EUROPA LEAGUE

Ανατροπή με Λίβερπουλ η Μπενφίκα

Ανατροπή με Λίβερπουλ η Μπενφίκα
τζέραρντ

Με δύο πέναλτι του Όσκαρ Καρντόσο η Μπενφίκα νίκησε την Λίβερπουλ (2-1), ισόπαλος ο εμφύλιος(v)

Η Λίβερπουλ προηγήθηκε μέσα στην Λισαβόνα με το γκολ του Άγκερ στο 9' με τακουνάκι από εκτέλεση φάουλ του Τζέραρντ.
Στο 30' όμως οι "κόκκινοι" έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ράιαν Μπάμπελ, ο οποίος πήρε κόκκινη κάρτα καθώς "επιτέθηκε" στον Λουϊζάο έπειτα από φάουλ που έκανε ο Βραζιλιάνος στον Τόρες.

Η Μπενφίκα ισοφάρισε στο 59' με την εκτέλεση πέναλτι του Όσκαρ Καρντόσο, πέναλτι που κέρδισε από τον Ινσούα ο Αϊμάρ που ήταν σε θέση βολής έπειτα από εκτέλεση φάουλ στο δοκάρι από τον Καρντόσο.

Οι "αετοί" κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι από χέρι του Κάραγκερ σε σέντρα του Ντι Μαρία και ο Όσκαρ Καρντόσο ευστόχησε και πάλι από τα 11 βήματα ολοκληρώνοντας την ανατροπή.

Ισόπαλες Βαλένθια και Ατλέτικο με 2-2

Η Ατλέτικο προηγήθηκε δύο φορές της Βαλένθια στο "Μεστάγια", αλλά δεν κατάφερε να φύγει με την νίκη, αλλά και το 2-2 είναι ένα καλό αποτέλεσμα εν όψει του επαναληπτικού στο "Βιθέντε Καλντερόν".

Φορλάν και Αντόνιο Λόπεθ σκόραραν για τους "ροχιμπλάνκος", ενώ οι Μανουέλ Φερνάντες και Βίγια απάντησαν για τις "νυχτερίδες".

Νίκες για Αμβούργο και Φούλαμ

Με γκολ των Πέτριτς και Φαν Νίστελροϊ το Αμβούργο κέρδισε με 2-1 την Σταντάρ Λιέγης, αν και βρέθηκε να χάνει, όπως δηλαδή και η Μπενφίκα.

Με το ίδιο σκορ (2-1) κέρδισε στο Λονδίνο η Φούλαμ την Βόλφσμπουργκ, η οποία μείωσε με τον Μάντλουνγκ στο 89' και άλλαξε εντελώς τα δεδομένα με το εκτός έδρας γκολ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των 1ων προημιτελικών:

Πέμπτη
Φούλαμ - Βόλφσμπουργκ 2-1 (59' Ζαμόρα, 63' Νταφ / 89' Μάντλουνγκ)
Μπενφίκα - Λίβερπουλ 2-1 (59' πέν. και 79' πέν. Όσκαρ Καρντόσο / 9' Άγκερ)
Αμβούργο - Σταντάρ 2-1 (42' πέν. Πέτριτς, 45' Φαν Νίστελροοϊ / 31' Μποκανί)
Βαλένθια - Ατλέτικο 2-2 (67' Μανουέλ Φερνάντες, 82' Βίγια / 59' Φορλάν, 72' Αντόνιο Λόπεθ)

*Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν στις 8 Απριλίου

Οι συνθέσεις

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάξι Περέιρα (66' Νούνο Γκομες), Λουϊζάο, Νταβίντ Λουΐζ, Φάμπιο Κοεντράο, Χάβι Γκαρθία, Ραμίρες, Κάρλος Μάρτινς (72' Ρούμπεν Αμορίμ), Ντι Μαρία, Αϊμάρ (87' Αΐρτον), Όσκαρ Καρντόσο.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ριέρα, Γκλεν Τζόνσον, Άγκερ, Κάραγκερ, Ινσούα, Μαστσεράνο, Λούκας, Τζέραρντ (91' Μπεναγιούν), Κάιτ, Μπάμπελ, Τόρες (82' Νγκογκ).
*κόκκινη 30' Μπάμπελ

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Θέσαρ, Μπρούνο Σαλτόρ, Μαντούρο, Ντεαλμπέρτ, Χόρντι Άλμπα, Μανουέλ Φερνάντες (81' Ζίγκιτς), Μπαράχα, Σίλβα, Πάμπλο Ερνάντεθ (70' Χοακίν), Μάτα (76' Βιθέντε Ροντρίγκεθ), Βίγια.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Ντε Χέα, Περέα, Ουϊφαλούσι, Άλβαρο Ντομίνγκεθ, Αντόνιο Λόπεθ, Πάουλο Ασουνσάο, Ραούλ, Γκαρσία, Χουράδο (92' Καμάτσο), Σιμάο, Αγκουέρο, Φορλάν (78' Σάλβιο).

ΑΜΒΟΥΡΓΟ: Ροστ, Ντεμέλ, Ζερόμ Μπόατενγκ, Ματάισεν, Αογκό, Γιάρολιμ, Ζε Ρομπέρτο, Πιτρόιπα, Τουνάι Τορούν (72' Τροχόβσκι), Φαν Νίστελροοϊ, Πέτριτς (72' Μάρκους Μπεργκ).
ΣΤΑΝΤΑΡ: Σινάν Μπολάτ, Κομοτσάτο, Βίκτορ Ράμος, Μανγκαλά, Ποκονιόλι, Γκορό (76' Γκρόσαβ), Βιτσέλ, Καρσελά-Γκονσάλες, Ντε Καμάργκο, Μίλαν Γιοβάνοβιτς (93' Τραορέ), Μποκανί.

ΦΟΥΛΑΜ: Σβάρτσερ, Ντέιβις, Χιούτζις, Χάνγκελαντ, Κοντσέσκι, Μέρφι (87' Μπέιρντ), Ετούχου, Νταφ, Ντέμπσεϊ, Γκέρα, Ζαμόρα.
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Μπενάλιο, Πέκαρικ (74' Μάρτινς), Μάντλουνγκ, Μπαρτζάλι, Σέφερ, Ζοσουέ, Ρίτερ, Γκέντνερ (84' Ντεγιαγκάι), Μισίμοβιτς, Ντζέκο, Γκραφίτε.

Μπενφίκα - Λίβερπουλ 2-1



Βαλένθια - Ατλέτικο 2-2



Αμβούργο - Σταντάρ 2-1



Φούλαμ - Βόλφσμπουργκ 2-1



























































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ