PREMIER LEAGUE

Αλβανική λύση για ManUtd

Αλβανική λύση για ManUtd

O 18άχρονος Αλβανός, Αντνάν Γιανουζάι, στο ντεμπούτο του στην 11άδα της ManUtd πέτυχε δύο γκολ με τα οποία η ομάδα του Μόγιες έκανε ανατροπή και νίκησε 2-1 στο Σάντερλαντ! Κορυφή η Λίβερπουλ, "3άρα" και η Σίτι, ασταμάτητος ο Ρεμί (videos)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέστρεψε στις επιτυχίες, νικώντας με 2-1 την Σάντερλαντ μέσα στο "Στέιντιουμ οφ Λάιτ", με πρωταγωνιστή τον 18άχρονο Αλβανό, Αντνάν Γιανουζάι.

Ο νεαρός ξεκίνησε στην 11άδα των "κόκκινων διαβόλων" για πρώτη φορά και με εξαιρετικά σουτ στην κίνηση σκόραρε δύο φορές μέσα σε 8 λεπτά (55' και 62'), μία με το δεξί και μία με το αριστερό πόδι.

Έκανε μάλιστα ανατροπή η ομάδα του Μάντσεστερ, καθώς από το 5ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν ανοίξει το σκορ με τον Γκάρντνερ, ενώ επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο σερί ήττες στο πρωτάθλημα.

Αλβανική λύση για ManUtd

Ποιος είναι ο Αντνάν Γιανουζάι

Ο Αντνάν Γιανουζάι γεννήθηκε στις Βρυξέλλες το 1995, από Αλβανο-Κοσοβάρους γονείς. Έχει κληθεί από τις μικρές εθνικές του Βελγίου, αλλά δεν έχει πάει ποτέ στην αποστολή, καθώς θέλει να παίξει για την εθνική Αλβανίας.

Στο Κόσοβο η ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει ανακοινώσει ότι καταλαβαίνει την επιλογή του, καθώς είναι λογικό να μην θέλει να παίξει σε αυτούς (δεν είναι αναγνωρισμένη ομοσπονδία).

Ο προπονητής του Βελγίου, Μαρκ Βίλμοτς, σκοπεύει να του μιλήσει και να τον πείσει, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν θα βάλει τον Μαρουάν Φελαϊνί να επηρεάσει τον νεαρό.

Το θέμα βέβαια είναι πως μετά την Αλβανία και το Βέλγιο, μπαίνει στο... παιχνίδι και η Αγγλία, καθώς τον θέλουν στα "3 λιοντάρια" και θα επιδιώξουν να τον... αποκτήσουν!

Αλβανική λύση για ManUtd

Κορυφή το Σαββατόβραδο η Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ νίκησε με 3-1 την Κρίσταλ Πάλας στο "Άνφιλντ", έτσι θα περάσει το Σαββατόβραδο μόνη στην κορυφή της Premier League.

Λουίς Σουάρες, Ντάνιελ Στάριτζ και Στίβεν Τζέραρντ πέτυχαν τα γκολ των "κόκκινων" στο πρώτο ημίχρονο, ενώ μείωσε ο Ντουάιτ Γκέιλι στο 79'.

Ο Σουάρες έχει 3 γκολ σε 2 ματς, ο Στάριτζ έμεινε μόνος στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς με 6 τέρματα, ενώ ο Τζέραρντ σκόραρε (με πέναλτι) για πρώτη φορά φέτος.

Αλβανική λύση για ManUtd

Ανατροπή σκηνικού από την Σίτι

Μετά τις ήττες από Άστον Βίλα και Μπάγερν η Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε να χάνει από την Έβερτον μέσα στο "Σίτι οφ Μάντσεστερ", αλλά τελικά έκανε ανατροπή και επικράτησε με 3-1.

Ο Ρομελού Λουκακού άνοιξε το σκορ για τα "ζαχαρωτά" στο 16' με το 4ο φετινό του γκολ, κάνοντας εξαιρετική κίνηση στην περιοχή, αλλά ένα λεπτό αργότερα απάντησε ο Άλβαρο Νεγκρέδο, από φοβερή πάσα του Γιαγιά Τουρέ.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους "πολίτες" ο Σέρχιο Αγκουέρο με διαγώνιο σουτ, φτάνοντας και αυτός τα 4 τέρματα φέτος.

Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 69' αυτογκόλ του Τιμ Χάουαρντ, εντυπωσιακό αυτογκόλ, καθώς από εκτέλεση πέναλτι του Αγκουέρο η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και συνεχεία στην πλάτη του Αμερικανού τερματοφύλακα, για να καταλήξει στα δίχτυα του.

Αλβανική λύση για ManUtd

Ασταμάτητος ο Ρεμί

Ο Λοΐκ Ρεμί έφτασε τα 5 γκολ φέτος, τα οποία μάλιστα τα έχει πετύχει στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές. Στις δύο προηγούμενες η Νιούκαστλ ηττήθηκε, αλλά απόψε νίκησε με 2-1 την Κάρντιφ (και τα δύο γκολ ο Γάλλος που είναι 2ο σκόρερ πίσω από τον Στάριτζ).

Με τέρμα του Ντάρεν Μπεντ η Φούλαμ νίκησε με 1-0 την Στόουκ, ενώ στο 0-0 έμειναν Χαλ και Άστον Βίλα.

Αλβανική λύση για ManUtd

Οι συνθέσεις

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Γουέστγουντ, Τσελούστκα, Ο'Σέι, Ρομπέρζ, Κόλμπακ, Κέιτερμολ, Γκάρντνερ (56' Σεμπάστιαν Λάρσον), Κι Σουνγκ-Γιονγκ (74' Γουίκαμ), Άνταμ Τζόνσον (64' Γι Ντονγκ-Γουόν), Τζακερίνι, Άλτιντορ.

MANUTD: Ντε Χέα, Ραφαέλ (85' Σμόλινγκ), Φιλ Τζόουνς, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Κλέβερλι, Νανί (76' Γουέλμπεκ), Γιανουζάι (77' Βαλένσια), Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Κολό Τουρέ, Σκρτελ, Σακό (67' Άγκερ), Χοσέ Ενρίκε, Τζέραρντ, Χέντερσον, Στέρλινγκ, Μόουζες (66' Λουίς Αλμπέρτο), Λουίς Σουάρες, Στάριτζ (88' Ιάγκο Άσπας).

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Σπερόνι, Γουάρντ, Ντελανέι, Μαριάπα, Μόξεϊ, Ο'Κίφι, Τζέντινακ, Πάντσεον, Κεμπέ (46' Γκέιλι), Κάμερον Τζερόμ (46' Καμπάνια), Σαμάκ (68' Μπολασί).

ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί (34' Νάστασιτς), Λέσκοτ, Κολάροβ (58' Κλισί), Γιαγιά Τουρέ, Φερναντίνιο, Μίλνερ, Νταβίντ Σίλβα, Αγκουέρο (79' Νασρί), Νεγκρέδο.

ΕΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Κόουλμαν, Τζαγκιέλκα, Ντιστέν, Μπέινς, ΜακΚάρθι, Όσμαν (63' Γκίμπσον), Μπάρκλεϊ, Μιραλάς (63' Ντεουλοφέου), Νέισμιθ, Λουκακού (82' Αρουνά Κονέ).

ΚΑΡΝΤΙΦ: Μάρσαλ, Τεοφίλ-Κατερίν, Κόκερ, Τέρνερ, Τέιλορ, Μεντέλ, Γκούναρσον, Κιμ Μπο-Κιούνγκ (46' Ματς), Οντεμβίγκι (81' Μέιναρντ), Γουίτιγχαμ, Φρέιζερ Κάμπελ (66' Μπέλαμι).

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κρουλ, Ντεμπουσί, Κολοτσίνι, Γουίλιαμσον, Καμπάγ (86' Μπεν Αρφά), Τιοτέ, Μουσά Σισοκό, Γκουφράν, Ρεμί (71' Χονάς Γκουτιέρες), Παπίς Σισέ.

ΦΟΥΛΑΜ: Στόκντεϊλ, Ρίτερ, Σεντέρος, Χάνγκελαντ (46' Ρίτσαρτσον), Αμορεμπιέτα, Καραγκούνης (60' Ντέρεκ Μπόατενγκ), Σίντγουελ, Νταφ, Κασάμι, Μπράιαν Ρουίς, Μπερμπάτοφ (66' Ντάρεν Μπεντ).

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Κάμερον, Σόκρος, Χουτ, Πίτερς, Ν'Ζονζί, Γουίλσον (59' Γουίλαν), Άιρλαντ, Γουόλτερς (84' Κράουτς), Έθρινγκτον (63' Ασαϊντί), Αρναούτοβιτς.

ΧΑΛ: ΜακΓκρέγκορ, Ροζένιορ, Φαγέ, Κέρτις Ντέιβις, Μέινορ Φιγκερόα, Χάντλστοουν, Λίβερμορ, Ελ Μοχαμαντί (85' Μέιλερ), Κουίν (69' Μπόιντ), Αλούκο (69' Σαγκμπό), Γκρέιαμ.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Γκούζαν, Μπακούνα, Φλάαρ, Κλαρκ, Λούνα, Ελ Αχμαντί, Ντελφ, Γουέστγουντ (74' Τόνεφ), Αγκμπονλαχόρ (75' Μπόουερι), Βάιμαν, Κόζακ.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Μάντσεστερ Σίτι - Έβερτον 3-1 (17' Νεγκρέδο, 45' Αγκουέρο, 69' αυτ. Χάουαρντ / 16' Λουκακού)

Χαλ - Άστον Βίλα 0-0

Λίβερπουλ - Κρίσταλ Πάλας 3-1 (13' Λουίς Σουάρες, 17' Στάριτζ, 38' πέν. Τζέραρντ / 77' Γκέιλι)

Κάρντιφ - Νιούκαστλ 1-2 (58' Οντεμβίγκι / 30' και 38' Ρεμί)

Φούλαμ - Στόουκ 1-0 (83' Ντάρεν Μπεντ)

Σάντερλαντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2 (5' Γκάρντνερ / 55' και 62' Γιανουζάι)

Κυριακή

Νόριτς - Τσέλσι (15:30)

Σαουθάμπτον - Σουόνσι

Γουέστ Μπρομ - Άρσεναλ (18:00)

Τότεναμ - Γουέστ Χαμ

Η βαθμολογία

1. Λίβερπουλ 16

2. Άρσεναλ 15

3. Τότεναμ 13

4. Μάντσεστερ Σίτι 13

5. Έβερτον 12

6. Τσέλσι 11

7. Σαουθάμπτον 11

8. Χαλ 11

9. Νιούκαστλ 10

10. Άστον Βίλα 10

11. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 10

12. Γουέστ Μπρομ 8

13. Κάρντιφ 8

14. Σουόνσι 7

15. Νόριτς 7

16. Στόουκ 7

17. Φούλαμ 7

18. Γουέστ Χαμ 5

19. Κρίσταλ Πάλας 3

20. Σάντερλαντ 1

Ο πίνακας των σκόρερς

6 γκολ

Ντάνιελ Στάριτζ (Λίβερπουλ)

5 γκολ

Λοΐκ Ρεμί (Νιούκαστλ)

4 γκολ

Ολιβιέ Ζιρού (Άρσεναλ)

Γιαγιά Τουρέ (Μάν. Σίτι)

Άαρον Ράμσεϊ (Άρσεναλ)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

Κριστιάν Μπεντέκ (Άστον Βίλα)

Ρομελού Λουκακού (Έβερτον)

3 γκολ

Ρόμπι Μπρέιντι (Χαλ)

Γουέιν Ρούνεϊ (ManUtd)

Λουίς Σουάρες (Λίβερπουλ)

Ρόμπιν φαν Πέρσι (ManUtd)

Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)

Γκίλφι Σίγκουρντσον (Τότεναμ)

Σάντερλαντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2

Λίβερπουλ - Κρίσταλ Πάλας 3-1

Μάντσεστερ Σίτι - Έβερτον 3-1

Κάρντιφ - Νιούκαστλ 1-2

Φούλαμ - Στόουκ 1-0

Χαλ - Άστον Βίλα 0-0

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ