ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αντωνίου: "Θέλει χρόνο η ομάδα"

Αντωνίου: "Θέλει χρόνο η ομάδα"
αντωνιου

Σίγουρος για την αγωνιστική άνοδο του Παναθηναϊκού στην Ελλάδα και την Ευρώπη εμφανίστηκε ο τεχνικός διευθυντής των "πρασίνων" Κώστας Αντωνίου

Με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 σχολίασε τα θέματα που αφορούν τον Παναθηναϊκό, την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, εξέφρασε την αισιοδόξια του για την συνέχεια του πρωταθλήματος, την ικανοποίηση του για τον Τεν Κάτε, ενώ σχολίασε και τις γκέλες του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα.
Για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, τόνισε: " Δεν τίθεται θέμα δικαίωσης μέσα στο Παναθηναικό και προσπαθούμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Με εξαίρεση ένα δύο ματς, ο Παναθηναϊκός ακόμα και στα παιχνίδια που έχασε, το ποδόσφαιρο που έπαιζε ήταν καλό. Όταν σε ένα παιχνίδι έχεις κάνει ευκαιρίες και το αποτέλεσμα είναι η ισοπαλία ή ήττα τότε κάποια στιγμή αυτό θα γυρίσει υπέρ σου. Το πρόβλημα θα ήταν αν είχαμε προσπαθήσει να κλέψουμε τα αποτελέσματα.

Ο Παναθηναικός μετά του πρώτους έξι μήνες πατάει καλύτερα στα πόδια του. Όταν έγινε η κλήρωση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ η Βέρντερ και η Ίντερ πρέπει να πανηγύριζαν που κληρώθηκαν με εμάς και την Ανόρθωση. Αποδείχτηκε ότι κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα".

Η χαλαρότητα των παικτών του Παναθηναϊκού σε ορισμένα παιχνίδια είναι η αιτία που οι "πράσινοι" έχουν χάσει έδαφος στο πρωτάθλημα, σύμφωνα με τον Κώστα Αντωνίου: " Aυτό που συμβαίνει είναι ανθρώπινο. Είναι ένα στοιχείο που μας προβληματίζει ότι η ομάδα έχει χάσει βαθμούς σε θεωρητικά εύκολα παιχνίδια. Στα παιχνίδια αυτά οι παίκτες έχουν δείξει χαλαρότητα. Αυτό μας έχει στοιχίσει βαθμούς στην έδρας μας. Δεν διαλέγουμε παιχνίδια".

Όσον αφορά τη νοοτροπία νικητή που αναπτύσσεται στον Παναθηναϊκό αλλά και τη πιθανή κούραση της ομάδας από τα συνεχόμενα παιχνίδια στην Ευρώπη και το ελληνικό πρωτάθλημα και την ικανότητα των "πρασίνων" να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του συλλόγου, ο Κώστας Αντωνίου τόνισε: " Με τον καιρό αποκτάμε νοοτροπία νικητή. Βλέπεις παιδιά χωρίς μεγάλη εμπειρία και παίρνουμε αποτελέσματα απέναντι σε μεγάλες ομάδες και αυτό κάτι σημαίνει.

Θεωρώ ότι δεν υφίσταται θέμα κούρασης ή φυσικής κατάστασης να ανταποκριθείς στις διοργανώσεις, στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Είναι θέμα νοοτροπίας και ψυχολογικής στήριξης για να ανταποκριθείς σε αυτές τις απαιτήσεις. Επίσης, η στήριξη του κόσμου είναι σημαντική και έχει αναζωογονήσει την προσπάθεια της ομάδας. Αυτό αποτελεί βάρος αλλά πρέπει να αντέξουμε στην πίεση

".

Για το μέλλον του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη και το ελληνικό πρωτάθλημα: " Έχουμε πετύχει τον αρχικό μας στόχο. Έχουμε μέσα μας μία κρυφή ελπίδα ότι μπορούμε να πάμε ψηλότερα στην Ευρώπη. Ο καλύτερος αντίπαλος είναι αυτός που μπορείς να αποκλείσεις. Στο πρωτάθλημα ελπίζουμε να κάνουμε τους αντιπάλους μας να μας αισθανθούν. Η στορία έχει δείξει ότι ο ΠΑΟ προλαβαίνει παρά την διαφορά που υπάρχει με τον Ολυμπιακό.

Στο ποδόσφαιρο τα έχουμε ξαναδεί αυτά τα πράγματα. Ο ΠΑΟ είναι μία νέα ομάδα που προσπαθεί να αλλάξει αγωνιστική φιλοσοφία αλλά αυτό χρειάζεται χρόνο. Εμείς από την αρχή της χρονιάς έχουμε βάλει πολλούς στόχους. Να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να κρατήσουμε τους φιλάθλους μας.

Να καταφέρουμε να γίνουμε μία πιο σημαντική ομάδα στην Ευρώπη και να αισθάνονται καλά οι φίλαθλοι μας, ανεξάρτητα από το εάν θα κατακτούμε τίτλους. Όχι ότι δεν τους θέλουμε αλλά πρωταρχικός μας στόχος είναι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Οι ομάδες χτίζονται. Δεν μπορείς να αγοράσεις ομάδες. Θέλει χρόνο



".

Για την διαιτησία: " Θεωρώ ότι η αντιμετώπιση που είχαμε από την διαιτησία είχε λάθη. Τα λάθη δεν είναι μορφή δικαιολογίας. θα πρέπει να φτάσουμε σε ένα σημείο να μην ασχολούμαστε με την διαιτησία όπως συμβαίνει στο Τσάμπιονς Λιγκ".

Για τον Τεν Κάτε: " Ο Τεν Κάτε έχει καταπληκτική γνώση γύρω από το ποδόσφαιρο. Eίναι δύσκολος άνθρωπος. Όσο καταφέρνει να περνάει τις αντιλήψεις του και όσο θα προσαρμόζεται και ο ίδιος στην ελληνική πραγματικότητα τόσο τα πράγματα θα γίνονται καλύτερα. Είμαστε ικανοποιημένοι από τον Τεν Κάτε. Δεν σχολιάζω την δήλωση του για αποχώρηση το 2010".

Για μεταφγραφές: " Πρόθεση μας είναι να ενισχυθεί η ομάδα. Το καλοκαίρι θέλαμε να ανεβάσουμε την ανταγωνιστικότητα της ομάδας. Υπάρχει πλάνο αλλά δεν θέλω να λέω πολλά. Οι μεταγραφές από εδώ και στο εξής θα είναι περισσότερο ποιότητας και όχι ποσότητας. Μία ομάδα δεν κάνει μεταγραφές για έξι μήνες. Είναι πολλοί οι παράγοντας που θα αποφασιστούν ποιοι παίκτες θα έρθουν στον Παναθηναϊκό".

Για το τμήμα σκάουτινγκ και τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού:Έχουμε αναπτύξει ένα τμήμα σκάουτινγκ και προσπαθούμε να βρούμε παίκτες που θα πλαισιώσουν τον Παναθηναϊκό. Λειτουργεί ένα πρόγραμμα στον Παναθηναϊκό όσο και σε ομάδες του εξωτερικού με στόχο να βγαίνουν παίκτες για την επαγγελματική ομάδα από τις ακαδημίες.

Πολλοί νέοι παίκτες δεν φθάνουν να παίζουν στην πρώτη ομάδα και αυτό θα προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε. Ο Παναθηναϊκός και το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει τη δυνατότητα να ξοδεύει λεφτά όπως οι μεγάλοι ευρωπαϊκού σύλλογοι και για το λόγο αυτό πρέπει να αναπτύξουμε τις ακαδημίες μας

".



















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ