ΕΥΡΩΠΗ

Αντσελότι: "Αγγλία η καλύτερη χώρα για μπάλα"

Αντσελότι: "Αγγλία η καλύτερη χώρα για μπάλα"

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την αποχώρηση από την Τσέλσι, ο Αντσελότι επαίνεσε τους Λονδρέζους και την Πρέμιερ Λιγκ. Η ατάκα του για Πίρλο και Βίλας-Μπόας.

"Αυτή είναι η καλύτερη χώρα για ποδόσφαιρο επειδή στην Ισπανία υπάρχουν μόνο δύο ομάδες και δεν υπάρχει ο ίδιος ανταγωνισμός με την Αγγλία, όπου ένα σωρό ομάδες μπορούν να κατακτήσουν τον τίτλο.

Αγαπώ το Λονδίνο, την Αγγλία, την ποδοσφαιρική κουλτούρα, την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Θέλω να βρω τη σωστή ομάδα και να μείνω σε αυτή τη χώρα.

Ευχαριστώ την Τσέλσι που μου έδωσε τη δυνατότητα να μείνω εδώ, εάν δεν με είχαν προσλάβει δεν θα είχα ζήσει αυτή την εμπειρία και δεν θα είχα μάθει αυτά που ξέρω τώρα", τόνισε ο 52χρονος Ιταλός τεχνικός στη "Daily Mail", στην πρώτη του συνέντευξη από τότε που έλυσε τη συνεργασία του με την Τσέλσι.

Ο απολογισμός της παρουσίας του στους "μπλε"

"Ήμουν πραγματικά καλά στην Τσέλσι και ήλπιζα να παραμείνω επειδή είχα μία εξαιρετική σχέση με όλους, όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο και αυτό το γνώριζα πριν έρθω εδώ", συνέχισε την εξομολόγησή του ο "Καρλίτο", για να αναφερθεί στη συνέχεια για τις δύο χρονιές του στο "Στάμφορντ Μπριτζ".

"Ο πρώτος χρόνος ήταν φανταστικός, η ομάδα ήταν εξαιρετική και παρότι δεν καταφέραμε να πάρουμε τον Αντρέα Πίρλο που πίστευα ότι θα τα πάει καλά, όπως αποδεικνύει τώρα στη Γιουβέντους, στο τέλος ήρθε το νταμπλ.

Εκείνο που συνέβη στη δεύτερη χρονιά μπορεί να συμβεί μετά από μία καλή σεζόν: ξεκινήσαμε καλά, όμως οι τραυματισμοί έπειτα των Λάμπαρντ, Τέρι, Εσιέν και η αρρώστια του Ντρογκμπά περιέπλεξαν τα πράγματα και οι ήττες κλόνισαν την αυτοπεποίθησή μας".

Εγκώμια για Βίλας-Μπόας και Τσέλσι

Ποια είναι όμως η άποψή του για τον άνθρωπο που πήρε τη θέση του στον πάγκο των Λονδρέζων, τον Αντρέ Βίλας-Μπόας;

"Προέρχεται από μία καλή σεζόν με την Πόρτο, έχει εξαιρετικές συστάσεις και έχει δουλέψει με τον Μουρίνιο. Δεν έχει σημασία που είναι νέος επειδή μπορείς να έχεις καλές ιδέες και στα 33 σου χρόνια.

Δεν είμαι συνεπώς καθόλου ενοχλημένος για αυτό που έγινε, θεωρώ την Τσέλσι έναν φανταστικό σύλλογο και τους ευχαριστώ για όσα μου έδωσαν. Η φυγή μου δε συνιστά τραγωδία επειδή έχει συμβεί σε όλους τους μεγάλους προπονητές.

Αυτό που με ευχαριστεί είναι ότι δεν έφυγα με τη σεζόν σε εξέλιξη αλλά στο τέλος της".

Την καλύτερη πάντως ατάκα ο Αντσελότι την κράτησε για το τέλος: "Το ποδόσφαιρο είναι το σημαντικότερο από τα λιγότερο σημαντικά της ζωής, μου είχε πει κάποτε ο Νιλς Λίντχολμ και είχε δίκιο. Από τότε αυτό έγινε η φιλοσοφία μου".

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ