ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αράο: "Δεν υπάρχουν αδύναμες ομάδες, να γίνουμε πιο συμπαγείς"

Ο Γουίλιαν Αράο στο Παναθηναϊκός - Άγιαξ
Ο Γουίλιαν Αράο στο Παναθηναϊκός - Άγιαξ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME SPORTS

Ο Βραζιλιάνος μεσοαμυντικός ανέλυσε τα στοιχεία που θα πρέπει να δείξει ο Παναθηναϊκός στον αυριανό (22/9, 18:00) αγώνα με τον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ.

Την αγωνιστική βελτίωση του Παναθηναϊκού, αρχής γενομένης απ’ τον αυριανό (22/9, 18:00) αγώνα με τον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ, περιμένει κι ο Γουίλιαν Αράο. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος του "τριφυλλιού" κι ένας απ’ τους πιο σταθερούς παίκτες των "πράσινων" στην εφετινή εκκίνηση της σεζόν, μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV για την εκπομπή SportShow που θα προβληθεί πριν απ’ το αυριανό παιχνίδι υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχουν αδύναμοι αντίπαλοι στο πρωτάθλημα και πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να γίνει πολύ πιο συμπαγής μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

"Καταρχάς θα πρέπει να πω ότι δεν υπάρχουν αδύναμες ομάδες σε αυτό το πρωτάθλημα κι αυτό το είδαμε εμείς, ειδικά όταν γνωρίσαμε την ήττα από μια εξ’ αυτών. Άρα πρέπει να έχουμε σεβασμό απέναντι σε όλους τους αντιπάλους. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι κάθε φορά να παίζουμε όσο γίνεται ολοένα και καλύτερα. Να είμαστε πιο έτοιμοι, να έχουμε καλύτερη ποιότητα και πάνω απ’ όλα να έχουμε ηρεμία, διότι ένα γκολ δεν έρχεται στα πρώτα τρία ή πέντε λεπτά.

Πολλές φορές δεν έρχεται καν ούτε στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Άρα χρειαζόμαστε γαλήνη και ηρεμία, ψάχνοντας τους χώρους και βλέποντας τα αδύναμα, αλλά και τα δυνατά σημεία του αντιπάλου. Θα πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει για να τα εκμεταλλευτούμε και να μπορέσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι" τόνισε αρχικά ο μέσος του "τριφυλλιού" και πρόσθεσε:

"Πρέπει να βελτιώσουμε και να βρεθούμε στις θέσεις μας στη μεσαία γραμμή πιο κοντά. Να γίνουμε πιο συμπαγείς, ούτως ώστε να μην χρειάζεται να κάνουμε μπαλιές τριάντα μέτρων. Αν είσαι σε σωστή θέση ακόμη και με μια πάσα δέκα μέτρων, μπορεί να φέρεις καλύτερα αποτελέσματα. Είναι κάτι το οποίο το ξέρουμε, είναι κάτι το οποίο το δουλεύουμε στις προπονήσεις και στο οποίο θα βελτιωθούμε".

Μπάλντοκ: "Νιώθω έτοιμος, περιμένω τη σειρά μου"

Απ’ την πλευρά του ο Τζορτζ Μπάλντοκ που ξεπέρασε οριστικά τον τραυματισμό του και είναι πλέον διαθέσιμος στο πλάνο του Αλόνσο, τόνισε πως περιμένει πλέον τη δική του ευκαιρία.

"Νομίζω ότι ως ομάδα χρειάζεται να έχουμε την κατοχή της μπάλας ακόμη περισσότερο απέναντι σ’ αυτές τις ομάδες. Προφανώς απέναντι σ’ αυτές τις ομάδες έχουμε περισσότερο τη μπάλα, περισσότερο την κυκλοφορία, συγκριτικά με τις μεγαλύτερες ομάδες τις οποίες αντιμετωπίσαμε. Οπότε δεν θα πρέπει να παραπονιόμαστε, να προστατεύουμε τη μπάλα, να κάνουμε επίθεση και να πιέζουμε, να έχουμε την κυκλοφορία και να δίνουμε αυτοπεποίθηση στην ομάδα".

Για τον τραυματισμό που πέρασε και την επιστροφή του ο διεθνής δεξιός μπακ είπε: "Είναι αλήθεια πως αποκόμισα έναν ελαφρύ τραυματισμό. Δυστυχώς στο παιχνίδι με την Εθνική ομάδα κόντρα στην Γεωργία, είχα ένα δύσκολο τραυματισμό. Δεν ήμουν έτοιμος 100% για εκείνο το παιχνίδι, αλλά προσωπικά δεν θα μπορούσα να χάσω αυτό το ματς. Έπρεπε να παίξω αυτό το παιχνίδι. Ήξερα τα ρίσκα και δυστυχώς βρέθηκα σε μια δύσκολη κατάσταση. Αυτό συνέβη, δούλεψα πολύ σκληρά για να επιστρέψω και είχα έναν πολύ μικρό τραυματισμό. Είναι φυσιολογικό μετά από τόσο χρονικό διάστημα εκτός, να παθαίνεις κάτι μικρό. Τώρα αυτό ανήκει στο παρελθόν, προπονούμαι εδώ και τρεις εβδομάδες, νιώθω τέλεια, νιώθω έτοιμος και περιμένω τη σειρά μου.

Ξέρω τι μπορώ να δώσω στην ομάδα όταν πάρω την ευκαιρία, οπότε θα την περιμένω υπομονετικά και εύχομαι να την αρπάξω όταν μπορέσω. Όσον αφορά στο ότι βρίσκομαι εδώ, πραγματικά το λατρεύω. Πάντα ήξερα την αγάπη μου για τη χώρα, το πώς όλοι συμπεριφέρονται στην οικογένεια μου από τότε που ήρθα εδώ, στον δρόμο, παντού. Οπότε ναι, έξω από το ποδόσφαιρο όλα είναι τέλεια, μέσα στο ποδόσφαιρο έχω μεγάλη επιθυμία να κάνω την αρχή. Ήταν απογοητευτικό, αλλά ανήκει στο παρελθόν πλέον".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ