SERIE A

Ανήμερα του Πάσχα, ντέρμπι Ίντερ-Γιούβε!

Ανήμερα του Πάσχα, ντέρμπι Ίντερ-Γιούβε!
Ίντερ-πανηγυρικό

Παραμονή του Πάσχα των Καθολικών διεξάγεται η 30η αγωνιστική του Καμπιονάτο, όπου δεσπόζει το απόλυτο ντέρμπι Ίντερ-Γιουβέντους

Εύκολο θεωρητικά το έργο της Ρόμα, η οποία υποδέχεται την Έμπολι στο "Ολίμπικο", ενώ στη μάχη για την 4η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ η Φιορεντίνα φιλοξενεί τη Λάτσιο και η Μίλαν δοκιμάζεται στο "Ολίμπικο" με την Τορίνο.
Αταλάντα-Κατάνια

Η ήττα με 1-0 από την ουραγό Κάλιαρι μεσοβδόμαδα έριξε την Αταλάντα στην 8η θέση του πίνακα, με τη διαφορά από τις θέσεις που οδηγούν στην ευρωπαϊκή έξοδο να είναι πλέον στους επτά πόντους, και το παιχνίδι με την Κατάνια να είναι άκρως καθοριστικό αν θέλει να ελπίζει σε συμμετοχή στο Κύπελλο UEFA της νέας σεζόν.

Το θετικό για την ομάδα του Λουίτζι Ντελ Νέρι ενόψει της εντός έδρας αναμέτρησης με την Κατάνια είναι ότι στα έξι τελευταία ματς που έχει δώσει στο "Ατζούρι Ντ'Ιτάλια" μετράει 3 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες, με την τελευταία εντός έδρας ήττα της να έχει σημειωθεί στις 13 Ιανουαρίου (1-2 από τη Ρόμα).

Στα αγωνιστικά, δεν υπολογίζονται για τους "μπεργκαμάσκι" οι τραυματίες Κοστίνια, Μπελίνι, όπως και οι τιμωρημένοι Καροτσιέρι και Πελεγκρίνο.

Σε δεινή βαθμολογική θέση βρίσκεται η Κατάνια ούσα δύο πόντους πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, με το πλέον ανησυχητικό για τους Σικελούς είναι ότι στα 12 τελευταία ματς πρωταθλήματος έχουν καταφέρει να γευτούν μόλις μία φορά τη χαρά της νίκης.

Επιπλέον, είναι η πιο... ντεφορμέ ομάδα του πρωταθλήματος (1 νίκη-3 ισοπαλίες-6 ήττες στα τελευταία 10 ματς), δεν έχει πανηγυρίσει εκτός έδρας νίκη στο φετινό Καμπιονάτο έχοντας απολογισμό 5 ισοπαλίες και 10 ήττες, ενώ στις οκτώ συνολικά επισκέψεις της στην έδρα της Αταλάντα για τη Serie A μετράει 3 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Μοναδική απώλεια για την ομάδα του Σίλβιο Μπαλντίνι σε αυτό το ματς είναι ο τραυματισμός του Μπιτσάρι.

Φιορεντίνα-Λάτσιο

Η Φιορεντίνα δέχτηκε ένα τεράστιο δώρο από τη Σαμπντόρια το βράδυ της Τετάρτης (νίκησε με 2-1 στο "Σαν Σίρο" τη Μίλαν), όμως το πέταξε στα... σκουπίδια, με την ήττα που γνώρισε με 2-0 στο "Σαν Πάολο" από τη Νάπολι.

Η ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι διατηρεί πάντως αβαντάζ για την συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ, από τη στιγμή που έχει διαφορά τεσσάρων πόντων από τη 5η Μίλαν, ενώ πηγαίνει στην αναμέτρηση με τη Λάτσιο στο "Φράνκι" με τον αέρα της ομάδας που έχει επικρατήσει στα πέντε από τα έξι τελευταία ματς που έχει δώσει στο σπίτι της. Απόντες για τους "βιόλα" στην συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι οι τραυματίες Γκαμπερίνι, Γιόργκενσεν, Σεμιόλι.

Στον αντίποδα, η Λάτσιο ταξιδεύει στη Φλωρεντίνα με την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της στο... ζενίθ, μετά την νίκη στο μεγάλο ντέρμπι της "αιώνιας πόλης" με 3-2 επί της Ρόμα, με την ομάδα του Ντέλιο Ρόσι να παραμένει άηττητη από τις 24 Φεβρουαρίου (5 συνολικά παιχνίδια) και να έχει σκαρφαλώσει στην 9η θέση της βαθμολογίας.

Η παράδοση μάλιστα που έχει στη συγκεκριμένη έδρα είναι εξαιρετικά καλή, καθώς πριν από την περσινή της ήττα με 1-0, μετρούσε τέσσερις συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες εις βάρος της Φιορεντίνα. Στα αγωνιστικά, δεν υπολογίζονται από τον τεχνικό των "λατσιάλι" οι τραυματίες Τζάουρι, Φιρμάνι, Ντελ Νέρο, Ντιακίτε και Ράντου.

Ίντερ-Γιουβέντους

Τέταρτη και τελευταία φετινή αναμέτρηση μεταξύ της Ίντερ και της Γιουβέντους, με τις δύο ομάδες να έχουν αναδειχτεί ισόπαλες στο ματς του πρώτου γύρου στο Τορίνο (1-1), και τους "νερατζούρι" να έχουν βγει νικητές μέσα από τις διπλές αναμετρήσεις τους στα προημιτελικά του Κόπα Ιτάλια.

Μπορεί το "ντέρμπι της Ιταλίας" να μην έχει την αίγλη προηγουμένων σεζόν, με την Ίντερ να είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και τη Γιουβέντους να αρκείται φέτος στην είσοδο στην πρώτη τετράδα που θα την φέρει ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο το ματς θεωρείται κλειδί στην μάχη του σκουντέτο.

Η Ίντερ αύξησε μεσοβδόμαδα σε επτά τους βαθμούς της διαφοράς που τη χωρίζουν από τη 2η Ρόμα, παρά την ισοπαλία που έφερε στο "Λουίτζι Φεράρις" με τη Τζένοα (οι "Ρωμαίοι" έχασαν στο τοπικό ντέρμπι από τη Λάτσιο), με τον Μαντσίνι και τους παίκτες του να γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε ενδεχόμενη νίκη κάνουν αποφασιστικό βήμα για το τρίτο σερί πρωτάθλημα.

Σε διαφορετική περίπτωση θα κάνουν τη ζωή τους.... δύσκολη, καθώς την ερχόμενη αγωνιστική έχουν και άλλο "επικίνδυνο" ματς, αυτή τη φορά με τη Λάτσιο στο "Ολίμπικο".

Εκτός μάχης για την αναμέτρηση έχουν τεθεί οι τραυματίες Ντακούρ, Σάμουελ, Κόρδομπα, Σέζαρ, Στάνκοβιτς, αλλά και ο τιμωρημένος Πελέ, ο οποίος αποβλήθηκε κόντρα στη Τζένοα.

Από την πλευρά της η Γιουβέντους θέλει τη νίκη για να εδραιωθεί στην τρίτη θέση, για θέμα πρεστίζ, αλλά και να βάλει... φωτιά στη μάχη του τίτλου, με τον Νταβίντ Τρεζεγκέ να δηλώνει την Πέμπτη ότι θα προτιμούσε να αναδειχτεί η Ρόμα πρωταθλήτρια, από τη στιγμή που ο τίτλος δεν είναι για φέτος ρεαλιστικός στόχος για την "βέκια σινιόρα".

Μεσοβδόμαδα, οι "μπιανκονέρι" απέτυχαν να φύγουν με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την έδρα της Έμπολι, σε ένα ματς που απογοήτευσαν με την απόδοσή της, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχουν ηττηθεί μόλις 2 φορές στα 14 παιχνίδια που έχουν δώσει μακριά από το "Ολίμπικο" (έχουν επίσης 6 νίκες και 6 ισοπαλίες).

Στα αγωνιστικά, ο Κλαούντιο Ρανιέρι θα παρατάξει την ομάδα του στο χορτάρι του "Μεάτσα" χωρίς να έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Αντράδε, Μαρκιόνι και Ζανέτι.

Παλέρμο-Τζένοα

Το τελευταίο τους χαρτί για την έξοδο τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη νέα σεζόν θα παίξουν αυτή την αγωνιστική Παλέρμο και Τζένοα, με τις δύο ομάδες να απέχουν οκτώ πόντους από την τελευταία θέση που δίνει το εισιτήριο για το Κύπελλο UEFA.

Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν πάντως με μεγαλύτερη πίεση, με τις φήμες να θέλουν τον ισχυρό άνδρα της ομάδας, Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι, να είναι απογοητευμένος με τον προπονητή, Φραντσέσκο Γκουιντολίν, και να σκέφτεται να τον αντικαταστήσει με τον Στέφανο Κολαντουόνο, ο οποίος απομακρύνθηκε μεσούσης της σεζόν για να έρθει στη θέση του ο... Γκουιντολίν.

Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Αμάουρι, δεν έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα στα επτά τελευταία ματς, με τους "ροζανέρι" να είναι αήττητοι ωστόσο στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια τους, μετρώντας 3 νίκες και 1 ισοπαλία. Όσον αφορά στα αγωνιστικά προβλήματα, ο Γκουιντολίν δεν υπολογίζει στους τραυματίες Μίκολι, Καπουάνο και τον τιμωρημένο Μπαρζάλι.

Μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες, η Τζένοα έσπασε αυτό το αρνητικό σερί με αντίπαλο την Ίντερ στη Γένοβα, με τον Μάρκο Μποριέλο να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 88' το γκολ του Σουάζο στο ξεκίνημα και να φιγουράρει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ με 17 τέρματα.

Μακριά από το "Λουίτζι Φεράρις" η Τζένοα χάνει σημαντικό μέρος της δυναμικότητάς της, κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι έχει συγκεντρώσει 14 πόντους στα 14 παιχνίδια που έχει δώσει μακριά από αυτό. Απόντες για τους "ροσομπλού" λόγιζονται οι τραυματίες Πάρο, Μπόβο και Κρισίτο.

Ρετζίνα-Νάπολι

Δύο πόντοι χωρίζουν τη Ρετζίνα από τη γραμμή της σωτηρίας, η οποία μπορεί να ελπίζει στην παραμονή μετά τα δύο τελευταία θετικά αποτελέσματα απέναντι σε Σιένα (4-0) και Λιβόρνο (1-1).

Το θετικό για τους Καλαβρέζους είναι ότι εμφανίζουν σημάδια ανάκαμψης με τον Νέβιο Ορλάντι στον πάγκο τους (έκανε το ντεμπούτο του στην ήττα με 2-0 από την Ίντερ στο "Μεάτσα"), με το "Ορέστε Γκρανίλο" να είναι ουσιαστικά το εφαλτήριό τους για κάτι θετικό, από τη στιγμή πόυ μακριά από αυτό μετρούν 7 ισοπαλίες και 7 ήττες.

Νοκ-άουτ από αυτή την αναμέτρηση έχουν τεθεί οι τραυματίες Βιτζάνι, Αλβάρες, Τσεράβολο, Μόντιελ, καθώς και ο τιμωρημένος Μισιρόλι.

Μετά την Ίντερ, η Νάπολι όρθωσε "απαγορευτικό" και στην Φιορεντίνα, την οποία νίκησε με 2-0 εντός έδρας, αποτέλεσμα που την έφερε στη 10η θέση της βαθμολογίας, με τους "παρτενοπέι" να μετρούν 4 νίκες και 6 ήττες στα 10 τελευταία τους παιχνίδια.

Το παιχνίδι αυτό θα έχει μάλιστα ξεχωριστό ενδιαφέρον για την ομάδα του Έντι Ρέζα, καθώς τις δύο τελευταίες φορές που επισκέφτηκε την Καλαβρία γνώρισε την ήττα με σκορ 3-1.

Αρκετά τα προβλήματα για τους φιλοξενούμενους, με τους Ζαλαγέτα, Κούπι, Ιέτσο να είναι τραυματίες και τους Σαβίνι, Ντομίτσι, Μανίνι να είναι τιμωρημένοι.

Ρόμα-Έμπολι

Η ήττα με 3-2 στο ντέρμπι από τη Λάτσιο μεσοβδόμαδα ψαλίδισε αρκετές από τις ελπίδες της Ρόμα για την κατάκτηση του τίτλου, καθώς έμεινε 7 πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Ίντερ, και ενώ απομένουν εννέα μόλις αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος.

Όπως γίνεται αντιληπτό, στο παιχνίδι με την Έμπολι η νίκη είναι μονόδρομος, με την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι να είναι πανίσχυρη στο "Ολίμπικο" έχοντας απολογισμό 11 νίκες-2 ισοπαλίες-1 ήττα. Οι "τζαλορόσι" θα αγωνιστούν σε αυτό το ματς χωρίς να υπολογίζουν στους τιμωρημένους Μεξές και Ακουιλάνι.

Πέντε συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη μετράει η Έμπολι, με την ομάδα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι να παίρνει πάντως... θάρρος -στον αγώνα που δίνει για να κρατηθεί στη μεγάλη κατηγορία- μετά το 0-0 με τη Γιουβέντους μεσοβδόμαδα.

Οι "μπλε" της Τοσκάνης ταξιδεύουν στη Ρώμη έχοντας ως "πιλότο" το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, 2-2, με τα δύο τέρματα του Τζοβίνκο, ενώ στο περσινό ματς στο "Καστελάνι" είχαν καταφέρει να νικήσουν με 1-0 τους "τζαλορόσι". Τραυματίες για ένα ακόμα ματς είναι οι Μχέλιτσε, Πότσι, Αντάνι και ο τιμωρημένος Σαουντάτι.

Σαμπντόρια-Κάλιαρι

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει το τελευταίο διάστημα η Σαμπντόρια, η οποία στα τρία τελευταία ματς που αγωνίζεται χωρίς το μεγάλο αστέρι της στην επίθεση, Αντόνιο Κασάνο (τιμωρημένος), μετράει ισάριθμες επιτυχίες, με την τελευταία της να είναι η πλέον εντυπωσιακή καθώς επιτεύχθηκε μεσοβδόμαδα εις βάρος της Μίλαν στο "Σαν Σίρο".

Τα αποτελέσματα αυτά έχουν κάνει την "Ντόρια" να είναι εκ των φαβορί για συμμετάσχει στο Κύπελλο UEFA τη νέα αγωνιστική περίοδο, ενώ το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως απέχει μόλις έναν πόντο από την 5η Μίλαν και πέντε από την 4η Φιορεντίνα, κάτι που σημαίνει πως δεν αποκλείεται να κυνηγήσει και το... θαύμα της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Για την κρίσιμη αναμέτρηση με την Κάλιαρι, οι "μπλουτσερκιάτι" θα παραταχθούν χωρίς τους τραυματίες Μοντέλα, Βόλπι, και τους τιμωρημένους Κασάνο, Λουκίνι, Ντελβέκιο.

Η αποτυχία της Κάλιαρι να πάρει έστω και μία νίκη από την 7η μέχρι την 19η αγωνιστική την είχε καταστήσει ως το Νο 1 φαβορί για να αποχαιρετήσει τη μεγάλη κατηγορία, όμως οι πέντε νίκες που έχουν πετύχει από τότε έχουν κάνει τους Σαρδηνούς να ελπίζουν βάσιμα στην παραμονή.

Μπορεί να παραμένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, όμως η διαφορά από την 17η θέση της βαθμολογίας είναι μόλις τέσσερις πόντοι, ενώ εκκρεμεί και η έφεση που έχει υποβάλλει η διοίκηση των "ροσομπλού" κατά της απόφασης της Λίγκας με την οποία της έχουν αφαιρεθεί τρεις πόντοι για κάποια νομική παρατυπία.

Ο Νταβίντε Μπαλαρντίνι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει στο ματς του "Λουίτζι Φεράρις" τους τραυματίες Σάλα, Μαρκίνι, Μπιάνκο, Παρόλα, όπως επίσης και τον τιμωρημένο Φίνι.

Σιένα-Πάρμα

Μετά την βαριά ήττα με 4-0 από την Ρετζίνα, η Σιένα κατάφερε να σταθεί όρθια στην Σικελία αποσπώντας ισοπαλία στην έδρα της Κατάνια (0-0), με την απόσταση που την χωρίζει πλέον από την επικίνδυνη ζώνη να έχει διευρυνθεί στους έξι πόντους.

Το μεγάλο όπλο της Σιένα ενόψει της αναμέτρησης με την Πάρμα είναι αναμφισβήτητα το "Φράνκι", καθώς έχει χάσει εκεί μόλις τρία από τα φετινά της παιχνίδια, μετρώντας επίσης 4 νίκες και 7 ισοπαλίες.

Ο Μπερέτα δεν μπορεί να υπολογίζει στους Κοντρέα και Κιέζα, ενώ ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος αναμένεται να καθήσει στον πάγκο, με τον Μάνινγκερ να παίρνει φανέλα βασικού.

Η αλλαγή που αποφάσισε να φέρει στην τεχνική ηγεσία ο πρόεδρος της Πάρμα, Τζιράρντι, φαίνεται ότι έφερε το προσδοκούμενο... ηλεκτροσόκ, με τον Ντομένικο Ντι Κάρλο να αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο και τον διάδοχό του, Έκτορ Ραούλ Κούπερ, να έχει ένα άκρως πετυχημένο ξεκίνημα στην ομάδα της Αιμιλίας.

Την εκτός έδρας ισοπαλία με τη Λιβόρνο (1-1) ακολούθησε η σημαντική νίκη επί της Παλέρμο (2-1) μεσοβδόμαδα, γεγονός που έχει φέρει την ομάδα του Αργεντινού τεχνικού σε απόσταση τριών πόντων από την τελευταία τριάδα της βαθμολογίας.

Τα ίδια προβλήματα των τελευταίων αγωνιστικών "ταλαιπωρούν" την Πάρμα και σε αυτό το ματς, με τους Κολί, Πιζάνου (τραυματίες) και Μαρίγκα (τιμωρημένος) να μην υπολογίζονται.

Τορίνο-Μίλαν

Στην 14η θέση, πέντε πόντους μακριά από την επικίνδυνη ζώνη βρίσκεται η Τορίνο, η οποία ωστόσο προέρχται από δύο συνεχόμενες ήτες, 3-0 από την Κάλιαρι εκτός έδρας και 1-0 από την Ουντινέζε στο "Ολίμπικο".

Ο στόχος της εξόδου στο Κύπελλο UEFA που είχε τεθεί στο ξεκίνημα της σεζόν αποτελεί όνειρο "θερινής νυκτός" για τη "γκρανάτα", η οποία έχει πλέον ως στόχο να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία.

Δύσκολη η αποστολή της αυτή την αγωνιστική κόντρα στη Μίλαν, με την ομάδα του Βάλτερ Νοβελίνο να αγωνίζεται χωρίς τους τραυματίες Κομότο (χάνει το υπόλοιπο της σεζόν), Μπαρόνε, Σερένι, Ζανέτι και τον τιμωρημένο Λάζετιτς.

Από δύο συνεχόμενες ήττες (από Ρόμα, Σαμπντόρια) προέρχεται και η Μίλαν, η οποία έχει βρεθεί με την "πλάτη στον τοίχο" όσον αφορά στον στόχο της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω της 4ης θέσης, και αντιμετωπίζει ως "τελικούς" τα 9 παιχνίδια που απομένουν μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος.

Η διαφορά που την χωρίζει από την Φιορεντίνα είναι αυτή τη στιγμή στους τέσσερις πόντους, με τον Κάρλο Αντσελότι να περιμένει από την ομάδα του να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο σε σύγκριση με τους τελευταίους αγώνες της.

Αρκετά τα προβλήματα για τους "ροσονέρι" ενόψει του ταξιδιού στο Τορίνο, με τους Κακά, Ιντζάγκι, Καφού και Σερζίνιο να είναι τραυματίες.

Ουντινέζε-Λιβόρνο
Αήττητη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος παραμένει η Ουντινέζε, με την τελευταία της επιτυχία (1-0 την Τορίνο εκτός έδρας) να την έχει επαναφέρει για τα καλά σε ευρωπαϊκή τροχιά, καθώς σκαρφάλωσε στην 7η θέση του πρωταθλήματος, με απόσταση επτά πόντων από τις Αταλάντα και Λάτσιο.

Οι "φριουλάνι" ευελπιστούν να διευρύνουν το άηττητο σερί τους κόντρα στη Λιβόρνο, έχοντας και ως "οδηγό" το αποτέλεσμα της περυσινής σεζόν, όπου είχαν επικρατήσει με το εντυπωσιακό 4-0.

Στα αγωνιστικά, ο Πασκουάλε Μαρίνο θα στερηθεί των υπηρεσιών των τραυματιών Ομπόντο, Ασαμόα, Ζαπάτα, Μορένο, Σικουέιρα, Φερονέτι.

Ο Τζανκάρλο Καμολέζε εμφανίστηκε ευχαριστημένος από την εμφάνισή της ομάδας του στο ματς με τη Ρετζίνα μεσοβδόμαδα, παρά το ισόπαλο 1-1 εντός έδρας, με τη Λιβόρνο να βρίσκεται στην 17η θέση της βαθμολογίας (δύο νίκες στα 11 τελευταία παιχνίδια) απέχοντας δύο πόντους από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Σε αντίθεση πάντως με το φτωχό εντός ρεκόρ (η χειρότερη ομάδα στην κατηγορία), η Λιβόρνο εμφανίζεται περισσότερο δυσκολοκατάβλητη μακριά από το "Αρμάντο Πίκι", όπου έχει ρεκόρ 3 νίκες-3 ισοπαλίες-8 ήττες.

Ανήμποροι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αυτό το ματς είναι οι τραυματίες Τζανικέντα, Πουλτσέτι, Ταβάνο, Βόλπε και ο τιμωρημένος Μπογκντάνι.

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ (22/3)

Αταλάντα-Κατάνια (16.00)
Φιορεντίνα-Λάτσιο
Παλέρμο-Τζένοα
Ρετζίνα-Νάπολι
Ρόμα-Έμπολι
Σαμπντόρια-Κάλιαρι
Σιένα-Πάρμα
Τορίνο-Μίλαν
Ουντινέζε-Λιβόρνο
Ίντερ-Γιουβέντους (21.30)
































































































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ