Απλά καλύτερες Μπαρτσελόνα και Μπάγερν
Μπαρτσελόνα και Μπάγερν πήραν "καθαρά" αποτελέσματα ενόψει των επαναληπτικών, γιατί πολύ απλά ήταν καλύτερες ομάδες. Οι Καταλανοί εκμεταλλεύτηκαν ότι τους έδωσε η Σίτι, ενώ οι Βαυαροί ήταν απόλυτοι στο Emirates.
Η πρώτη γεύση που αφήνει η επιστροφή του Τσάμπιονς Λιγκ είναι κάπως περίεργη. Τα φαβορί κέρδισαν (η Μίλαν είναι άλλο κεφάλαιο) με τα σκορ να τους δίνουν μάλιστα άνεση για τους επαναληπτικούς, αλλά κανείς δεν εντυπωσίασε όπως πολλοί θα περίμεναν ή όπως δείχνουν τα "0-2" στα... μεγάλα ματς.
Στην αναμέτρηση του "Έτιχαντ", ο Πελεγκρίνι διάβασε καλά το παιχνίδι. "Φοβήθηκε" όσο έπρεπε να κάνει με την πρωτάρα Σίτι, αλλά προδόθηκε από την αχείλιο πτέρνα του συστήματός του. Η Μάντσεστερ το πήγε καλά το ματς αλλά με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα πρέπει να κάνεις γκολ την παραμικρή ευκαιρία και να αποφεύγεις το λάθος. Η ομάδα του Πελεγκρίνι δεν έκανε κανένα από τα δύο και έχασε από μία ομάδα που δεν την "σκότωσε", αλλά είναι καλύτερη, πιο έμπειρη και σε αυτό το επίπεδο τέτοιες λεπτομέρειες μετράνε.
Ο Χιλιανός προπονητή άφησε εκτός τον Ντζέκο, θυσιάζοντας τον ένα από τους δύο επιθετικούς του για να χωρέσει ο Κόλαροβ στα χαφ.
Το πλάνο του Πελεγρκίνι δούλευε άψογα για την αντιμετώπιση της δυνατής πλευράς της Μπαρτσελόνα και έμενε να μπλοκάρει τον Μέσι για να ξεκινήσει μετά, να σκέφτεται πως θα δώσει τη μία πάσα που χρειάζεται ο Νεγρέδο. Ο Αργεντινός μπορεί μετά το τέλος του αγώνα να ήταν ο καλύτερος για την ομάδα του, αλλά και για τα δικά του δεδομένα κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά. Δεν του επιτράπηκε να πατήσει την περιοχή της Μάντσεστερ, τελειώνοντας με δύο σουτ (!) με το ένα να είναι ελάχιστα εντός αυτής. Όλα δούλευαν σωστά για τον Πελεγκίνι και την Σίτι, η οποία σε αντίθεση με τους Καταλανούς
Η αχίλλειος πτέρνα του συστήματος ήταν η αιτία που χάθηκε η μάχη για τους Άγγλους. Μία στιγμή αδράνειας στην μεσαία γραμμή και το ζευγάρι Μέσι-Ντεμιτσέλις έβγαλε στο χορτάρι αυτό που όλοι περίμεναν. Την γκέλα του Αργεντινού αμυντικού που ακόμα ψάχνει τον συμπατριώτη του. Το χειρότερο ήρθε στη συνέχεια, με το εκτός λογικής μαρκάρισμα από πίσω και την αποβολή. Κρίμα για τον Αργεντινό καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν πολύ καλός. Εκείνη τη στιγμή κατέρρευσε το πλάνο της Σίτι που περιελάμβανε έντεκα ποδοσφαιριστές.
Η ανωτερότητα της Μπάγερν σε όλα τα επίπεδα
Μία ημέρα μετά, η Μπάγερν παίρνει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα, επιβεβαιώνοντας πως ακόμα και σε αυτό το επίπεδο δεν χρειάζεται η καλύτερη ομάδα να διαπρέψει για να πάρει ένα τόσο καθαρό αποτέλεσμα εκτός έδρας, όπως το 0-2. Η Άρσεναλ αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά "λίγη" για τέτοια παιχνίδια. Ολοκλήρωσε με 21,2% κατοχή μέσα στην έδρα της και με μόλις 68 επιθετικές πάσες (από την γραμμή του sUBBUTEO και κάτω) την ώρα που η αντίπαλός της έκανε 365 (!). Τα νούμερα συνεχίζουν να είναι ντροπιαστικά για την ομάδα του Βενγκέρ με τα σουτ να είναι 8 έναντι 26 και τις ολοκληρωμένες πάσες 158 με τους Γερμανούς να συμπληρώνουν 816. Δικαιολογίες και ελαφρυντικά υπάρχουν πολλά για τον Αλσατό.
Αρχικά έπαιζε με μία καλύτερη ομάδα (ίσως και την καλύτερη στην Ευρώπη) και εν συνεχεία βρήκε απέναντί του μία μεσαία σχεδόν άψογη μεσαία γραμμή. Μαρτίνεθ, Αλκάνταρα και Κρόος ήταν απολαυστικοί και το όνειρο κάθε προπονητή με μόλις 15 λάθος πάσες στις 328 που επιχείρησαν. Όλοι τους είχαν πάνω από 94% στις μεταβιβάσεις. Το συγκεκριμένο νούμερο είναι εκπληκτικό αφού κόβει την σκέψη από οποιονδήποτε αντίπαλο να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και να φτιάξει τις φάσεις όπως τις θέλει. Η Μπάγερν έδωσε ψίχουλα στην Άρσεναλ και οι κανονιέρηδες δεν βρήκαν λάθη να εκμεταλλευτούν.
Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς ειδικά από τη στιγμή που οι τρεις προαναφερθέντες παίκτες κλειδιά του Γουαρδιόλα ήταν σε εξαιρετική ημέρα. Για τον Κρόος όμως πρέπει να γίνει ειδική μνεία. Ο Γερμανός κατέβηκε στο Emirates με 95% σωστές πάσες και βελτίωσε τον εαυτό του δίνοντας την μπάλα 147 φορές σωστά σε συμπαίκτη του κάνοντας μόλις 5 λάθη, τα οποία μάλιστα έγιναν σε προσπάθεια στην επίθεση, αφού ο Κρόος είχε 62 στις 62 πάσες στην μεσαία γραμμή και 4 στις 4 στην άμυνα. Το ποσοστό του ανέβηκε στο 97% αλλά δεν έμεινε εκεί.
Οι Γερμανοί πήραν το παιχνίδι όσο εύκολα θα περίμενα κανείς αλλά όχι τόσο εντυπωσιακά. Ίσως η Άρσεναλ να μην την ανάγκασε να πιεστεί τόσο ώστε να φανούν η πάρα πολύ κακή μέρα του Μάντζουκιτς και η μέτρια των Γκέτσε, Ρόμπεν.
Για το Μίλαν-Ατλέτικο και το Λεβερκούζεν-Παρί δεν έχω πολλά να πω, γιατί πολύ απλά δεν έχω εικόνα, εκτός από κάποιες κλεφτές ματιές. Για το παιχνίδι στη Γερμανία δεν χρειάζονται πολλά αφού η διαφορά των δύο ομάδων είναι τέτοια που φάνηκε στον πίνακα με τρομερή άνεση. Στο Μιλάνο οι γηπεδούχοι έχασαν από την Ατλέτικο με... ιταλικό στυλ αλλά η φετινή ιστορία της Μίλαν έχει πολλά κεφάλαια.
Οι επαναληπτικοί μοιάζουν σαν αναμετρήσεις τυπικής διαδικασίας,εκτός από το Ατλέτικο-Μίλαν, με την Σίτι να έχει το υλικό για μεγάλα πράγματα αλλά να της λείπει η φανέλα για την έκπληξη στο Καμπ Νόου.