ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αντρια-ΝΟ!

Αντρια-ΝΟ!
αντριανο

Το ελληνικό πρωτάθλημα και το κυνηγητό παικτών οι πιθανοί λόγοι άρνησης του Αντριάνο

Από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός επιβεβαιώθηκε το γεγονός ότι τα απρόσμενα εμπόδια στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του Βιέιρα Αντριάνο Λουσάδα χαλούν την μετακομισή του στο "τριφύλλι".
Την ώρα που η νταμπλούχος Πορτογαλίας είχε δώσει τα "χέρια" με την ελληνική ομάδα ο Βραζιλιάνος επιθετικός εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο να δοθεί δανεικός, προτιμώντας την φανέλα του αναπληρωματικού.

Εξάλλου από τις δηλώσεις του μάνατζερ του Εσάου Ελίας στη "Record" είχε φανεί η επιθυμία του πελάτη του να παραμείνει στην Πορτογαλία, μιλώντας παράλληλα για βλέματα και προτάσεις από την Ισπανία.

Οι "πράσινοι" είχαν έρθει σε συμφωνία με την Πόρτο για τον δανεισμό του Βραζιλιάνου επιθετικού για τους επόμενους έξι μήνες, με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι.

Ωστόσο ο ποδοσφαιριστής δεν θέλησε να μετακομίσει καθώς όπως προέκυψε δεν επιθυμούσε να συνεχίσει την καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Επίσης όπως φέρεται να είπε στις διαπραγματεύσεις, ο μάνατζέρ του, ο Βραζιλιάνος δεν δίστασε να πει και για την κατάσταση που υπάρχει στο "τριφύλλι", με το "κυνηγητό" των ποδοσφαιριστών από τους ίδιους τους οπαδούς της ομάδας.

Ετσι με "οδηγό" την περίπτωση Σαβιόλα οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού βλέποντας τον εκπρόσωπο του Βραζιλιάνου άσου να τονίζει ότι ο πελάτης του δύσκολα θα αλλάξει ρότα στην σκέψη να αποχωρήσει από τους "Δράκους", αποφασίστηκε να αφήσουν την περίπτωση αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι "πράσινοι" έχουν ήδη έτοιμες δύο εναλλακτικές λύσεις που εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή και παράλληλα δεν αποκλείεται να "αναζωπυρωθεί" η περίπτωση απόκτησης του Σάλβα Μπαγιέστα της Μάλαγα.

"Πονοκέφαλος" για Μουνιόθ

Κάθε μέρα που περνά μεγαλώνει αντί να απομακρύνει τον "πονοκέφαλο" του Βίκτορ Μουνιόθ σε ότι αφορά τα αγωνιστικά προβλήματα ενόψει Αιγάλεω. Στην απογευματινή προπόνηση, ο Ισπανός προπονητής είδε απογοητευμένος τους Μόρις, Μπίσκαν και Τζιόλη να μην ολοκληρώνουν το πρόγραμμα λόγω της ίωσης που τους ταλαιπωρεί.

Οι τρεις παίκτες ωστόσο δεν μπορούν να απουσιάσουν για τον λόγο αυτό από το Κυριακάτικο παιχνίδι με το "Σίτι", ενώ ήδη οι απόντες είναι αρκετοί.

Στο σημερινό πρόγραμμα οι "πράσινοι" μετά το καθιερωμένο ζέσταμα επιδόθηκαν σε διάφορες ασκήσεις στο κράτημα της μπάλας και στην συνέχεια χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες παίζοντας δίτερμα πέντε εναντίον πέντε, με τον Ισπανό τεχνικό να δείχνει ορισμένους τρόπους ανάπτυξης.

Οι Γκονζάλες, Δάρλας και Κώτσιος συνέχισαν ατομικό πρόγραμμα. Τέλος, το πρωί οι παίκτες του Μουνιόθ μετά το ζέσταμα με μπάλα χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν πάνω στην τακτική, ενώ ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με ασκήσεις αντοχής.

Σκάνδαλο... για Ελαιώνα (Βοτανικό)

Σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων χαρακτηρίζει η "Επιτροπή Πολιτών για τη Διάσωση του Ελαιώνα" την κατασκευή του νέου αθλητικού κέντρου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, με ανακοίνωσή που εξέδωσε την Τετάρτη.

" Τα στοιχεία που έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα αποδεικνύουν ότι η κατασκευή του εμπορικό-αθλητικού συγκροτήματος του Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα (Βοτανικός), αποτελεί ένα σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων. Εκτός από το ότι καταργείται θεσμοθετημένος χώρος πρασίνου έκτασης 220 στρ. για να κατασκευαστεί το συγκρότημα, αυτό θα παραδοθεί στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός χωρίς να βάλει ούτε ένα ευρώ. (Το γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας ανήκει έτσι και αλλιώς στο Δήμο).

Απλά στη διάρκεια της λειτουργίας του συγκροτήματος και επί 20 χρόνια, από τα έσοδα των εμπορικών και αθλητικών χρήσεων που υπολογίζονται σε 17,5 εκ. ευρώ το χρόνο, η ΠΑΕ θα δίνει ένα τμήμα τους στον κατασκευαστή για να ξεπληρώσει τα έξοδα κατασκευής, με ελάχιστο ποσό τα 3,3 εκ. ευρώ το χρόνο.

Ενώ παράλληλα η εταιρία Δήμου-Εθνικής Τράπεζας θα δίνει στον κατασκευαστή επιπλέον 1,2 ε. ευρώ το χρόνο. Η Εθνική Τράπεζα επίσης, θα βάλει μεν τυπικά 400.000 ευρώ στην εταιρία, αλλά ταυτόχρονα θα εισπράξει 20,3 εκ. ευρώ από το Δήμο για το οικόπεδο των 75 στρεμμάτων που θα "διαθέσει" για την κατασκευή του συγκροτήματος.

Το οικόπεδο όμως αυτό εφόσον οικοδομείται για την κατασκευή των γηπέδων, θα πρέπει βάσει του νόμου 1337 του Τρίτση να δώσει εισφορά σε γη 43,5 στρ. για κοινόχρηστους χώρους, κάτι το οποίο ο οποιοσδήποτε Ελληνας πολίτης οικοπεδούχος σε όλη την επικράτεια, δίνει.

Η Εθνική Τράπεζα απαλλάσσεται και αντ' αυτού ενθυλακώνει τα 20,3 εκ. ευρώ για ολόκληρο το οικόπεδο. Επίσης απαλλάσσεται και ενθυλακώνει την εισφορά σε χρήμα που θα έπρεπε να δώσει για τα έργα υποδομής, ύψους 2,1 εκ. ευρώ.

Ενώ τα 24 εκ. ευρώ που θα χρειαστεί η εταιρία για να ξεπληρώσει τον κατασκευαστή με δόσεις δεν θα τα δανειστεί από την Εθνική αλλά από την Αλφα. Ο Δήμος Αθηναίων θα διαθέσει επιπλέον 15-20 εκατ. για απαλλοτριώσεις πρόσθετων οικοπέδων και το Δημόσιο 160-170 εκατ. για έργα υποδομής.

Ολα αυτά θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός σε μια στιγμή που οι δαπάνες για την παιδεία παραμένουν καθηλωμένες στο 3% του ΑΕΠ. Αλλο μεγάλο σκάνδαλο και λαθροχειρία είναι η υποτιθέμενη παραχώρηση από τον Μπ.Βωβό 56,5 στρεμμάτων "άνευ ανταλλάγματος" για την κατασκευή του συγκροτήματος, ενώ:

Πρώτο, στην πραγματικότητα παίρνει για αντάλλαγμα αυξημένο συντελεστή δόμησης (1,6) στα υπόλοιπα 43,5 στρέμματα, για να κατασκευάσει εμπορικό συγκρότημα.

Δεύτερο και κυριότερο, αυτά τα 56,5 στρ. ήταν υποχρεωμένος να τα διαθέσει στο Δήμο, πραγματικά άνευ ανταλλάγματος, ως εισφορά σε γη με βάση το νόμο 1337/83 και να πάρει μόνον τον ισχύοντα συντελεστή δόμησης στην περιοχή (0,8) βάσει του Π.Δ. του 1995 για τον Ελαιώνα.

Ηταν επίσης υποχρεωμένος να δώσει και εισφορά σε χρήμα ύψους 2,8 εκατ. ευρώ από την οποία απαλλάχθηκε. Κανείς δεν ξέρει επίσης αν το οικόπεδο που "διέθεσε" είναι ελεύθερο βαρών. Συμπέρασμα: ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Εθνική Τράπεζα, Μπ. Βωβός κερδίζουν και πληρώνει ο αθηναϊκός και όλος ο ελληνικός λαός. Αλλά γι αυτό το τεράστιο σκάνδαλο διαπλεκομένων θα επανέλθουμε

















" αναφέρει η "καυστική" ανακοίνωση.




























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ