ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Αποχωρεί ο Ενσαλίβα

Αποχωρεί ο Ενσαλίβα
ενσαλιβα MOTIONTEAM

"Κάναμε λάθος" αναφέρει η ΠΑΕ προαναγγέλοντας τον "γάμο" ΑΕΚ-Ενσαλίβα.Ξεκαθάρισμα για Σπυρόπουλο

Η "κυανέρυθρη" ΠΑΕ αποκαλύπτει την ύπαρξη της συγκεκριμένης ρήτρας ύψους 400.000 ευρώ στο συμβόλαιο του παίκτη και κάνει λόγο για ένα λάθος που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει ένα από τα πιο πολύτιμα στελέχη της.
Παράλληλα όμως για τον Νίκο Σπυρόπουλο επισημαίνεται ότι υπήρξε κρούση από την ΑΕΚ μετά το παιχνίδι του πρώτου γύρου αλλά ξεκαθαρίζεται ότι πρόθεση των Νεοσμυρνιωτών είναι να παραχωρηθεί σε ομάδα του εξωτερικού.

Την ίδια ώρα μάλιστα ο Έβαλντ Λίνεν επιβεβαίωσε την πρόθεση του Ενσαλίβα να αποχωρήσει από τον Πανιώνιο το καλοκαίρι, κάνοντας χρήση της ρήτρας που υπάρχει στο συμβόλαιο του αλλά εξαπέλυσε "σφοδρή" επίθεση στην ΑΕΚ που όπως είπε χαρακτηριστικά φέρεται να έχει προσεγγίσει εδώ και καιρό τον παίκτη, χωρίς τη συγκατάθεση των "κυανέρυθρων".

Η ανακοίνωση

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Πανιώνιος αναφέρει: "Μετά από τόσα δημοσιεύματα, βάσει των οποίων πολλοί βασικοί παίκτες του Πανιώνιου θα μεταγραφούν, το καλοκαίρι, σε "μεγάλες" ομάδες, είμαστε αναγκασμένοι πλέον να ενημερώσουμε τους φιλάθλους μας για το πώς έχει η πραγματικότητα:

Σε ότι αφορά τον Νίκο Σπυρόπουλο:

H διοίκηση του Πανιωνίου δε θα σταθεί εμπόδιο στην τυχόν επιθυμία του παίκτη να μεταγραφεί σε ομάδα του εξωτερικού. Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε, με κάθε ειλικρίνεια, ότι όχι μόνο δεν έχουμε συμφωνήσει (επίσημα ή ανεπίσημα, άμεσα ή έμμεσα ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο) για τη μεταγραφή του παίκτη σε Ελληνική ομάδα, αλλά ούτε καν έχουμε μπει σε οποιαδήποτε απολύτως διαπραγμάτευση.

Είναι γεγονός ότι η ΑΕΚ εκδήλωσε ενδιαφέρον λίγο μετά το μεταξύ μας παιχνίδι του α' γύρου, αλλά δεν επιτρέψαμε καν να μας πουν το ποσό που προσφέρουν. Είναι επίσης γεγονός ότι δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον άλλος σύλλογος.

Σε ότι αφορά τον Ταμ Ενσαλίβα:

Το συμβόλαιο του παίκτη (που κανονικά λήγει το 2009) πράγματι περιέχει μια ρήτρα κατά την οποία ο παίκτης μπορεί, στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, να «εξαγοράσει» το συμβόλαιό του (δηλαδή να μείνει ελεύθερος), αντί του ποσού των 400.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη ρήτρα αποτελεί ένα από τα σοβαρά λάθη που κάναμε αναλαμβάνοντας την τύχη της ΠΑΕ το περασμένο καλοκαίρι, με μεγάλο ενθουσιασμό αλλά και μεγάλη απειρία. Καταλάβαμε το λάθος μας σχετικά νωρίς και από τον Οκτώβριο του 2006 προσπαθούμε να το διορθώσουμε, ξεκινώντας διαπραγματεύσεις για νέο συμβόλαιο με τον παίκτη (με αύξηση των αποδοχών του και βεβαίως αλλαγή ή απαλοιφή της εν λόγω ρήτρας - τουλάχιστον για την Ελλάδα).

Αν και μέχρι πρόσφατα το περιβάλλον του παίκτη μας έδινε να καταλάβουμε ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν σε καλό δρόμο, πριν λίγες ημέρες (και κατόπιν των αλλεπάλληλων δημοσιευμάτων ότι έχει υπογράψει στην ΑΕΚ) ο παίκτης μας γνωστοποίησε ότι πλέον δεν ενδιαφέρεται να αλλάξει τους όρους του συμβολαίου του (έναντι οποιουδήποτε τιμήματος).

Ως εκ τούτου, δυστυχώς, θεωρούμε πλέον ότι ίσως να βρισκόμαστε προ τετελεσμένων γεγονότων, ότι τα δημοσιεύματα ενδεχομένως αληθεύουν και ότι ο παίκτης έχει αποφασίσει να εξαγοράσει το συμβόλαιό του, με τη λήξη του πρωταθλήματος, χωρίς να αναζητήσει τη συγκατάθεση του Πανιωνίου.

Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ δυσάρεστη, τόσο επειδή η αξία του παίκτη πιστεύουμε πως είναι πολύ μεγαλύτερη, όσο και γιατί ενισχύεται αντίπαλος μας με έναν από τους καλύτερους μας παίκτες. Επίσης, η χρονική στιγμή της εξέλιξης αυτής είναι ιδιαίτερα «ατυχής», καθώς το πρωτάθλημα είναι ακόμη σε πλήρη εξέλιξη. Σεβόμαστε όλες τις ελληνικές ομάδες, περιλαμβανομένων και των «μεγάλων», αλλά ο Πανιώνιος που εμείς φανταζόμαστε δεν είναι το φυτώριο αυτών των ομάδων.

Ο κύριος Λίνεν είναι ο μόνος αρμόδιος να κρίνει κατά πόσο ο παίκτης έχει επηρεαστεί από τις παραπάνω εξελίξεις, εάν εξακολουθεί να αποτελεί κομμάτι της ομάδας, και εάν δύναται εφεξής να προσφέρει στην ομάδα όπως έκανε μέχρι τώρα.

Καταλαβαίνουμε και συμμεριζόμαστε την πίκρα που νιώθει ο κόσμος μας και αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη σαν διοίκηση.

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι το λάθος αυτό δε θα ξαναγίνει. Από το υπάρχον δυναμικό, αντίστοιχη ρήτρα υπάρχει μόνο στο συμβόλαιο ενός μη βασικού ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει πολύ λίγες συμμετοχές την φετινή αγωνιστική περίοδο.

Τέλος, πιστεύουμε στο «ουδείς αναντικατάστατος» και ότι όπως αναδείξαμε την πραγματική αξία του Ταμ, θα μπορέσουμε να το επαναλάβουμε στο μέλλον με άλλους ποδοσφαιριστές".



"Κάναμε λάθος"

Ο προπονητής του Πανιωνίου εμφανίστηκε απογοητευμένος από την εξέλιξη στην υπόθεση του Ταμαντανί Ενσαλίβα και αποκάλυψε ότι την Τετάρτη ρώτησε τον παίκτη για τα συνεχή δημοσιεύματα περί συμφωνίας του με την ΑΕΚ, με τον Καναδό να τον ενημερώνει για την πρόθεση του να κάνει χρήση της ρήτρας και να αποχωρήσει από τους Νεοσμυρνιώτες το καλοκαίρι .

"Με τον Ενσαλίβα κάναμε ένα λάθος με την ύπαρξη ρήτρας στο συμβόλαιο του.Δεν το γνώριζα όταν υπέγραψε το συμβόλαιο το, δεν ήμουν παρόν εκεί. Το έμαθα τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο.

Είμαι εδώ για να χτίσω μία ομάδα και δεν θα έβαζα ρήτρα σε κανένα παίκτη, ώστε μετά από ένα χρόνο να φύγει", τόνισε αρχικά και επανέλαβε όσα είχε πει για τις "μεγάλες" ομάδες την προηγούμενη εβδομάδα.

" Δεν είμαστε φυτώριο των μεγάλων ομάδων. Ηταν ένα λάθος με τον Ενσαλίβα, όταν το είδαμε προσπαθήσαμε να το διορθώσουμε. Οταν διάβαζα κάθε μέρα στην εφημερίδα αποφάσισα να τον ρωτήσω την Τετάρτη.

Η αξία του παίκτη είναι μεγαλύτερη από τη ρήτρα.Μου είπε ότι θα κάνει χρήση της ρήτρας. Αυτό ήταν νέο για μένα αλλά μάλλον είχε αποφασίσει εδώ και καιρό. Δεν τον κατηγορώ, κάνει χρήσης τηε ρήτρας που αποδεχτήκαμε. Έμεινα όμως έκπληκτος που το έμαθα, θα ήθελα να το ξέρω νωρίτερα. Πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από τους οπαδούς μας. Δεν θα γίνει ξανά".

"Έλλειψη σεβασμού"

Ο Έβαλντ Λίνεν πάντως εξαπέλυσε και επίθεση κατά της ΑΕΚ που αν προσέγγισε όπως φέρεται να έγινε τον παίκτη, έδειξε έλλειψη σεβασμού όπως χαρακτηριστικά τόνισε, ενώ θεώρησε ότι ο τρόπος προσέγγισης είναι παράνομος.

" Είναι έλλειψη σεβασμού σε εμάς. Δεν θέλουμε να δώσουμε τους παίκτες μας σε ανταγωνιστικούς συλλόγους στην Ελλάδα. Αν πάνε σε άλλη χώρα δεν έχουμε πρόβλημα. Μοιάζει σαν να μίλησαν με τον Ταμ χωρίς να μας ενημερώσουν.Αυτό είναι παράνομο", είπε αρχικά και συμπλήρωσε:" Αν ήθελαν διαπραγματευτούν μαζί του, έπρεπε πρώτα να μας ρωτήσουν. Μοιάζει να να του έχουν μιλήσει εδώ και καιρό ή στον μάνατζερ του.

Δεν ξέρω αν θα πάει στην ΑΕΚ άλλα θέλει να κάνει χρήση της ρήτρας του. Τον Ιανουάριο προσέγγισαν τον πρόεδρο για τον Ενσαλίβα και τον Σπυρόπουλο και δεν γνώριζαν για τη ρήτρα. Η σωστή συμπεριφορά είναι νας μας πάρουν τηλέφωνο και να ζητήσουν άδεια για να του μιλήσουν. Θα ήθελα μεγαλύτερο σεβασμό. Πρέπει να είναι σωστή η Λίγκα και όχι ζούγκλα.

Να συμπεριφερθούν σαν τζέντλεμαν". Μάλιστα στην συνέχεια ανέφερε: "Ίσως πρέπει να ζητήσω άδεια από τον Νικολαϊδη για να μιλήσω με τον Λυμπερόπουλο ή με τον Ζήκο που ίσως έχει ρήτρα στο συμβόλαιο του".

"Είναι επαγγελματίας"

O Γερμανός προπονητής πάντως έδειξε έτοιμος να συνεχίσει να χρησιμοποιήσει τον Ενσαλίβα στα παιχνίδια που απομένουν, υποστηρίζοντας ότι είναι επαγγελματίας και δεν θεωρεί ότι θα τον επηρεάσει η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

" Θα ήμουν χαρούμενος αν μας είχε ενημερώσει νωρίτερα για να κοιτάξουμε για άλλο παίκτη στην θέση του. Δεν τον κατηγορώ. Δεν είναι ίδια περίπτωση με αυτή του Μαγκντί. Εκείνος δεν σεβάστηκε το συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τον Πανιώνιο.

Δικαιούμασταν να ξέρουμε νωρίτερα. Είναι όμως επαγγελματίας και πιστεύω ότι δεν θα τον επηρεάσει αυτή η κατάσταση. Είναι επαγγελματίας και θα συνεχίσει να δίνει το 150%. Θα δω και στην προπόνηση αν θα είναι έτσι και θα τον χρησιμοποιήσω.

Τον χρειαζόμαστε και είμαι σίγουρος ότι μπορεί να δώσει τον καλύτερο του εαυτό και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση".

"Ένα ακόμη χρόνο ο Σπυρόπουλος"

Οσον αφορά στον Νίκο Σπυρόπουλο, ο Έβαλντ Λίνεν μετά την ανακοίνωση της ΠΑΕ επιβεβαίωσε την κρούση από την ΑΕΚ αλλά όπως πρόσθεσε θα ήταν καλύτερο να μείνει για ένα ακόμη χρόνο στον Πανιώνιο. " Νομίζω ότι ο Σπυρόπουλος θα ήταν καλό να μείνει για ένα ακόμη χρόνο στον Πανιώνιο, καθώς πέρυσι δεν αγωνιζόταν", δήλωσε.

"Ουδείς αναντικατάστατος"

Παρότι στενοχωρημένος με την υπόθεση Ενσαλίβα, ο Έβαλντ Λίνεν εξάλλου παρουσιάστηκε αισιόδοξος για το μέλλον, αναφέροντας ότι κανένας παίκτης δεν είναι αναντικατάστατος." Έχουμε αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να κάνουμε ξανά ότι και με τον Ενσαλίβα.Αισθάνθηκα άσχημα ψυχολογικά όταν μου είπε ότι θα φύγει για μένα, για την ομάδα και τους οπαδούς μας.

Δείχνει όμως ότι κάνουμε καλή δουλειά. Πιστεύω ότι μπορούμε να το ξανακάνουμε. Όπως με τον Μανιάτη που φέτος είναι πολύ βελτιωμένος", τόνισε.

"Σέβομαι τον Ιωνικό"

Ανάμεσα σε όλα αυτά τον Πανιώνιο περιμένει η αναμέτρηση της Κυριακής με τον Ιωνικό και ο τεχνικός των "κυανέρυθρων" έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου, λέγοντας ότι δεν θα πρέπει η ομάδα του να επηρεαστεί από την θέση του αντιπάλου στην βαθμολογία και θα χρειαστεί να δείξει αποφασιστικότητα για να φτάσει στο τρίποντο .

"Έχουμε παρακολουθήσει παιχνίδια του Ιωνικού. Παίζει δυνατά και τον σέβομαι. Ακόμη και αν πάει στην Β΄Εθνική, οι παίκτες του θέλουν να αποδείξουν ότι αξίζουν μία θέση στην ομάδα, είτε για να μείνουν είτε για να πάνε σε άλλη ομάδα.

Διαθέτει έμπειρους παίκτες όπως ο Μακόρ, ο Κωνσταντινίδης, ο Ουκάρ και ο Ονουάτσι. Δεν έχει νόημα να κοιτάμε την βαθμολογία.

Παίζει ρόλο να προετοιμαστούμε σωστά, να είμαστε 100% έτοιμοι και να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο με θέληση για να κατακτήσουμε τους βαθμούς της νίκης. Δεν ξέρω καμία ομάδα που μπαίνει στο γήπεδο για να χάσει".

Έτοιμοι Σπυρόπουλος-Καρνέιρο

Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Έβαλντ Λίνεν από την προπόνηση της Παρασκευής καθώς ο Νίκος Σπυρόπουλος και ο Κάρλος Καρνέιρο ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν και τέθηκαν στην διάθεση του προπονητή τους για την αναμέτρηση της Κυριακής με τον Ιωνικό.

Έτσι μετά από καιρό το οπλοστάσιο του Γερμανού τεχνικού θα είναι γεμάτο μιάς και σε σχέση με την αναμέτρηση της περασμένης αγωνιστικής με το Αιγάλεω, επιστρέφει και ο Τζιμπούρ που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Εκείνο που απομένει να φανεί είναι αν ο Φερνάντες θα είναι ξανά στην αποστολή κάνοντας την μεγάλη επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους ένα γύρο μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα στην Νεάπολη καθώς συνεχίζει να προπονείται κανονικά. Ο Λίνεν πάντως όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό στην συνέντευξη τύπου της Παρασκευής δεν έδειξε να έχει αποφασίσει.





























































































TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ