ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Από τον Πελέ στον Μπέκαμ

Από τον Πελέ στον Μπέκαμ
Πελέ

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ προστέθηκε στη λίστα των σούπερ σταρ που αποφάσισαν στο λυκόφως της καριέρας τους να μετακομίσουν στις ΗΠΑ.

Οι "θρύλοι" Τζορτζ Μπεστ και Μπόμπι Μουρ μαζί με τον Φραντζ Μπεκενμπάουερ αλλά και τον κορυφαίο ίσως ποδοσφαιριστή όλων των εποχών Πελέ, κόσμησαν τα αμερικάνικα γήπεδα με την παρουσία τους. Ουδείς πάντως από τους προαναφερόμενους δεν είδε την θητεία του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ως έναν τρόπο για να δώσει ώθηση στην καριέρα του.
Ο Μπέκαμ, ο οποίος έχει θέσει ως προσωπικό του στοίχημα να αναγκάσει τους Αμερικανούς να ασχοληθούν με τον "βασιλιά των σπόρ" γνωρίζει ότι ποτέ δεν θα έχει ξανά ανάλογο στάτους με αυτό στην Ρεάλ Μαδρίτης, όμως τα λεφτά είναι πολλά.

Το MLS (Major League Soccer) άνοιξε τις πύλες του το 1993, δίχως να προσελκύσει ονόματα ανάλογα με αυτό του "Μπεκς".

Για την ιστορία, ο Πελέ το 1977 προσέλκυσε πλήθος θεατών προσφέροντας τα μέγιστα στην Κόσμος που κατέκτησε εν τέλει το πρωτάθλημα ΝASL.

O Γερμανός σταρ Φραντζ Μπεκενμπάουερ έκλεισε την 19ετή καριέρα του κάνοντας ένα σύντομο πέρασμα το 1983 επίσης από την Κόσμος.

Ο Μπεστ αγωνίστηκε στις Λος Άντζελες Άτζεκς, Φορτ Λόντερντεϊλ Στράικερ και Σαν Χοσέ Ερθκουέικς από το 1977 μέχρι το 1981.

Ο Μπόμπι Μουρ πέρασε από τους Σαν Αντόνιο Θάντερ το 1976 και από τους Σιάτλ Σάουντερς το 1978.

Από εκεί και πέρα συμπεριλαμβάνονται αρκετοί άλλοι Βρετανοί που έζησαν το δικό τους american dream. Πρόκειται για τους Ρόντνι Μαρς, Άλαν Μπολ, Γκόρντον Μπάνκς, Πίτερ Μπίρντσλι, Άλαν Μπρέιζιλ, Τζορτζ Γκρέιαμ, Τζεφ Χαρστ, Γκρέιαμ Σούνες και Πίτερ Γουόρντ.












ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ