PREMIER LEAGUE

Λονδρέζικος... περίπατος για Λίβερπουλ

Λονδρέζικος... περίπατος για Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ ήταν επιβλητική στο "Λόφτους Ρόουντ" και με τρία γκολ στο πρώτο ημίωρο "καθάρισε" την ουραγό ΚΠΡ. Νίκη-ανατροπή για την Τσέλσι (2-1) επί της Έβερτον με πρωταγωνιστή τον Φρανκ Λάμπαρντ (videos).

Η Λίβερπουλ προερχόταν από βαριά ήττα με 3-1 στο "Μπριτάνια" από τη Στόουκ, όμως φρόντισε να δείξει από νωρίς κόντρα στην ουραγό ΚΠΡ ότι δεν ήταν διατεθειμένη να αποχαιρετήσει το 2012 με δεύτερο συνεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα.

Οι "κόκκινοι" πήραν μάλιστα κεφάλι στο σκορ μόλις στο 10' με εντυπωσιακή σόλο ενέργεια του Λουίς Σουάρες. Ο Ουρουγουανός φορ πήρε τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, απέφυγε με ντρίμπλα σαν... σταματημένο τον Χιλ και με άψογο χαμηλό πλασέ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Σέζαρ.

LONDON, ENGLAND - DECEMBER 30:  (THE SUN OUT, THE SUN ON SUNDAY OUT) Luis Suarez of Liverpool celebrates after scoring the opening goal during the Barclays Premier League match between Queens Park Rangers and Liverpool at Loftus Road on December 30, 2012 in London, England.  (Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)
LONDON, ENGLAND - DECEMBER 30: (THE SUN OUT, THE SUN ON SUNDAY OUT) Luis Suarez of Liverpool celebrates after scoring the opening goal during the Barclays Premier League match between Queens Park Rangers and Liverpool at Loftus Road on December 30, 2012 in London, England. (Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images) LIVERPOOL FC VIA GETTY IMAGES

Έξι λεπτά αργότερα, ο Σουάρες πέτυχε και το δεύτερο γκολ της Λίβερπουλ (με πλασέ από θέση δεξιά μέσα στην περιοχή), πιάνοντας έτσι τους Μίτσου και Ντεμπά Μπα στην 2η θέση του πίνακα των σκόρερς με 13 γκολ και φτάνοντας συνολικά τα 18 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ μέσα στο 2012.

Λονδρέζικος... περίπατος για Λίβερπουλ
© AP

Ο εφιάλτης της ΚΠΡ στο πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο 28', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τζέραρντ, ο Ντάνιελ Άγκερ σκόραρε με κεφαλιά για να σημειώσει το 41ο τέρμα στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ αυτό το Σαββατοκύριακο.

Λονδρέζικος... περίπατος για Λίβερπουλ
© PA

Στο δεύτερο μέρος, η Λίβερπουλ κράτησε το αποτέλεσμα σε ρυθμούς ρελαντί, με την ΚΠΡ να απογοητεύει με την απόδοσή της και να γνωρίζει δίκαια την τρίτη συνεχόμενη ήττα της στο πρωτάθλημα, που την κρατάει στον βαθό της βαθμολογίας οκτώ πόντους κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Η εμφάνιση μάλιστα αυτή δεν επέτρεψε στον Χάρι Ρέντναπ να χαρεί όσο θα ήθελε την 600η παρουσία του σε αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ (228 νίκες-157 ισοπαλίες-215 ήττες), με τον Άγγλο να γίνεται μόλις ο τρίτος προπονητής που φτάνει σε αυτό το νούμερο μετά τους Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Αρσέν Βενγκέρ.

Aνατροπή με υπογραφή... Λάμπαρντ

Στο "Γκούντισον Παρκ", η Έβερτον προηγήθηκε μόλις στο 2' με τον Πιένααρ, όμως ο Φρανκ Λάμπαρντ πέτυχε δύο γκολ για την Τσέλσι οδηγώντας την στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την Έβερτον καθώς κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τη συμπλήρωση 63 δευτερολέπτων! Ο Ανιτσέμπε σημάδεψε το δοκάρι μετά από σέντρα του Τζαγκιέλκα και ο επερχόμενος Πιένααρ πήρε το "ριμπάουντ", για να νικήσει με σουτ από το ύψος του πέναλτι τον Τσεχ.

Αυτό ήταν το 4ο γκολ του Πιένααρ στο φετινό πρωτάθλημα ενώ το πανηγύρισε με ιδιαίτερο τρόπο καθώς σήκωσε τη φανέλα της Έβερτον για να δείξει μία άλλη που φορούσε από μέσα και έγραφε "God is Great" ("Ο Θεός είναι σπουδαίος").

Λονδρέζικος... περίπατος για Λίβερπουλ
Λονδρέζικος... περίπατος για Λίβερπουλ

Τα "ζαχαρωτά" κυριάρχησαν στο ματς στο πρώτο 25άλεπτο και θα μπορούσαν να πετύχουν ένα ακόμα τέρμα, όμως οι Λονδρέζοι άντεξαν την πίεση των γηπεδούχων και λίγο πριν το φινάλε του πρώτο ημιχρόνου έφεραν το ματς στα ίσα.

Στο 42', ο Ραμίρες έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Φρανκ Λάμπαρντ έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Χάουαρντ που ήταν ανήμπορος να αντιδράσει.

Λονδρέζικος... περίπατος για Λίβερπουλ

Ο ίδιος παίκτης, ο οποίος όλα δείχνουν πως θα αποχωρήσει τον Ιανουάριο από την Τσέλσι καθώς δεν υπάρχει πρόθεση της διοίκησης να του ανανεώσει το συμβόλαιο, ολοκλήρωσε την μεγάλη ανατροπή για την Τσέλσι στο 72'.

Λονδρέζικος... περίπατος για Λίβερπουλ
© IAN HODGSON

Ο Χάουαρντ κατάφερε να σταματήσει τον Μάτα στο τετ α τετ που είχαν, όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και με τον Λάμπαρντ, ο οποίος με κοντινό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και οδήγησε την Τσέλσι στην 4η σερί νίκη της στο πρωτάθλημα και στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Λονδρέζικος... περίπατος για Λίβερπουλ
© GETTY IMAGES

Με τα δύο γκολ που πέτυχε ο Άγγλος διεθνής μέσος έφτασε τα 6 στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, τα 156 συνολικά, ενώ κατέχει και ένα απίστευτο ρεκόρ καθώς είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει σκοράρει τουλάχιστον 5 γκολ σε κάθε μία από τις τελευταίες 16 σεζόν του αγγλικού πρωταθλήματος!

Λονδρέζικος... περίπατος για Λίβερπουλ

Σημειώνουμε πως η Τσέλσι αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο με γκολκίπερ τον Τέρνμπουλ λόγω τραυματισμού του Τσεχ ενώ στο 77ο λεπτό (μετά το 1-2), πέρασε στο ματς για την Έβερτον ο Απόστολος Βέλλιος (5η φετινή συμμετοχή στην Πρέμιερ Λιγκ) αντί του Νέισμιθ.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Τσέλσι στην έδρα της Έβερτον μετά από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες και μόλις η 2η νίκη της στα εννέα τελευταία ματς με τα "ζαχαρωτά" ανεξαρτήτως έδρας, ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως η Έβερτον γνώρισε την πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα (τελευταία της ήττα τον περασμένο Μάρτιο, 1-0 από την Άρσεναλ).

Οι συνθέσεις

ΕΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Τζαγκιέλκα, Χέιτινχα, Ντιστέν, Μπέινς, Νέισμιθ (77' Βέλιος), Όσμαν, Χίτζλσπεργκερ (78' Μπάρκλεϊ), Πιένααρ (81' Οβιέντο), Ανιτσέμπε, Γέλαβιτς

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ (46' Τέρνμπουλ), Αθπιλικουέτα, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Κόουλ, Ραμίρες, Λουίζ, Λάμπαρντ, Μάτα (85' Όσκαρ), Τόρες, Αζάρ (74' Μόουζες)

ΚΠΡ: Σέζαρ, Ονουόχα, Νέλσεν, Χιλ, Τραορέ, ΜακΚι, Ντιακιτέ (62' Γκρανέρο), Μπιά, Ράιτ-Φίλιπς (80' Φάμπιο ντα Σίλβα), Τααράμπτ, Σισέ (46' Ντέρι)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Τζόνσον, Σκρτελ, Άγκερ, Ενρίκε (71' Σούσο), Άλεν (87' Κάραγκερ), Χέντερσον (63' Λούκας), Ντάουνινγκ, Τζέραρντ, Στέρλινγκ, Σουάρες

Τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής:

Σάββατο

Σάντερλαντ - Τότεναμ 1-2 (40' Ο'Σέι / 48' αυτ. Κουέγιαρ, 51' Λένον)

Άστον Βίλα - Γουίγκαν 0-3 (3' Ράμις, 52' Μπόις, 56' Κονέ)

Φούλαμ - Σουόνσι 1-2 (56' Ρουίς / 19' Γκρέιαμ, 52' Ντε Γκουζμάν)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουέστ Μπρομ 2-0 (9' αυτ. ΜακΌλι, 90' Φαν Πέρσι)

Νόριτς - Μάντσεστερ Σίτι 3-4 (15' Πίλκινγκτον, 63', 75' Μάρτιν / 2', 5' Τζέκο, 50' Αγουέρο, 67' αυτ. Μπαν)

Ρέντινγκ - Γουέστ Χαμ 1-0 (5' Πογκρεμπνιάκ)

Στόουκ - Σαουθάμπτον 3-3 (16' Τζόουνς, 67' Άπσον, 90'+1 Τζερόμ / 10' Λάμπερτ, 24' Ροντρίγκες, 36' αυτ. Ουίλκινσον)

Άρσεναλ - Νιουκάστλ 7-3 (20', 73', 90'+2 Ουόλκοτ, 51' Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν, 64' Ποντόλσκι, 85', 87 Ζιρού / 43', 69' Μπα, 59' Μαρβό)

Κυριακή

Έβερτον - Τσέλσι 1-2 (2' Πιένααρ / 42', 72' Λάμπαρντ)

ΚΠΡ - Λίβερπουλ 0-3 (10', 16' Σουάρες, 28' Άγκερ)

Η βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 49

2. Μάντσεστερ Σίτι 42

4. Τσέλσι 38

4. Τότεναμ 36

5. Άρσεναλ 33

6. Έβερτον 33

7. Γουέστ Μπρομ 33

8. Στόουκ 29

9. Λίβερπουλ 28

10. Σουόνσι 28

11. Νόριτς 25

12. Γουέστ Χαμ 23

13. Σάντερλαντ 22

14. Φούλαμ 21

15. Νιουκάστλ 20

16. Γουίγκαν 18

17. Άστον Βίλα 18

18. Σαουθάμπτον 17

19. Ρέντινγκ 13

20. ΚΠΡ 10

**δείτε αναλυτική βαθμολογία ΕΔΩ, επιλέγοντας ποδόσφαιρο, Αγγλία, 1η κατηγορία

Ο πίνακας των σκόρερς

14 γκολ

Ρόμπιν φαν Πέρσι (Μάν. Γιουνάιτεντ)

13 γκολ

Σουάρες (Λίβερπουλ)

Μίτσου (Σουόνσι)

Ντεμπά Μπα (Νιουκάστλ)

10 γκολ

Τζερμέιν Ντεφόου (Τότεναμ)

9 γκολ

Γκάρεθ Μπέιλ (Τότεναμ)

Θίο Ουόλκοτ (Άρσεναλ)

8 γκολ

Μαρουάν Φελαϊνί (Έβερτον)

Στίβεν Φλέτσερ (Σάντερλαντ)

Έντιν Τζέκο (Μάν. Σίτι)

7 γκολ

Γουέιν Ρούνεϊ (Μάν. Γιουνάιτεντ)

Κάρλος Τέβες (Μάν. Σίτι)

Σέρχιο Αγουέρο (Μάν. Σίτι)

Φερνάντο Τόρες (Τσέλσι)

Σάντι Καθόρλα (Άρσεναλ)

Ρίκι Λάμπερτ (Σαουθάμπτον)

Χουάν Μανουέλ Μάτα (Τσέλσι)

ΚΠΡ - Λίβερπουλ 0-3 (Highlights)

Έβερτον - Τσέλσι 1-2 (Highlights)

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ