Από το μάτι του Χιμένεθ
Η ΑΕΚ προσπαθεί να φέρει εις πέρας όσο το δυνατόν περισσότερες μεταγραφικές υποθέσεις και ο Μανόλο Χιμένεθ είναι πλέον πολύ πιο ενεργός από όσο υπήρξε το περασμένο καλοκαίρι. Το κέρδισε και αυτό με την παρουσία της ομάδας.
Το περασμένο καλοκαίρι, ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν ως επί το πλείστον, θεατής των μεταγραφικών εξελίξεων. Οι εισηγήσεις του δεν εισακούστηκαν, κάποιες καλώς, άλλες κακώς! Επί παραδείγματι, εκείνος ήθελε τον Βαλιέντε, όμως ο Μαϊστόροβιτς και το επιτελείο του επέμειναν για τον Τσόσιτς και εκ του αποτελέσματος δικαιώνονται. Ωστόσο η περίπτωση του Τρίστασον δεν ευδοκίμησε καθώς ο Ισπανός δεν πείστηκε ποτέ από τον Ισλανδό κι ενώ για το αριστερό φτερό της επίθεσης είχε δείξει ξεκάθαρη προτίμηση στον συμπατριώτη του Ρομέρο.
Καλοκαιρινά ξινά και γλυκά σταφύλια. Στο σήμερα τι ισχύει; Πλέον ο Χιμένεθ, έχοντας αφήσει απόλυτα ικανοποιημένη τη διοίκηση της ομάδας με τη δουλειά του και την ποιότητα του ποδοσφαίρου που στα περισσότερα ματς παρουσιάζει η ΑΕΚ, δίχως μάλιστα να επηρεάζεται από τις διαδοχικές και βαρβάτες απώλειες σημαινόντων παικτών της, έχει κερδίσει περισσότερη εμπιστοσύνη. Μαζί και ενεργό ρόλο για τις επιλογές του Ιανουαρίου. Άλλωστε οι όποιες προσθήκες πρέπει να χαίρουν της εκτίμησης για να αποκτήσουν συμμετοχή στην προσπάθεια κΙι εδώ που έφτασε η δουλειά, η ομάδα δεν έχει την πολυτέλεια να «παρκάρει» νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές στον πάγκο ή στην εξέδρα.
ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ
Όπως αποκάλυψε το Sport24.gr, ο Ισπανός κεντρικός μέσος Έρικ Μοράν, δεν ήταν δική του εισήγηση (όπως λανθασμένα γράφεται) αλλά επιλογή που πρότεινε το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας και συγκεκριμένα ο επικεφαλής αυτού Δημήτρης Μπαρμπαλιάς. Το σημειώνουμε για να απονέμουμε δικαιοσύνη. Ασφαλώς, η υπόθεση (που βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη) δεν θα προχωρούσε αν ο Χιμένεθ είχε αντίθετη άποψη, όπως για παράδειγμα εξέφρασε για άλλες περιπτώσεις (δυτικοευρωπαίων μέσων) που του παρουσιάστηκαν και θα τις αναφέρουμε αργότερα (δεν είναι της παρούσης). Και ήδη ο προπονητής είναι ενεργός, έχοντας τηλεφωνικές επαφές με τον Μοράν.
Δική του ιδέα αποτέλεσε η προώθηση του ενδιαφέροντος για τον Ιρανό Μασούντ, αν και αυτό που αρχικά είχε μεταφέρει στον τεχνικό διευθυντή ΝίκοΛυμπερόπουλο, ήταν να βρεθεί ένας παίκτης σαν τον (σύντομα πρώην) ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου για να καλυφθεί το κενό το Μάνταλου. Τότε η ΑΕΚ δεν είχε στοχεύσει στον Μασούντ, ούτε πίστευε ότι θα γινόταν τόσο εύκολα διαθέσιμος. Κι επειδή δεν είναι ακόμα ιδιαίτερα ανεπτυγμένη στο σκάουτινγκ για να βρίσκει άμεσες λύσεις όταν προκύπτουν αναπάντεχα προβλήματα (Μάνταλος, Γιόχανσον), όταν ο Ιρανός τα «έσπασε» με την ομάδα της πλατείας, ο Χιμένεθ αμέσως υπέδειξε την απόκτησή του. Κάτι που αναμένεται να συμβεί πολύ σύντομα. Ένα ραντεβού τους χωρίζει.
Στην προσπάθεια να έχει στις 29 του μήνα στα Σπάτα (ημέρα που άπαντες επιστρέφουν από την εορταστική άδεια) τρεις νέους ποδοσφαιριστές (λογικά τους δύο προαναφερθέντες, συν έναν αριστερό εξτρέμ), ο Χιμένεθ θα διαδραματίσει ρόλο και για την τρίτη προσθήκη που ήδη δουλεύεται. Η ΑΕΚ θα ήθελε πολύ τον Ερνάνι, όμως είναι μια περίπτωση μάλλον ανέφικτη για το βαλάντιό της, ειδικά από τη στιγμή που η Πόρτο δεν θέλει να μιλήσει για δανεισμό παρά μόνο για πώληση του 26χρονου ποδοσφαιριστή. Οπότε τι να συζητάμε; Αν δεν αλλάξει αυτή η συνθήκη άμεσα, τότε πάμε γι άλλα!