Αποκλείστηκε η Μπενφίκα
Η Σεβίλλη προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπελλου ΟΥΕΦΑ, την ώρα που οι παίκτες της Μπενφίκα σημάδευαν τα δοκάρια
Μπενφίκα-Εσπανιόλ 0-0
Σ' ένα κακό πρώτο ημίχρονο, Μπενφίκα και Εσπανιόλ δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν πολλές αξιόλογες ευκαιρίες μπροστά στις δυο εστίες. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πλησίασαν πρώτοι το γκολ στο 12ο λεπτό, όταν ο Παντιάνι απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο απο τ' αριστερά και επιχείρησε ένα πανέξυπνο σουτ απο δύσκολη θέση, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καθώς σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Κιμ, ενώ στην επόμενη φάση ο Ίτο μπήκε απο τα δεξιά και έκανε σουτ, με τον τερματοφύλακα της Μπενφίκα ν' απομακρύνει την μπάλα.
Στην συνέχεια οι "Αετοί" της Λισσαβώνας προσπάθησαν ν' απειλήσουν όμως παρά το γεγονός οτι είχαν την κατοχή της μπάλας δεν μπορούσαν να πατήσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί μια φάση στο 28' όταν ο Νούνο Γκόμες προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο Ιραϊθόθ ασπομάκρυνε την μπάλα, ενώ ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν την λήξη του ημιχρόνου, ο Μίκολι βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά ο τερματοφύλακας της Εσπανιόλ έπεσε στα πόδια του Ιταλού επιθετικού και απομάκρυνε την μπάλα, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.
Στο δεύτερο ημίχρονο, με την πάροδο του χρόνου η Μπενφίκα άρχισε να πιέζει την εστία της Εσπανιόλ, ωστόσο η τύχη δεν ήταν με το μέρος της, καθώς οι παίκτες του Σάντος αντί για τα δίχτυα σημάδευαν τα δοκάρια και τον Ιραϊθόθ. Στο 66' έγινε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής της Εσπανιόλ, ο Νούνο Γκόμες έκανε την προβολή απο το μισό μέτρο, όμως ο Ιραϊθόθ με εκπληκτική επέμβαση απομάκρυνε την μπάλα ελάχιστα εκατόστα πριν την γραμμή της εστίας του.
Έξι λεπτά αργότερα, ο Μίκολι έκανε σουτ λίγο έξω απο την περιοχή όμως η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι της Εσπανιόλ, χτύπησε στην πλάτη του Ιραϊθόθ (!) και οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων απομάκρυναν σε κόρνερ. Στο 74', η ατυχία ήταν και πάλι με τους Πορτογάλους, καθώς ο Ρουΐ Κόστα εκτέλεσε φάουλ απο μακρινή απόσταση, όμως και πάλι η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι των Καταλανών.
Επτά λεπτά πριν την λήξη, η Εσπανιόλ βγήκε στην αντεπίθεση και ο Ζαμπαλέτα τροφοδότησε τον Λουΐς Γκαρσία στην περιοχή, εκείνος προσπάθησε ν' αποφύγει τον Λέο, όμως ο παίκτης της Μπενφίκα τον ανέτρεψε, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φθάσουν στο "χρυσό γκολ" αλλά δεν τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός και η Εσπανιόλ να συνεχίζει το φετινό ονειρεμένο ταξίδι στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο Γιώργος Καραγκούνης ήταν στο αρχικό σχήμα της Μπενφίκα και αντικαταστάθηκε στο 82' απο τον Κώστα Κατσουράνη.
Μπενφίκα: Κιμ, Άντερσον, Λέο, Πετίτ, Ρουΐ Κόστα. Σιμάο, Νούνο Γκόμες (70' Μαντόρας), Νέλσον (81' Ντερλέϊ), Μορέϊρα Μαρίνιο, Καραγκούνης (82' Κατσουράνης), Μίκολι.
Εσπανιόλ: Ιραϊθόθ, Παντιάνι (71' Κόρο), Ζαμπαλέτα, Ντε Λα Πένια (78' Γιόνατας), Λουΐς Γκαρσία, Ριέρα, Ίτο (54' Εντουάρντο Κόστα), Τορεγιόν, Χάρκε, Μόϊζες, Τσίκα.
Τότεναμ-Σεβίλλη 2-2
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε ονειρεμένα για την κάτοχο του τροπαίου. Οι Σεβιγιάνοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να κάμψουν κάθε υπόνοια αμφισβήτισης περί του ποια ομάδα είναι το φαβορί για την κατάκτηση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Μόλις στο 1' ο Κερζάκοφ έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία για την ομάδα της Ανδαλουσίας.
Ότι δεν έκανε ο Ρώσος με την έναρξη, το έκανε για λογαριασμό της Σεβίλλης ένας παίκτης της Τότεναμ δύο λεπτά αργότερα. Ο Μαλμπράνκ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ποόυλσεν. Μόλις στο 3' λοιπόν οι Ισπανοί προηγήθηκαν με 0-1. |
Ο ρυθμός τους όμως ήταν καταιγιστικός και αφού στο 4' ο Κανουτέ δεν κατάφερε να πετύχει το δεύτερο γκολ, έκανε το 0-2 στο 8' παγώνοντας το "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" για δεύτερη φορά. Ο επιθετικός από το Μάλι πήρε τη μπάλα μες την περιοχή, ελίχθηκε όμορφα μπροστά από τον Ρόμπινσον και εύκολα σκόραρε προ κενής εστίας. Το ζευγάρι είχε πλέον ξεκάθαρο φαβορί, και αυτό άκουγε στο όνομα Σεβίλλη.
Η Τότεναμ άρχισε να βγαίνει δειλά δειλά μπροστά μόλις στο 13' με τον Ρόμπι Κιν ο οποίος νικήθηκε από τον Κομπένιο. Ωστόσο η Σεβίλλη δεν επαναπαύθηκε σε αυτό το σκορ και είχε άλλες τρεις τουλάχιατον καλές ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο. Την ίδια ώρα η Τότεναμ προσπαθούσε κυρίως με τον Μπερμπάτοφ ο οποίος είχε δυο καλές στιγμές και ένα δοκάρι στο 45'.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Άγγλοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας να πάρουν ότι μπορούσαν από το παιχνίδι, πράγμα κομματάκι δύσκολο τη στιγμή που χρειάζονταν 4 γκολ για να προκριθούν. Στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο της επανάληψης είχαν τρεις καλές ευκαιρίες με τους Ταΐνιο, Ζοκορά και Κιν, αλλά κάτι η τύχη, κάτι ο Κομπένιο τους στέρησαν τη χαρά.
Οι κρυφές ελπίδες άρχισαν να αναζωπυρώνονται μετά την άλλαγή του Ντεφόε με τον Ζοκορά. Ο νεαρός επιθετικός με την είσοδο του στο παιχνίδι μείωσε σε 1-2 στο 66', ενώ στο 67' ο Λένον ισοφάρισε, βάζοντας την Τότεναμ δύο γκολ μακριά από το όνειρο. Και τα δύο γκολ τα πέτυχαν από κοντά μετά από προσπάθειες του Ρόμπι Κιν.
Μετά την ισοφάριση το παιχνίδι άνοιξε πολύ με τις δύο ομάδες να έχουν αρκετές ευκαιρίες. Οι Κιν, Μπερμπάτοφ, Ντόσον έχασαν ευκαιρίες να δώσουν δραματικό φινάλε στο παιχνίδι, ενώ από την άλλη οι Αντριάνο και Πουέρτα δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ρόμπινσον. Πολλά ίσως είχαν αλλάξει αν η Τότεναμ είχε πετύχει γκολ σε μια από τις πολλές ευκαιρίες που έχασαν οι παίκτες της ως το 90', αλλά η ψυχή των ποδοσφαιριστών του Χουάντε Ράμος δεν ήταν εύκολο να λυγίσει.
Η Τότεναμ ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα, μετά από αποβολή του Ταΐνιο.
Τότεναμ: Ρόμπινσον, Ντόσον, Κινγκ, Τσιμουντά, Ταΐνιο, Λένον, Ζοκορά (65' Ντεφόε), Τζένας, Μαλμπράνκ, Κιν, Μπερμπάτοφ.
Σεβίλλη: Κομπένιο, Χάβι Ναβάρο, Εσκουντέ, Πουέρτα, Μαρτί, Αντριάνο (70' Αϊτόρ Όθιο), Ντάνιελ (56' Ρενάτο), Κανουτέ, Κερζάκοφ (82' Μαρέσκα).
Βέρντερ-Αλκμάαρ 4-1
Η Βέρντερ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και τουλάχιστον για ένα εικοσάλεπτο πίεζε συνεχώς την εστία του Βάτερμαν θέλοντας από νωρίς να πάρει προβάδισμα πρόκρισης. Κι ότι δεν κατάφεραν οι Φριτζ, Κλόζε και Βράνιες στο πρώτο τέταρτο το κατάφερε ο Τιμ Μπορόφσκι στο 16' μετά από έξοχο συνδυασμό με τον Ντιέγκο.
Από το σημείο αυτό, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και η Αλκμάαρ ισορρόπησε. Είχε μάλιστα και την πρώτη καλή στιγμή της στο 26' με τον Αρβελάτζε. Αποδεικνύοντυας την πολύ καλή της κατάσταση η Ολλανδική ομάδα κατάφερε να ισοφαρίσει στο 32' με τον Ντέμπελε να εξαπολύει έναν κεραυνό από 25 μέτρα στην αριστερή γωνία του Βίσε κάνοντας το 1-1.
Η χαρά των Ολλανδών δεν κράτησε παραπάνω από τέσσερα λεπτά, καθώς ο Μίροσλαβ Κλόζε ήρθε από κοντά να αποκαταστήσει την τάξη μετά από ασίστ του Χουντ στο 36' δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα της Βρέμης. Μάλιστα ο ίδιος ποδοσφαιριστής θα μπορούσε να είχε σκοράρει δις αν ήταν πιο εύστοχος στο 41'.
Πάντως η επιθετική στόφα της Αλκμάαρ παραλίγο να πάρει σάρκα και οστά στο 44', όταν ο Βίσε απέκρουσε το φάουλ του Ντε Ζέεφ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παίζουν αρκετά δυνατά. Η μεν Αλκμάαρ ήθελε οπωσδήποτε γκολ για να ισοφαρίσει, ενώ η Βέρντερ για να εξασφαλιστεί. Ο χρόνος κυλούσε με τους Γερμανούς να έχουν μια ελαφρά υπεροχή, η οποία καρποφόρησε στο 62' και πάλι με τον Γερμανοπολωνό επιθετικό Μίροσλαβ Κλόζε. O διεθνής με την εθνική Γερμανίας ποδοσφαιριστής πέτυχε ένα γκολ σήμα κατατεθέν του, όταν με έξοχη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από νέα ασίστ-σέντρα του Ντιέγκο.
Η Βέρντερ από το σημείο αυτό έλεγξε απόλυτα το ρυθμό, ενώ οι Ολλανδοί έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν. Φυσική συνέπεια της τροπής που είχαν πάρει τα πράγματα, ήταν και το τέταρτο γκολ από τον κορυφαίο των γηπεδούχων και της αναμέτρησης, τον Βραζιλιάνο Ντιέγκο στο 82'. Ο βραχύσωμος ποδοσφαιριστής με ένα εκπληκλτικό γκολ σφράγισε τη μεγάλη του εμφάνιση και πρόκριση της ομάδας του.
Βέρντερ: Βίσε, Πασάνεν, Νάλντο, Βράνιες, Φριτζ, Ντιέγκο, Κλόζε (84' Σίντλερ), Χουντ (81' Αλμέιδα), Οβομογέλα, Φρινγκς, Μπορόφσκι (71' Μπάουμαν).
Αλκμάαρ: Βάτερμαν, Τζ'αλιενς, Λούιρινκ (46' Σχάαρς, 71' Τζιόμερς), Ντε Κλερ, Αρβελάτζε (62' Μπουκαρί), Μάρτενς, Ντονκ, Ντέμπελε, Κούβερμανς, Ντε Ζέεφ, Ζένερ.
Οσασούνα-Λεβερκούζεν 1-0
Μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα η Οσασούνα (νίκη 3-0) θα έπρεπε ν' "αυτοκτονήσει" για να μείνει εκτός ημιτελικής φάσης. Στο πρώτο ημίχρονο οι Γερμανοί πλησίασαν στο γκολ με τους Κάστρο (13') και Σνάϊντερ (42') αλλά δεν κατάφεραν να προηγηθούν, με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να πάνε στ' αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα.
Στο β' ημίχρονο, ο Χουανλού (48') έχει μια ευκαιρία για την Οσασούνα για ν' απαντήσει λίγο αργότερα για την Λεβερκούζεν ο Κάλσεν-Μπράκερ (50'), στο 62' όμως οι Ισπανοί κατάφεραν να προηγηθούν. Ο Ρομπέρτο Σολδάδο έκανε σουτ λίγο έξω απο την περιοχή, ο Άντλερ δεν απομάκρυνε σωστά και ο Χουανλού που ακολουθούσε την φάση έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-0. Οκτώ λεπτά πριν απο την λήξη του αγώνα ο Κουεγιάρ θα μπορούσε να κάνει το 2-0 αλλά δεν στάθηκε τυχερός καθώς η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα.
Οσασούνα: Ρικάρντο, Ιθκιέρδο, Μονρεάλ, Κουεγιάρ, Κρουσάγα (70' Ερίσε), Μιλόσεβιτς, Βάλντο, Χοσέτχο, Σολδάδο (75' Εκτορ Φοντ), Χουανλού, Μουνιόθ.
Λεβερκούζεν: Αντλερ, Στένμαν, Ρόλφες, Μπαρνέτα (42' Μπάμπιτς), Μπαρμπάρεζ (67' Κίεσλινγκ), Φρέϊερ, Σβέγκλερ, Μαντουνί (52' Χαγκί), Σνάϊντερ, Κάστρο, Κάλσεν-Μπράκερ.
Τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης είναι:
Εσπανιόλ-Βέρντερ
Οσασούνα-Σεβίλλη
Στις 26 Απριλίου θα γίνουν οι πρώτοι αγώνες και στις 3 Μαρτίου οι επαναληπτικοί.
Σ' ένα κακό πρώτο ημίχρονο, Μπενφίκα και Εσπανιόλ δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν πολλές αξιόλογες ευκαιρίες μπροστά στις δυο εστίες. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πλησίασαν πρώτοι το γκολ στο 12ο λεπτό, όταν ο Παντιάνι απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο απο τ' αριστερά και επιχείρησε ένα πανέξυπνο σουτ απο δύσκολη θέση, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καθώς σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Κιμ, ενώ στην επόμενη φάση ο Ίτο μπήκε απο τα δεξιά και έκανε σουτ, με τον τερματοφύλακα της Μπενφίκα ν' απομακρύνει την μπάλα.
Στην συνέχεια οι "Αετοί" της Λισσαβώνας προσπάθησαν ν' απειλήσουν όμως παρά το γεγονός οτι είχαν την κατοχή της μπάλας δεν μπορούσαν να πατήσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί μια φάση στο 28' όταν ο Νούνο Γκόμες προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο Ιραϊθόθ ασπομάκρυνε την μπάλα, ενώ ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν την λήξη του ημιχρόνου, ο Μίκολι βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά ο τερματοφύλακας της Εσπανιόλ έπεσε στα πόδια του Ιταλού επιθετικού και απομάκρυνε την μπάλα, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.
Στο δεύτερο ημίχρονο, με την πάροδο του χρόνου η Μπενφίκα άρχισε να πιέζει την εστία της Εσπανιόλ, ωστόσο η τύχη δεν ήταν με το μέρος της, καθώς οι παίκτες του Σάντος αντί για τα δίχτυα σημάδευαν τα δοκάρια και τον Ιραϊθόθ. Στο 66' έγινε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής της Εσπανιόλ, ο Νούνο Γκόμες έκανε την προβολή απο το μισό μέτρο, όμως ο Ιραϊθόθ με εκπληκτική επέμβαση απομάκρυνε την μπάλα ελάχιστα εκατόστα πριν την γραμμή της εστίας του.
Έξι λεπτά αργότερα, ο Μίκολι έκανε σουτ λίγο έξω απο την περιοχή όμως η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι της Εσπανιόλ, χτύπησε στην πλάτη του Ιραϊθόθ (!) και οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων απομάκρυναν σε κόρνερ. Στο 74', η ατυχία ήταν και πάλι με τους Πορτογάλους, καθώς ο Ρουΐ Κόστα εκτέλεσε φάουλ απο μακρινή απόσταση, όμως και πάλι η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι των Καταλανών.
Επτά λεπτά πριν την λήξη, η Εσπανιόλ βγήκε στην αντεπίθεση και ο Ζαμπαλέτα τροφοδότησε τον Λουΐς Γκαρσία στην περιοχή, εκείνος προσπάθησε ν' αποφύγει τον Λέο, όμως ο παίκτης της Μπενφίκα τον ανέτρεψε, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φθάσουν στο "χρυσό γκολ" αλλά δεν τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός και η Εσπανιόλ να συνεχίζει το φετινό ονειρεμένο ταξίδι στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο Γιώργος Καραγκούνης ήταν στο αρχικό σχήμα της Μπενφίκα και αντικαταστάθηκε στο 82' απο τον Κώστα Κατσουράνη.
Μπενφίκα: Κιμ, Άντερσον, Λέο, Πετίτ, Ρουΐ Κόστα. Σιμάο, Νούνο Γκόμες (70' Μαντόρας), Νέλσον (81' Ντερλέϊ), Μορέϊρα Μαρίνιο, Καραγκούνης (82' Κατσουράνης), Μίκολι.
Εσπανιόλ: Ιραϊθόθ, Παντιάνι (71' Κόρο), Ζαμπαλέτα, Ντε Λα Πένια (78' Γιόνατας), Λουΐς Γκαρσία, Ριέρα, Ίτο (54' Εντουάρντο Κόστα), Τορεγιόν, Χάρκε, Μόϊζες, Τσίκα.
Τότεναμ-Σεβίλλη 2-2
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε ονειρεμένα για την κάτοχο του τροπαίου. Οι Σεβιγιάνοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να κάμψουν κάθε υπόνοια αμφισβήτισης περί του ποια ομάδα είναι το φαβορί για την κατάκτηση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Μόλις στο 1' ο Κερζάκοφ έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία για την ομάδα της Ανδαλουσίας.
Ότι δεν έκανε ο Ρώσος με την έναρξη, το έκανε για λογαριασμό της Σεβίλλης ένας παίκτης της Τότεναμ δύο λεπτά αργότερα. Ο Μαλμπράνκ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ποόυλσεν. Μόλις στο 3' λοιπόν οι Ισπανοί προηγήθηκαν με 0-1. |
Ο ρυθμός τους όμως ήταν καταιγιστικός και αφού στο 4' ο Κανουτέ δεν κατάφερε να πετύχει το δεύτερο γκολ, έκανε το 0-2 στο 8' παγώνοντας το "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" για δεύτερη φορά. Ο επιθετικός από το Μάλι πήρε τη μπάλα μες την περιοχή, ελίχθηκε όμορφα μπροστά από τον Ρόμπινσον και εύκολα σκόραρε προ κενής εστίας. Το ζευγάρι είχε πλέον ξεκάθαρο φαβορί, και αυτό άκουγε στο όνομα Σεβίλλη.
Η Τότεναμ άρχισε να βγαίνει δειλά δειλά μπροστά μόλις στο 13' με τον Ρόμπι Κιν ο οποίος νικήθηκε από τον Κομπένιο. Ωστόσο η Σεβίλλη δεν επαναπαύθηκε σε αυτό το σκορ και είχε άλλες τρεις τουλάχιατον καλές ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο. Την ίδια ώρα η Τότεναμ προσπαθούσε κυρίως με τον Μπερμπάτοφ ο οποίος είχε δυο καλές στιγμές και ένα δοκάρι στο 45'.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Άγγλοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας να πάρουν ότι μπορούσαν από το παιχνίδι, πράγμα κομματάκι δύσκολο τη στιγμή που χρειάζονταν 4 γκολ για να προκριθούν. Στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο της επανάληψης είχαν τρεις καλές ευκαιρίες με τους Ταΐνιο, Ζοκορά και Κιν, αλλά κάτι η τύχη, κάτι ο Κομπένιο τους στέρησαν τη χαρά.
Οι κρυφές ελπίδες άρχισαν να αναζωπυρώνονται μετά την άλλαγή του Ντεφόε με τον Ζοκορά. Ο νεαρός επιθετικός με την είσοδο του στο παιχνίδι μείωσε σε 1-2 στο 66', ενώ στο 67' ο Λένον ισοφάρισε, βάζοντας την Τότεναμ δύο γκολ μακριά από το όνειρο. Και τα δύο γκολ τα πέτυχαν από κοντά μετά από προσπάθειες του Ρόμπι Κιν.
Μετά την ισοφάριση το παιχνίδι άνοιξε πολύ με τις δύο ομάδες να έχουν αρκετές ευκαιρίες. Οι Κιν, Μπερμπάτοφ, Ντόσον έχασαν ευκαιρίες να δώσουν δραματικό φινάλε στο παιχνίδι, ενώ από την άλλη οι Αντριάνο και Πουέρτα δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ρόμπινσον. Πολλά ίσως είχαν αλλάξει αν η Τότεναμ είχε πετύχει γκολ σε μια από τις πολλές ευκαιρίες που έχασαν οι παίκτες της ως το 90', αλλά η ψυχή των ποδοσφαιριστών του Χουάντε Ράμος δεν ήταν εύκολο να λυγίσει.
Η Τότεναμ ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα, μετά από αποβολή του Ταΐνιο.
Τότεναμ: Ρόμπινσον, Ντόσον, Κινγκ, Τσιμουντά, Ταΐνιο, Λένον, Ζοκορά (65' Ντεφόε), Τζένας, Μαλμπράνκ, Κιν, Μπερμπάτοφ.
Σεβίλλη: Κομπένιο, Χάβι Ναβάρο, Εσκουντέ, Πουέρτα, Μαρτί, Αντριάνο (70' Αϊτόρ Όθιο), Ντάνιελ (56' Ρενάτο), Κανουτέ, Κερζάκοφ (82' Μαρέσκα).
Βέρντερ-Αλκμάαρ 4-1
Η Βέρντερ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και τουλάχιστον για ένα εικοσάλεπτο πίεζε συνεχώς την εστία του Βάτερμαν θέλοντας από νωρίς να πάρει προβάδισμα πρόκρισης. Κι ότι δεν κατάφεραν οι Φριτζ, Κλόζε και Βράνιες στο πρώτο τέταρτο το κατάφερε ο Τιμ Μπορόφσκι στο 16' μετά από έξοχο συνδυασμό με τον Ντιέγκο.
Από το σημείο αυτό, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και η Αλκμάαρ ισορρόπησε. Είχε μάλιστα και την πρώτη καλή στιγμή της στο 26' με τον Αρβελάτζε. Αποδεικνύοντυας την πολύ καλή της κατάσταση η Ολλανδική ομάδα κατάφερε να ισοφαρίσει στο 32' με τον Ντέμπελε να εξαπολύει έναν κεραυνό από 25 μέτρα στην αριστερή γωνία του Βίσε κάνοντας το 1-1.
Η χαρά των Ολλανδών δεν κράτησε παραπάνω από τέσσερα λεπτά, καθώς ο Μίροσλαβ Κλόζε ήρθε από κοντά να αποκαταστήσει την τάξη μετά από ασίστ του Χουντ στο 36' δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα της Βρέμης. Μάλιστα ο ίδιος ποδοσφαιριστής θα μπορούσε να είχε σκοράρει δις αν ήταν πιο εύστοχος στο 41'.
Πάντως η επιθετική στόφα της Αλκμάαρ παραλίγο να πάρει σάρκα και οστά στο 44', όταν ο Βίσε απέκρουσε το φάουλ του Ντε Ζέεφ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παίζουν αρκετά δυνατά. Η μεν Αλκμάαρ ήθελε οπωσδήποτε γκολ για να ισοφαρίσει, ενώ η Βέρντερ για να εξασφαλιστεί. Ο χρόνος κυλούσε με τους Γερμανούς να έχουν μια ελαφρά υπεροχή, η οποία καρποφόρησε στο 62' και πάλι με τον Γερμανοπολωνό επιθετικό Μίροσλαβ Κλόζε. O διεθνής με την εθνική Γερμανίας ποδοσφαιριστής πέτυχε ένα γκολ σήμα κατατεθέν του, όταν με έξοχη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από νέα ασίστ-σέντρα του Ντιέγκο.
Η Βέρντερ από το σημείο αυτό έλεγξε απόλυτα το ρυθμό, ενώ οι Ολλανδοί έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν. Φυσική συνέπεια της τροπής που είχαν πάρει τα πράγματα, ήταν και το τέταρτο γκολ από τον κορυφαίο των γηπεδούχων και της αναμέτρησης, τον Βραζιλιάνο Ντιέγκο στο 82'. Ο βραχύσωμος ποδοσφαιριστής με ένα εκπληκλτικό γκολ σφράγισε τη μεγάλη του εμφάνιση και πρόκριση της ομάδας του.
Βέρντερ: Βίσε, Πασάνεν, Νάλντο, Βράνιες, Φριτζ, Ντιέγκο, Κλόζε (84' Σίντλερ), Χουντ (81' Αλμέιδα), Οβομογέλα, Φρινγκς, Μπορόφσκι (71' Μπάουμαν).
Αλκμάαρ: Βάτερμαν, Τζ'αλιενς, Λούιρινκ (46' Σχάαρς, 71' Τζιόμερς), Ντε Κλερ, Αρβελάτζε (62' Μπουκαρί), Μάρτενς, Ντονκ, Ντέμπελε, Κούβερμανς, Ντε Ζέεφ, Ζένερ.
Οσασούνα-Λεβερκούζεν 1-0
Μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα η Οσασούνα (νίκη 3-0) θα έπρεπε ν' "αυτοκτονήσει" για να μείνει εκτός ημιτελικής φάσης. Στο πρώτο ημίχρονο οι Γερμανοί πλησίασαν στο γκολ με τους Κάστρο (13') και Σνάϊντερ (42') αλλά δεν κατάφεραν να προηγηθούν, με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να πάνε στ' αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα.
Στο β' ημίχρονο, ο Χουανλού (48') έχει μια ευκαιρία για την Οσασούνα για ν' απαντήσει λίγο αργότερα για την Λεβερκούζεν ο Κάλσεν-Μπράκερ (50'), στο 62' όμως οι Ισπανοί κατάφεραν να προηγηθούν. Ο Ρομπέρτο Σολδάδο έκανε σουτ λίγο έξω απο την περιοχή, ο Άντλερ δεν απομάκρυνε σωστά και ο Χουανλού που ακολουθούσε την φάση έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-0. Οκτώ λεπτά πριν απο την λήξη του αγώνα ο Κουεγιάρ θα μπορούσε να κάνει το 2-0 αλλά δεν στάθηκε τυχερός καθώς η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα.
Οσασούνα: Ρικάρντο, Ιθκιέρδο, Μονρεάλ, Κουεγιάρ, Κρουσάγα (70' Ερίσε), Μιλόσεβιτς, Βάλντο, Χοσέτχο, Σολδάδο (75' Εκτορ Φοντ), Χουανλού, Μουνιόθ.
Λεβερκούζεν: Αντλερ, Στένμαν, Ρόλφες, Μπαρνέτα (42' Μπάμπιτς), Μπαρμπάρεζ (67' Κίεσλινγκ), Φρέϊερ, Σβέγκλερ, Μαντουνί (52' Χαγκί), Σνάϊντερ, Κάστρο, Κάλσεν-Μπράκερ.
Τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης είναι:
Εσπανιόλ-Βέρντερ
Οσασούνα-Σεβίλλη
Στις 26 Απριλίου θα γίνουν οι πρώτοι αγώνες και στις 3 Μαρτίου οι επαναληπτικοί.