ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αναλύοντας το Άρης-Ολυμπιακός

Οι ρεπόρτερ του SPORT 24 αναλύουν το... εορταστικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης Άρης-Ολυμπιακός (vid)

Άρης

Ημέρα γιορτής

Ανήμερα του Αγίου Δημητρίου του προστάτη της Θεσσαλονίκης ο Άρης καλείται να συμμετάσχει στην γιορτή της πόλης με την δική του που δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την νίκη του το απόγευμα στις 19:00 επί του Ολυμπιακού στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Μία νίκη επί του Ολυμπιακού την οποία στον Άρη αγνοούν στο "Κλεάνθης Βικελίδης" από τις 21 Νοεμβρίου του 1998. Δηλαδή σχεδόν μία ολόκληρη δεκαετία όταν η ομάδα της Θεσσαλονίκης κάτω από τις οδηγίες του Γιώργου Φοιρού είχε επικρατήσει των "ερυθρολεύκων" με 1-0 με γκολ του Απόστολου Λιολίδη. Κι επειδή οι παραδόσεις "είναι για να σπάνε" όπως λέγεται στον Άρη επιθυμούν να την "σπάσουν" το απόγευμα σημειώνοντας την τρίτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα μπροστά στους φιλάθλους τους.

Σύνθημα Ερνάντεθ για μια νέα αρχή



Η ονομαστική γιορτή της πόλης και το "σπάσιμο" της εις βάρος τους παράδοσης δεν είναι όμως τα μόνα στοιχεία για τα οποία στον Άρη επιθυμούν σήμερα το απόγευμα να επικρατήσουν του Ολυμπιακού. Ένας ακόμα λόγος έχει να κάνει και με την απώλεια του Κυπέλλου hellas online τον περασμένο Μάιο στο Καυτανζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης με τον Κίκε Ερνάντεθ στην γραπτή του δήλωση να έδωσε με την σειρά του το σύνθημα της νίκης και νέας αρχής στο πρωτάθλημα της Superleague.

"Η ομάδα έχει όρεξη να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου της μέσα από μία νίκη απέναντι σε έναν σημαντικό αντίπαλο, όπως είναι ο Ολυμπιακός", τόνισε μεταξύ άλλων ο Ισπανός τεχνικός του Άρη και κατέληξε: "Κανένας από μας δεν είναι χαρούμενος με τη θέση που έχουμε και βδομάδα με βδομάδα θα δουλέψουμε για να την αλλάξουμε. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει αρκετός ακόμη δρόμος στο πρωτάθλημα και ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος. Αλλά η αρχή θα πρέπει να γίνει αυτήν την Κυριακή".



Κόκε: "Πάντα τον ταλαιπωρούμε"



Ο Σέρχιο Κόκε από την πλευρά του το βράδυ της Τετάρτης στο περιθώριο της παρουσίασης των χορηγών της ΠΑΕ Άρης για την φετινή αγωνιστική περίοδο αναφερόμενος στο σημερινό ντέρμπι είχε τονίσει: "Πάντα ταλαιπωρούμε τον Ολυμπιακό όταν έρχεται στο "σπίτι" μας. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και τώρα. Να τον δυσκολέψουμε όσο γίνεται περισσότερο". Ο Ισπανός επιθετικός και εκ των αρχηγών της ομάδας της Θεσσαλονίκης εξάλλου θα πρέπει να σημειωθεί ότι θα ψάξει απέναντι στον Ολυμπιακό το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα της Superleague θέλοντας να σκοράρει και πάλι μετά το πρώτο παιχνίδι με την Σλάβεν Μπελούπο για το Κύπελλο UEFA.

Εκτός αποστολής Κέλεμεν και Αουρέλιο



Ο Kίκε Ερνάντεθ μετά το τέλος της χθεσινής απογευματινής τελευταίας προπόνησης για το σημερινό ραντεβού με τον Ολυμπιακό επέλεξε τους 18 ποδοσφαιριστές του που συμπεριέλαβε στην αποστολή του. Σε αυτούς δεν συμπεριλήφθηκαν οι Μάριαν Κέλεμεν, Μάρκο Αουρέλιο και Αλεχάντρο Ντελόρτε. Ο αποκλεισμός του Σλοβάκου τερματοφύλακα είχε να κάνει ως μία από τις αλλαγές που ήταν διατεθειμένος να προχωρήσει ο Ισπανός τεχνικός του Άρη. Όσο για τον Βραζιλιάνο ήταν απόρροια του μηνύματος που είχε πάρει στην αρχή της εβδομάδας από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Λάμπρο Σκόρδα, ότι δεν υπολογίζεται.

Αυτό σημαίνει ότι κανένας από τους δύο που αποκλείστηκαν δεν αποτέλεσε έκπληξη ενώ αντίθετα στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Μάριο Ρεγκέιρο που από τα μέσα της εβδομάδας είχε φανεί ότι θα προλάβαινε να δώσει το παρών. Οι 18 «εκλεκτοί» του Ερνάντεθ λοιπόν πρόκειται για τους: Σηφάκη, Καρατζιοβαλή, Νέτο, Βανγκέλι, Ρονάλντο, Λέμπο, Κάλβο, Χαβίτο, Γκαρσία, Ρεγκέιρο, Πρίττα, Κόκε, Βλοντάρτσικ, Νεμπεγλέρα, Ρομπέρζ, Καράμπελα, Σιστόν και Βιτόλο.

Με 4-3-3 και Σηφάκη

Όσο για το πώς προτίθεται Ισπανός τεχνικός του Άρη να παρατάξει το σύνολό του το απόγευμα κόντρα στον Ολυμπιακό στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με στόχο την κατάκτηση της νίκης; Το πιο πιθανό με σύστημα 4-3-3 και τον Μιχάλη Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια μετά τον αποκλεισμό του Κέλεμεν από την αποστολή.

Στην άμυνα στα αριστερά αντί του Αουρέλιο όλα δείχνουν ότι θα βρεθεί ο Γάλλος Ρομπέρζ, στα δεξιά θα επιστρέψει ο Νέτο ενώ το κεντρικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι συνήθεις ύποπτοι Λέμπο με Ρονάλντο. Όσο για την τριάδα των χαφ αναμένεται να απαρτίζουν οι Βιτόλο, Νεμπεγλέρας και Γκαρσία που επιστρέφει μετά την απουσία του στο Παγκρήτιο απέναντι στον Εργοτέλη. Κι όσο για την επιθετική τριπλέτα του Άρη στα δεξιά θα είναι ο Χαβίτο, στα αριστερά ο Κάλβο και στην κορυφή ο Κόκε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής όπως για παράδειγμα με πιθανή παρουσία του Βλοντάρτσικ στο αρχικό σχήμα κάτι όμως που ίσως να διαφοροποιήσει ή το σχήμα ή την τριπλέτα της επίθεσης.

Με κριτήριο βέβαια τα τρία φετινά παιχνίδια του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για το πρωτάθλημα της Superleague - με Λεβαδειακό, Παναθηναϊκό και Ηρακλή – όπως επίσης και αυτό για το Κύπελλο UEFA με την Σλάβεν Μπελούπο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει φύγει νικήτρια όποτε δεν δέχθηκε γκολ. Αυτό θα επιδιώξει και σήμερα το απόγευμα με τον Ολυμπιακό στην προσπάθειά της να φθάσει στην νίκη και να κάνει μία νέα αρχή στο πρωτάθλημα της Superleague όπως τόνισε και ο τεχνικός της Κίκε Ερνάντεθ.

Ολυμπιακός

Πιο... μπροστά για το διπλό!

Ανέκαθεν για τον Ολυμπιακό, το πρωτάθλημα ήταν μια άλλη, ξεχωριστή και διαφορετική ιστορία σε σχέση με την Ευρώπη. Και μπορεί από πέρυσι οι νταμπλούχοι να έδειξαν τα δόντια τους και εκτός συνόρων, αλλά η κυριαρχία τους στον εντεύθεν αυτών χώρο, είναι κάτι που δεν έχει αντίλογο. Και φέτος λοιπόν, όπως ξεκίνησαν τα πράγματα, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν καταφέρει να "μαγνητίσουν" τα υπέρ τους προγνωστικά, παίζοντας μάλιστα κι ένα ντέρμπι στην έδρα τους με την ΑΕΚ, "απάντησαν" και σε όσους τους κατηγορούσαν ότι δεν έδωσαν κάποιο σοβαρό παιχνίδι.

Μόνο στην Κρήτη γκέλαρε ο Ολυμπιακός, χάνοντας δυο βαθμούς από τον ΟΦΗ, αλλά έχοντας παράπονα για την διαιτησία του Μαζαράκου. Έφτασε η στιγμή λοιπόν, για μια άλλη σημαντική συνάντηση. Στην Θεσσαλονίκη αυτή την φορά, με τον Άρη. Τους Θεσσαλονικείς που δείχνουν να ψάχνονται και πολύ μάλιστα, αλλά συνάμα να μην έχουν και περιθώρια. Αυτό θα τους κάνει πιο πιεστικούς και πιο άγριους, θα πρέπει λοιπόν, ο Βαλβέρδε και οι παίκτες του, να σταθούν αντάξιοι των προσδοκιών του κόσμου τους, αλλά και των συνθηκών του παιχνιδιού.

Ο Βάσκος, αυτή την φορά, θα παίξει πιο επιθετικά, αυτό είναι δεδομένο! Και αν δεν το κάνει, αν δηλαδή δούμε κάτι από…Αλι Σαμιγιέν τότε θα πρόκειται για ποδοσφαιρικό «έγκλημα». Και Ντιόγο και Κοβάσεβιτς πρέπει να βρεθούν σε μια ενδεκάδα που "πονάει" γενικά. Πονάει, γιατί πονάνε οι παίκτες. Ο Άντζας (χειρότερα απ’ όλους) και ο Μπελούτσι είναι μελανιασμένοι από κλωτσιές Τούρκων, ο Ντουντού, ο Λεονάρντο κι ο Τζόρτζεβιτς είναι δεν είναι έτοιμοι.

Περιθώρια όμως δεν υπάρχουν. Και γι’ αυτό η ομάδα πρώτα θα κληθεί να αμυνθεί σωστά, στην συνέχεια θα πρέπει να ελέγξει την κατάσταση στο κέντρο και να μην είναι το «χωνί» που είδαμε στην Πόλη και βέβαια, να γίνουν φάσεις και όχι να φτάσει το 80’ μέχρι να εμφανιστεί ο Ολυμπιακός.

Τα "πεταμένα στα σκουπίδια" πρώτα ημίχρονο, απασχολούν τον Βαλβέρδε και στο "Βικελλίδης" με ένα 45λεπτο, μπορεί να μην έχεις την ευκαιρία να διεκδικήσεις το τρίποντο. Όσο για αυτόν που θα... σύρει τον χορό, θα ‘ναι πάλι ο Γκαλέτι, που θα παίξει και πάλι δεξιά (λογικά), μετά την μετατόπισή του αριστερά για κάποιο διάστημα του αγώνα της Πέμπτης, από τον προπονητή του.

Όπως και να ‘χει θα πρέπει για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς να πούμε, ότι ο Βαλβέρδε θα καταλήξει στην ενδεκάδα λίγο πριν την σέντρα. Όσα και να ‘χουν βγει προς τα έξω, δεν αποτυπώνουν το…μπέρδεμα που υπάρχει στην σκέψη του προπονητή. Γιατί θέλει να διατηρήσει το σύστημα, πρέπει να αλλάξει τα πρόσωπα, απαιτεί να παραμείνει η φιλοσοφία και όλα αυτά, ενόψει δύσκολου παιχνιδιού και εκτός έδρας. Αν πάντως, ο Ολυμπιακός καταφέρει να φύγει με τους τρεις βαθμούς θα ‘χει κάνει τεράστιο ψυχολογικό «χτύπημα» στον εαυτό του προς τα πάνω και στους αντιπάλους προς τα κάτω, ξεπερνώντας και ‘ένα σοβαρό εμπόδιο.

*Οι Πειραιώτες δικαιώθηκαν για κάτι και το σχολίαζαν το βράδυ του Σαββάτου. Αναφερόμαστε στον Πανθρακικό, που έπαιξε εξαιρετικά στο Καραϊσκάκη , αλλά μάλλον οι Λαρισαίοι δεν το είχαν προσέξει καλά...













































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ