ΑΕΚ

Αποκαλυπτικός ο Μαυρομάτης για τους μετόχους

Αποκαλυπτικός ο Μαυρομάτης για τους μετόχους
κοζωνης

Ο νομικός εκπρόσωπος του Χαράλαμπου Κοζώνη, Χρήστος Μαυρομάτης, μίλησε στον "NovaΣπορ Fm"

" Οι σημερινές εξελίξεις δεν κατέληξαν σε αποτέλεσμα. Ως προς τις λεπτομέρειες του προσυμφώνου έχουμε συμφωνήσει με την ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως αυτή εκπροσωπείται, και εκπροσωπείται από τον κ. Θανόπουλο, θεσμικά. Αυτό έχει να κάνει με την καταβολή των 5εκατ. ευρώ και είναι ξεχωριστό κομμάτι, από το deal της μεταβίβασης των μετοχών στον κ. Κοζώνη.

Έχουμε μια μεγάλη συμφωνία η οποία έχει όριο μέχρι 31/12. Μέχρι τότε θα πρέπει να δούμε αν ο κ.Κοζώνης θα έχει γίνει κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου. Το μικρότερο deal είναι αυτή η προκαταβολή των 5 εκατ. Πράγματι, ο κ. Κοζώνης εκδήλωσε ενδιαφέρον να γίνει κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου. Ενημερώθηκαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ, έκαναν τις έρευνες τους και τον επισκέφτηκαν στο Σικάγο. Εκεί έγιναν διαπραγματεύσεις. Έγινε αποδεκτό το ενδιαφέρον αυτό του κ. Κοζώνη από τον πρόεδρο της ΑΕΚ και τον μεγαλομέτοχο κ. Νοτιά.

Ένα όρο έβαλε ο κ. Κοζώνης για να προχωρήσει τη συμφωνία. Ο όρος είναι το ύψος των χρεών που θα καταλήξει ο οικονομικός έλεγχος να είναι στο ύψος που του γνωστοποιήθηκε (περίπου 30εκατ. ευρώ) από τον οικονομικό διευθυντή της ΑΕΚ στο Σικάκο. Παράλληλα είπε και εγγράφως ότι ''εγώ δέχομαι να επιβαρυνθώ με απόκλιση μέχρι 7%' '.

Συνέχισε και είπε πως: " δεσμεύομαι να αγοράσω εάν τα χρέη είναι έτσι όπως τα λέτε. Εάν δεν είναι έτσι, τότε, μπορεί να μην αγοράσω αλλά μπορεί και να αγοράσω. Αφήστε μου το δικαίωμα σε εμένα. Εάν όμως είναι έτσι όπως μου τα λέτε, εγώ προχωρώ''. Εάν είναι λοιπόν, τα πράγματα έτσι ο κ. Κοζώνης δεν μπορεί να υποχωρήσει.

Υπολογίζουμε ένας έλεγχος να έχει τελειώσει αρχές Δεκέμβρη το πολύ, ώστε μέχρι 31/12 να έχουν ολοκληρωθούν τα πάντα. Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα την καταβάλλει μόνος του ο κ. Κοζώνης. Αυτή είναι η βασική συμφωνία και την αποδέχεται η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Το ποσό των 5εκατ. με την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου έχει μια μικρή σχέση. Όταν λέμε χρέη 30εκατ. εννοούμαι στο δημόσιο, παίκτες ομάδες, ρυθμισμένα και αρρύθμιστα. Εκδηλώθηκε η ανάγκη από την ΠΑΕ ΑΕΚ ότι επειδή οι ανάγκες είναι τεράστιες και τρέχουν σε σημείο η ΑΕΚ να έχει σοβαρό ταμειακό πρόβλημα, να μπορεί να βοηθήσει άμεσα ο κ. Κοζώνης.

Είχε γίνει λόγος για 2εκατ.., αλλά ο κ.Κοζώνης το όρισε από μόνος του στα πέντε. Λέει ο Κοζωνης ότι αν πάνε όλα καλά και μου παραχωρηθεί η ΑΕΚ, αυτό το ποσό θα συμψηφιστεί στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αν όμως ο έλεγχος δείξει άλλα πράγματα και χαλάσει η δουλειά, τότε, από τον οποιοδήποτε μέτοχο που θα υπογράψει αυτό το συμφωνητικό, να εκδοθεί μία ή πολλές τραπεζικές εγγυητικές επιστολές οι οποίες με λήξη τον Μαϊο 2010, άτοκα, (τέλος της σεζόν) να μου καλύψουν το ποσό.



Ουσιαστικά, αυτό μου δίνει ένα επιπλέον επιχείρημα να αποδείξω σε εσάς, σε όλους ότι δεν είναι φούσκα ο Κοζώνης. Έρχεται σήμερα στη Γράμμου με 5εκατ. στη τσέπη. Τα έγγραφα για την εγγυητική υπάρχουν ήδη. Αν γίνει μεταβίβαση τα λεφτά του μένουν, αν όχι τα παίρνει τον Μάιο.

Δεν είναι μικρό ποσό σε συνθήκες διεθνούς οικονομικής δυσκολίας. Σήμερα, λοιπόν, ενώ έχουμε συμφωνήσει με τους νομικούς, τον κ.Γρηγορίου μέχρι και στο τελευταίο "και" αλλά και με τον κ. Θανόπουλο. Έλλειπε το βασικό: Η εγγύηση του Κοζώνη. Εγώ δεν μπορώ να εκθέσω τον πελάτη μου.

Συμφωνούμε και για τα 5εκατ. αλλά λείπει ένας ενεργός όρος, που είναι η ύπαρξη των εγγυητικών επιστολών. Το να περιμένω εγώ να συνεννοηθούν μεταξύ Γράμμου, Μανχάταν... κάτι τέτοιο άκουσα σήμερα...

Δείχνει ασυνέπεια προς τον Κοζώνη και οφείλω εγώ να του το εξηγήσω. Δείχνει μία ασυνεννοησία μεταξύ τους. Δεν ξέρω... αν υπάρχουν φατρίες μεταξύ τους, αν δεν μιλάνε και δεν θέλουν να χρηματοδοτήσουν ξανά την ΑΕΚ. Δεν με ενδιαφέρει αυτό.



Έχουμε τελειωτικό ραντεβού για αυτό το θέμα, της ταμειακής διευκολύνσεως την Τρίτη. Κοινή απόφαση ήταν αυτό. Εκφράστηκε από τους εκπροσώπους της ΑΕΚ ότι δεν υπάρχει αισιοδοξία να βρεθούν οι εγγυητικές. Σας το δίνω και ως δική μου αίσθηση.

Ίσως ένα κομμάτι των μετόχων να φοβούνται ότι τα χρέη είναι μεγαλύτερα από 30εκατ., δεν θα γίνει το deal και επιστρέφοντας τα 5εκατ. στον Κοζώνη να είναι ουσιαστικά να χρηματοδοτήσουν ξανά την ΑΕΚ. Είναι λογικοί εξήγηση.

Εμείς ήμασταν έτοιμοι να τηρήσουμε όσα είχαμε συμφωνήσει! Το μόνο που τους θέτουμε ως προϋπόθεση είναι να μας γνωστοποιούν τις καταβολές που θα κάνουν με αυτά τα πέντε εκατομμύρια.

Ως οικονομικό μέγεθος ο κ.Κοζώνης είναι μεγάλο. Αντέχει την ΑΕΚ να είναι ανταγωνιστική απέναντι σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, σίγουρα. Έχω την εντύπωση ότι αν όλα ολοκληρωθούν καλά, ο Κοζώνης θα πετύχει στην ΑΕΚ. Είτε πετύχει, είτε αποτύχει -γιατί- μπορεί και να αποτύχει, ξέρω ότι θα είναι τίμιος και στις δύο περιπτώσεις. και εννοώ την τιμιότητα με την έννοια της χριστής διοικήσεως. Της διοίκησης που έχει σκοπό να κάνει μεγάλη την ομάδα. Η ΑΕΚ, όλα αυτά τα χρόνια, είχε έλλειμμα αυτής της τιμιότητας. Δεσμεύομαι για αυτό. Δεν λέω ότι θα πετύχει σίγουρα, αλλα στην επιτυχία και στην αποτυχία θα είναι τίμιος. Δεν ξέρω τι σκέφτεται ο κ. Θανόπουλος αλλά τα πράγματα γι αυτόν είναι οριακά..."
























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ