ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναμονή...

Αναμονή...
Βελιτς

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς είναι στο εξωτερικό και όλοι περιμένουν το δεύτερο μεταγραφικό "χτύπημα" του Παναθηναϊκού

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς είναι στο εξωτερικό οπότε είναι λογικό να έχει δημιουργηθεί έντονη φημολογία οτι ο Παναθηναϊκός είναι κοντά στην ολοκλήρωση της δεύτερης μεταγραφής του, μετά απο αυτή του Εντογέ. Βέβαια, αυτή την στιγμή δεν γνωρίζει κάποιος τον προορισμό του Βόσνιου, οπότε είναι εξαιρετικά δύσκολο να καθοριστεί ο επόμενος "στόχος" του "τριφυλλιού".
Στην Πορτογαλία, δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν οτι ο Παναθηναϊκός έχει κάνει πρόταση 1 εκ. ευρώ για τον Μπενάλιο, όμως απο εκεί και πέρα δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια άλλη εξέλιξη στην συγκεκριμένη υπόθεση. Παράλληλα, οι Ίβηρες τονίζουν οτι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα είναι στην Αθήνα ο Ζοσέ Πεσέϊρο, μαζί με τον βοηθό του, Εντουαρντίνιο, ενώ συνεχίζουν να κάνουν λόγο για τους Κάρλος Μάρτινς και Ίμπσον, αλλά προς το παρόν δεν φαίνεται πιθανό κάτι τέτοιο.

Όμως, στην περίπτωση του Μάρτινς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε οτι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είχε πολύ καλή συνεργασία με τον Ζοσέ Πεσέϊρο στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.

Μπαρμπόσα: "Στις επιλογές μας ο ΠΑΟ"

Μιλώντας στον ιδιωτικό ραδιόφωνο σταθμό της Πορτογαλίας, "Antena 1", ο εκπρόσωπος του Κάρλος Μαρτίνς, Πάολο Μπαρμπόσα, υποστήριξε με όσα αναφέρονται για τον πελάτη του και το επικείμενο ενδιαφέρον του "τριφυλλιού":

" Ο Παναθηναϊκός είναι μια από τις επιλογές που εξετάζουμε. Δεν είναι όμως η μοναδική. Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις., αυτή την περίοδο δεν θέλουμε να βιαστούμε, χρειαζόμαστε χρόνο. Στο τέλος της εβδομάδας ίσως να έχουμε εξετάσει" ήταν τα λόγια του.

Παράλληλα, δημοσιεύματα από την χώρα (Πορτογαλία) που ενδιαφέρει άμεσα τους "πράσινους" λόγω και Πεσέιρο φέρνουν τον Παναθηναϊκό να εξετάζει τις περιπτώσεις του 31χρονου τερματοφύλακα της Μαρίτιμο, Μάρκος και του 24χρονου δεξιού μεσοεπιθετικού της Μπράγκα, Νταβίντε.

Ίβανσιτς: "Παίζω σε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα"

Ο Aντρέας Ιβανσιτς βρίσκεται στο καμπ της αυστριακής ομοσπονδίας στο Λίνταμπρουν και παραχώρησε συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα "Kurier".

Ο μέσος του "τριφυλλιού" μιλάει για την εμπειρία του με την φανέλα του Παναθηναϊκού και μεταξύ άλλων αναφέρει: "Μπορεί να μην πήγα σε κάποιο μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αλλά παίζω σε μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα".

Αναλυτικά η συνέντευξη του
-Πως είναι η κατάσταση στην εθνική Αυστρίας έναν χρόνο πριν το EURO 2008;


"Από την στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Χίκερσμπεργκερ κάναμε βήματα μπροστά και δείξαμε καλή εικόνα και απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους. Ωστόσο γνωρίζουμε όλοι ότι ακόμα δεν είμαστε στην φόρμα που θέλουμε να έχουμε στο EURO".

-Η Σκωτία είναι 14η στην παγκόσμια κατάταξη. Η Αυστρία 77η. Είναι αυτή η πραγματική διαφορά δυναμικότητας;

"Δεν γνωρίζω το σύστημα βαθμολόγησης αλλά δεν νομίζω ότι αυτή είναι η διαφορά. Οι Σκωτζέζοι παρουσίασαν ένα καλό πρόσωπο τώρα τελευταία και βρίσκονται στην καλύτερη θέση στην ιστορία τους και αυτό είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να έχουμ σεβασμό. Αλλά οι Σκωτσέζοι είναι και ένα πρώτυπο για το πως μπορεί μία ομάδα να βελτιωθεί σε τόσο σύντομο διάστημα".

-Μετά την φυγή σας από την Ραπίντ, στην επιστροφή σας στο Χάναπι Στάντιον με την φανέλα της Σάλτσμπουργκ ο κόσμος σας υποδέχτηκε με γιουχαρίσματα. Υπάρχει απειλή για κάτι παρόμοιο;

"Εαυτό είναι ένα άλλο ματς. Τώρα έρχομαι με την εθνική ομδα και όχι ως αντίπαλος. Η Σκωτία και η Παραγουάη είναι οι αντίπαλοι".

-Το 2003/04 γίνατε αρχηγός της ομάδα σας. Το 2004/05 πρωταθλητής. Το 2005/06 παίξατε στο Champions League και πρώτη φορά στο εξωτερικό. Ποια εμπειρία από αυτές διαμόρφωσε ως χαρακτήρα;

"Σίγουρα όταν παίρνει το πρωτάθλημα είναι κάτι που σου μένει. Με την Ραπίντ έγινα μεγάλος και έζησε πανέμορφες στιγμές. Για την ανάπτυξη μου όμως κάθε σταθμό της καριέρας μου ήταν σημαντικός. Τώρα είμαι πιο έμπειρος και απ' ότι όταν ήμουν στην Ραπίντ. Το διάστημα στον Παναθηναϊκό ήταν σημαντικό για να δοκιμάσω αν μπορώ να τα καταφέρω εκτός συνόρων έστω και αν δεν συμμετέχω σε ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αλλά σε ένα γνωστό και σημαντικό ευρωπαϊκό σύλλογο".

-Ποιες οι εμπειρίες που αποκομίσατε παίζοντας στον Παναθηναϊκό;

"Ο Παναθηναϊκός είναι ένας κορυφαίος ευρωπαϊκός σύλλογος. Από την αρχή που πήγα στην ομάδα αισθάνθηκα πολύ άνετα και προσπάθησα να αφήσω καλή εντύπωση και τα κατάφερα. Τώρα επόμενος στόχος είναι να επιβεβαιώσω την νέα σεζόν την καλή φετινή εικόνα".

-Μήπως θα πρέπει να ξεχάσουν οι αυστριακοί σύλλογοι ότι μπορούν να πετύχουν κάτι στην Ευρώπη;

"Ίσως οι προσδοκίες να είναι πολύ μεγάλες. Θέλουμε γρήγορα την επιτυχία. Όταν γίνεται αυτό τότε συνήθως δεν πετυχαίνεις τίποτα. Σπάνια πηγαίνουν καλά τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο. Ακόμα και αν έρθει μία επιτυχία θα είναι για λίγο. Πρέπει να γίνει σχεδιαμός μακροπρόθεσμος και να δώσουν βαρύτητα οι σύλλογοι στις ακαδημίες τους".

-Θα συμβουλεύατε έναν νεαρό παίκτη να φύγει από την Αυστρία για να παίξει στο εξωτερικό;

"Δεν θα συμβούλευα κανέναν τίποτα. Απλά θα μπορούσα να πω πως είναι τα πράγματα. Ξαφνικά φεύγεις από το γνωστό σου περιβάλλον. Πηγαίνεις σε μία ξένη κουλτούρα και σε ξένους ανθρώπους. Πρέπει να κάνεις νέους φίλους. Αυτή η εμπειρία μπορεί να κάνει οποιονδήποτε καλό και κανέναν δεν πρόκειται να πειράξει. Αν κάποιος παίκτης έχει την ευκαιρία αυτή και έχει μία καλή πρόταση τότε θα πρέπει να τολμήσει να κάνει το βήμα. Θα πρέπει να ρισκάρει και λίγο. Αλλά φυσικά αυτό το αποφασίζει ο καθένας μόνος του".






























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ