ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Αντεμπαγιόρ: "Προσεύχομαι και δεν τρώω καλά..."

Αντεμπαγιόρ: "Προσεύχομαι και δεν τρώω καλά..."
Αντεμπαγιόρ

Την αποκάλυψη ότι προσεύχεται στο Θεό και ότι δεν τρώει καλά μετά τη δολοφονική επίθεση στην αποστολή του Τόγκο, έκανε ο Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ

Ένας από αυτούς είναι και το μεγάλο αστέρι της Εθνικής ομάδας του Τόγκο, Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ, ο οποίος αποχώρησε μαζί με την υπόλοιπη αποστολή από την Αγκόλα και με συνέντευξή του στην αγγλική εφημερίδα "Independent" αποκάλυψε ότι προσεύχεται συνέχεια στο Θεό και ότι δεν γνωρίζει πότε θα βρει τη δύναμη να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι.
"Προσεύχομαι όλες τις ημέρες και δεν καταφέρνω να τρώω καλά. Στο μυαλό μου ξαναβλέπω συνέχεια αυτές τις τρομερές στιγμές που έζησα και αισθάνομαι ότι ήμουν τυχερός που έμεινα ζωντανός.

Δεν ξέρω πότε θα γυρίσω στην Αγγλία, ούτε πότε θα βρω τη δύναμη να επιστρέψω στα γήπεδα",

τόνισε ο υψηλόσωμος φορ και συνέχισε:

"Το μυαλό μου αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να σκέφτεται το ποδόσφαιρο ή πόσα θα γκολ θα πετύχω. Σκέφτομαι αντίθετα τις οικογένειες που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ο υπεύθυνος γραφείου Τύπου της εθνικής ομάδας ήταν και ο προσωπικός μου εκπρόσωπος, και πέθανε μέσα στα χέρια μου. Ελπίζω να καταλαβαίνουν όλοι πόσο δύσκολα είναι για μένα να συνεχίσω.

Συνεπώς ευχαριστώ τη Μάντσεστερ Σίτι που κατανόησε την κατάστασή μου, και τον τεχνικό (Ρομπέρτο Μανσίνι) που μου είπε ότι μπορώ να επιστρέψω χωρίς βιασύνη, μόνο όταν θα αισθανθώ έτοιμος".





Επιπλέον, ο Αντεμπαγιόρ άσκησε δριμεία κριτική στην αφρικανική ομοσπονδία για το γεγονός ότι πήρε την απόφαση να διεξαχθεί κανονικά η διοργάνωση παρά το γεγονός ότι τρεις άνθρωποι του ποδοσφαίρου έχασαν τη ζωή τους.

"Δεν θέλω καν να βλέπω τα παιχνίδια ή να μαθαίνω τα αποτελέσματα. Σκοτώθηκαν άνθρωποι, όμως για κάποιους παράγοντες είναι σαν να μη συνέβη τίποτα.

Η Αφρικανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και η κυβέρνηση της Αγκόλας επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το συμβάν και να κάνουν τον κόσμο να πιστέψει πως κατά βάθος όλα πήγαιναν καλά: αυτό όμως ήταν προδοσία.

Αυτό που ήθελαν μόνο ήταν να δείξουν πως ήταν ικανοί να διοργανώσουν με επιτυχία το Κόπα Άφρικα και στην Καμπίντα, χωρίς να ενδιαφέρονται για τις ζωές μας",



κατέληξε χαρακτηριστικά.










TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ