ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Αντίο συνταγματάρχα..."

"Αντίο συνταγματάρχα..."
Πούσκας

Η είδηση του θανάτου του Φέρεντς Πούσκας δεν θα μπορούσε να μην κλονίσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού

Η πράσινη ΠΑΕ στην επίσημη ιστοσελίδα της έχει πρώτο θέμα την είδηση του θανάτου του "Καλπάζων Συνταγματάρχη" με το εξής κείμενο:

Η 17η Νοεμβρίου είναι ημέρα θλίψης για όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού. Λίγο μετά τις 9 το πρωί ήρθε η δυσάρεστη είδηση από την Βουδαπέστη: Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με την μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας του συλλόγου, "έφυγε" για το μακρύ ταξίδι. Ο Φέρεντς Πούσκας πολέμησε σαν αληθινός συνταγματάρχης με την ασθένεια που τον ταλαιπώρησε για πολλά χρόνια και τελικά έχασε την μάχη. Ήταν όμως περήφανος και αξιοπρεπής μέχρι το τέλος.

Ο "καλπάζων συνταγματάρχης" γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1927 και από πολύ νωρίς έδειξε το μοναδικό του ταλέντο στο ποδόσφαιρο. Ηγέτης μιας σπουδαίας φουρνιάς Μαγιάρων ποδοσφαιριστών άφησε όλη την Ευρώπη άφωνη στα χρόνια μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με τον διασυρμό της θεωρούμενης ανίκητης Αγγλίας.

Η Ουγγαρία έφτασε στον τελικό του Μουντιάλ του 1954 αλλά έμεινε βασίλισσα δίχως στέμα. Μετά τα γεγονότα του 1956 ο Πούσκας έφυγε στην δύση και βρήκε την Ιθάκη του στην Μαδρίτη. Με τη φανέλα της Ρεάλ μεγαλούργησε και την έκανε "βασίλισσα" της Ευρώπης.

Κέρδισε 6 πρωταθλήματα Ισπανίας, πέτυχε 324 γκολ σε 372 συμμετοχές (4 φορές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος) και 2 Κύπελλα Πρωταθλητριών το 1959 και το 1960, σε έναν αξέχαστο τελικό όπου πέτυχε 4 γκολ κόντρα στην Άϊντραχτ.

Αφού "κρέμασε" τα παπούτσια του έγινε προπονητής με αποκορύφωμα την συμμετοχή του με τον Παναθηναϊκό στον τελικό του ΄"Ουέμπλεϊ" το 1971. Με τον μεγάλο Μαγιάρο στον πάγκο ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1972. Ο Φέρεντς Πούσκας δεν είναι πια κοντά μας αλλά θα είναι για πάντα στις καρδιές μας. Αντίο συνταγματάρχα...







".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ