ΠΑΟΚ

Αποχώρηση ή νέο τρικ;

Αποχώρηση ή νέο τρικ;
Γούμενος

Ο Γούμενος παρέδωσε τις μετοχές του σε συμβολαιογράφο και όχι στα μέλη της ομάδας των νέων παραγόντων.

Για να μπορέσει κάποιος να πάρει τις μετοχές που κατέθεσε ο Γιάννης Γούμενος, θα πρέπει να πληρώσει τα 6,2 εκατ. ευρώ της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπως αυτή αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση της 29ης Ιουλίου του 2006. Η καταληκτική προθεσμία για την αύξηση είναι η 29 Δεκεμβρίου 2006, εκτός αν υπάρξει παράταση από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Όσο για την υποβολή παραιτήσεων, που του έχει ζητηθεί, ο Γούμενος δεν έκανε ουδεμία αναφορά.

Η ανακοίνωση του Γιάννη Γούμενου:

"Eπιστολή του Προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ. Ιωάννη Γούμενου

Αξιότιμοι κύριοι,

Σε συνέχεια της υπ’αριθμ. 48/13.11.2006 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, επιβεβαιώνω και με την επιστολή μου αυτή την οριστική και αμετάκλητη απόφασή μου να αποχωρήσω από τα διοικητικά του ΠΑΟΚ...

Προς το Διοικητικό Συμβούλιο Α.Σ. ΠΑΟΚ (δια του Προέδρου ΔΣ κ. Αθαν. Κατσαρή) Αξιότιμοι κύριοι, Σε συνέχεια της υπ’αριθμ. 48/13.11.2006 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, επιβεβαιώνω και με την επιστολή μου αυτή την οριστική και αμετάκλητη απόφασή μου να αποχωρήσω από τα διοικητικά του ΠΑΟΚ.

Κατόπιν τούτου μπορείτε, αυτονόητα, να προχωρήσετε άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια θεωρείτε χρήσιμη για το καλό του ΠΑΟΚ, όπως η εξεύρεση επενδυτή, ο διορισμός προσωρινής διοίκησης κλπ.

Επίσης με την επιστολή μου αυτή σας δηλώνω ότι, προκειμένου να σταματήσουν οι κακόβουλοι και υποκριτικοί ισχυρισμοί σε βάρος μου, ήδη από σήμερα το πρωί οι μετοχές μου έχουν παρακατατεθεί σε θεματοφύλακα-συμβολαιογράφο, ο οποίος έχει την ανέκκλητη εντολή μου να τις παραδώσει στον μελλοντικό επενδυτή (ή τους μελλοντικούς επενδυτές).

Η παράδοση των μετοχών στον επόμενο επενδυτή ήταν κάτι, ούτως ή άλλως, αυτονόητο αλλά εσείς κρίνατε απαραίτητο να τις καταθέσω σε συμβολαιογράφο, πράγμα το οποίο και έκανα.

Για να μην υπάρξει μάλιστα οποιαδήποτε παρανόηση έχω παραιτηθεί (όπως προκύπτει από τη σχετική συμβολαιογραφική πράξη) από το δικαίωμα μου να αναλάβω τις μετοχές από τη συμβολαιογράφο όσο διαρκεί η παρακαταθήκη τους. (Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι ότι τις συζητήσεις για την παράδοση των μετοχών σε φυσικά πρόσωπα τις διαβάζω μεν στις εφημερίδες, στη χθεσινή συνάντησή μας όμως ούτε τον κόπο κάνατε να έρθετε ούτε και τον κόπο κάνατε να με ενημερώσετε ότι δεν θα έρθετε.

Επειδή οι όποιες καθυστερήσεις χρεώνονται σε μένα και μόνο σε μένα, εκπληρώνω τη δημόσια δέσμευσή μου για κατάθεση των μετοχών μου σε συμβολαιογράφο).

Σας επισυνάπτω την συμβολαιογραφική πράξη παρακαταθήκης και παρακαλώ να γνωρίσετε σε όλους όσους αναμειγνύονται με τα διοικητικά του ΠΑΟΚ ότι, τώρα πλέον, εκείνοι μεν θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους- όχι μόνο στα λόγια αλλά με πράξεις - και να αναλώσουν τον χρόνο και την ενέργεια τους προς το συμφέρον του ΠΑΟΚ, εμένα δε να με αφήσουν, επιτέλους, ήσυχο.

Με τιμή, Γιάννης Γούμενος"





















Η πράξη παρακατάθεσης των μετοχών του Γιάννη Γούμενου στο συμβολαιογράφο είναι η ακόλουθη:

"ΑΡΙΘΜΟΣ #########

ΠΡΑΞΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΤΙΤΛΟΥ

ΜΕΤΟΧΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα στις είκοσι (20) του μηνός Νοεμβρίου του έτους δύο χιλιάδες έξι (2006), ημέρα Δευτέρα και στο συμβολαιογραφείο μου κείμενο στον ### όροφο της οικοδομής που βρίσκεται επί της οδού ##### αριθμός #####, ιδιοκτησίας ###########, παρουσιάστηκε σ εμένα τ# συμβολαιογράφο Θεσσαλονίκης και κάτοικο ################, εδρεύουσα στη Θεσσαλονίκη, ο μη εξαιρούμενος από το Νόμο Ιωάννης Γούμενος του Δημητρίου και της Κωνσταντίνας που γεννήθηκε στις 8.2.1961 στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας και κατοικεί στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης ###############, κάτοχος του με Α.Δ.Τ. Π 805641 που εκδόθηκε στις 20.5.1993 από το ΙΖ Α.Τ. Θεσσαλονίκης, με ΑΦΜ 041325911, ο οποίος αφού δήλωσε ότι μπορεί να υπογράφει και δεν επιθυμεί στο παρόν την σύμπραξη στο παρόν δεύτερου συμβολαιογράφου ή δύο μαρτύρων και σ αυτό συνήνεσα και εγώ η συμβολαιογράφος, ζήτησε την σύνταξη και υπογραφή της παρούσας πράξης και δήλωσε τα παρακάτω:

Ότι είναι πλήρης κύριος, νομέας και κάτοχος τριών εκατομμυρίων εννιακοσίων εβδομήντα πέντε χιλιάδων τριακοσίων ογδόντα τριών (3.975.383) κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας εξήντα λεπτών (0,60) η κάθε μία, (στο εξής οι «Μετοχές»), της ανώνυμης ποδοσφαιρικής εταιρείας με την επωνυμία, «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ - ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» που συστήθηκε με το υπ αριθμ. 3.860/18.07.1979 συμβόλαιο της Συμβολαιογράφου Θεσσαλονίκης Ευσταθίας Γεωργιάδου-Μακρίδου και εγκρίθηκε με την υπ αριθμ. 15559/21.07.1979 απόφαση του Υπουργού Προεδρίας Κυβερνήσεως και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ΤΑΕ-ΕΠΕ 2668/25.07.1979 (στο εξής η «ΠΑΕ»). Οτι οι ανωτέρω 3.975.383 μετοχές κυριότητας του εμφανισθέντα Ιωάννη Γούμενου ενσωματώνονται με αύξοντες αριθμούς 2093354 έως 6068736 στον προσωρινό τίτλο της ΠΑΕ με αριθμό 2720.

Ότι με την απόφαση που έλαβε κατά την συνεδρίαση της εικοστής ενάτης Ιουλίου δύο χιλιάδες έξι (29ης 07.2006) η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ανωτέρω εταιρείας, το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, θα αυξηθεί κατά έξι εκατομμύρια εκατόν ενενήντα τέσσερις χιλιάδες πεντακόσια ογδόντα οκτώ ευρώ και σαράντα λεπτά (6.194.588,40) με καταβολή μετρητών και με την έκδοση είκοσι εκατομμυρίων εξακοσίων σαράντα οκτώ χιλιάδων εξακοσίων είκοσι οκτώ (20.648.628) νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας εκάστης τριάντα λεπτών (0,30) και μετά την αύξηση αυτή το κεφάλαιο της εταιρείας θα ανέρχεται σε εννέα εκατομμύρια διακόσιες ενενήντα μία χιλιάδες οκτακόσιες ογδόντα δύο ευρώ και εξήντα λεπτών (9.291.882,60) και θα διαιρείται σε τριάντα εκατομμύρια εννιακόσιες εβδομήντα δύο χιλιάδες εννιακόσιες σαράντα δύο (30.972.942) ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας εκάστης τριάντα λεπτών (0,30) εκάστη.

Ότι καταληκτική προθεσμία για την καταβολή του ποσού αυτής της αύξησης κεφαλαίου αποτελεί η εικοστή ενάτη Δεκεμβρίου του έτους δύο χιλιάδες έξι (29η.12.2006) εκτός εάν υπάρξει παράταση της από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές .

Στη συνέχεια, ο ανωτέρω εμφανισθείς Ιωάννης Γούμενος μου δήλωσε ότι επιθυμεί να μου παρακαταθέσει τον ανωτέρω προσωρινό τίτλο (και τις μετοχές που ενσωματώνει) προκειμένου εγώ να τον φυλάξω ως Θεματοφύλακας με τους όρους και προϋποθέσεις που με λεπτομέρεια αναφέρονται στη συνέχεια της παρούσας. Εγώ η συμβολαιογράφος δέχθηκα σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 822 επ. ΑΚ. Οι όροι και προϋποθέσεις που ετέθησαν από τον εδώ εμφανισθέντα είναι οι ακόλουθοι:



Να παραδώσω τον παρακατατεθέντα προσωρινό τίτλο στο φυσικό ή νομικό πρόσωπο που θα καταβάλει το σύνολο της κατά τα ανωτέρω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (δηλαδή το ποσό των έξι εκατομμυρίων εκατόν ενενήντα τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων ογδόντα οκτώ ευρώ και σαράντα λεπτών 6.194.588,40 ΕΥΡΩ) η οποία αποφασίστηκε από την προαναφερθείσα Γενική Συνέλευση της 29ΗΣ .07.2006 και, σε περίπτωση καταβολής του από περισσότερα του ενός φυσικά ή νομικά πρόσωπα, αναλογικά σ εκείνους που θα συμμετάσχουν στην αύξηση καλύπτοντας (ο καθένας) ποσοστό μεγαλύτερο από πέντε τοις εκατό (5%).

Η από μέρους μου παράδοση του παρακατατεθέντος προσωρινού τίτλου να γίνει στο συγκεκριμένο πρόσωπο που αναφέρεται στη προηγούμενη (υπό 1) παράγραφο, εάν είναι ένας, ή σε πρόσωπο που με ειδικό συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο έχει την εντολή από όλους, όσοι κάλυψαν την ανωτέρω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά ποσοστό μεγαλύτερο του πέντε τοις εκατό (5/%).

Προϋπόθεση για την από μέρους μου κατά τα άνω παράδοση του παρακατατεθέντος προσωρινού τίτλου αποτελεί η κατάθεση σε εμένα: α)ακριβούς αντιγράφου της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την οποία θα πιστοποιείται η ολοσχερής καταβολή του ποσού της κατά τα άνω αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου και τα πρόσωπα που το κατέβαλαν, β)εγγράφου της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Ανάπτυξης με το οποίο θα πιστοποιείται η ολοσχερής καταβολή της ως άνω αύξησης και η καταχώρηση στο οικείο ΜΑΕ του προαναφερθέντος πρακτικού του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και γ)ακριβούς αντιγράφου Πρακτικού του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με το οποίο αφού θα διαπιστώνεται η ολοσχερής καταβολή του ποσού της ως άνω αυξήσεως, θα ζητείται από εμένα η παράδοση του παρακατατεθέντος προσωρινού τίτλου μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κυριότητας του εμφανισθέντος στο ή στα συγκεκριμένως κατονομαζόμενα (από την ίδια απόφαση του Δ.Σ.) πρόσωπα, τα οποία ανωτέρω (υπό 1) αναφέρονται ή σε πρόσωπο που δικαιούται να προβεί στην ανάληψή του και την υπογραφή της πράξης αυτής με εντολή που του έχει δοθεί με ειδικό συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.

Στην περίπτωση κατά την οποία δεν μου έχουν παραδοθεί τα ως άνω (υπό 3) έγγραφα μέχρι την ενδεκάτη Δεκεμβρίου του έτους δύο χιλιάδες έξι (11.12.2006), την επόμενη ημέρα αυτής (12.12.2006) να καταθέσω εγώ η Συμβολαιογράφος τον ως άνω προσωρινό τίτλο σε τράπεζα και να παραδώσω στον εδώ εμφανισθέντα το σχετικό παραστατικό που θα εκδοθεί, προκειμένου να καταστεί εφικτό σ αυτόν (τον εδώ εμφανισθέντα ή σε νόμιμο εκπρόσωπό του) να ασκήσει το δικαίωμα ψήφου κατά τις εργασίες της τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στις 18.12.2006 καθώς και σε οποιαδήποτε μετ αναβολή ή μετά από διακοπή συνεδρίασή της. Η υποχρέωσή μου αυτή ισχύει υπό τον όρο της προκαταβολής προς εμένα των δαπανών που θα απαιτήσει η τράπεζα στην οποία θα καταθέσω τον παρακατατεθέντα προσωρινό τίτλο.

Η παρούσα παρακαταθήκη λήγει την εικοστή ενάτη Δεκεμβρίου του έτους δύο χιλιάδες έξι (29.12.2006), εκτός κι αν υπάρξει παράταση της προθεσμίας για την καταβολή της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, οπότε λήγει με το πέρας της κατά παράταση τυχόν χορηγηθησομένης προθεσμίας.

Μετά τη διεξαγωγή των εργασιών της ως άνω Τακτικής Γενικής Συνέλευσης (κατά την 18.12.2006 ή όποια άλλη ημερομηνία ορισθεί μετ αναβολή ή μετά διακοπή αυτής), να αναλάβω ως θεματοφύλακας, στο πλαίσιο της παρούσας, τον παρακατατεθέντα προσωρινό τίτλο από την τράπεζα που ανωτέρω (υπό 4) αναφέρεται.

Στην περίπτωση κατά την οποία δεν μου έχουν παραδοθεί τα έγγραφα που αναφέρονται ανωτέρω (υπό 3) εντός δέκα εργασίμων ημερών μετά την αρχική ή κατά παράταση λήξη της παρούσας, να παραδώσω τον παρακατατεθέντα προσωρινό τίτλο στον εδώ εμφανισθέντα.

Τα έξοδα της ανάληψης του παρακατατεθέντος προσωρινού τίτλου βαρύνουν εκείνον που θα τον αναλάβει.

Ο ανωτέρω εμφανισθείς δήλωσε ότι παραιτείται ανέκκλητα από το δικαίωμά του να αναλάβει ο ίδιος τον παρακατατεθέντα προσωρινό τίτλο πριν τη λήξη της παρούσας σύμφωνα και με όσα ανωτέρω (υπό 7) αναφέρονται.

Εγώ η συμβολαιογράφος δικαιούμαι να καταθέσω τον κατά τα άνω προσωρινό τίτλο σε τραπεζική θυρίδα για ασφάλειά του.

Σε βεβαίωση των ανωτέρω συντάχθηκε το παρόν σε τέσσερα (4) φύλλα χάρτου για το οποίο εισπράχθηκαν για τέλη και δικαιώματά μου με ένα αντίγραφο ευρώ πενήντα εφτά ευρώ και πενήντα λεπτά (57,50) και το οποίο διαβάστηκε καθαρά και δυνατά στον εμφανισθέντα, υπεγράφη απ αυτόν και από μένα τη συμβολαιογράφο, όπως ο νόμος ορίζει.

Ο ΕΜΦΑΝΙΣΘΕΙΣ # ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ ".




















































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ