεγάλη καρδιά, υπάρχει χώρος για όλους"

-Βρίσκεσαι μιάμιση βδομάδα στον Άρη. Είσαι ευχαριστημένος απο το επίπεδο της ομάδας;

" Ναι, πάρα πολύ. Το ρόστερ της ομάδας είναι πλούσιο και ανταγωνιστικό. Κάποιους απο τους συμπαίκτες μου, τους γνώριζα ήδη. Τους υπόλοιπους τους γνωρίζω καθημερινά στις προπονήσεις. Μεγάλη εντύπωση μου έχουν κάνουν οι Έλληνες συμπαίκτες μου. Με έχουν εκπλήξει με την τεχνική τους και την ποιότητα τους".

-Στον ειδικό χώρο που έχεις δημιουργήσει υπάρχουν εικόνες στο site σου- με ενθύμια απο την καριέρα σου, έχεις δύο φωταγραφίες με τον Φραντζεσκόλι και τον Μαραντόνα…

" Έχω πολλές φωτογραφίες. Απλώς επειδή τις δύο που ανέφερες τις έχω βάλει στο κεντρικό διάδρομο, ίσως φαίνονται περισσότερο. Ωτσόσο δεν είναι οι μοναδικές".

-Ο Άρης είναι η 16η ομάδα που αγωνίζεσαι. Είναι επιλογή καριέρας να αλλάζεις ομάδες;

" Δεν θα έλεγα ότι είναι επιλογή. Δόξα τον θεό, κάθε αγωνιστική περιόδο τα πηγαίνω καλά και για αυτό τον λόγο υπάρχουν προτάσεις. Μου αρέσει να πειραματίζομαι και να βάζω στοιχήματα με τον εαυτό μου. Γενικά μου αρέσουν οι προκλήσεις στη ζωή μου. Ωστόσο, συν τις άλλοις, καμιά απο τις ομάδες που αγωνίστηκα δεν κινήθηκε για την αγορά μου. Τις περισσότερες φορές αγωνιζόμουν με την μορφή δανεισμού σε κάποιο σύλλογο. Αν με αγόραζε κάποια εξ αυτών, δεν θα είχα κανένα απολυτώς πρόβλημα να κάτσω και δύο και τρία χρόνια. Πάντως σε όποια ομάδα και αν πήγαινα, κίνητρο δεν ήταν τα χρήματα. Πρώτα κοιτούσα το πρότζεκτ του συλλόγου, το αν έχει καλό ρόστερ, ο προπονητής".

-Είσαι συνυφασμένος με το γκολ. Ο Άρης περύσι, αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα στο τομέα αυτό. Είσαι έτοιμος να δώσεις την λύση σε αυτό το πρόβλημα;

" Όλοι γνωρίζουν, ότι το θέμα γκολ, δεν εξαρτάται απο έναν άνθρωπο. Αλλά από όλη την λειτουργεία της ομάδας. Εμένα αυτό με ενδιαφέρει. Να γίνουμε ομάδα και πιστεύω θα το πετύχουμε μέσα απο την δουλειά. Αν υπάρχει σωστή λειτουργία, τότε είμαι έτοιμος να μετουσιώσω σε γκολ, όσες ευκαιρίες μου δοθούν".

-Πως είναι να συνεργάζεσαι με δύο μεγάλες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου, όπως τον Ιομάρ Μαζίνιο και τον Ντονάτο;

" Η συνεργασία μας είναι πολύ καλή. Είναι μεγάλη μου τιμή για μένα να δουλεύω με αυτούς τους ανθρώπους. Θα προσπαθήσω να τους εκμεταλλευτώ και να μάθω απο τις εμπειρίες τους. Σε όλη μου την καριέρα, προσπαθώ να πέρνω εμπειρίες. Έχω συνεργαστεί με τον Ροναλντίνιο, με τον Φραντζεσκόλι, με τον Ντονάτο στη Λα Κορούνια, ενώ έχω αντιμετωπίσει τον Μαζίνιο σε ένα ντέρμπι Λα Κορούνια-Θέλτα. Είμαι έτοιμος να ρουφήξω σαν "σφουγγάρι" όλες τις εμπειρίες που μπορώ".

-Ο Γκρασίαν, μας είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε, ότι έχετε συζητήσει μεταξύ σας και συμφωνήσατε ότι ήρθατε στον Άρη για να γράψετε ιστορία. Ένα σχόλιο για αυτή την δήλωση;

" Όταν ένας ποδοσφαιριστής πηγαίνει σε μια ομάδα, έχει ως στόχο να κατακτήσει τίτλους. Δεν ήρθαμε ως περαστικοί στον Άρη. Ήρθαμε για να αφήσουμε το όνομα μας γραμμένο στην ιστορία του συλλόγου. Και οι δύο, έχουμε νιώσει την γλύκα του να κατακτάς πρωτάθλημα. Αυτή την νοοτροπία, θα επιδιώξουμε να την μεταφέρουμε και στην υπόλοιπη ομάδα. Να δώσουμε στους αντιπάλους μας να καταλάβουν απο την πρώτη αγωνιστική, ότι ο Άρης κατεβαίνει στο πρωτάθλημα για να πρωταγωνιστήσει. Το να υποσχεθείς στον κόσμο κάποιο τίτλο, δεν είναι σωστό. Αυτό που είναι σωστό να υποσχεθείς, είναι ότι θα τα δώσεις όλα για όλα για να υλοποιήσεις τον στόχο".

-Έχεις αντιμετωπίσει ουκ ολίγους αντιπάλους. Ποιος σου έχει μείνει στη μνήμη ως ο δυσκολότερος;

" Όλα αυτά τα χρόνια και με τις ομάδες που έχω αλλάξει, έχω αντιμετωπίσει σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Αυτή την στιγμή τώρα, στο μυαλό μου έρχονται αρκετοί. Όπως ο Σταμ, δυνατός, ψηλός, σκληρός αντίπαλος, ο Μποκάρντε, ο Ιέρο, ο οποίος έπεφτε με δύναμη στην μπάλα. Σε επίπεδο μουντιάλ, θυμάμαι τον Ντεσαγί".

-Ποιο θεωρείς το ποιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου;

" Μέσα απο τους αγώνες, μπορείς και καταλαβαίνεις πόσο ανταγωνιστικό είναι ένα πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι κάθε πρωτάθλημα έχει την δική του αίγλη και ανάλογα με τις συνθήκες. Για παράδειγμα το Ισπανικό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό, λόγω των παικτών που αγωνίζονται σε αυτό. Το πρωτάθλημα για παράδειγμα του Μεξικού είναι επίσης πολύ δυνατό, όπως και της Βραζιλιάς, μιας και συναντάς άγνωστους παίκτες, οι οποίοι όμως είναι εξαιρετικοί με πολύ καλή τεχνική και ποιότητα. Και το πρωτάθλημα της Ουρουγουάης έχει τον δικό του ανταγωνισμό. Ωστόσο θεωρώ, ότι όταν πηγαίνεις σε μια ομάδα δεν είναι να καλό να μιλάς για ανταγωνισμό. Απλά να υποσχέσαι ότι θα κάνεις καλά την δουλειά σου και ότι θα προσπαθήσεις να δικαιώσεις τους ανθρώπους που σε εμπιστεύτηκαν".

-Έχεις μετανιώσει για τις επιλογές σου στη ποδοσφαιρική σου καριέρα;

" Δεν έχω μετανιώσει για καμία επιλογή μου, διότι ήταν όλες μα όλες ήταν προσωπικές. Μπορεί να έχω κάνει λάθη, αλλά δεν μετανιώνω".

-Το Σάββατο στο φιλικό με την Σιένα αγωνίστηκες για πρώτη φορά με τα χρώματα του Άρη. Ποιες είναι οι εντύπωσεις που σου άφησε αυτή η πρώτη εμφάνιση;

" Δεν θα έλεγα ότι έχω κάτι να πω. Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περιόδο. Κάνουμε φιλικά παιχνίδια, για να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον. Συν τις άλλοις αρχίζει να βγαίνει η κούραση. Είναι σημαντικό που ξεκίνησαν τα φιλικά και που προσπαθούμε να περάσουμε σε αυτά τις οδηγίες του προπονητή μας".

-Τα προκριματικά για το Μουντιάλ βρίσκονται σε εξέλιξη. Πιστεύεις η Ουρουγουάη θα δώσει το παρών στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής; Και όσον αφορά εσένα, θα καταφέρεις να γίνεις ο πρώτος σκόρερ, όλων των εποχών, του αντιπροσωπευτικού σου συγκροτήματος;

" Υπάρχουν πιθανότητες να πάμε στο μουντιάλ. Αυτό θέλουμε και αισιοδοξούμε ότι θα τα καταφέρουμε. Προσωπικά, όνειρο μου είναι να βγω πρώτος σκόρερ της εθνικής. Θέλω τέσσερα γκολ, για να περάσω τον Σκαρόνε. Αυτός μάλιστα ήταν και ένας απο τους λόγους που ήρθα στην Ελλάδα. Μίλησα με τον προπονητή μου στην εθνική και θεώρησε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό και θα με βοηθήσει να βρίσκομαι σε καλή κατάσταση".

-Το παρατσούκλι "el loco" πως προέκυψε;

" Το παρατσούκλι αυτό μου το κόλλησαν οι συμπαίκτες μου στη Σαν Λορέντζο, όταν ήμουν 19 χρονών. Μου το έβγαλαν επειδή γενικά είμαι χαρούμενος άνθρωπος και πειραχτήρι στα αποδυτήρια. Έτσι λοιπόν με έβγαλαν "locito", δηλαδή μικρός τρελός. Επειδή μου άρεσε, το κράτησα και όταν μεγάλωσα το έκανα "el loco"".

-Ο αριθμός 13, θεωρείται γρουσούζικος. Εσύ όμως το φοράς στη φανέλα σχεδόν σε όλες τις ομάδες που έχεις αγωνιστεί. Δεν πιστεύεις μάλλον σε αυτά;

" Στο Ισραήλ τον αριθμό 13 τον θεωρούν καλή τύχη. Εγώ δεν πιστεύω στη καλή και στη κακή τύχη. Στο ποδόσφαιρο την τύχη, πολλοί την επικαλούνται για να υπεκφύγουν κάποια πράγματα. Είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο, ποδοσφαιριστής να χρησιμοποιεί τον παράγοντα τύχη, όταν πχ δεν κερδίζει η ομάδα ή δεν αγωνιστεί ο ίδιος καλά. Το σωστό είναι ο καθένας να κάνει την αυτοκριτική του. Τι θα μπορούσε να κάνει καλύτερα για να προσφέρει στην ομάδα του. Για μένα το μόνο που υπάρχει είναι όρεξη για δουλειά και εντιμότητα, όταν αγωνίζεσαι για την φανέλα. Όταν δίνεις το 100%, η ομάδα μπορεί να φθάσει πιο εύκολα στην νίκη. Στις μοναδικές ομάδες που δεν φόρεσα το 13 ήταν στο Μεξικό και στην Ισπανία, καθώς εκεί υπάρχει κανόνας ότι το 1, το 13 και το 25 το φορούν οι τερματοφύλακες".





























































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ