ΚΕΡΚΥΡΑ

Απ. Καλαμαριάς-Κέρκυρα 1-0

Απ. Καλαμαριάς-Κέρκυρα 1-0
New Image

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε ο Απόλλων Καλαμαριάς που νίκησε 1-0 την Κέρκυρα, στην πρεμιέρα του β' γύρου της Σούπερ Λίγκα


td> Οι συνθέσεις των ομάδων
Aπ. Καλαμαριάς (Μάκης Κατσαβάκης): Κόβατς, Γαλανόπουλος, Σαρακατσάνος, Φυτανίδης, Κόλτσης, Φαβάλι (84΄ Χαλαουάνι), Βέλα Τζούνιορ (46΄ Καραλιόπουλος), Ορφανός, Μπούσι (78΄ Μουράφσκι), Ουέλινγκτον, Περόνε

Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Σιντιμπέ, Γκουστάβο, Τόσκας, Μοσχογιάννης, Βαρτζιώτης, Καγκιούζης (71΄ Μπούρμπος), Φούφουλας, Σκούφαλης (49΄ Καρβάλιο), Κουτσουρές (54΄ Ντα Σίλβα), Καραδήμος, Ζαχαρόπουλος
td> Με μια ματιά
Τα πρώτα 45 λεπτά θα ξεχασθούν πολύ γρήγορα, από τους λίγους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο της Καλαμαριάς. Καμία αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες δεν δημιουργήθηκε από τις δύο ομάδες, που έδειχναν πολύ μεγάλη προσοχή στην άμυνα και στη διατήρηση του "μηδέν".

Οσο κυλούσε ο χρόνος φαινόταν ότι όποιος πετύχαινε γκολ θα αποκτούσε τεράστιο προβάδισμα για τη νίκη και καμία ευκαιρία δεν θα έπρεπε να μείνει ανεκμετάλλευτη. Ο Ορφανός ήταν ο παίκτης που έλυσε το «γρίφο», όταν στο 51΄ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Από το σημείο εκείνο και έως το τέλος του αγώνα, η Καλαμαριά άφησε χώρο στους φιλοξενούμενους και προσπάθησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Το σύστημα απέδωσε τα μέγιστα, αφού οι παίκτες του Κατσαβάκη έχασαν ευκαιρίες να διευρύνουν το προβάδισμα με πιο κλασική το τετ-α-τετ του Περόνε με τον Σιντιμπέ στο 82΄, όπου ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας αναδείχθηκε νικητής.

Ομως, στο τέλος του ματς θριαμβευτές ήταν οι γηπεδούχοι που πήραν τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Η Κέρκυρα ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Καραδήμου με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 89΄
td> Συνέντευξη Τύπου
Κατσαβάκης:

Η κατάκτηση των τριών πολύτιμων βαθμών της νίκης εν όψει της συνέχειας απέναντι στην Κέρκυρα μόνο ικανοποιημένο θα μπορούσε να αφήσει τον Μάκη Κατσαβάκη με τον τεχνικό του Απόλλωνα Καλαμαριάς να προανήγγειλε αλλαγές στην 11άδα στο παιχνίδι Κυπέλλου της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό.

" Πετύχαμε μια πολύ σημαντική νίκη σε ένα καθοριστικό σημείο του πρωταθλήματος επί ενός αντιπάλου που παρακολουθώντας τον βίντεο στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θορυβηθήκαμε. Παρόλα αυτά όμως δεν αφήσαμε όμως περιθώρια στην Κέρκυρα και καταφέραμε να ήμασταν εμείς κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο.

Είχαμε ευκαιρίες για να διπλασιάσουμε τα τέρματά μας ενώ στο τέλος με ένταση πήραμε τους 3 βαθμούς και πλέον κοιτάμε μπροστά το παιχνίδι κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό όπου θα δούμε ποιοι θα είναι όρθιοι για να δούμε ποιοι θα είναι στην 11άδα.

Το σίγουρο είναι ότι θα κάνω αλλαγές. Ο Κόλτσης αποκλείεται να παίξει μετά το διπλό σχίσιμο, ο Μπούσι θα τον ξεκουράσω ενώ ο Μουράφσκι θα τον ξεκινήσω από την αρχή ενώ ο Παπαδόπουλος αποκλείεται να παίξει



".

Σε ερώτηση για τα μεταγραφικά απάντησε: " Θα τα δούμε από Δευτέρα. Περιμένουμε τις δύο περιπτώσεις από Ολυμπιακό (σ.σ. Ταραλίδη και Μπαμαπνγκίτα) αν και οι μεταγραφές τον Δεκέμβριο είναι δύσκολες".

Τεννές:

" Ήταν ένα κακό παιχνίδι όπου ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος και πιο αποφασισμένος», παραδέχτηκε ο Μπάμπης Τεννές με τον τεχνικό της Κέρκυρας να στάθηκε στη συνέχεια στην διακοπή του πρωταθλήματος: "Δεν υπήρξαν πολλές φάσεις στο παιχνίδι με την διακοπή του πρωταθλήματος. Πιστεύω ότι η διακοπή μας έκανε κακό ενώ με βάση και το άλλο αποτέλεσμα (σ.σ. τη νίκη του Εργοτέλη επί του Ιωνικού) φαίνεται ότι στον Β΄ γύρο ξεκινούν όλα από την αρχή".

Όσο για το ότι η Κέρκυρα ουσιαστικά δεν απείλησε τον Απόλλωνα είπε: " Μας έλειπαν ο Γκουέλα που επέστρεψε καθυστερημένα λόγο προβλήματος στην βίζα του και τον άφησα εκτός αποστολής ενώ ο Ντακόλ επέστρεψε στον Ολυμπιακό. Οι απουσίες αυτές φάνηκαν.

Αν ο Ντακόλ μείνει στον Ολυμπιακό θα πρέπει να ενισχυθούμε ενώ για τον Σίκοφ θα δούμε από αύριο τι θα γίνει", ενώ τέλος σε ερώτηση αν η Κέρκυρα είχε την πολυτέλεια να χάσει αυτό το παιχνίδι μετά τη νίκη της επί του Παναθηναϊκού ο κ. Τεννές απάντησε: " Η Κέρκυρα δεν μπορεί να έχει την πολυτέλεια να χάνει ούτε θα την έχει και το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες ομάδες που είναι στο ίδιο γκρουπ".
td> To Live του αγώνα...
Συνθέσεις ομάδων
Απ. Καλαμαριάς: Κόβατς, Γαλανόπουλος, Σαρακατσάνος, Φυτανίδης, Κόλτσης, Φαβάλι, Βέλα Τζούνιορ, Ορφανός, Μπούσι, Γκονσάλβες, Περόνε

Κέρκυρα: Σιντιμπέ, Γκουστάβο, Τόσκας, Μοσχογιάννης, Κουτσουρές, Βαρτζιώτης, Καγκιούζης, Φούφουλας, Σκούφαλης, Καραδήμος, Ζαχαρόπουλος.

Διαιτητής: Σταυρίδης
Βοηθοί: Τζούνας, Βλάχος




1' Έναρξη αγώνα
4' Κίτρινη κάρτα Απ. Καλαμαριάς Μπούσι
5' Σχόλιο
Αναγνωριστικές οι κινήσεις των δύο ομάδων στα πρώτα λεπτά χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο.
10' Σουτ Απ. Καλαμαριάς Μπούσι
Ο Μπούσι έκανε το σουτ χωρίς επιτυχία.
13' Κίτρινη κάρτα Κέρκυρα Καραδήμος
14' Σουτ Απ. Καλαμαριάς Ορφανός
Νέα προσπάθεια για τους γηπεδούχους, με τον Ορφανό αυτή την φορά, και τον Σιντιμπέ να αποκρούει.
23' Ευκαιρία Απ. Καλαμαριάς Γκονσάλβες
Όμορφη ατομική προσπάθεια από τον Γκονσάλβες με τον Σιντιμπέ να λέει και πάλι"όχι".
30' Σχόλιο
Οι γηπεδούχοι πιέζουν ενώ οι παίκτες της Κέρκυρας αμύνονται και ψάχνουν τις αντεπιθέσεις.
30' Κίτρινη κάρτα Απ. Καλαμαριάς Βέλα Τζούνιορ
32' Κίτρινη κάρτα Απ. Καλαμαριάς Φυτανίδης
45' Έναρξη καθυστερήσεων
1 λεπτό θα είναι οι καθυστερήσεις
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Απ. Καλαμαριάς
Ο Καραλιόπουλος πήρε τη θέση του Βέλα Τζούνιορ.
49' Αλλαγή παίκτη Κέρκυρα
Ο Καρβάλιο πήρε τη Θέση του Σκούφαλη.
50' Κίτρινη κάρτα Κέρκυρα Βαρτζιώτης
51' Γκολ Απ. Καλαμαριάς Ορφανός
Ο Ορφανός με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Σιντιμπέ και άνοιξε το σκορ.
54' Αλλαγή παίκτη Κέρκυρα
Ο Ντα Σίλβα πήρε τη θέση του Κουτσουρέ.
62' Σχόλιο
Η Καλαμαριά έχει την κατοχή και ψάχνει για δεύτερο γκολ, ενώ η Κέρκυρα δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει.
70' Κίτρινη κάρτα Κέρκυρα Ντα Σίλβα
71' Αλλαγή παίκτη Κέρκυρα
Ο Μπούρμπος πήρε τη θέση του Καγκιούζη.
72' Κίτρινη κάρτα Απ. Καλαμαριάς Καραλιόπουλος
76' Κίτρινη κάρτα Απ. Καλαμαριάς Σαρακατσάνος
78' Αλλαγή παίκτη Απ. Καλαμαριάς
Ο Μουράφσκι πήρε τη θέση του Μπούσι.
84' Αλλαγή παίκτη Απ. Καλαμαριάς
Ο Χαλαουάνι πήρε τη θέση του Φαβάλι.
89' Κόκκινη κάρτα Κέρκυρα Καραδήμος
Αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Καραδήμος.
90' Λήξη αγώνα



















TAGS ΚΕΡΚΥΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ