ΕΥΡΩΠΗ

Αποκλεισμός για Βοσνία Ερζεγοβίνη

Αποκλεισμός για Βοσνία Ερζεγοβίνη

H Βοσνία Ερζεγοβίνη αποκλείστηκε από τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις τόσο από την ΟΥΕΦΑ όσο και από την ΦΙΦΑ λόγω της αδυναμίας της ομοσπονδίας να αντικαταστήσει την τριμελή προεδρία της με έναν μοναδικό πρόεδρο.

Οι πιθανότητες πλέον να βρεθεί εκτός προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2012 είναι πολλές.

" Η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ λυπούνται βαθύτατα για αυτή την απόφαση", αναφέρει η κοινή ανακοίνωση.

Στις αρχές τις εβδομάδας συγκλήθηκε το συμβούλιο της ομοσπονδίας στο Σαράγεβο χωρίς να βρει λύση στο θέμα, επιθυμώντας να διατηρηθεί το σχήμα ώστε να μην διαταραχθούν οι πολιτικές ισορροπίες στην χώρα. Η Βοσνία Ερζεγοβίνη διοικείται από δύο ομοσπονδίες και τρεις προέδρους.

Σύντομα θα υπάρξει συνάντηση αξιωματούχων της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ ώστε να βρεθεί λύση και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα ώστε να επιστρέψει η Βοσνία Ερζεγοβίνη στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Τις επόμενες ημέρες η ΦΙΦΑ θα δημιουργήσει πάνελ στήριξης που θα τρέξει τις υποχρεώσεις της ομοσπονδίας της χώρας σε επίπεδο ομάδων, διαιτητών και διοίκησης.

Η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ ανέχτηκαν αυτή την κατάσταση λόγω των πολιτικών προβλημάτων και των φυλετικών διακρίσεων που υπάρχουν στην γειτονική χώρα.

Τον περασμένο Οκτώβρη η Βοσνία είχε απειληθεί με αποκλεισμό από τις επίσημες διοργανώσεις και τις είχε δοθεί διορία μέχρι τον Μάρτιο ώστε να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ.

" Η Βοσνία έχει χάσει όλα τα προνόμια μέχρι νεωτέρας", αναφέρει η ανακοίνωση. Η Ρουμανία είναι η επόμενη αντίπαλος της Βοσνίας στα προκριματικά στις 3 Ιουνίου και υποδέχεται την Αλβανία στις 7 Ιουνίου ενώ δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε μεγάλο τουρνουά ως ανεξάρτητη ομάδα.

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ