ΙΝΤΕΡ

Ανακοίνωσε Μαντσίνι η Ίντερ

Ανακοίνωσε Μαντσίνι η Ίντερ

Πέντε περίπου ώρες μετά την λύση της συνεργασίας της με τον Βάλτερ Ματσάρι, η Ίντερ ανακοίνωσε τον διάδοχό του στον πάγκο της ομάδας: τον Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Μετά από περίπου 1,5 χρόνο στο τιμόνι της Ίντερ ο Βάλτερ Ματσάρι αποτελεί παρελθόν από τους "νερατζούρι" και η θέση του ανήκει επίσημα εδώ και λίγα λεπτά στον Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Αυτή θα είναι η δεύτερη θητεία του "Μάντσιο" στον πάγκο των Μιλανέζων , με τον Ιταλό τεχνικό να είναι από τους πλέον πετυχημένους τεχνικούς της Ίντερ έχοντας απολογισμό επτά τίτλους (3 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα, 2 ιταλικά Σούπερ Καπ) από το 2004 μέχρι το 2008.

"Σήμερα πήρα την δύσκολη απόφαση να αποδεσμεύσω τον Βάλτερ Ματσάρι από τα καθήκοντά του στην πρώτη ομάδα της Ίντερ.

Foto IPP/Sabattini Milano 27/05/2007 Campionato di Calcio di Serie A 2006/2007 Inter-Torino 3-0 nella foto Roberto Mancini ( allenatore Inter ) solleva la Coppa del Campionato vicino a lui il presidente Massimo Moratti Italy Photo Press - World Copyright
Foto IPP/Sabattini Milano 27/05/2007 Campionato di Calcio di Serie A 2006/2007 Inter-Torino 3-0 nella foto Roberto Mancini ( allenatore Inter ) solleva la Coppa del Campionato vicino a lui il presidente Massimo Moratti Italy Photo Press - World Copyright FOTO IPP/SABATTINI MILANO 27/05/2007 CAMPIONATO DI CALCIO DI SERIE A 2006/2007 INTER-TORINO 3-0 NELLA FOTO ROBERTO MANCINI ( ALLENATORE INTER ) SOLLEVA LA COPPA DEL CAMPIONATO VICINO A LUI IL PRESIDENTE MASSIMO MORATTI ITALY PHOTO PRESS - WORLD COPYRIGHT

Επτά τρόπαια πανηγύρισε με την Ίντερ ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, την οποία καθοδήγησε από το 2004 μέχρι το 2008

Ήταν μία απόφαση που πάρθηκε με τη σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου και η οποία ήταν δύσκολη επειδή ο Ματσάρι υποστήριξε πάντα τις επιλογές του συλλόγου, δουλεύοντας ακούραστα και με μεγάλο αλτρουισμό για την Ίντερ, με πάθος και ζήλος.

Θέλω ειλικρινά να τον ευχαριστήσω για όλες τις δυνάμεις που κατέβαλε. Ο στόχος μας είναι να ξαναφέρουμε την Ίντερ ανάμεσα στις τοπ ομάδες της Ευρώπης και για αυτό το λόγο είμαι ευτυχισμένος που καλωσορίζω τον Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Η καριέρα του στην Ίντερ αλλά και οπουδήποτε αλλού, μιλάει από μόνη της. Η διεθνής του εμπειρία, όπως και η θέλησή του για επιτυχίες, θα φέρει την ομάδα σε πιο υψηλό επίπεδο", ήταν η επίσημη τοποθέτηση του προέδρου της Ίντερ, Έρικ Τοχίρ, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης για την έλευση του Ρομπέρτο Μαντσίνι αντί του Βάλτερ Ματσάρι.

Foto IPP/Lazzeroni Siena 22/04/2007 Campionato di Calcio di Serie A 2006/2007 Siena-Inter 1-2 nella foto allenatore Roberto Mancini esulta durante i festeggiamenti per la vittoria dello scudetto Italy Photo Press - World Copyright
Foto IPP/Lazzeroni Siena 22/04/2007 Campionato di Calcio di Serie A 2006/2007 Siena-Inter 1-2 nella foto allenatore Roberto Mancini esulta durante i festeggiamenti per la vittoria dello scudetto Italy Photo Press - World Copyright FOTO IPP/LAZZERONI SIENA 22/04/2007 CAMPIONATO DI CALCIO DI SERIE A 2006/2007 SIENA-INTER 1-2 NELLA FOTO ALLENATORE ROBERTO MANCINI ESULTA DURANTE I FESTEGGIAMENTI PER LA VITTORIA DELLO SCUDETTO ITALY PHOTO PRESS - WORLD COPYRIGHT

Πανευτυχής μετά από κατάκτηση σκουντέτο με την Ίντερ ο Ρομπέρτο Μαντσίνι

Όπως έγινε γνωστό, ο Μαντσίνι θα παρουσιαστεί επίσημα στους εκπροσώπους του Τύπου το μεσημέρι του Σαββάτου στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ (14:00 ώρα Ιταλίας) ενώ θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο των "νερατζούρι" στο μεγάλο ντέρμπι της πόλης κόντρα στη Μίλαν στις 23 Νοεμβρίου. Όσο για τη διάρκεια του συμβολαίου του αυτή (δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση) θα είναι πιθανότατα 2,5 χρόνια.

"Η Ίντερ είναι μία νέα συναρπαστική πρόκληση, είμαι χαρούμενος που ξανασμίγω με τους οπαδούς των νερατζούρι. Τα λέμε αύριο", έγραψε στη σελίδα του στο Twitter ο 49χρονος προπονητής μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας.

Σημειώνεται πως αυτή είναι η πρώτη φορά στα 14 χρόνια προπονητικής του καριέρας που ο Βάλτερ Ματσάρι απολύεται από κάποια ομάδα, με την ιστοσελίδα "Sportmediaset" να αναφέρει πως θα κοστίσει 19.500.000 ευρώ στον Τοχίρ η απόφασή του να απομακρύνει τον Ιταλό και το επιτελείο του (είχε συμβόλαιο μέχρι τον καλοκαίρι του 2016).

Η ανακοίνωση της πρόσληψης Μαντσίνι μέσα από την επίσημη σελίδα της Ίντερ στο Twitter:

TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ