ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ανανέωσε με Ντουντού μέχρι το 2013

Ανανέωσε με Ντουντού μέχρι το 2013
Βαλβέρδε

Ο Ντουντού είπε "ναι" στο νέο συμβόλαιο του Ολυμπιακού και θα είναι κάτοικος Πειραιά μέχρι το 2013 τουλάχιστον. Στα 8,5 εκατομμύρια ευρώ η ρήτρα του επόμενου... αρχηγού (videos)

Ο Βραζιλιάνος μέσος που ήταν από τους κορυφαίους παίκτες των "ερυθρολεύκων" την φετινή σεζόν θα φορά για τουλάχιστον τέσσερα ακόμη χρόνια την φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο στήθος.
Η επιθυμία του Ολυμπιακού να "δέσει" τον 26χρονο άσο δεν έπεσε στο κενό, αφού ο παίκτης ήταν άκρως θετικός και η επέκταση του συμβολαίου ήταν θέμα χρόνου.

Στη νέα συμφωνία περιλαμβάνεται ρήτρα αποδέσμευσης, ύψους 8,5 εκατομμυρίων ευρώ και αυτός ήταν από τους βασικούς λόγους που οι "ερυθρόλευκοι" του πρότειναν νέο συμβόλαιο, αφού οι "μνηστήρες" είναι πολλοί.

Γιουβέντους και Μαρσέιγ έχουν στην μεταγραφική τους λίστα τον Ντουντού, όμως πλέον θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τον αποκτήσουν.

Από την πλευρά του, ο Βραζιλιάνος έχε εκφράσει ουκ ολίγες φορές την αγάπη του για τον Ολυμπιακό και το απέδειξε, βάζοντας την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο.

Κάτι που δεν αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ και αναμένεται να γίνει την επόμενη σεζόν είναι να πάρει ο 26χρονος μέσος το περιβραχιόνιο του αρχηγού μετά την φυγή του Τζόρτζεβιτς.

Πολλοί θα περίμεναν τον Γκαλέτι, όμως όπως και να το κάνουμε ο Ντουντού είναι γεννημένος ηγέτης και ο πλέον κατάλληλος για να γίνει ο νέος... captain.

Όλα αυτά βέβαια με τον Νικοπολίδη να είναι ο πρώτος αρχηγός και τους υπόλοιπους να ακολουθούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως την πρώτη του χρονιά με την φανέλα του Ολυμπιακού, ο Βραζιλιάνος άσος είχε συνολικά 40 συμμετοχές και 6 γκολ.

Αγωνίστηκε σε 26 αγώνες στο πρωτάθλημα σημειώνοντας 3 γκολ, σε 7 ματς Κυπέλλου με 2 τέρματα και σε 7 αναμετρήσεις στην Ευρώπη βάζοντας ένα γκολ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Ντουντού Σεαρένσε, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013. Στο νέο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή περιλαμβάνεται ρήτρα αποδέσμευσης, ύψους 8, 5 εκατομμυρίων Ευρώ".

Ο Ντουντού εν δράσει...







Στο Βιετνάμ γνώρισαν τον Ολυμπιακό

"Στο Βιετνάμ πυρπόλησαν το ρύζι", λέει το τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου και εμείς παραποιήσαμε τον στίχο για χάρη του Ολυμπιακό που πλέον έγινε γνωστός και στο Βιετνάμ.

Οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονται από τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) στην ασιατική χώρα για την φιλική αναμέτρηση που θα δώσουν την Πέμπτη (19:30 τοπική ώρα) με την Εθνική ομάδα του Βιετνάμ.

Την αποστολή των Πειραιωτών υποδέχθηκαν αξιωματούχοι της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Βιετνάμ, καθώς και κυβερνητικοί παράγοντες, ενώ μια μπάντα έπαιζε τον ύμνο του Ολυμπιακού και τα "Παιδιά του Πειραιά".

Το μεσημέρι, ο Ερνέστο Βαλβέρδε και ο Αντώνης Νικοπολίδης συμμετείχαν σε technical meeting, που διοργανώθηκε στα γραφεία της Π.Ο. του Βιετνάμ, ενώ στις 19:30 (τοπική ώρα) θα παρατεθεί (στο ξενοδοχείο όπου διαμένει η αποστολή της ομάδας μας) το επίσημο δείπνο στο οποίο οικοδεσπότες είναι οι Π.Ο. του Βιετνάμ και η Ελληνική Πρεσβεία.

Στο δείπνο θα παραστούν o Πρόεδρος των Πειραιωτών, Σωκράτης Κόκκαλης, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου της ασιατικής χώρας, καθώς και σύσσωμες οι αποστολές των δύο ομάδων, όπως και εκπρόσωποι της Intralot.

Την Τετάρτη 13 Μαΐου, το πρωί η ερυθρόλευκη αποστολή θα επισκεφθεί το Μαυσωλείο "Ho Chi Minh", όπου θα τους περιμένουν εκπρόσωποι των τοπικών Μ.Μ.Ε. ενημέρωσης για δηλώσεις και μικρές συνεντεύξεις. Ακολούθως οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο θα επισκεφθούν στις 17:25 (τοπική ώρα) το Εθνικό στάδιο "Dinh", όπου θα παρακολουθήσουν στις προπονητικές του εγκαταστάσεις αγώνες στους οποίους θα συμμετάσχουν παιδιά. Λίγο αργότερα στις 19:30 (τοπική ώρα) οι παίκτες του Ολυμπιακού θα κάνουν την πρώτη τους προπόνηση στο στάδιο «Dinh», όπου την Πέμπτη θα γίνει ο αγώνας.

Τα μέλη της αποστολής, θα έχουν την ευκαιρία την Πέμπτη το πρωί να γνωρίσουν την πόλη του Ανόι, ενώ η επιστροφή στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο τα ξημερώματα

Βαλβέρδε:"Μια μέρα θα επιστρέψω"


Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για όλα όσα έζησε στους "ερυθρόλευκους" στο διάστημα που βρέθηκε στην ομάδα, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής του.

Το σίριαλ της ανανέωσης του συμβολαίου του Ερνέστο Βαλβέρδε με τον Ολυμπιακό δεν είχε αίσια κατάληξη, καθώς οι δυο πλευρές δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν με αποτέλεσμα ο 45χρονος τεχνικός να αποτελέσει παρελθόν από τους "ερυθρόλευκους".

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα SportDay ο Ισπανός προπονητής μίλησε για τις μοναδικές στιγμές που έζησε στην ομάδα του Πειραιά, ενώ όπως δήλωσε έχει σκοπό να επιστρέψει μια ημέρα πίσω.

Αποσπάσματα από την συνέντευξη του Ερνέστο Βαρλβέρδε:

Τα πρώτα συναισθήματα μετά το αντίο; Η επόμενη μέρα;


" Καλά είμαι. Ήρεμα. Στην φιέστα ήμουν φορτισμένος συναισθηματικά, συγκινημένος. Ήταν μια θαυμάσια γιορτή. Ο κόσμος τραγουδούσε το όνομα μου και τον ευχαριστώ. Στους παίκτες αυτό συμβαίνει αρκετές φορές. Στους προπονητές όμως όχι.

Ήταν κάτι διαφορετικό. Θα μου μείνει για πάντα στομυαλό. Έπρεπε να αποχαιρετήσω πολλούς φίλους".

Χτυπά το τηλέφωνο και είναι ο πρόεδρος. Σου λέει:"Ερνέστο, μείνε", τι κάνεις;

" Δεν απαντάω σε υποθέσεις. Τελείωσε. Όλα τελείωσαν. Έκλεισε το θέμα. Δεν καταλαβαίνω γιατί με ρωτάς".

Σε ερώτηση για το αν θα επέστρεφε μια ημέρα πίσω στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό ο Ισπανός τεχνικός ήταν ξεκάθαρος.

" Ναι, ναι σίγουρα. Κάποια μέρα θα ξαναγύριζα. Αν υπήρχε περίπτωση να γυρίσω στον Ολυμπιακό τότε θα επέστρεφα".

" Δεν μπορείς όμως να πεις. Δεν μπορώ να πω κατηγορηματικά. Πάντως, δεν σκέφτομαι άλλη ομάδα εκτός του Ολυμπιακού. Βέβαια πέρασα κι από τις δυο ομάδες της Βαρκελώνης, την Μπάρτσα και την Εσπανιόλ που είναι εχθροί. Οπότε ποτέ μην λες ποτέ. Έχω όμως ηθική δέσμευση με τον κόσμο του Ολυμπιακού".

Για την επιθυμία των παικτών των ερυθρολεύκων να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου, ο Βαλβέρδε δήλωσε ευτυχής που έχει την στήριξη τους.

" Είναι όμορφο να το ακούς. Εγώ του ευχαριστώ για όλα. Ήταν όλοι τους θαυμάσιοι. Επαγγελματίες, σωστοί άνθρωποι. Πάντα τα έδιναν όλα. Δεν είναι εύκολο να ζεις μέσα στα αποδυτήρια. Πολλοί διαφορετικοί χαρακτήρες και απόψεις, όμως η ομάδα είναι ομάδα.

Πάντα υπάρχουν καλές και κακές στιγμές. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα στην ζωή. Για εμένα όμως ήταν πολύ εύκολο χάρη σε αυτούς. Όλοι τους ήταν αφοσιωμένοι και δεν προκαλούσαν προβλήματα".

Όσο αφορά τον ποδοσφαιριστή που θα έπαιρνε μαζί του στην επόμενη ομάδα που θα κοουτσάρει, ο Ισπανός τεχνικός έκανε την έκπληξη!

" Τον Πάντο! Σε κάθε μέρος. Εχει απίστευτη νοοτροπία. Ομαδικός, δουλεύει πολύ, μεταδοτικός σε πνεύμα, πιάνει τα πάντα με τη μία. Βγάζει ενέργεια. Μπορείς πάντα να υπολογίζεις πάνω του. Αλλοι έχουν καλύτερη ποιότητα, αλλά ο "Τάσο" είναι πάντα εκεί.

Είναι ο μοναδικός που παίζει τόσο καλά το transition. Μπροστά και πίσω. Δεν σταματά ποτέ. Δεν τα παρατάει όταν χάνει την μπάλα. Ξέρει ποιος είναι, τι κάνει και πάντα προσπαθεί για το παραπάνω. Γι' αυτό είναι τόσα χρόνια σε αυτή την ομάδα. Φτάνει, όμως, γιατί δεν θέλω να αδικήσω τα άλλα παιδιά. Δεν είναι σωστό

".

Μετά από ένα χρόνο παρουσίας στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Βαλβέρδε δεν θα μπορούσε να μην έχει άποψη για την συνέχεια της ομάδας και το πως θα πρέπει να πορευτεί χωρίς τους Τζόρτζεβιτς, Κοβάσεβιτς και Άντζα.

"Πολλοί βετεράνοι αποσύρονται. Ήμουν τυχερός και εγώ και ο Ολυμπιακός που είχαμε παίκτες με τέτοια ηγετικά προσόντα όπως ο Τζόλε, ο Ντάρκο και ο Αντώνης. Πρέπει να βρουν στον Ολυμπιακό παίκτες που να έχουν το ίδιο χάρισμα.

Δεν είναι εύκολο. Οι άξιοι αντικαταστάτες τους θα κρατήσουν ψηλά την ομάδα. Δύσκολο να βρεις παίκτες – ηγέτες όπως αυτοί. Τα επόμενα χρόνια παίκτες που είναι πάνω από 30 όπως ο Πάντος, ο Νικοπολίδης, ο Ζεβλάκοφ θα αποχωρήσουν.

Μένει ο Αβραάμ. Η μεταβατική περίοδος θα είναι δύσκολη. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται κι άλλους χαρισματικούς παίκτες σαν κι αυτούς. Έχει αρκετούς καλούς, αλλά κάποιος που είναι χρόνια στην ομάδα ξέρει καλύτερα το πως θα αντιμετωπίσει την κάθε κατάσταση. Πρέπει να έχει την μεταδοτικότητα του ηγέτη".





Τέλος η χειρότερη στιγμή του Ισπανού στον Ολυμπιακό όπως δήλωσε ήταν ο αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ.

"Ήταν σκληρό χτύπημα. Αναγκαστικά το σκέφτεσαι συνέχεια. Πρέπει να μάθουμε όλοι μας από εκείνα τα λάθη. Να μάθουμε κι όχι να σκεφτόμαστε εκείνο το ματς. Ήταν κακή βραδιά όλων μας. Δεν είχαμε και τύχη. Θα μπορούσα να πω ότι ια ήταν όλα καλύτερα αν είχαμε όλους τους παίκτες νωρίτερα.

Προσέξτε. Δεν κάνω κριτική στην ομάδα. Αν κάτσουμε και μιλήσουμε, εγώ θα σου βρω δέκα καλά και άλλα τόσα κακά. Κι εσύ το ίδιο σε μένα κι όλοι σε όλους μας. Όταν κάτι τελειώνει είναι εύκολο να κάνεις κριτική".



Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην χώρα μας την οποία χαρακτήρισε όμορφη, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά οι άνθρωποι με τους οποίου δούλεψε θα μείνουν στην καρδιά του.

" Μόνο καλές αναμνήσεις. Ηρθαμε στην Ελλάδα με τους συνεργάτες μου. Περάσαμε καλά, κατακτήσαμε τίτλους. Δουλέψαμε σε μια μεγάλη ομάδα. Τι άλλο να πω; Η Ελλάδα είναι μια θαυμάσια χώρα. Ο κόσμος είναι εκπληκτικός, πολύ ζεστός. Γενναιόδωρος.

Με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Τους ευχαριστώ όλους. Ολοι στην ομάδα ήταν ειλικρινείς μαζί μου και πάντα με βοηθούσαν. Ο,τι ήθελα το είχα. Με έκαναν να νιώθω βασιλιάς. Πώς το ανταλλάζεις αυτό; Μεγάλος σύλλογος. Στου Ρέντη επίσης ήταν μοναδικοί. Κοντά στην ομάδα. Επαγγελματίες, αλλά και με τεράστια αγάπη για την ομάδα.

Δεν το βρίσκεις εύκολα αυτό. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους. Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα για να μην ξεχάσω κανέναν και τον αδικήσω. Ελπίζω να μη στενοχώρησα κανέναν



".

























































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ