ΑΕΚ

Αποφασισμένος Βάσκος

Αποφασισμένος Βάσκος
ΑΡΟΥΑΜΠΑΡΕΝΑ

Το παλεύει ο Μάρτιν Αρουαμπαρένα προκειμένου να προλάβει την κρίσιμη αναμέτρηση κόντρα στην Σεβίλλη

Ο πολύπειρος αριστερός μπακ είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν είναι εύκολο να αντικατασταθεί. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλος κλασικός αριστεροπόδαρος αμυντικός για να καλύψει τη θέση, τα μυστικά της οποίας ο Φερέρ προσπαθεί να μάθει στον Χρήστο Μπούρμπο εκτιμώντας την ταχύτητα και την καλή τεχνική του κατάρτιση.
Το αριστερό άκρο της άμυνας είναι ίσως η μοναδική θέση στην οποία η ΑΕΚ δεν διαθέτει αντικαταστάτη που να έχει πείρα και παραστάσεις (ενδεχομένως να βοηθήσει εκεί στο μέλλον ο Παναγιώτης Λαγός), για αυτό και ο Φερέρ θέλει να πιστεύει ότι ο Αρουαμπαρένα θα καταφέρει τελικά να δώσει το παρών.

Κοντά στην επιστροφή

Η σημερινή προπόνηση πάντως κατάδειξε ότι ο πρώην άσος της Βιγιαρεάλ έχει πολλές πιθανότητες να τα καταφέρει.

Τουλάχιστον σε σχέση με όσες είχε εχθές και προχθές. Η κατάστασή του βελτιώνεται, το πρόγραμμα επανένταξης ολοκληρώθηκε κι αν αύριο καταφέρει να γυμναστεί στους ρυθμούς των ετοιμοπόλεμων, τότε το βράδυ της Δευτέρας θα βρίσκεται στην ενδεκάδα της Ένωσης. Εκεί που λογικά δεν θα συμπεριληφθεί ο Τραϊανός Δέλλας.

Λαβωμένος Κολοσσός

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός ανέβασε ρυθμούς, όμως μάλλον είναι ακόμα μακριά από αυτό που λέμε έτοιμος να παίξει.

Είναι αρκετά πίσω από τον Αρουαμπαρένα, όμως η προσπάθεια να επιστρέψει συνεχίζεται και είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο αλλά και τους ειδικούς που δίνουν μάχη με τον χρόνο για να τον επαναφέρουν.

Ο Φερέρ θα τον περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή, δηλαδή νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν θα αποφασίσει για την ενδεκάδα και θα την ανακοινώσει στους ποδοσφαιριστές.

Πίστη και προσπάθεια

Το (υπέρ της Σεβίλλης) 2-0 του πρώτου αγώνα δεν αφήνει στην ΑΕΚ πολλά περιθώρια για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει τη μεγάλη πρόκληση της Δευτέρας.

Ο Φερέρ επιθυμεί ένα γρήγορο γκολ, όχι με βιαστικές ενέργειες αλλά με αυτοματισμούς και ορθολογιστική σκέψη.

Οι παίκτες αισθάνονται καλά και αναγνωρίζουν ότι έχει γίνει σπουδαία δουλειά τις τελευταίες εβδομάδες, όμως οι αγώνες είναι αυτοί που λείπουν από τα πόδια τους.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα τους βγει το ματς και αν θα μπορέσουν να ξεδιπλώσουν τις ομαδικές αρετές που δείχνουν στην προπόνηση και έχουν κάνει τον προπονητή να πιστεύει ότι το μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα μπορεί να συμβεί.

Ο Ισπανός δεν σταματά να παροτρύνει τους παίκτες του να το πιστέψουν εξίσου: "είναι μια ευκαιρία να δείξουμε ότι είμαστε και εμείς νικητές. Εγώ αυτό πιστεύω και για τον εαυτό μου και για εσάς. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, αλλά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, έξυπνοι στο παιχνίδι μας και κυρίως να το πιστεύουμε. Αν βγάλουμε στο γήπεδο τη δουλειά μας, τότε θα είμαστε καλά με τους εαυτούς μας αλλά και θα έχουμε σοβαρές πιθανότητες να ανατρέψουμε την κατάσταση", ήταν τα λόγια του προπονητή.

Η προπόνηση

Στη σημερινή πρωινή προπόνηση, οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και ακολούθησαν πρόγραμμα προπόνησης σε χαλαρό ρυθμό, ελαφρύ τρέξιμο, διατάσεις και ασκήσεις στην πισίνα.

Αύριο οι παίκτες της ΑΕΚ θα προπονηθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 9 το πρωί. Η Σεβίλλη φθάνει στην Αθήνα την Κυριακή και θα προπονηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 20.00.

Αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν συνεντεύξεις Τύπου πριν από τον αγώνα. Οι προπονητές και των δύο ομάδων θα μιλήσουν στους εκπροσώπους του Τύπου μετά το ματς.


























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ