COPA AMERICA

Αργεντινή - Καναδάς 2-0: Ξανά στον τελικό η "αλμπισελέστε" με τον Μέσι να σκοράρει σε 6ο Copa America

Ο Μέσι πανηγυρίζει το γκολ του στο Αργεντινή - Καναδάς
Ο Μέσι πανηγυρίζει το γκολ του στο Αργεντινή - Καναδάς AP PHOTO/ADAM HUNGER

Η Αργεντινή κέρδισε 2-0 τον Καναδά με τον Μέσι να πετυχαίνει το 109 γκολ με την "αλμπισελέστε" να σκοράρει σε 6ο Copa America και πλέον θα αντιμετωπίσει στον τελικό μια εκ των Ουρουγουάη ή Κολομβία.

Η Αργεντινή νίκησε 2-0 τον Καναδά και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Copa America, όπου θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα σκήπτρα της.

Ο Λιονέλ Μέσι και η παρέα του άνοιξαν το σκορ με τον Χουλιάν Άλβαρες στο 22' μετά από ωραία ασίστ του Ντε Πολ, ενώ στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 51' ο Λιονέλ Μέσι "κλείδωσε" τη νίκη-πρόκριση της εθνικής ομάδας της χώρας του στον τελικό (σ.σ. τα ξημερώματα της Δευτέρας) όπου θα βρει απέναντι της μια εκ των Ουρουγουάη ή Κολομβία.

Ο Μέσι με αυτό το γκολ έφτασε τα 109 και ξεπέρασε τον Αλί Νταί σε επίπεδο εθνικών ομάδων με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι στην κορυφή με 130 γκολ. Επίσης, ο Μέσι σκόραρε σε έκτο Copa America (2007, 2015, 2016, 2019, 2021, 2024) και ισοφάρισε το ρεκόρ του Ζιζίονιο από το 1957.

Την ίδια ώρα ο Άνχελ Ντι Μαρία με την παρουσία του στο ματς με τον Καναδά έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην Εθνική Αργεντινής.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Μαρτίνες, Μοντιέλ (71' Μολίνα), Ρομέρο, Λ. Μαρτίνες, Ταλιαφίκο (64' Οταμέντι), Ντι Μαρία (78' Γκονσάλες), Ντε Πολ, Ένσο Φερνάντες, Μακ Άλιστερ (78' Παλάσιος), Μέσι, Άλβαρες (78' Μαρτίνες).

ΚΑΝΑΔΑΣ: Κρεπέα, Τζόνστον, Μπομπίτο, Κορνέλιους, Ντέιβις (71' Οσόριο), Κονέ, Εουστάκιο (72' Χονιέρε), Χάντσον-Οντόι (55' Αλ Αχμέντ), Ντέιβιντ (64' Ολουβατίμικχιν), Σάφελμπουργκ (55' Μίλαρ), Λάριν.

TAGS COPA AMERICA ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΝΑΔΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ