X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΓΑΛΛΙΑ

Ανασκόπηση πρώτου γύρου στο Σαμπιονά

ζουνίνιο

Ο πρώτος γύρος του γαλλικού Championnat ολοκληρώθηκε, με τις μάχες να παραμένουν ανοιχτές σε όλα τα μέτωπα

Στην κορυφή η Λυών κατάφερε και φέτος να πάρει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, όμως αφενώς δεν έχει καταφέρει να αποσπάσει τον αέρα των βαθμών τον οποίο είχε πέρυσι έναντι των διωκτών της και αφετέρου με βάση τις έως τώρα εμφανίσεις της δεν έχει πείσει πως διαθέτει την κεκτημένη ταχύτητα για τον όγδοο σερί τίτλο.
Οι λυωνέ βρίσκονται στους 38 βαθμούς και κατά πόδας τους ακολουθούν, η Μπορντό με 35, η Ρεν με 34, η Παρί με 33, η Μαρσέιγ και η Λιλ με 32, με την Τουλούζ να έχει 31 και τις όλες τις 6 αυτές ομάδες να αποτελούν τα αδιαμφισβήτητα φαβορί για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Από εκεί και μετά οι δυσκολίες και το αμφίρροπο του Championnat υπογραμμίζονται από το γεγονός πως από την τρίτη προνομιούχο θέση που δίνει έξοδο στο Champions League μέχρι την 12η μεσολαβεί απόσταση μόλις 10 βαθμών κάτι που κάνει σαφές πως ένα μίνι νικηφόρο σερί 3 μόλις αγωνιστικών η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί εντελώς.

Πέρυσι άλλωστε οι μάχες για τίτλο, εισιτήρια για Champions League, UEFA, αλλά και παραμονή στην κορυφαία κατηγορία κρίθηκαν την τελευταία αγωνιστική, η 3η από την 8 η θέση απείχαν μόλις 7 βαθμούς και η… υποβιβάσιμη 18 η από την άνετα σωτήρια 13 η μόλις 5. Στη Ligue 1, τα φαβορί είναι από τα πλέον εύθραυστα σε όλες τις ευρωπαϊκές λίγκες. Τα περισσότερα ματς κρίνονται στο γκολ και αρκούν ανεπαίσθητες λεπτομέρειες για να αποφασιστεί ο νικητής, η σταθερότητα στην αγωνιστική φόρμα είναι όρος σχεδόν άγνωστος για τους συλλόγους, αφού τα νικηφόρα/κακά σερί είναι προνόμιο ελάχιστων ομάδων και συνολικά η προσέγγιση του Championnat είναι δύσκολη υπόθεση.

Ακολουθούν δυο λόγια για τις ομάδες που πρωταγωνιστούν θετικά ή αρνητικά στο φετινό Championnat μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου:

Λυών: Η Λυών παρά τους 3 μόλις διαφορά με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου παραμένει το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο αν και τη συνοδεύουν περισσότερα ερωτηματικά σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Το καλοκαίρι ενισχύθηκε περισσότερο από τους υπόλοιπους μνηστήρες και μάλιστα με παίκτες που έκαναν πέρυσι εξαιρετικό Championnat, έχει συνολικά υπεροπλία σε ποιότητα, αλλά και την κεκτημένη ταχύτητα. Μοναδικός εχθρός, ο δικός της κακός εαυτός και ο κορεσμός ορισμένων παικτών (εμφανίζεται… πολύ μπλαζέ προς το τέλος των σεζόν της τα τελευταία χρόνια, φέτος δείχνει αρκετές αδυναμίες στα εκτός έδρας ματς της), ενώ και η προοπτική του Champions League αποτελεί τα τελευταία χρόνια μεγάλη προτεραιότητα στο Ζερλάν και ίσως αποπροσανατολίσει αν η ομάδα προχωρήσει στη διοργάνωση. Συν τοις άλλοις ο Πιέλ αντιμετωπίζει εδώ και αρκετές αγωνιστικές σωρεία σοβαρών απουσιών με τη Λυών να είναι σταθερά νοσοκομείο από τους τραυματισμούς. Έχει μεν βάθος, όμως δεν ήταν λίγα τα ματς που αναγκάστηκε να παραταχθεί αποδεκατισμένη ειδικά στην αμυντική της γραμμή.

Μπορντό: Oι Γιρονδίνοι κατάφεραν στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου να φτάσουν στη δεύτερη θέση του πίνακα εκμεταλλευόμενοι τη δική τους επική ανατροπή στο πριγκιπάτο (3-4 από 3-0 ημίχρονο κόντρα στη Μονακό) και την εντός έδρας ήττα σοκ της Μαρσέιγ. Το ζήτημα για τη Μπορντό φέτος είναι πως δεν έχει σταθερότητα στην απόδοσή της και όπως τόνισε ο τεχνικός της, Μπλαν, για να συμφωνήσει αργότερα ακόμα και η ίδια η διοίκηση δεν διαθέτει την πληθώρα των παικτών με παγκόσμια κλάση και εμπειρία για να έχει το κάτι περισσότερο στο παιχνίδι της (οι δηλώσεις έγιναν μετά τον αποκλεισμό από τη Ρόμα για το CL). Συν τοις άλλοις η Μπορντό δείχνει αρκετές αδυναμίες ανασταλτικά αφού σε ελάχιστα ματς καταφέρνει να κρατάει το μηδέν παθητικό, ενώ δείχνει να χωλαίνει σημαντικά εκτός έδρας σε αρκετά σημαντικότερο βαθμό από ότι η Λυών και η αήττητη εκτός Βελοντρόμ στον πρώτο γύρο Μαρσέιγ. Τα θετικά έχουν να κάνουν με τον Γκουρκούφ που ήρθε δανεικός από τη Μίλαν και αποδεικνύεται λίρα 100 (ήδη έχει εκφράσει επιθυμία να τον κρατήσει) όσο και τον Καβενάγκι που έχει αξιόπιστη παρουσία και σταθερή επαφή με τα δίχτυα. Σε κάθε περίπτωση οι Γιρονδίνοι είναι από τα φαβορί για μια θέση στην τριάδα και το Champions League.

Ρεν: Aπό τις σταθερές αξίες του Championnat που μπορεί να μην κάνουν πρωταθλητισμό, καταφέρνουν όμως σταθερά να κάνουν καλές πορείες και να εξασφαλίζουν εύκολα ή δύσκολα το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Φέτος μοιάζει πιό έτοιμη από ποτέ για να εξασφαλίσει αυτό που της είχε στερήσει στις καθυστερήσεις της τελευταίας αγωνιστικής πριν μερικές σεζόν η Λιλ... μια θέση δηλαδή στα προκριματικά του Champions League. Παραμένει αήττητη για 17 σερί αγωνιστικές και αν δεν είχε τόσο μεγάλη έφεση στις ισοπαλίες εκτός έδρας με 6/8 τελευταία και τέσσερις εξ' αυτών στο 0-0 θα είχε καταφέρει να ανέβει ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία μετά την ολοκκήρωση του πρώτου γύρου.. Αν συνυπολογίσει πάντως κανείς πως τα τελευταία χρόνια συνηθίζει να κάνει πολύ δυνατά φίνις η έως τώρα συγκομιδή της επιτρέπει να ονειρεύεται ακόμα και Champions League. Ο Λακόμπ έχει στα χέρια του μια ομάδα με πλούσια αθλητικά προσόντα, μεγάλη ομοιογένεια αλλά και δυναμική ειδικά εντός έδρας και η ομάδα της Βρετάνης είναι βέβαιο πως θα παίξει και φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο στο Championnat. Είναι άλλωστε η μοναδική ομάδα που κατάφερε να διασύρει φέτος τη Λυών κερδίζοντάς την με το εμφατικό 3-0 εντός έδρας χάρις στο χατ τρικ του Παζίς.

Παρί: Είναι σίγουρα έκπληξη πως κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου και για πρώτη φορά μετά τα δυο τελευταία χρόνια που όλα δείχνουν πως οι σκηνές ροκ στο προπονητικό κέντρο, τα επεισόδια, η γκρίνια, οι διαμαρτυρίες και η αγωνία μέχρι την τελευταία αγωνιστική (όταν και κατάφερε να σώσει την παρτίδα και να παραμείνει στην κατηγορία) θα αποτελέσουν δυσάρεστη ανάμνηση. Μπορεί να μην έχει καταφέρει να παίξει και φέτος ποδόσφαιρο αξιώσεων και να μην θαμπώνει με την απόδοσή της, όμως καταφέρνει να παίρνει τους βαθμούς στηριζόμενη κυρίως στην σφιχτή ανασταλτική της λειτουργία αλλά και το Παρκ ντε Πρενς στο οποίο παρουσιάζεται ιδιαίτερα ισχυρή. Απόδειξη για το τελευταίο πως έχει καταφέρει να επικρατήσει εκεί κόντρα σε Λυών και Μπορντό, ενώ στα συν της έως τώρα και το μεγάλο διπλό μέσα στο Βελοντρόμ με 4-2 στο ντέρμπι μίσους με τη Μαρσέιγ. Στα θετικά επίσης πως υπάρχει πλέον αρκετή εμπιστοσύνη στην ομάδα που δείχνει να αφήνει για καλά πίσω της την περσινή τραγική σεζόν, το ότι ο Λε Γκεν συνεχίζει να κρατά χαμηλούς τόνους σε σχέση με τους στόχους της για τη σεζόν, αλλά και το φορμάρισμα παικτών όπως ο Ορό που την οδηγεί ως πρώτος σκόρερ, αλλά και των Ροτέν, Ζιουλί.

Μαρσέιγ: Ο Έρικ Γκέρετς έβαλε ψηλά τον πήχη για τους Μασσαλούς στις αρχές της σεζόν αφού έκανε λόγο ακόμα και για «όνειρο τίτλου», όμως και φέτος η ομάδα δεν έχει σε καμία περίπτωση δείξει πως έχει ακόμα τη σταθερότητα που απαιτείται στον επίπονο μαραθώνιο του Championnat, αλλά και τον τρόπο να παίρνει τους απαραίτητους βαθμούς με την ευκολία που αρμόζει σε επίδοξους πρωταθλητές. Το παράδοξο φέτος έχει να κάνει με το γεγονός πως έχασε πολλούς βαθμούς στο Βελοντρόμ στο οποίο παραδοσιακά παρουσιάζονταν ιδιαίτερα ισχυρή, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την ντροπιαστική ήττα με 3-0 από τη Λοριάν, ενώ βαθμούς έχασε και κόντρα σε Λοριάν (2-3), Μονακό (0-0), Λιλ (2-2). Αντίθετα έχει καταφέρει να παραμένει αήττητη εκτός έδρας μετά τις 19 πρώτες αγωνιστικές. Στα ισχυρά της σημεία η τριπλέτα Νιάνγκ, Μπεν Αρφά και Κονέ που μπορούν στη μέρα τους να κονιορτοποιήσουν οποιαδήποτε άμυνα και έφεραν μετά το πρώτο μισό του πρώτου γύρου τη Μαρσέιγ να κάνει ρεκόρ παραγωγικότητας τερμάτων για την τελευταία δεκαετία. Αντίθετα οι πληγές της εντοπίζονται στην άμυνα, με τον Ζουμπάρ να δέχεται τα περισσότερα πυρά για τις πολλές του γκέλες, αλλά την αλήθεια να υποδεικνύει πως το ανασταλτικό της πρόβλημα είναι συνολικότερο και έχει να κάνει με τη λειτουργία όλης της ομάδας. Μην έχοντας σταθερότητα τα πράγματα παραμένουν απρόβλεπτα για την ομάδα του Γκέρετς που αναμένεται πάντως να ενισχυθει στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι. Ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο η Μαρσέιγ παραμένει από τα φαβορί για μια θέση στην τριάδα, δύσκολα όμως θα καταφέρει να χτυπήσει τίτλο και φέτος.

Λιλ: Η αρχή της φετινής σεζόν βρήκε τη Λιλ στην αυγή ενός μεταβατικού σταδίου και αυτό δεν προέκυπτε μόνο από την αδυναμία της να εξασφαλίσει μετά από χρόνια ευρωπαϊκό εισιτήριο την περσινή χρονιά. Ο αρχιτέκτονας της σύγχρονης Λιλ, Κλοντ Πιέλ αποτέλεσε παρελθόν (πήγε στη Λυών) ενώ για δεύτερη σερί χρονιά η ομάδα αποχωρίστηκε παίκτες κλειδιά για τη λειτουργία της. Τα πράγματα για τον Ρούντι Γκαρσία προμηνύονταν εξαιρετικά δύσκολα σε όλα τα επίπεδα. Κι όμως η δυναμική του Μετροπόλ και το γεγονός πως οι λιλουά βλέπουν κάθε σεζόν νέους παίκτες να έρχονται σχεδόν από το πουθενά κάνοντας πράγματα και θαύματα, τη βοήθησαν όχι μόνο να παίξει ανα διαστήματα εξαιρετικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο, αλλά και να καταφέρει να πλασαριστεί στην πρώτη εξάδα μετά τον πρώτο γύρο του Championnat. Παίκτες όπως ο νεαρός αλλά εξαιρετικά ταλαντούχος Αζάρ έχουν βγάλει μάτια και συνεπικουρούμενοι από τους φανταστικούς φέτος Μπαστός (ανανέωσε και ο Παναθηναϊκός μοιάζει δύσκολο πλέον να τον αποκτήσει με τις σειρήνες από Λυών και άλλες μεγάλες ομάδες να αυξάνονται αγωνιστική την αγωνιστική μιας και ο παίκτης σκοράρει και στις 5 τελευταίες ανελιπώς), Ομπρανιάκ (επίσης σε μεγάλα κέφια) και Καμπάιγ σπρώχνουν τη Λιλ ψηλά και δεν αφήνουν τον Γκαρσία να πονοκεφαλιάζει για τους τραυματισμούς τριών στράικερ εδώ και κάποιο διάστημα (Φρο, Φοβέργ, Ντε Μέλο). Αν η Λιλ καταφέρει να διατηρήσει το θετικό της μομέντουμ και να μην έχει μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση, ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο είναι σίγουρα εφικτός στόχος.

Τουλούζ: Δείχνοντας πάθος και αυταπάρνηση κατάφερε να σωθεί την τελευταία αγωνιστική πέρυσι και όλα έδειχναν πως και φέτος θα χρειάζονταν να παλέψει με νύχια και με δόντια για την παραμονή. Ελμάντερ και Εμανά κατά κύριο λόγο αποτέλεσαν τεράστιες απώλειες το καλοκαίρι, η έλευση του Καζανόβα στον πάγκο -σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο- δεν έμοιαζε ικανή να καλύψει το κενό του Μπο και όλα έδειχναν δυσοίωνα. Κι όμως η Τουλούζ κατάφερε στο πρώτο μισό της σεζόν να διαψεύσει πανηγυρικά όλες τις Κασσάνδρες αφού βρίσκεται στην 7η θέση του πίνακα και έχει καταγράψει εξαιρετικά αποτελέσματα. Μπορεί στα περισσότερα ματς να παίζει με κύριο στόχο τη διατήρηση του μηδέν παθητικού, μπορεί να μην αποδίδει ποδόσφαιρο αξιώσεων, έχοντας όμως στο δυναμικό της τον πρώτο σκόρερ του Championnat μέχρι τώρα και από τις αποκαλύψεις της φετινής σεζόν Ζινιάκ (12 γκολ) καταφέρνει να παίρνει τους βαθμούς ενώ στις τελευταίες αγωνιστικές απέδειξε πως βελτιώνει και το συνολικό αγωνιστικό της προφίλ κάνοντας ποιοτικότερα ματς από ότι στο ξεκίνημα. Όσο ο Ζινιάκ σκοράρει και η άμυνα αντέχει τα πράγματα θα είναι καλά για τον Καζανόβα, αλλά σε κάθε περίπτωση η εκτίμηση είναι πως δύσκολα η Τουλούζ θα παραμείνει κολλημένη στο overachieving -τουλάχιστον στους ρυθμούς που είναι μέχρι τώρα- και στο δεύτερο γύρο.

Νις: Ο Αντονετί φαίνεται και φέτος να κερδίζει το στοίχημα. Αποχωρίστηκε το καλοκαίρι τη ραχοκοκαλιά της περσινής ομάδας αφού Λορίς, Έντερσον και Κονέ αποτελούσαν τους κατά τεκμήριο 3 καλύτερους παίκτες της Νις. Ο τεχνικός παρά τη δύσκολη αποστολή κατάφερε να παρουσιάσει στο πρώτο μισό ένα δεμένο, ομοιογενές και αξιόπιστο σύνολο και με αιχμή τον εξαιρετικά ταλαντούχος Ρεμί που παρά τους τραυματισμούς έχει σκοράρει ήδη 6 γκολ. Η ομάδα προχωρά για νέο γήπεδο που θα είναι έτοιμο σε τρία χρόνια, ο Αντονετί είναι από τους πλέον μπαρουτοκαπνισμένους και ικανούς τεχνικούς του Championnat και η Νις ανεξάρτητα από το πόσο ψηλά θα καταφέρει να τερματίσει έχει από το πρώτο μισό της σεζόν καταφέρει να εκπληρώσει τους βασικούς φετινού της στόχους.

Και μια αναφορά στη Σεντ Ετιέν που θα είναι ο προσεχής αντίπαλος του Oλυμπιακού στο κύπελλο UEFA και η οποία παρά τις εκτιμήσεις που την ήθελαν και φέτος από τα φαβορί για ευρωπαϊκό εισιτήριο, τερμάτισε στον πρώτο γύρο οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη:

Σεντ Ετιέν: Οι ιστορικοί στεφανουά που βρέθηκαν στο δρόμο του Ολυμπιακού ζουν φέτος την επιστροφή τους στα ευρωπαϊκά κύπελλα μετά από 26 χρόνια. H Σεντ Ετιέν πέρασε ως πρώτη από τον όμιλο της στο κύπελλο UEFA, αφού στην τελευταία αγωνιστική απέσπασε ισοπαλία 2-2 στο Ζοφρουά Γκισάρ από τη Βαλένθια, ενώ στα υπόλοιπα ματς για τη φάση των ομίλων είχε ξεκινήσει με διπλό 3-1 στην έδρα της Κοπεγχάγης, είχε επικρατήσει με το ευρύ 3-0 της Ρόζενμποργκ εντός έδρας και πήρε ισοπαλία 1-1 στην έδρα της Μπριζ. Συγκέντρωσε έτσι 8 βαθμούς και τερμάτισε στην κορυφή το Group G, μπροστά από τις νυχτερίδες που συγκέντρωσαν 6 βαθμούς.

Το κύπελλο UEFA πάντως δεν αποτελούσε όλη αυτή την περίοδο προτεραιότητα για τη Σεντ Ετιέν η οποία βρίσκεται σε δεινή θέση για το γαλλικό πρωτάθλημα όντας οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και τη 17η θέση έχοντας κάνει καταστροφικό ξεκίνημα στο Championnat μετρώντας 5 νίκες μια μόλις ισοπαλία και 12 ήττες. Η ομάδα στην οποία αγωνίζεται βασικός ο δικός μας Στάθης Ταυλαρίδης θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτει την διακοπή των εορτών (τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου το Σάββατοκύριακο 20/21 Δεκεμβρίου, προκειμένου να διορθώσει την πορεία της και να καταφέρει να πάρει τους απαραίτητους βαθμούς προκειμένου να μην κινδυνεύσει με υποβιβασμό. Μάλιστα το καταστροφικό σερί 5 σερί ηττών πριν μερικές αγωνιστικές οδήγησε τη διοίκηση σε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία με τον Αλέν Περέν (πέρυσι ήταν τεχνικός της Λυών) να αναλαμβάνει τις τύχες της ομάδας προκειμένου να τη βοηθήσει να βγει από τη δύσκολη θέση. Ο νέος τεχνικός φαίνεται πως έχει αρχίσει να δίνει στην ομάδα το δικό του στίγμα μετρώντας 2 νίκες και μια ήττα στα τρια τελευταία της ματς.

Την περίοδο αυτή η Σεντ Ετιέν είναι λαβωμένη από πάρα πολλές και σημαντικές απουσίες κυρίως στην ανασταλτική της γραμμή. Αν και πιθανότατα θα είναι έτοιμοι στο ματς με τον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή οι στεφανουά στερούνται ούτε λίγο ούτε πολύ τους: Οτκόρ, Ματσούι, Γκομίς, Περέν, Λαντρέν, Σοζέ, και Νταμπό,ένώ σε φάση επιστροφής μετά από τραυματισμό στο χέρι ο δικός μας Στάθης Ταυλαρίδης. Αρκετά τα προβλήματα και στην επίθεση αφού ο πολύ καλός πέρυσι Γκομίς που με τις εμφανίσεις και τα τέρματα που πέτυχε πέρυσι στο Championnat είχε αναγκάσει τον Ντομενέκ να τον καλέσει στην εθνική των τρικολόρ για το ΕURO, έχει σιγήσει φέτος βρίσκοντας δίχτυα μόλις 3 φορές σε 18 συμμετοχές. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που οι στεφανουά βολιδοσκοπούν τον στράικερ Μπανγκούρα της Ντιναμό Κιέβου με την περίπτωση του πάντως να είναι δύσκολη αφού απαιτούνται 10 εκατ. ευρώ και εξετάζεται έτσι ακόμα και το ενδεχόμενο να πωληθεί ο Γκομίς για να υπάρξει περιθώριο να γίνει η μεταγραφή.

Συνολικά η φετινή σεζόν πάντως μοιάζει καταστροφική για τους στεφανουά που πέρυσι είχαν καταφέρει κάνοντας μια εξαιρετική σεζόν να τερματίσουν πέμπτοι, έχοντας μεγάλες φιλοδοξίες για ανάλογη πόρεία και φέτος, κάτι όμως που μοιάζει απίθανο να συμβεί μετά την ολοκλήρωση ενός κάκιστου από πλευράς αποτελεσμάτων γύρο.

Θαυμάστε μερικούς από τους πρώτους σκόρερ του φετινού Championnat εν δράσει:
































































TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ