ΑΡΗΣ

Άρης 2008-2009

Άρης 2008-2009
σημα
Τη φετινή σεζόν, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει σαν στόχο την έξοδο στην Ευρώπη, όπως άλλωστε έγινε και πέρσι, ενώ θέλει να μπει "σφήνα" σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και γιατί όχι, να διεκδικήσει μία θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.
Πέρσι

Η σεζόν 2007-08 ήταν η πιο πετυχημένη για τον Άρη τα τελευταία χρόνια. Οι "κίτρινοι" κατέλαβαν την 4η θέση στη βαθμολογία της Super League, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, ακόμα και απέναντι στους τρεις "μεγάλους" της Αθήνας. Στο Κύπελλο έφτασε μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό, αλλά εξασφάλισε την πρόκριση στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, κάτι το οποίο θα μπορούσε να έχει πετύχει και μέσω των πλέι οφ, όπου πήρε την τρίτη θέση, πίσω από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

Αστέρι

Θα μπορούσε να είναι ο φυσικός ηγέτης της ομάδας, Σέρχιο Κόκε, αλλά πλέον η ομάδα έχει ένα νέο ηγέτη. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Μάριο Ρεγκέιρο, τον Ουρουγουανό μεσοεπιθετικό, ο οποίος άφησε την Πριμέρα Ντιβισιόν και τη Βαλένθια, για να έρθει τελικά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο 29χρονος διεθνής μπορεί να προσφέρει στον Άρη τη δύναμη και την ταχύτητα που χρειάζεται από την αριστερή πλευρά, καθώς την περσινή σεζόν απουσίαζε ο "καθαρόαιμος" αριστερός χαφ από την ομάδα.

Όνειρο θερινής νυκτός

Ο Άρης πέτυχε κάτι το εντυπωσιακό στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Όποιο σημαντικό παίκτη θέλησε να αποκτήσει, κατάφερε τελικά να τον φέρει στη Θεσσαλονίκη. Ρεγκέιρο, Λέμπο και Μπατιόν είναι κάποιοι από αυτούς. Το μεγάλο στοίχημα όμως για τον Άρη και τους φίλους του ήταν η παραμονή του Αβραάμ Παπαδόπουλου, η οποία τελικά δεν επετεύχθη, καθώς ο ηγέτης της άμυνας των "κιτρίνων" συμφώνησε με τον Ολυμπιακό.

Συν

Στα θετικά του φετινού Άρη είναι η πολύ δυνατή επιθετική γραμμή της ομάδας, η οποία ενισχύθηκε σημαντικά με την προσθήκη του Ρεγκέιρο, ο οποίος έχει σημαντική εμπειρία από το ισπανικό πρωτάθλημα. Επίσης, η "καυτή" ατμόσφαιρα του "Κλεάνθης Βικελίδης" αποτελεί έναν πανίσχυρο 12ο παίκτη για τους "κίτρινους".

Πλην

Όσον αφορά στις αδυναμίες του Άρη, η ξαφνική αλλαγή του προπονητή, λόγω της φυγής του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενδεχομένως να δημιουργήσει κάποια προβλήματα, αν και προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν φαίνεται ακόμα. Εκτός των άλλων, η μεταγραφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου στον Ολυμπιακό αποδυνάμωσε την αμυντική γραμμή του Άρη. Μπορεί ο Λέμπο που τον αντικατέστησε να είναι αρκετά έμπειρος παίκτης, όμως πιθανότατα η απουσία του νεαρού αμυντικού των "ερυθρολεύκων", ο οποίος αποτελούσε την "κολώνα" στην άμυνα, θα φανεί.

Ήρθαν

Πιότρ Βλοντάρτσικ (Ζαγκλέμπιε Λούμπιν), Αλεχάντρο Λέμπο (Ντανούμπιο), Ρομπέρτο Μπατιόν (Αρχεντίνος Τζούνιορς), Βαλεντίν Ρομπέρζ (Παρί Σεν Ζερμέν Β'), Αλεχάντρο Ντελόρτε (Αρχεντίνος Τζούνιορς), Μιχάλης Σηφάκης (Ολυμπιακός), Μάριο Ρεγκέιρο (Βαλένθια)

Έφυγαν

Κώστας Χαλκιάς (ΠΑΟΚ), Βλάνταν Ίβιτς (ΠΑΟΚ), Γιώργος Κολτσίδας (αποσύρθηκε), Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Κυριάκος Στρατηλάτης (Λεβαδειακός)

Ρόστερ
Νο Όνομα Θέση Ηλικία Πρ. ομάδα
1 Μάριαν Κέλεμεν Τ 28 Βεθιντάριο
13 Μιχάλης Σηφάκης Τ 23 Ολυμπιακός
31 Δημήτρης Καρατζιοβαλής Τ 31 Απόλλων Καλαμαριάς
2 Ντάρσι Ντόλτσε Νέτο Α 27 Σάντος
3 Ευθύμης Κουλουχέρης Α 27 Ολυμπιακός
4 Αλεχάντρο Λέμπο Α 30 Ντανούμπιο
5 Ρονάλντο Γκιάρο Α 34 Σάντος
15 Νίκος Καράμπελας Α 23 Πανηλειακός
21 Βαλεντίν Ρομπέρζ Α 21 Παρί Σεν Ζερμέν Β'
22 Μάρκο Αουρέλιο Μπαρμπιέρι Α 25 Ουνιάο Σάο Ζοάο
26 Σάνελ Γιάχιτς Α 26 Ζελιέζνιτσαρ
32 Κρίστι Βανγκέλι Α 22 -
6 Κώστας Νεμπεγλέρας Μ 33 Ηρακλής
7 Αντόνιο Κάλβο Αράντες Μ 21 Μπαρτσελόνα Β'
8 Ρόναλντ Νάτσο Γκαρσία Μ 27 Μπλούμινγκ
9 Τιάγκο Ζεντίλ Μ 28 Φιγκεϊρένσε
11 Ντιόγο Ροντρίγκες Σιστόν Μ 27 Σάντα Κλάρα
18 Ρομπέρτο Μπατιόν Μ 26 Αρχεντίνος Τζούνιορς
29 Θανάσης Πρίττας Μ 29 Ηρακλής
10 Σέρχιο Κόκε Κοντρέρας Ε 25 Μαρσέιγ
12 Μάριο Ρεγκέιρο Ε 29 Βαλένθια
14 Φελίπε Σανσόν Χουέρτα Ε 26 Οσπιταλέτ
17 Πιότρ Βλοντάρτσικ Ε 31 Ζαγκλέμπιε Λούμπιν
19 Θανάσης Παπάζογλου Ε 20 -
20 Χαβιέ Περάλ Περιάνε Χαβίτο Ε 24 Μπαρτσελόνα
30 Μάρσιο Αμορόζο Ε 34 Γκρέμιο
99 Αλεχάντρο Ντελόρτε Ε 30 Αρχεντίνος Τζούνιορς


Προπονητής

Ο Ενρίκε "Κίκε" Ερνάντεθ Μάρτι γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 1958 στην περιοχή της Βαλένθια. Έχει μεγάλη προπονητική εμπειρία στην Ισπανία, ξεκινώντας το 1990 από την ομάδα γ' κατηγορίας, Μπενίδορμ. Η επόμενη ομάδα του ήταν η Καστεγιόν, όπου ανέδειξε το ταλέντο του 17χρονου τότε Γκάιθκα Μεντιέτα. Αφού πέρασε από την Χέρκουλες και την Έλτσε, τη σεζόν 1996-97 επέστρεψε στη Χέρκουλες, όταν αυτή αγωνιζόταν στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Μέχρι το 2005 είχε αναλάβει τις τύχες της Αλμερία, της Γέιδα, της Νουμάνθια και της Ουέλβα. Η επόμενη περίοδος τον βρήκε στον πάγκο του Άρη, όπου αντικατέστησε τον Γκιγιέρμο Όγιος. Στο τέλος της σεζόν, το συμβόλαιό του δεν ανανεώθηκε, με συνέπεια να επιστρέψει στην Ισπανία, όπου ανέλαβε την Κόρδοβα. Την περασμένη χρονιά ξεκίνησε στον πάγκο της Αλμπαθέτε, αλλά παραιτήθηκε το Νοέμβριο. Τελικά, η μοίρα τον ήθελε να επιστρέφει στον Άρη, προκειμένου να πάρει τη θέση του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος αποχώρησε από το "τιμόνι" των κιτρίνων.

Γήπεδο

Χαριλάου - "Κλεάνθης Βικελίδης"

Χωρητικότητα: 23.220 (καθήμενοι)
Τοποθεσία: Το γήπεδο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή Χαριλάου, στην ανατολική πλευρά της πόλης και συγκεκριμένα επί της οδού Παπαναστασίου.
Ρεκόρ θεατών: 27.500 (Άρης -ΑΕΚ, στις 11/3/1979)
Πληροφορίες: Χτίστηκε το 1951. Η επίσημη ονομασία του γηπέδου ήταν για πολλά χρόνια "Γήπεδο Άρεως". Όλος ο κόσμος όμως αναφερόταν σε αυτό ως "Χαριλάου". Το 2004 δόθηκε στο γήπεδο το όνομα του παλιού μεγάλου άσου και πρωταθλητή το 1946 με τον Άρη, Κλεάνθη Βικελίδη.

Η εξέλιξη του Χαριλάου ήταν σταδιακή. Το 1969 τοποθετήθηκε χλοοτάπητας, ενώ το 1972 κατασκευάστηκε το τσιμεντένιο στέγαστρο πάνω από τη δυτική κερκίδα, με ενέργειες του τότε προέδρου της ομάδας, Νίκου Καμπάνη. Η νότια κερκίδα (η θύρα 3 με το χαρακτηριστικό λοξό σχήμα λόγω στενότητας χώρου) ολοκληρώθηκε το 1975, ενώ η ανατολική (θύρα 2) λίγα χρόνια αργότερα.

Η επιλογή του γηπέδου ως ένα από τα προπονητήρια για το ποδοσφαιρικό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ήταν η αφορμή για σημαντικά έργα στο Χαριλάου. Το αποτέλεσμα αυτών των εργασιών ήταν η βελτίωση των εγκαταστάσεων ενός από τα πιο "ποδοσφαιρικά" γήπεδα της Ελλάδας.

Η σημαντικότερη αλλαγή ήταν η κατεδάφιση της παλιάς δυτικής εξέδρας του γηπέδου και η αντικατάστασή της από νέα, δύο διαζωμάτων. Πρόκειται για ένα τετραώροφο κτίριο που διαθέτει:
- Στο ισόγειο: πισίνα, γυμναστήριο, αποδυτήρια, ιατρείο, φυσικοθεραπευτήριο & άλλους χώρους
- Στον 1ο όροφο: καφετέρια - εστιατόριο & χώρους για VIPs και δημοσιογράφους
- Στο 2ο όροφο: θαλάμους σχολιαστών & τα VIP boxes ("σουίτες")
- Στον 3ο & 4ο όροφο: υποστηρικτικούς χώρους & προσβάσεις θεατών για το δεύτερο διάζωμα
Τα δύο διαζώματα της νέας κερκίδας είναι στεγασμένα. Δημιουργήθηκαν τρεις θύρες εισόδου, ενώ οι VIPs και οι δημοσιογράφοι έχουν απευθείας πρόσβαση με ανελκυστήρες.

Λόγω οικονομικών προβλημάτων, τα έργα στο Χαριλάου δεν ολοκληρώθηκαν μέσα στην περίοδο 2004-05, αν και το γήπεδο χρησιμοποιήθηκε κανονικά. Το εσωτερικό του κτιρίου, ο περιβάλλων χώρος και η πίσω πλευρά του στεγάστρου ήταν εκκρεμότητες που άφησε πίσω της η οικονομική δυσπραγία της αναδόχου εταιρείας.

Το Γήπεδο Χαριλάου "Κλεάνθης Βικελίδης" ανήκει στον ερασιτέχνη Α.Σ. Αρη.




















































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ