PREMIER LEAGUE

Άνετη κι ωραία στο "Ρίμποκ"

Άνετη κι ωραία στο "Ρίμποκ"
Γιάσκελαϊνεν

Η Λίβερπουλ πέρασε με ευκολία από την έδρα της Μπόλτον (3-1). Νίκη 3-1 η Έβερτον την Πόρτσμουθ

Εύκολο "τρίποντο"
Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήταν για λογαριασμό της Μπόλτον στο 5ο λεπτό. Ο Ελ-Χαντζί Ντιούφ εκτέλεσε φάουλ με το δεξί πόδι από μακρινή απόσταση, η μπάλα πέρασε από όλα τα σώματα και προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Λίβερπουλ, που είδε το τέρμα της να μην παραβιάζεται στην αρχή του αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν τυχεροί, καθώς στην πρώτη ευκαιρία τους αγώνα ευτύχησαν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ χάρη στη βοήθεια του Γιούσι Γιάσκελαϊνεν. Στο 11', ο Στίβεν Τζέραρντ επιχείρησε ένα από τα γνωστά δυνατά σουτ, στα οποία αρέσκεται από μακρινή απόσταση, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Φινλανδό τερματοφύλακα, βρήκε στο πρόσωπό του, πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα της Μπόλτον (0-1)!

Μάλιστα, στο 37', οι "κόκκινοι" είχαν τη δυνατότητα να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα, αλλά ο Ράιαν Μπάμπελ δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να βρει δίχτυα. Σε υποδειγματική αντεπίθεση, ο Στίβεν Τζέραρντ με μία εκπληκτική μπαλιά με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού τροφοδότησε τον Ολλανδό μεσοεπιθετικό, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον πορτιέρο των "τρότερς, αλλά το τελείωμα ήταν κάκιστο, με αποτέλεσμα η μπάλα στο δεξί πλασέ του διεθνούς άσου να καταλήξει πάνω από την αντίπαλη εστία.

Ο Μπάμπελ, όμως, στο 60' ήταν εύστοχος στη δεύτερη σπουδαία ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στη συνάντηση. Ο Τζέιμι Κάραγκερ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ντιρκ Κάιτ με δεξί πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Ράιαν Μπάμπελ με δεξί συρτό σουτ από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής "έγραψε" το 2-0.

Η Λίβερπουλ ήταν εξαιρετική στο "Ρίμποκ" και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Ήταν το 75ο λεπτό, όταν ο Φάμπιο Αουρέλιο κοντρόλαρε την μπάλα με το στήθος στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με εκπληκτικό αριστερό βολέ έκανε το 3-0, "εκτελώντας" τον Γιάσκελαϊνεν. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής στο 79' με έξοχη κεφαλιά του Ταμίρ Κοέν από το ύψος της μικρής περιοχής, μετά την εκτέλεση κόρνερ του Μάθιου Τέιλορ από τα δεξιά. Έτσι, η Μπόλτον παρέμεινε στη 17η θέση της κατάταξης, ισοβαθμώντας με τη Ρέντινγκ στους 25 πόντους, ενώ η Λίβερπουλ βρίσκεται, πλέον, μόνη στην 5η θέση με 50 βαθμούς.

Ο Αγεγκμπένι έκανε τη διαφορά
Η Έβερτον παρέμεινε στην 4η θέση της βαθμολογίας με 53 πόντους, μετά την εντός έδρας νίκη 3-1 που σημείωσε επί της Πόρτσμουθ. Στο "Γκούντισον Παρκ", ο Γιακούμπου Αγεγκμπένι δεν ήταν... καλός οικοδεσπότης στην πρώην ομάδα του, καθώς με δύο τέρματα (1', 81') ήταν καθοριστικός για τα "ζαχαρωτά". Ο άσος της ομάδας του Ντέιβιντ Μόγιες σκόραρε στα 50 δευτερόλεπτα (!) και άνοιξε το δρόμο της νίκης.

Η Πόρτσμουθ ισοφάρισε προσωρινά στο 38' με τον Τζερμέιν Ντεφόε, αλλά δεν κατάφερε να αντέξει στην πίεση των γηπεδούχων. Το 2-1 πραγματοποίησε ο Τιμ Κέιχιλ στο 73', ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Νιγηριανός επιθετικός στο 81', με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του στην αναμέτρηση. Πάντως, οι "πόμπεϊς" διατηρούν τις ελπίδες τους για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Τα γκολ από τον αγώνα Μπόλτον-Λίβερπουλ



ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (2/3):

Μπόλτον-Λίβερπουλ 1-3 (79' Κοέν-11' αυτ. Γιάσκελαϊνεν, 60' Μπάμπελ, 75' Φάμπιο Αουρέλιο)
Έβερτον-Πόρτσμουθ 3-1 (1', 81' Αγεγκμπένι, 73' Κέιχιλ-38' Ντεφόε)




















TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ