ΑΡΗΣ

Ανεβάζει τον πήχη με Γκουτιέρες

Ανεβάζει τον πήχη με Γκουτιέρες
Γκουτιέρεζ

Ο Λίμπεργκ Γκουτιέρες, λίγο μετά την αποδέσμευση του από την Μπλούμινγκ, δήλωσε: "Έρχομαι για να υπογράψω"

Ο 30χρονος πρώην άσος της Μπλούμινγκ, έλυσε τη συνεργασία του με την ομάδα της Βολιβίας και όλα δείχνουν πως μέσα στο επόμενο 24ωρο θα υπάρξει και ο... γάμος με τον Άρη. Ο Λίμπεργκ Γκουτιέρες λίγες ώρες μετά την λύση της συνεργασίας του με την Μπλούμινγκ μίλησε στην SportDay για τη νέα σελίδα στην καριέρα του.
Αναλυτικά η συνέντευξη:


- Μπορούμε να σε αποκαλούμε ήδη παίκτη του Άρη;


"Ναι. Βρέθηκε η λύση με την Μπλούμινγκ, λύθηκε η συνεργασία μας και μπορώ πλέον να υπογράψω στον Αρη. Τη Δευτέρα (σ.σ.: χθες) θα είμαι στο Μπουένος Αϊρες για τη βίζα μου και πιστεύω ότι την Παρασκευή θα είμαι στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψω το συμβόλαιό μου. Θα είναι για δύο χρόνια. Ευτυχώς, όλα έγιναν όπως ήθελα".



- Γιατί επέλεξες τον Άρη;


"Διότι έχω μάθει πολύ καλά πράγματα για την ομάδα. Γνωρίζω ότι είναι μεταξύ των μεγάλων ομάδων της Ελλάδας και ότι φέτος παίζει στο ΟΥΕΦΑ. Είναι πολύ σημαντικό να παίζει η ομάδα στην Ευρώπη. Ο Νάτσο Γκαρσία μού έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα".



- Μιλάτε συχνά; Τι σου έχει πει;


"Πάντα μιλούσαμε, αλλά από τη στιγμή που εμφανίστηκε η πρόταση του Άρη μιλάμε συνεχώς! Ο Νάτσο μου έχει πει τα καλύτερα. Μου έχει μιλήσει για τη σοβαρότητα που υπάρχει στην ομάδα, για τη δουλειά που γίνεται, για τις φιλοδοξίες που υπάρχουν. Μου είπε ότι η ομάδα είναι σε σταθερά ανοδική πορεία. Ο Νάτσο μου είπε να μην το σκεφτώ καν και να έρθω στον Άρη".



- Ο Νάτσο επέστρεψε στην εθνική μέσω των εμφανίσεών του στον Άρη. Ελπίζεις να συμβεί το ίδιο και με σένα; Από τη Βολιβία μαθαίνουμε πως το γεγονός ότι δεν κλήθηκες για το παιχνίδι με το Εκουαδόρ είναι τυχαίο και ότι στα επόμενα ματς θα επανέλθεις.


"Στόχος μου είναι να δικαιώσω τους ανθρώπους που με επέλεξαν στον Άρη και μέσω της παρουσίας μου σ' αυτόν να επιστρέψω στην εθνική. Θέλω να επανέλθω. Θέλω να είμαι σύντομα στη Βολιβία".



- Φτάνεις στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ξεκινά το πρωτάθλημα. Πότε πιστεύεις ότι θα είσαι έτοιμος να αγωνιστείς;


"Μπορεί να ενσωματώνομαι αργά στην ομάδα, αλλά δεν είμαι πίσω σε φυσική κατάσταση. Έχω κάνει προετοιμασία με την Μπλούμινγκ. Εξάλλου, το πρωτάθλημα στη Βολιβία έχει ξεκινήσει, είχα ήδη παίξει τρεις αγώνες, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα από αυτή την άποψη. Μένει μόνο να γνωρίσω τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου και να μάθω το παιχνίδι της ομάδας".



- Πάντως, από ό,τι φαίνεται, δεν θα έχεις πρόβλημα προσαρμογής με τόσους Λάτιν στην ομάδα.


"Η παρουσία τόσων λατινογενών στον Άρη σίγουρα θα με βοηθήσει στην ταχύτερη ένταξή μου στο τμήμα. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μιλάω την ίδια γλώσσα με τον προπονητή μου και με αρκετούς συμπαίκτες μου. Βέβαια, στην προσαρμογή θα με βοηθήσει και ο Νάτσο".







TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ