ΕΥΡΩΠΗ

Απεργούν οι Νορβηγοί ποδοσφαιριστές!

Απεργούν οι Νορβηγοί ποδοσφαιριστές!

Σε απεργία προχώρησαν οι Νορβηγοί επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σε μία προσπάθεια να προασπίσουν τα δικαιώματα τους. Ως εκ τούτου η ομοσπονδία της χώρας ανακοίνωσε την αναβολής της 9ης αγωνιστικής που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Τουλάχιστον 95 ποδοσφαιριστές ψήφισαν υπέρ της απεργίας, θεωρώντας πως παραβιάζονται βασικά δικαιώματα τους.

Προηγήθηκαν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ενωσης Εργοδοτών (NISO) και της αντίστοιχης των αθλητών (NHO) που οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο.

Οι Νορβηγοί αθλητές ζητούν μεγαλύτερη ευελιξία σε ότι αφορά τους όρους των συμβολαίων τους, αναπροσαρμογή στις διακοπές τους καθώς το πρωτάθλημα Νορβηγίας βρίσκεται σε εξέλιξη το καλοκαίρι, ακόμη και ελεύθερη επιλογή του αθλητικού εξοπλισμού!

" Το πρωί της Παρασκευής διεκόπησαν οι διαπραγματεύσεις μετά από αρκετές ώρες προσπαθειών. Πλέον, οι ποδοσφαιριστές της Tippeligaen απεργούν" τονίστηκε σε ανακοίνωση της νορβηγικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (NFF).

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη πότε θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις της 9ης αγωνιστικής, ενώ στον αέρα βρίσκεται και η διεξαγωγή των συναντήσεων για τη φάση των 32 του Κυπέλλου στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.




TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ