ΑΕΚ

Από την άμυνα στην... επίθεση

Από την άμυνα στην... επίθεση
ραμος

Διάστρεμμα ο Σάχα. Ράμος: "Έμαθα από τα λάθη μου". Δεν θέλει Ερασιτεχνική ο Μελλισανίδης

Βέβαια υπάρχει η περίπτωση ο Δώνης με τον Νικολαΐδη να κινούνται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και να ετοιμάζουν το μεγάλο μεταγραφικό όνομα που θα ανεβάσει την ψυχολογία του κόσμου αλλά και την πώληση στα εισιτήρια διαρκείας.
Είναι δεδομένο πως ο πρόεδρος της Ένωσης θέλει να φέρει ένα ηχηρό όνομα στους Θρακομακεδόνες και θα το προσπαθήσει μέχρι τελευταίας στιγμής για να το καταφέρει. Οι θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα είναι εδώ και καιρό γνωστές.

Τις έχουμε γράψει και αναλύσει ουκ ολίγες φορές. Πλέον περιμένουμε τις κινήσεις της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, καθώς οι μέρες περνάνε, το πρώτο φιλικό πλησιάζει και το μοντάρισμα της ομάδας δεν μπορεί να περιμένει για πολύ ακόμα.

Τρέξιμο και μαθήματα άμυνας

Αρκετό τρέξιμο και μαθήματα αμυντικής λειτουργίας περιελάμβανε η πρωινή προπόνηση του Σαββάτου στην Αυστρία για τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης η οποία έγινε υπό βροχή.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε εκτός από αρκετό τρέξιμο και δουλειά στη φυσική κατάσταση και την αντοχή των παικτών. Στη συνέχεια ο προπονητής κράτησε τους αμυντικούς της ομάδας και δούλεψε μαζί τους για 20 λεπτά σε θέματα αμυντικής τακτικής

Έτοιμος να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να βοηθήσει την ΑΕΚ να πάρει το πρωτάθλημα δήλωσε ο Ράμος από την Αυστρία όπου προετοιμάζεται η ομάδα.

Ο τερματοφύλακας της ομάδας Σάχα, αποχώρησε κατά τη διάρκεια της απογευματινής προπόνησης. Στη διάρκεια μιας άσκησης ο Σάχα υπέστη διάστρεμμα αριστερής ποδοκνημικής με συνοδό ελαφριά κάκωση της πρόσθιας κνημοπερονιαίας.

Του χορηγήθηκε αντιφλεγμονώδης αγωγή και του έγινε σταθεροποιητική περίδεση. Ο Σάχα θα ξεκινήσει από αύριο ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας και η κατάσταση του θα εκτιμάται καθημερινά.

Δεν θέλει ερασιτεχνική ο Μελισσανίδης


Η Original έκανε την πρόταση αλλά ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν φαίνεται διατεθειμένος να αναλάβει την Ερασιτεχνική. Ο γνωστός επιχειρηματίας και παλαιότερα πρόεδρος της Ένωσης ενδιαφέρεται να αναμειχθεί στην ΠΑΕ παρά στην ερασιτεχνική.

Ράμος: " Αισθάνομαι καλύτερα ως δεξί μπακ"


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ράμος:

Ο νέος προπονητής δείχνει να ποντάρει πολλά πάνω σου. Αισθάνεσαι ότι είσαι περισσότερο έτοιμος και ώριμος από πέρυσι για να βοηθήσεις την ομάδα;

" Είμαι καλύτερα και αισθάνομαι καλύτερα. Πιστεύω πια ότι έχω προσαρμοστεί στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Με τη βοήθεια των συμπαικτών μου που με συμβουλεύουν, προσπαθώ να δείχνω όσα περισσότερα πράγματα γίνεται για να είμαι πιο χρήσιμος".

Ποια θεωρείς ότι είναι η θέση που σου ταιριάζει περισσότερο; Δεξί μπακ ή δεξί χαφ;

" Αισθάνομαι καλύτερα ως δεξί μπακ. Πάντα έπαιζα σε αυτή τη θέση. Αν χρειαστεί για κάποιο λόγο να παίξω στο κέντρο ή ως εξτρέμ μπορώ να το κάνω, αλλά η αλήθεια είναι ότι είμαι καλύτερα ως μπακ".

Πέρυσι βρέθηκες στο επίκεντρο της κριτικής για κάποια σοβαρά λάθη που έκανες. Φέτος αισθάνεσαι μεγαλύτερη σιγουριά;

" Ξεκίνησα με περισσότερη δύναμη αυτή τη σεζόν. Από τα λάθη που έκανα έμαθα, και αυτά που έμαθα θα τα εφαρμόσω. Ολοι οι άνθρωποι μαθαίνουν από τα λάθη τους και είμαι αποφασισμένος να μην κάνω τα ίδια λάθη και να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ".

Θεωρείς ότι η ΑΕΚ θα είναι καλύτερη από πέρυσι; Πώς βλέπεις τη φετινή προετοιμασία σε σχέση με την περσινή;

" Είναι δύσκολο να συγκρίνω το πέρυσι με το φέτος. Προοπτικές υπάρχουν. Η ΑΕΚ έκανε προσθήκες μεγάλων παικτών. Τώρα θα πρέπει να αφομοιώσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται το σύστημα του νέου μας προπονητή, για να πετύχουμε αυτά που πρέπει και να κατακτήσουμε τον τίτλο".

Σε σχέση με το 4-4-2, το 4-3-3 σου δίνει τη δυνατότητα να ανεβαίνεις την πλευρά. Αυτό είναι πιο κοντά στον τρόπο παιχνιδιού που είχες μάθει στη Βραζιλία;

" Ναι, και στη Βραζιλία έχω παίξει πολύ το 4-3-3, αλλά και το 3-5-2. Και στις δύο περιπτώσεις το πλάγιο μπακ έχει να χειριστεί όλη την πλευρά".

Τι επί μέρους οδηγίες έχεις από τον προπονητή σου για τη θέση; Τι πρέπει να κάνεις και τι να αποφεύγεις;

" Αυτό που μας ζητεί γενικά ο προπονητής είναι να δίνουμε με σιγουριά κάθε πάσα. Ως πλάγιος μπακ μου έχει ζητήσει προς το παρόν να είμαι προσεκτικός στον αμυντικό ρόλο".

Είσαι πολύ κοντά στον Ριβάλντο. Πόσο σε έχει βοηθήσει ο "Ρίμπο" και τι σημαίνει για σένα η παρουσία του στην ΑΕΚ;

" Πρακτικά με έχει βοηθήσει σε όλα τα πράγματα. Είχε καριέρα νικητή κι αυτό προσπαθώ να κάνω κι εγώ. Θέλω να αφομοιώνω όλα όσα μου λέει και θέλω συνεχώς να μαθαίνω πράγματα από αυτόν. Ποτέ δεν θα μπορέσω να φτάσω στο επίπεδό του, αλλά θα προσπαθήσω να φτάσω σε ένα παρόμοιο επίπεδο. Να κάνω όσο πιο μεγάλα πράγματα γίνεται. Ο Ριβάλντο είναι ένας μεγάλος άνθρωπος και αθλητής".

Τον βλέπεις να έχει επηρεαστεί από όσα έγιναν πέρυσι; Πώς τον βλέπεις να αντιμετωπίζει το νέο ξεκίνημα;

" Οχι, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου. Εγώ τον βλέπω να έχει την ίδια διάθεση και την ίδια όρεξη για να ξεκινήσει μία ακόμη σεζόν. Χαίρεται που προπονείται και θα χαίρεται τα παιχνίδια. Θέλει να αγωνιστεί και να πετύχει τη νέα χρονιά".

Τι σου έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση από τον νέο προπονητή;

" Ο σχηματισμός στην τακτική με έχει εντυπωσιάσει περισσότερο. Οι σκέψεις και οι ιδέες του προπονητή, ο οποίος θέλει την ομάδα περισσότερο επιθετική".
























































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ