ΑΡΗΣ

Απολογισμός με Ντος Σάντος

Απολογισμός με Ντος Σάντος
Σκορδας

Έγινε το πρωί η απολογιστική συνέντευξη τύπου της χρονιάς από το πρόεδρο της ΠΑΕ, Λάμπρο Σκόρδα

"Είχαμε έναν καινούριο τρόπο σκέψης, με τη φιλοσοφία του Άρη να είναι πάντα ως πρωταγωνιστής, να εκφράζει τα ιδανικά που πραγματικά είχε, να διεκδικεί τίτλους και να πρωταγωνιστεί με τις επιλογές να αποδείχθηκαν αρκετά καλές", παραδέχθηκε στο ξεκίνημα της τοποθέτησής του ο κ. Σκόρδας με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης να συνέχισε λέγοντας: "Κάναμε οργανωμένη προετοιμασία με τον Όγιος, που ήταν επιλογή μας. Η ομάδα δεν είχε την πορεία όμως που θα έπρεπε να έχει και μετά τα προβλήματα που προέκυψαν, αποφασίσαμε την οριστική αλλαγή...".


Όσο για την αλλαγή προπονητή και την έλευση αντι του Αργεντινού του Ισπανού Κίκε Ερνάντεθ είπε: "Η αλλαγή του προπονητή πιστεύουμε ότι ήταν επιβεβλημένη. Ο Άρης δεν μπορούσε να προχωρήσει με τον αρχικό σχεδιασμό. Στο δεύτερο γύρο όμως βάλαμε τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον".



Για την έξοδο ΟΥΕΦΑ

Για την έξοδο του Άρη στο Κύπελλο UEFA ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης τόνισε: "Μας ικανοποιεί η έξοδος στο UEFA, αλλά το θέμα είναι ο Άρης να διεκδικεί και τίτλους", με τον κ. Σκόρδα να αναφέρθηκε αμέσως μετά στις κινήσεις εκτός του αγωνιστικού χώρου λέγοντας: "Οι μεγάλες ομάδες χτίζονται με τη σοβαρή υποστήριξη. Οι κινήσεις στο εμπορικό κομμάτι δίνουν στην ομάδα μία εικόνα αντίστοιχη των ομάδων της Δυτικής Ευρώπης, χωρίς όμως να υπερβάλλουμε...

Αυτές πρέπει να έχουμε ως παράδειγμα. Η εικόνα της μπουτίκ μας κάνει όντως περήφανους. Οι παροχές υπηρεσιών, όλα όσα κάναμε, με ελάχιστη βοήθεια, διότι βρήκαμε ένα γήπεδο που δεν είχε ολοκληρωθεί ποτέ, ήταν η αρχή... Η ΠΑΕ έκανε μεγάλη προσπάθεια, επένδυσε στο γήπεδο, για να έχει αυτή την σημερινή εικόνα. Αυτή είναι η αλλαγή της φιλοσοφίας".





Σε εκείνο το σημείο ο κ. Σκόρδας παραδέχτηκε πως: "Ο Άρης είναι μέρος της ζωής μας. Δεν ερχόμαστε μόνο στο γήπεδο για δυο ώρες, που είναι το ματς ή μόνο όταν κερδίζει», κι όσο για το Ρύσιο τόνισε: «Επίσης, με την επιστροφή της ομάδας από την προετοιμασία θα έχουμε δυο νέα γήπεδα στο Ρύσιο. Μία ομάδα είναι υποχρεωμένη να ποντάρει στο μέλλον της. Το Ρύσιο θα είναι ένα σωστό προπονητικό κέντρο, με πολλές ευκολίες για τους παίκτες. Θα κατασκευαστεί σύντομα ένα μικρό ξενοδοχείο στο Ρύσιο... Είμαστε ίσως η μοναδική ομάδα που έχει Media Day. Η οικονομική εξυγίανση φτάνει προς το τέλος της".

Για το κόσμο του Άρη

Όσο για την υποστήριξη του κόσμου και την "Λάμψη"; "Χωρίς τον κόσμο μας, η ομάδα δεν μπορεί να έχει μέλλον. Είμαστε ευχαριστημένοι από την προσέλευση, αλλά θεωρούμε ότι υπάρχουν τρομακτικές δυνατότητες από την πλευρά του κόσμου.
Κάναμε ένα μεγάλο άνοιγμα και προς την κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το παιχνίδι με την εθνική ελπίδων για την "Λάμψη". Δεν κάνουμε φιλανθρωπικό έργο για να φαινόμαστε, αλλά για να συμμετέχουμε ενεργά», για να επανέλθει στον κόσμο του Άρη: "Πρέπει να πολεμήσουμε και να περάσουμε το μήνυμα ότι χωρίς κόσμο δεν γίνεται ποδόσφαιρο. Στην Super League, θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα μας και με περισσότερες θέσεις".


Ο κ. Σκόρδας δεν έκρυψε πως στόχος του Άρη είναι: "Είναι σημαντικό να πείσουμε όλη την Ελλάδα για αυτό που κάνουμε στον Άρη... Ο Άρης έχει για παράδειγμα εδώ και 4 χρόνια κάμερες. Πρέπει να προειδοποιήσω τους πάντες ότι η βιασύνη και οι ενέργειες χωρίς οργάνωση οδηγούν σε προβλήματα και καταστροφές για να βρει ο Άρης το δρόμου του. Για να μη βρεθούμε ξανά σε ανίσχυρη θέση θα πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι. Να γίνει ο κόσμος κοινωνός και συμμέτοχος του οράματος, και για το γήπεδο και για την εικόνα του Άρη".


Μεταξύ άλλων δεν ξέχασε και τον Πέτρο Πασσαλή λέγοντας: "Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που συμμετείχαν στη φετινή προσπάθεια. Όλους... Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Πέτρο Πασσαλή. Από καρδιάς. Πρόσφερε πολλά. Φεύγει μόνο αγωνιστικά, θέλω να πιστεύω, κατόπιν δικής του επιλογής. Για όλο τον Άρη θα αποτελεί μέλος της οικογένειας".

Για τα μεταγραφικά

Τέλος όσον αφορά τις μεταγραφές που είναι να γίνουν ο κ. Σκόρδας είπε: "Οι μεταγραφές έχουν σχεδιαστεί. Ότι ακούνε οι φίλαθλοι από διαρροές στον Τύπο, δεν είναι η πραγματικότητα. Ότι γίνει, θα το μάθουν όλοι επισήμως. Θέλω να κάνω σαφές, πώς συζητήσεις γίνονται, ωστόσο δεν πρέπει να ακολουθούμε σεναριολογία.
Όταν υπάρχουν ανακοινώσεις, θα είναι η πραγματικότητα. Πρέπει να είναι οι οπαδοί μας προσγειωμένοι. Ο Άρης θα κάνει αυτό που μπορεί και πρέπει. Όποιοι φύγουν από την ομάδα, τότε θα υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Κινήσεις που θα φέρουν την ομάδα σε αδιέξοδο, δεν θα γίνουν. Δεν θα κάνουμε λάθη που θα φέρουν σε κίνδυνο τον προγραμματισμό".


Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, ο Βραζιλιάνος Μαζίνιο, που δήλωσε: "Αισθάνομαι ευτυχής με τη δουλειά που έγινε και αν αναλογιστούμε τις δυσκολίες ήταν μία επιτυχημένη χρονιά. Δεν είναι τόσο εύκολο να φτιάξεις μία νέα ομάδα και με νέους παίκτες από την αρχή.Παρά τις δυσκολίες, ο Άρης πέτυχε τον στόχο του. Αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση, στον προπονητή και στους παίκτες. Στόχος μας είναι ο Άρης να καταξιωθεί στους μεγάλους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Και να είστε σίγουροι ότι ο Άρης θα παίζει καλύτερα του χρόνου, με καλύτερους παίκτες.Έχουμε στόχους με τους οποίους μιλάμε, αλλά δεν μπορεί να ειπωθεί ακόμη κάτι. Οι παίκτες που θα έρθουν ωστόσο θα είναι υψηλού επιπέδου. Η ομάδα θα είναι καλύτερη, με σκοπό ο Άρης να έχει προσωπικότητα ως ομάδα. Με τη βοήθεια όλων, ο Άρης θα μπει σε ένα δρόμο μονόδρομο, αυτόν της επιτυχίας".

Αμέσως μετά η σκυτάλη πέρασε στον μάνατζερ του Άρη τον Ισπανό Μάνουελ Φερέρ που τόνισε: "Έχουμε έρθει πιο κοντά στον Άρη. Ασχολούμαστε καθημερινά με αυτό. Συνεργαζόμαστε με ανθρώπους που εμπιστευόμαστε. Σε συνδυασμό με τη δουλειά που κάναμε και θα κάνουμε, θα πρέπει να υπάρχει η υπενθύμιση για το πρόσφατο παρελθόν του Άρη. Να μετράμε τη δουλειά που γίνεται και να μην υπάρχουν ξαφνικές κρίσεις. Δουλειά και όχι υποσχέσεις είναι το σύνθημα μας...
Αισθανόμαστε ότι πολλοί έχουν αρχίσει να αισθάνονται ότι ο Άρης άλλαξε δρόμο. Σύμφωνα με την ιστορία του. Αυτό ενόχλησε κάποιες ομάδες στην Ελλάδα. Με κάνει να σκέφτομαι αυτό, ότι θα πρέπει να κάνουμε αυτό που θέλουμε σιγά, χωρίς θόρυβο, γιατί ίσως να θέλουν αυτό τον μαρασμό που είχε πριν ο Άρης. Έχει αναπτυχθεί ένας μηχανισμός, από ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή τον Άρη".


Τέλος όσον αφορά τα φιλικά του Άρη που έχουν ήδη οριστικοποιηθεί για την διάρκεια της προετοιμασίας και της παρουσίας της ομάδας της Θεσσαλονίκης στην Γαλλία είναι: 18 Ιουλίου με Μπορντό, 20 Ιουλίου με Τουλούζ, 22 Ιουλίου με Παρί και σε τουρνουά 24 με Μαρσέιγ και 28 με Μονακό ή Σεντ Ετιέν.





















TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ