ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Αντνάν Γιανουζάι, ένα αστέρι (μόλις) ανέτειλε

Αντνάν Γιανουζάι, ένα αστέρι (μόλις) ανέτειλε

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη παράσταση του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Αντνάν Γιανουζάι θύμισε στους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τι σημαίνει "debut to remember". Ποιο "παράσημο" του έδωσε ο Ντέιβιντ Μόγιες.

Αν ανατρέξει κανείς στη βίβλο της Premier League θα διαπιστώσει πως η τελευταία φορά που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γνώρισε τρία διαδοχικά στραπάτσα ήταν τον Δεκέμβριο του 2001, τότε που ένα παιδί ονόματι Αντνάν Γιανουζάι ήταν μόλις 6 χρόνων και προφανώς δεν γνώριζε τίποτα για το τι εστί "κόκκινοι διάβολοι".

Το απόγευμα του Σαββάτου πάντως η Γιουνάιτεντ βρέθηκε για αρκετή ώρα μπροστά στο φάσμα της τρίτης σερί ήττας στην Premier League, με τη Σάντερλαντ να προηγείται με 1-0 από πολύ νωρίς στο "Στάδιο του Φωτός" και να φλερτάρει με το να γίνει η τρίτη "τιμωρός" των πρωταθλητών μετά τις Μάντσεστερ Σίτι και Γουέστ Μπρομ.

Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, αυτός που θα βρισκόταν στην πλέον άβολη θέση θα ήταν σίγουρα ο Ντέιβιντ Μόγιες καθώς θα έφτανε στις 4 ήττες στα πρώτα 7 ματς στη φετινή Premier League, όμως τότε "μίλησε" ο Αντνάν Γιανουζάι.

Ο 18χρονος winger, γεννημένος στις Βρυξέλλες με γονείς Αλβανο-Κοσοβάρους, βρήκε για πρώτη φορά θέση στο αρχικό σχήμα των πρωταθλητών Αγγλίας και φρόντισε να το ξεπληρώσει στο... πολλαπλάσιο στον προπονητή του, ο οποίος τον έριξε στη φωτιά αφήνοντας στον πάγκο τον Άσλεϊ Γιανγκ.

Αντνάν Γιανουζάι, ένα αστέρι (μόλις) ανέτειλε

Βλέποντας την ομάδα του να έχει "κολλήσει" στο ματς και τους Ρόμπιν Φαν Πέρσι και Γουέιν Ρούνεϊ να αδυνατούν να τραβήξουν το κάρο από τη λάσπη, πήρε την ομάδα του από το χεράκι και με δύο γκολ τεράστιας ποδοσφαιρικής κλάσης, της επέτρεψε να "αποδράσει" με το υπερπολύτιμο τρίποντο από το Σάντερλαντ.

Οι άνθρωποι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτιμούσαν το καλοκαίρι πως ο Γιανουζάι θα είναι τη φετινή σεζόν ο... "young player to watch" (νεαρός παίκτης που αξίζει να δεις), ωστόσο ουδείς θα μπορούσε να φανταστεί πόσο μεγαλοπρεπές και αρχοντικό θα ήταν το ντεμπούτο του.

Αντνάν Γιανουζάι, ένα αστέρι (μόλις) ανέτειλε

Μόνο με αυτό του Κριστιάνο Ρονάλντο στο "Ολντ Τράφορντ" δέκα χρόνια πριν θα μπορούσε να αντιπαρατεθεί το φουλ ντεμπούτο του Αντνάν Γιανουζάι, ενώ κατά άλλους ξεπέρασε αυτό του Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος στο ντεμπούτο του το 2009 είχε υπογράψει το ιστορικό 3-2 επί της Άστον Βίλα.

Βέβαια, ο Μακέντα αγωνίζεται τώρα δανεικός (από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) στη Ντόνκαστερ, ενώ αντίθετα ο Γιανουζάι "φωνάζει" με το ατόφιο (ακατέργαστο προς το παρόν) ταλέντο του πως ήρθε για να... μείνει.

Αντνάν Γιανουζάι, ένα αστέρι (μόλις) ανέτειλε

"Δεν ήταν μόνο τα τέρματά του. Ήταν οι πάσες του, η κίνησή του. Είναι πολύ καλός παίκτης. Με εμένα προπονητή έκανε ντεμπούτο στα 16 του ο Ρούνεϊ και ο Ρος Μπάρκλεϊ στην ίδια ηλικία και ο Αντνάν είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτά τα παιδιά.

Θα τον είχα ξεκινήσει τέσσερις εβδομάδες πριν αλλά για διάφορους λόγους που προέκυψαν δεν το έκανα. Είναι πάντως πολύ καλός.

Πρόκειται για ένα σπουδαιό ταλέντο, ένα πραγματικά ξεχωριστό ταλέντο", δήλωσε μετά το ματς ο -ανακουφισμένος από την εξέλιξη του ματς- Μόγιες, για τον 18χρονο... άγγελο των "κόκκινων διαβόλων".

Αντνάν Γιανουζάι, ένα αστέρι (μόλις) ανέτειλε

Πέρα πάντως από το γεγονός ότι ο Γιανουζάι βοήθησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να γράψει ιστορία με την τρίτη σερί ήττα στην Premier League, πρόσθεσε και αυτός τη δική του σελίδα στο βιβλίο της ομάδας του Μάντσεστερ.

Με τα τέρματά του απέναντι στη Σάντερλαντ έγινε ο 81ος συνολικά παίκτης της που σκοράρει από καταβολής Premier League, ο 11ος που σκοράρει στο ντεμπούτο του ως βασικός με αυτή τη φανέλα και ο 2ος που πετυχαίνει δύο γκολ στο πρώτο ματς πρωταθλήματος με την κόκκινη φανέλα μετά τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ (2001).

Αντνάν Γιανουζάι, ένα αστέρι (μόλις) ανέτειλε

Να σημειωθεί πως ο Γιανουζάι πήρε τα πρώτα λεπτά συμμετοχής, στο Κομιούνιτι Σιλντ απέναντι στη Γουίγκαν τον περασμένο Αύγουστο, η πρώτη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα ήταν ως αλλαγή απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας στις 14 Σεπτεμβρίου, ενώ αυτή τη στιγμή έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ τεσσάρων χωρών για το ποιας θα φορέσει το εθνόσημο: Αλβανία, Βέλγιο, Τουρκία και Αγγλία!

Σάντερλαντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3 (Highlights)

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ