ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ανακοίνωσε Λούα Λούα

Ανακοίνωσε Λούα Λούα
γκαλετι

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Λού Λούα για τρία χρόνια. Δύο πρόσωπα με Λιβαδειά

Η σχετική ανακοίνωση των Πειραιωτών αναφέρει τα εξής: "Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την απόκτηση του Τρεζόρ Λομανά Λουά Λουά. Ο διεθνής με την Εθνική ομάδα του Κονγκό ποδοσφαιριστής υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας."


Απογοήτευση το πρώτο μέρος
Οι ευρθρόλευκοι δεν ήταν καθόλου καλοί στο πρώτο ημίχρονο και αρκετές φορές απειλήθηκαν απο τον αξιόμαχο Λεβαδειακό. Ο Τάκης Λεμονής προτίμησε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε νέους παίκτες και τραυματίες που δεν έχουν αγωνιστεί σε αρκετά φιλικά, προκειμένουν να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Εξαιρεική εμφάνιση απο τον Λουτσιάνο Γκαλέτι που πέτυχε ένα πανέμορφο και δείχνει να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Η πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι είχε χρώμα ερυθρόλευκο όταν στο 4ο μόλις λεπτό ο Γκαλέτι έβγαλε την σέντρα απο τα δεξιά, όμως ο Κωνσταντίνου δεν πρόλαβε την μπάλα με τους αμυντικούς του Λεβαδειακού να την διώχνουν σε κόρνερ. Η απάντηση απο τον Λεβαδειακό δεν άργησε να έρθει αφού τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ρούσεφ επιχείρησε ένα σουτ όμως η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Στο 18’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι την εστία του Παναγόπουλου με σουτ του Ντιμπαλά από κοντά, με την μπάλα καταλήγει άουτ. Ένα λεπτό αργότερα (19') ο Ρούσεφ εκτέλεσε φάουλ και ανάγκασε τον Παναγόπουλο να διώξει την μπάλα σε κόρνερ.

Οι Πειραιώτες άρχισαν να βγαίνουν στην επίθεση και στο 24’ το σουτ του Γκαλέτι από δεξιά, πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Λεβαδειακού. Δύο λεπτά αργότερα, με πρωταγωνιστή και πάλι τον Αργεντινό σούπερ σταρ Γκαλέτι οι ερυθρόλευκοι λίγο έλειψαν να ανοίξουν το σκορ, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 31’ το σουτ του Λεονάρντο από κοντά δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 33ο λεπτό ο Ντιμπαλά έχασε μοναδική ευκαριά για τον Λεβαδειακό καθώς βγήκε μόνος του στην μεγάλη περιοχή, όμως το σουτ του δεν ήταν καλό με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει άουτ.

Πέντε λεπτά πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας του πρώτου ημιχρόνου, ο Παναγόπουλος πραγματοποίησε εκπληκτική απόκρουση ύστερα απο σουτ του Μοντόγια.

Βελτιωμένος στο δεύτερο ημίχρονο
Στο δεύτερο μέρος οι πρωταθλητές παρουσιάστηκαν σαφώς βελτιωμένοι δείχνοντας πραγματικά άλλη εικόνα και αναγκάσαν τον Λεβαδειακό απο ρόλο πρωταγωνιστή να παίζει το ρόλο του κομπάρσου. Στο 48' το νέο αστέρι των ερυθρολεύκων Λουτσιάνο Γκαλέτι, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του ύστερα απο εξαιρετική απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ.

Ο Λεονάρντο στο 51' επιχείρησε το σουτ μέσα από την περιοχή όμως ο Παναγόπουλος φώναξε για άλλη μια φορά παρών. Οι Πειραιώτες δεν σταμάτησαν να βγαίνουν στην επίθεση και στο 56ο λεπτό ο Μενδρινός εκτέλεσε το φάουλ, ο Στολτίδης έκανε άψογο το κοντρόλ και με γυριστό σουτ έβαλε ένα γκολ ποίημα διαμορφώντας το 2-0 για τον Ολυμπιακό.

Στο 64ο λεπτό σειρά πήρε ένα άλλο νέο μετεγγραφικό απόκτημα των ερυθρολεύκων, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, που έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν το σουτ που επιχείρησε μέσα απο την περιοχή κατέληξε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Μάρκο Νε δεν προβλημάτισε τον Μπλάζιτς που μπλόκαρε την μπάλα.

Ο Λεβαδειακός έγινε και πάλι απειλητικός στο 71ο λεπτό με το σουτ να κάνει ένα δυνατό σουτ και την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της ερυθρόλευκης εστίας. Στο 79' ο Ματσούκας έχασε διπλή ευκαιρία να κάνει το 3-0, όταν το σουτ του δεν μπλόκαρε καλά ο Μπλάζιτς, όμως η κεφαλιά του στην επαναφορά πέρασε λίγο έξω.

Τέσσερα λεπτά αργότερα στο 83', μετά απο μπαλιά του Λάτσκο, Μήτρογλου και Ματσούκας βρέθηκαν στην κατάλληλη θέση με τον τελευταίο να κάνει το 3-0.

Το μόνο που κατέφερε ο αξιόλογος ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο Λεβαδειακός ήταν να μειώσει σε 3-1, αφού μετά απο ασίστ του Λεονάρντο ο Πιέτρε έγινε τελικός αποδέκτης και με ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός:

Παναγόπουλος, Λαμπρόπουλος (76’ Αποστολόπουλος), Παπαδόπουλος, Ντομί, Πάντος, Νε, Στολτίδης (76’ Φακίνος), Γκαλέτι (61’ Λάτσκο), Μενδρινός, Κοβάσεβιτς (70’ Ματσούκας), Κωνσταντίνου (70’ Μήτρογλου).

Λεβαδειακός: Μπλάζιτς, Παστός (76’ Παρασκευιάδης), Έμεραν (64’ Τουρέ), Σίτελορτς (64’ Ανδράλας), Λεονάρντο, Μοντόγια, Ρούσεφ, Μήτσης, Ζησόπουλος, Ντιμπαλά (60’ Πιέτρε), Θεοδοσιάδης.

Διαιτητής: Τριτσώνης

Συμφωνία με Παρί για Ροντρίγκεζ
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, ο Ολυμπιακός ήρθε σε συμφωνία με τους "Παριζιάνους" για τα χρήματα που θα δοθούν για την παραχώρηση του παίκτη, με την ομάδα του Πολ Λε Γκουέν να αποδέχτηκε την πρόταση 2,5 εκ.ευρώ που της κατατέθηκε προκειμένου να πει το "oui" για την έλευση του Ουρουγουανού στο μεγάλο λιμάνι.

Το μόνο που απομένει πλέον για να γίνει το...deal είναι να υπάρχει συμφωνία στο οικονομικό και με τον ίδιο τον Ροντρίγκες, την ώρα που κάποια γαλλικά σάιτ αναφέρουν ότι ο παίκτης εμφανίζεται διστακτικός στο να συνεχίσει την καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα, φοβούμενος μήπως χάσει τη θέση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Από το περιβάλλον πάντως του Ίλια Ίβιτς, αυτό που επισημαίνεται είναι ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, και πως ο παίκτης βλέπει με καλό μάτι μία ενδεχόμενη μετακίνησή του στους πρωταθλητές Ελλάδας, όπου θα συναντήσει μάλιστα αρκετούς Λατινοαμερικανούς παίκτες (Γκαλέτι, Νούνιες), κάτι που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί λογικά μεγάλο διάστημα προσαρμογής στο νέο του περιβάλλον.

Το σίγουρο είναι ότι από την Δευτέρα (13/8) η υπόθεση του Ροντρίγκες μπαίνει στην τελική ευθεία, με τον Ίλια Ίβιτς να συναντιέται με τον μάνατζέρ του προκειμένου να επέλθει οριστική συμφωνία.

Μετά τον Ροντρίγκεζ, πάει για στόπερ

Από εκεί και πέρα, εφόσον οι περιπτώσεις των Λούα Λούα και Ροντρίγκες ολοκληρωθούν κατ'ευχήν για τους πρωταθλητές Ελλάδας, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας του Πειραιά θα κινηθεί άμεσα για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού.

Οι πληροφορίες θέλουν τον κεντρικό αμυντικό της Κατάνια, Λορέντζο Στοβίνι, να είναι σταντ μπάι, σε περίπτωση που δεν έρθει κάποιο "μεγαλύτερο όνομα", το οποίο έχει στο μυαλό του (αλλά παραμένει επτασφράγιστο μυστικό) ο Ίλια Ίβιτς, με το μόνο σίγουρο να είναι πως ό,τι είναι να γίνει θα γίνει πολύ σύντομα...

Τα χρονικά περιθώρια άλλωστε στενεύουν καθώς στις 26 Αυγούστου ο Ολυμπιακός "πέφτει στα βαθιά", αντιμετωπίζοντας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος τον "αιώνιο αντίπαλο", Παναθηναϊκό, στο γήπεδο της "Λεωφόρου Αλεξάνδρας".
















































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ