PREMIER LEAGUE

Από την Τρίπολη στην... Μπλάκμπερν

Τρίπολη-Μπλάκμπερν-Ολυμπιακός... Ο 16χρονος τερματοφύλακας Νίκος Γιαννακόπουλος που αφήνει τον Αστέρα για τα ''Ρόδα'' μιλάει στο SPORT 24 για το υπέροχο ταξίδι που ξεκινά

"Δουλέψτε σκληρά και το ρόδο θα ανοίξει, θα ανθίσει και για εσάς", λένε με νόημα οι άνθρωποι της Μπλάκμπερν, που με αυτό τον τρόπο καλούν τους νεαρούς παίκτες να κάνουν την προσπάθειά τους προκειμένου να βρεθούν στην πρώτη ομάδα!

Τον ίδιο στόχο έχει πλέον και ένας Έλληνας. Ο 16χρονος Νίκος Γιαννακόπουλος αφήνει την Τρίπολη και τον Αστέρα και σαλπάρει για ένα μοναδικό ταξίδι προς την καταξίωση. Ο νεαρός τερματοφύλακας μιλάει στο SPORT 24 για την περιπέτεια που ξεκινά γι’ αυτόν, τις ανασφάλειες, τον ενθουσιασμό και τους στόχους του. Υπόσχεται να παλέψει για τα όνειρά του, ενώ δίνει ραντεβού με την ομάδα της καρδιάς του τον Ολυμπιακό, όταν πια ο Νικοπολίδης θα έχει αποχωρήσει!

Πως προέκυψε η Μπλάκμπερν στην καριέρα σου;



"Το "διαβατήριό μου" ήταν ορισμένα παιχνίδια της εθνικής ομάδας στα οποία αγωνίστηκα. Τα dvd αυτών των αγώνων, μαζί με κάποια άλλα από εμφανίσεις μου με τους νέους του Αστέρα, έφτασαν στα χέρια των Άγγλων.

Η Μπλάκμπερν ζήτησε από τον Αστέρα να μου δώσει άδεια προκειμένου να συμμετάσχω σε ορισμένες προπονήσεις της ομάδας. Τους άρεσα και μου ζήτησαν να υπογράψω άμεσα για 3 χρόνια!"





Πώς αντέδρασες όταν άκουσες πως η Μπλάκμπερν σε θέλει;



"Ο πατέρας μου με βοήθησε να συνειδητοποιήσω το πόσο μεγάλη θα ήταν αυτή η ευκαιρία. Άφησε όμως την απόφαση σε μένα. Ξέρω πως η ζωή μου θα αλλάξει εντελώς, όμως είμαι ενθουσιασμένος με την εξέλιξη αυτή και νιώθω έτοιμος για να πάω και να μείνω για αρκετά χρόνια!"

Σε φοβίζει το ότι αφήνεις τη χώρα σου και τους φίλους σου;



"Για κάθε όμορφο πράγμα χρειάζονται θυσίες. Πηγαίνω για να δουλέψω και να δικαιώσω όσους πιστεύουν σε μένα. Γνωρίζω τη γλώσσα και θα προσπαθήσω να προσαρμοστώ γρήγορα. Έπιασαν τόπο οι φωνές των γονιών μου να μάθω αγγλικά (γελάει)!"

Ο πατέρας σου ήταν τερματοφύλακας στον Παναρκαδικό. Τελικά είναι θετικό να έχεις έναν πατέρα ο οποίος αγωνίστηκε στην ίδια θέση με σένα;



"Με βοηθάει καθημερινά στο να βελτιώσω τις αδυναμίες που έχω. Μου δίνει συμβουλές και δουλεύει μαζί μου μετά τις προπονήσεις της ομάδας, προκειμένου να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα".

Μήπως ορισμένες φορές ενθουσιάζεται περισσότερο από σένα; Η υπερβολική αγάπη των πατεράδων είναι συχνά μειονέκτημα για την καριέρα ενός ποδοσφαιριστή…

"Ο δικός μου λέει λίγα λόγια και νομίζω πως είναι ο αυστηρότερος κριτής μου. Και οι δύο γνωρίζουμε πως αυτή είναι η αρχή της καριέρας μου. Δεν έχω πετύχει απολύτως τίποτα ακόμα!

Τώρα που τα πράγματα έχουν πάρει ένα καλό δρόμο για μένα, είναι ακόμη πιο διακριτικός. Επεμβαίνει μόνο μόλις εντοπίσει κάποιο λάθος που κάνω. Πιστεύει στην κρίση μου και με αφήνει να αποφασίζω για το μέλλον μου".



Σε βοήθησαν οι τερματοφύλακες της πρώτης ομάδας του Αστέρα με τους οποίους έκανες προπόνηση;



"Ο Αμπάρης και ο Αναστασόπουλος είναι εκπληκτικοί τερματοφύλακες και εξαιρετικοί χαρακτήρες. Με συμβούλευαν και με βοηθούσαν στις προπονήσεις. Κυρίως ψυχολογικά...

Αυτός όμως που δούλεψε ατελείωτες ώρες μαζί μου είναι ο Τζέρι Ούγκεν, ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας. Τον ευχαριστώ πολύ για την υπομονή του και για τις συμβουλές του".



Η διοίκηση του Αστέρα πως αντιμετώπισε το ότι φεύγεις για το εξωτερικό;



"Νιώθω πολύ τυχερός που δύο άνθρωποι όπως ο κύριος Μπάκος και ο κύριος Καϋμενάκης ενδιαφέρθηκαν τόσο για μένα και δε μου δημιούργησαν κανένα εμπόδιο στο να πάω στη Μπλάκμπερν. Τους ευχαριστώ πολύ.

Σημαντικότατο ρόλο σε όσα υπέροχα συμβαίνουν στη ζωή μου, έπαιξε και ο υπεύθυνος σκάουτινγκ της ομάδας του Αστέρα, Σπύρος Τσατσουλής, χωρίς τη συμβολή του οποίου δεν θα ζούσα αυτό το όνειρο!"



Όνειρό σου είναι να επιστρέψεις και να αγωνιστείς στην Ελλάδα, ή να κάνεις καριέρα στο εξωτερικό;



"Οι άνθρωποι της Μπλάκμπερν έδειξαν πως πιστεύουν σε μένα. Μου είπαν πως με σκληρή δουλειά έχω τις δυνατότητες να παίξω σύντομα στην πρώτη ομάδα. Αυτό είναι το όνειρο και ο στόχος μου!"



Ποια αφίσα έχεις στο δωμάτιό σου;



"Του Μπουφόν! Θεωρώ πως είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας στο κόσμο. Μου αρέσει πολύ και ο Φαν ντε Σάαρ. Έχει ένα προσόν το οποίο ελάχιστοι τερματοφύλακες στον κόσμο διαθέτουν. Ξέρει να παίζει με τα πόδια. Βοηθάει την ανάπτυξη του παιχνιδιού της Γιουνάιτεντ".

Αν κάποτε επέστρεφες στην Ελλάδα, ποια ομάδα θα είχε τον πρώτο λόγο για να σε αποκτήσει;



"Ο Ολυμπιακός! Λατρεύω αυτή την ομάδα. Ο Νικοπολίδης είναι ένας εκπληκτικός τερματοφύλακας και μακάρι ο Θεός να με βοηθήσει να πετύχω κάποια από όσα κατάφερε αυτός".



















TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ