ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Από τον Ρομάριο στον Νεϊμάρ

Από τον Ρομάριο στον Νεϊμάρ
Ρομάριο Ριβάλντο Ρονάλντο Ροναλντίνιο Νεϊμάρ

Ο Νεϊμάρ ελπίζει πως θα γίνει ο πέμπτος "μεγάλος" Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής που φορά τη φανέλα της Μπαρτσελόνα τα τελευταία είκοσι χρόνια μετά τους Ρομάριο, Ρονάλντο, Ριβάλντο και Ροναλντίνιο (videos)

Ένα από τα κατορθώματα του Λιονέλ Μέσι τα τελευταία 4-5 χρόνια με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα είναι πως κατάφερε να βάλει στην... άκρη το βραζιλιάνικο στοιχείο, που απ το ξεκίνημα της δεκαετίας του '90 είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στους Μπλαουγκράνα.

Έτσι, ο ερχομός του Νεϊμάρ Ντα Σίλβα Σάντος Τζούνιορ, ο οποίος ανακοινώθηκε για πέντε χρόνια, μας βάζει σε (ευχάριστες) σκέψεις για το τι Μπαρτσελόνα θα δούμε τη νέα σεζόν, πως θα καταφέρει ο Βιλανόβα (ή όποιος κάτσει στον πάγκο) να τους χωρέσει στην ίδια ενδεκάδα και τι ρόλο θα μοιράσει στον καθένα.

Ο Νεϊμάρ λοιπόν ευελπιστεί (κι εμείς μαζί) να γίνει ο πέμπτος "μεγάλος" Βραζιλιάνος που θα φορέσει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και με την οποία θέλει να γράψει χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου όπως και οι προκάτοχοι του.

Το ξεκίνημα στην Σάντος και την εθνική ομάδα της Βραζιλίας πάντως είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικό, αφού σε συλλογικό επίπεδο μετρά 136 γκολ σε 224 παιχνίδια με 65 ασίστ και σε εθνικό επίπεδο 20 γκολ σε 32 συμμετοχές.

Βέβαια πρέπει να τονίσουμε πως οι τέσσερις σπουδαίοι Βραζιλιάνοι που προηγήθηκαν του Νεϊμάρ έφυγαν από την Μπαρτσελόνα με επεισοδιακό τρόπο, παρότι το πέρασμα τους ήταν επιτυχημένο. Ας τους θυμηθούμε...

Από τον Ρομάριο στον Νεϊμάρ
Νεϊμάρ με Σάντος

(Οι αριθμοί του Νεϊμάρ με την Σάντος)

Big four

Ρομάριο Ντε Σόουζα Φαρία

Τα λόγια είναι περιττά. Μιλάμε για ένα από τα κορυφαία φορ όλων των εποχών που έχει πετύχει (όπως λέει ο ίδιος τουλάχιστον) περισσότερα από 1000 γκολ στην καριέρα του. Στην Μπαρτσελόνα πήγε το 1993 και υποσχέθηκε πως θα πετύχει 30 τέρματα. Το κατάφερε και μαζί κέρδισε και το πρωτάθλημα. Από την ομάδα βέβαια έφυγε κακήν κακώς...

Πρωτάθλημα 1993-94

Σούπερ Καπ: 1994

Ρονάλντο Λουίς Ναζάριο Ντε Λίμα

Το παιδί θαύμα της εποχής έμεινε στην Μπαρτσελόνα μόλις για μία σεζόν. Πέτυχε 47 γκολ σε 49 συμμετοχές (!), όμως αποχώρησε καθώς δεν ήταν ικανοποιημένος από τις αποδοχές που του έδιναν οι Μπλαουγκράνα. Τη λύση έδωσε η Ίντερ με τη μεταγραφή ρεκόρ (για την εποχή) των 23 εκ. ευρώ.

Κόπα Ντελ Ρέι: 1996-97

Κύπελλο Κυπελλούχων: 1996-97

Σούπερ Κόπα: 1996

Ριβάλντο Βίτορ Μπόρμπα Φερέιρα

Μετά την αποχώρηση του Ρονάλντο οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα ήθελαν ένα ηχηρό όνομα για να τον αντικαταστήσουν. Στο πρόσωπο του Ριβάλντο βρήκαν έναν παίκτη που εξελίχθηκε σε ηγέτη και βοήθησε την ομάδα έτσι ώστε να κατακτήσει τίτλους. Κι αυτός αποχώρησε επεισοδιακά παρότι με το γκολ του (ψαλιδάκι έξω από τη μεγάλη περιοχή) η Μπαρτσελόνα βγήκε στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρωταθλήματα: 1997-98, 1998-99

Κόπα Ντελ Ρέι: 1997-98

ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ: 1997

Ροναλντίνιο Ντε Ασίς Μορέιρα

Ο τελευταίος των "μεγάλων" Βραζιλιάνων της Μπαρτσελόνα. Όσο διάστημα παρέμεινε στην ομάδα κατέκτησε τα πάντα και σε συλλογικό και σε εθνικό επίπεδο. Η Μπαρτσελόνα με τον ίδιο στη σύνθεση της βγήκε από την αφάνεια όπου είχε πέσει και επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης. Δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη...

Πρωταθλήματα: 2004-05, 2005-06

Σούπερ Κόπα: 2005, 2006

Τσάμπιονς Λιγκ: 2005-2006

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ