ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απίστευτο φινάλε στο πρωτάθλημα της Ισλανδίας: Η ιδιαίτερη "σύνδεση" ανάμεσα σε Βίκινγκουρ και Μπρέινταμπλικ

Απίστευτο φινάλε στο πρωτάθλημα της Ισλανδίας: Η ιδιαίτερη "σύνδεση" ανάμεσα σε Βίκινγκουρ και Μπρέινταμπλικ

Το φινάλε στο πρωτάθλημα της Ισλανδίας σπάει "καρδιές", με τις Βίκινγκουρ και Μπρέινταμπλικ να διεκδικούν τον τίτλο. Η Βίκινγκουρ έγραψε ιστορία στην Ευρώπη στην έδρα της αντιπάλου της για τον τίτλο την Πέμπτη (24/10).

Το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός μάς χαρίζουν μοναδικές ιστορίες. Μία από αυτές εξελίσσεται στη μακρινή Ισλανδία, με το πρωτάθλημα της χώρας να βρίσκεται στο φινάλε του.

Όλα θα κριθούν κυριολεκτικά στο νήμα. Η Βίκινγκουρ και η Μπρέινταμπλικ είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με 59 πόντους και στις 27 Οκτωβρίου στις 20:30 παίζουν μεταξύ τους στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο τελικός του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Βίκινγκουρ, στην οποία κάνει και η ισοπαλία, εφόσον έχει την διαφορά των γκολ. Η ζήτηση για τα εισιτήρια είναι μεγάλη και γι' αυτόν τον λόγο χτίζεται αυτοσχέδια εξέδρα με παλέτες, καθώς το γήπεδό της χωράει μόλις 1.149 καθήμενους θεατές.

Η Βίκινγκουρ πάντως την Πέμπτη (24/10) έζησε ιστορικές στιγμές. Επικράτησε 3-1 της Σερκλ Μπριζ για το Conference League και έγινε η πρώτη ομάδα από την Ισλανδία που κερδίζει σε αγώνα ομίλων (ή League Phase) των διοργανώσεων της UEFA.

Πάντως, η Βίκινγκουρ έζησε αυτή την ιστορική στιγμή στην έδρα της Μπρέινταμπλικ, η οποία απέχει οκτώ λεπτά με το αυτοκίνητο από τη "φυσική" της. Ο λόγος αυτής της κίνησης είναι το γεγονός ότι έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερους φιλάθλους (1.709 καθήμενους - 3.009 συνολικά).

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ