ΑΡΗΣ

Άρης-ΑΕΚ 1-1

Άρης-ΑΕΚ 1-1
Σκόκο

Ισόπαλο (1-1) έληξε το ντέρμπι των κιτρινόμαυρων ανάμεσα σε Άρη και ΑΕΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης

Με "εκρηκτικό" ξεκίνημα, ο Αρης κατάφερε να αιφνιδιάσει την αντίπαλό του και να κλείσει την ΑΕΚ στην περιοχή της. Μετά τις εντυπωσιακές αποκρούσεις του Σάχα σε προσπάθειες του Κάμπορα και του Αμπρέου στο πρώτο τρίλεπτο, ήλθε το γκολ για τους γηπεδούχους και η επιβράβευση για το δυναμικό μπάσιμο στην αναμέτρηση.
Στο δεύτερο 45λεπτο η εικόνα άλλαξε εντυπωσιακά. Η Ενωση μπήκε μεταμορφωμένη και με "άπιαστο" σουτ του Σκόκο στο 48΄ ισοφάρισε. Στο επόμενο λεπτό, νέα βολίδα του Αργεντινού απέκρουσε ο Σηφάκης σε κόρνερ, από το οποίο ο Μπλάνκο βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά η μπάλα "σταμάτησε" στο δοκάρι, επεκτείνοντας τη... "γκίνια" των τελευταίων εβδομάδων για τον 26χρονο στράικερ.

Οι δύο ομάδες ήθελαν μόνο τη νίκη , η Ένωση την κυνήγησε περισσότερο στο β' μέρος, αλλά και οι δύο αρκέστηκαν στον ένα βαθμό, με την ΑΕΚ να συνεχίζει την παράδοση που την θέλει να μην χάνει στο Κλεάνθης Βικελίδης τα τελευταία δέκα χρόνια σε αγώνα της κανονικής περιόδου.

* Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς συμπλήρωσε 600 παιχνίδια στην Α' Εθνική.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Άρης (Ιομάρ Μαζίνιο): Σηφάκης, Νέτο (46΄ Φλάβιο), Αράνο, Κουλουχέρης, Ναφτί, Κάλβο, Φερνάντεζ, Αμπρέου, Νασούτι, Κάμπορα (76΄ Ντέιλι), Γκαρσία (68΄ Κόκε)

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Καφές, Αραούχο, Χέρσι (57΄ Λεονάρντο), Μαϊστόροβιτς, Ενσαλίβα (70΄ Μάκος), Γιάχιτς, Καράμπελας, Μπλάνκο (80΄ Μαντούκα), Νέμεθ, Σκόκο

Διαιτητής: Παπασταμάτης (Αθηνών)
Κίτρινες: Αράνο, Αμπρέου, Κουλουχέρης, Ναφτί - Σκόκο, Γιάχιτς, Μάκος
Κόκκινη: Φερνάντες (85΄-δεύτερη κίτρινη)
Με μια ματιά
Ο Άρης ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση με τον κόσμο να του δίνει την ώθηση από την εξέδρα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ πιο δυνατά στον αγνωστικό χώρο και πολύ πιο αποφασισμένοι από τους συμπαίκτες τους, της ΑΕΚ.

Φουριόζος ο Άρης

Το Κλεάνθης Βικελίδης είχε φορέσει για μία ακόμη φορά τα γιορτινά του και οι ποδοσφαιριστές του Ιομάρ Μαζίνιο δεν άφησαν τον παλμό της εξέδρας να πάει χαμένος. Στο 4ο μόλις ο Κάμπορα έδειξε γιατί θα πρέπει να πάρει φανέλα βασικού. Ύστερα από σέντρα του Γκαρσία ο επιθετικός του Άρη έπιασε μία πολύ δύσκολη κεφαλιά αναγκάζοντας τον Σαχα στην πρώτη του μεγάλη απόκρουση στον αγώνα.

Ο Αργεντινός πορτιέρο έδιωξε σε κόρνερ αλλά σε ένα ακόμα στημένο η άμυνά του τον πρόδωσε και ο πρώτος επόπτης ακολούθησε τα λάθη της κιτρινόμαυρης οπισθοφυλακής. Στο πρώτο κόρνερ ο Άρης ζήτησε πέναλτι σε χέρι που έκανε ο Ενσαλίβα αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι θεωρώντας ακούσια την ενέργεια του Καναδού (βρήκε στο χέρι του αφού πρώτα έκανε κοντρόλ με το σώμα).

Γκολ… οφ σάιντ ο Αμπρέου

Το δεύτερο κόρνερ εκτελέστηκε στο 5ο λεπτό από τον Κάλβο με τον Ναφτί να παίρνει την πρώτη κεφαλιά και τον Αμπρέου να στέλνει ανενόχλητος την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 μέσα από την μικρή περιοχή. Ο Μαϊστόροβιτς άφησε την μεγαλύτερη απειλή του Άρη αμαρκάριστη σε ένα γκολ όμως που δεν θα έπρεπε να μετρήσει, αφού ο Ουρουγουανός στράικερ δεν καλυπτόταν από την άμυνα του Δικεφάλου.

Ντέρμπι στην δύναμη, όχι στις φάσεις

Το γκολ του Άρη αντί να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στον Άρη ανέβασε την ΑΕΚ αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που δημιουργούσαν κλασικές ευκαιρίες. Η Ένωση συνέχιζε να έχει προβλήματα στην επίθεση καθώς δεν μπορούσε να φτάσει στην πηγή για να πιει μετέπειτα νερό. Χαρακτηριστικό είναι πως στα πρώτα 45 λεπτά ο Δικέφαλος είχε 0 στα 11 γεμίσματα!

Το ντέρμπι των κιτρινόμαυρων δεν είχε φαντεζί ενέργειες αλλά από δύναμη και πάθος ξεχείλιζε. Όσο όμως η ΑΕΚ δεν μετέτρεπε την ελαφριά υπεροχή της σε φάσεις ο Άρης το έκανε μπροστά από την εστία του Σάχα δημιουργώντας αρκετούς κινδύνους. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να διευρύνουν το προβάδισμά τους στο 44ο λεπτό όταν μετά από όμορφη πάσα του Ναφτί ο Γκαρσία βρέθηκε απέναντι από τον Σάχα αλλά ο Αργεντινός τερματοφύλακας είπε και πάλι «όχι».

Τα ηνία η ΑΕΚ, το γκολ ο Σκόκο

Το σκηνικό που είχε στηθεί στο πρώτο ημίχρονο άλλαξε άρδην στην επανάληψη. Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο και ανέλαβε τα ηνία του αγώνα με τον ορεξάτο Νάτσο Σκόκο να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Αργεντινός που έψαχνε το γκολ από το πρώτο ημίχρονο βρήκε τον διάδρομο που ήθελε στο β’ μέρος και έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Ο «υδραυλικός» ελίχθηκε έξω από την περιοχή του Άρη και με ένα πολύ όμορφο σουτ έστειλε την μπάλα αρχικά στην ρίζα του δεξιού δοκαριού του Σηφάκη και στη συνέχεια στο βάθος της εστίας του στο 48ο λεπτό.

Η ΑΕΚ πέτυχε το γρήγορο γκολ που ήθελε και ο Σκόκο προσπάθησε με δεύτερο σουτ σε δύο λεπτά να βάλει μπροστά την ομάδα του αλλά ο Σηφάκης έδιωξε αυτή τη φορά σε κόρνερ. Το εξαιρετικό ξεκίνημα της Ένωση συνεχίστηκε με τον Άρη να δείχνει ξαφνιασμένος. Στο 50’ ο Καφές έπιασε την κεφαλιά πάσα για τον Μπλάνκο που πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι αλλά η κοντινή προβολή σταμάτησε στο δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.

Έγινε ντέρμπι, αλλά χωρίς γκολ

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει... εξοντωτικό ρυθμό, με την άμυνα του Αρη να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις συνεχείς επιθέσεις του "Δικεφάλου". Νέα μεγάλη ευκαιρία έχασε η ΑΕΚ στο 73΄, με τους Λεονάρντο και Νέμεθ να μην μπορούν να νικήσουν εξ επαφής τον Σηφάκη, ενώ στο 79΄ ο Αμπρέου με κεφαλιά από πολύ καλή θέση έστειλε τη μπάλα άουτ.

Οι "κίτρινοι" της Θεσσαλονίκης αναγκάστηκαν να παίξουν με αριθμητικό μειονέκτημα για τα τελευταία λεπτά του αγώνα, καθώς στο 85' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Ντάριο Φερνάντες. Ομως, δεν άλλαξε τίποτα στο υπόλοιπο του παιχνιδιού και ο Αρης, έστω κι αν δεν έφτασε στη νίκη, ανέβηκε μόνος στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ενώ η ΑΕΚ βρίσκεται στην 6η χάνοντας μοναδική ευκαιρία για το διπλό.
Το βίντεο του αγώνα...




Συνέντευξη Τύπου από τον Πάρη Τσελεπίδη
Ντούσαν Μπάγεβιτς (προπονητής ΑΕΚ): " Πιστεύω ότι για ένα διάστημα έγινε ένα καλό παιχνίδι και από τις δύο πλευρές και φάσεις και από τις δύο ομάδες. Δεχθήκαμε ένα γκολ στην αρχή που μας γύρισε πίσω και για 15' δεν κάναμε αυτά που θέλαμε. Στο δεύτερο ήμασταν πολύ καλύτεροι και αυτό που μας έλειπε ήταν το γκολ. Είχαμε ευκαιρίες που δεν τις εκμεταλλευτήκαμε και κινδυνέψαμε να δεχθούμε εμείς γκολ. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου που μετά από δυνατό παιχνίδι και ταξίδι και την ήττα παρουσίασαν αυτό το πρόσωπο.

Εμείς είμαστε μακριά από το πρωτάθλημα βαθμολογικά. Δεν μπορούμε να πούμε ότι με αυτήν την διαφορά πάμε για το πρωτάθλημα χωρίς να ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Θα κοιτάξουμε από εδώ και στο εξής να πλησιάσουμε ακόμα πιο κοντά στους δύο πρώτους".

Για τα 600 παιχνίδια που συμπλήρωσε στην Α΄ Εθνική: " Είμαι περήφανος για όλα αυτά τα παιχνίδια και τα χρόνια που είμαι εδώ. Προσπάθησα και προσπαθώ να κάνω όσο καλύτερα γίνεται την δουλειά μου".

" Ο Άρης μου άρεσε πολύ από την αρχή και σήμερα δεν ήταν το ίδιο καλός και πιστεύω ότι θα πάει πολύ μπροστά. Ωστόσο τόσο εμείς όσο και ο Άρης θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα για να φθάσουμε στα πλέι οφ".

Για το αν η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου είναι η ΑΕΚ που θέλει: " Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό. Υπάρχουν πολλά εμπόδια και παιχνίδια μπροστά μας. Δεν μπορείς να πεις ότι όπως παίξαμε σήμερα θα είναι και μεθαύριο. Στοιχεία ωστόσο που δείξαμε στο διάστημα αυτό είναι αυτά που θέλω".

* Τα εισιτήρια του παιχνιδιού ήταν 14.770 και οι εισπράξεις ήταν 153.710 ευρώ.

Ιομάρ Μαζίνιο (προπονητής Άρης): " Από ένα παιχνίδι με δύο διαφορετικά ημίχρονα στο πρώτο κάναμε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο και ανέτρεψε τα δεδομένα. Βγήκε με μεγαλύτερη επιθετικότητα και ισοφάρισε νωρίς. Εμείς προσπαθήσαμε να ξαναγυρίσουμε το ματς και είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Αμπρέου. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε να προηγηθούμε στο σκορ και αν και δεν μας αφήνει ευχαριστημένους είναι θετικό ότι συνεχίζουμε να παίρνουμε πόντους".

Για την διαφορά εικόνας της ομάδας του στα δύο ημίχρονα είπε: " Υπήρχε μία αναγκαστική αλλαγή από τον τραυματισμό του Νέτο ενώ και ο Κάμπορα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με ενοχλήσεις στο γόνατο. Από εκεί και πέρα υπήρχε κόπωση σε κάποιους παίκτες όπως του Ναφτί που ήταν φυσιολογική. Αλλά πιστεύω ότι οι ποδοσφαιριστές μου αντέδρασαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό".

Για την ευκαιρία του Πίτου Γκαρσία στο 44΄ και το κατά πόσο θεωρεί ότι έκρινε το αποτέλεσμα τόνισε: " Είναι σημαντικό πάντα να σκοράρεις με μας να χάσαμε μία σημαντική ευκαιρία για γκολ. Και η ΑΕΚ όμως έχασε πολλές στο δεύτερο ημίχρονο".

Κι όσο για το αν τον προβληματίζει ότι η ομάδα του αγνοεί την νίκη στα τελευταία τρία παιχνίδια και έδειξε νοοτροπία νικητή μόνο στο πρώτο ημίχρονο τόνισε πως: "Εμείς προσπαθούμε να εμφυτεύσουμε αυτήν την λογική στην ομάδα και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε. Μια νοοτροπία που δεν την είχαμε καθόλου στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και με προσωπικές συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές και πιστεύω ότι θα την έχουν αυτήν την νοοτροπία στο εκτός έδρας παιχνίδι που ακολουθεί με την Λάρισα".
Όλα τα λεφτά...
Το γκολ του Νάτσο Σκόκο.

Οι οπαδοί του Άρη και η ατμοσφαιρα στο Κλεάνθης Βικελίδης.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το αντικανονικό γκολ του Αμπρέου.

Το χτύπημα του Φερνάντεζ στον Αραούχο.
To Live του αγώνα από τον Στέλιο Χαρτζουλάκη
1' Έναρξη αγώνα
4' Κεφαλιά Άρης Κάμπορα
Σέντρα του Γκαρσία από αριστερά, ο Κάμπορα παίρνει την κεφαλιά, αλλά ο Σάχα εκτινάσσεται και διώχνει σε κόρνερ
5' Γκολ Άρης Αμπρέου
Εκτέλεση κόρνερ του Κάλβο από αριστερά, ο Ναφτί παίρνει τη γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα φτάνει στον Αμπρέου που με κοντινή κεφαλιά δεν δυσκολεύεται να ανοίξει το σκορ
16' Σχόλιο
Μετά το γκολ του Αμπρέου ο ρυθμός του αγώνα έχει πέσει, καθώς η ΑΕΚ προσπαθεί να αντιδράσει, αλλά οι παίκτες των γηπεδούχων "παγώνουν" το παιχνίδι
18' Σχόλιο
Όπως φάνηκε από το ριπλέι, ο Αμπρέου στη φάση του γκολ βρίσκεται σε θέση οφσάιντ, καθώς ναι μεν καλύπτεται από έναν παίκτη της ΑΕΚ, αλλά βρίσκεται πιο μπροστά από τον Σάχα
26' Σουτ ΑΕΚ Σκόκο
Εκτέλεση φάουλ του Σκόκο, η μπάλα κοντράρει σε αμυντικό του Άρη και καταλήγει κόρνερ
28' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Σκόκο
33' Κίτρινη κάρτα Άρης Αράνο
34' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Γιάχιτς
39' Σχόλιο
Το παιχνίδι είναι αρκετά δυνατό, αλλά δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά
44' Ευκαιρία Άρης Γκαρσία
Ωραίο άνοιγμα του Ναφτί στα αριστερά για τον Γκαρσία, ο οποίος απέναντι στον Σάχα σουτάρει, αλλά ο Αργεντινός διώχνει με τα πόδια σε κόρνερ
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Άρης
Ο Φλάβιο στη θέση του Νέτο
48' Γκολ ΑΕΚ Σκόκο
Διαδοχικά λάθη στην άμυνα του Άρη, ο Σκόκο τα εκμεταλλεύεται, παίρνει την μπάλα και με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή νικάει τον Σηφάκη
49' Σουτ ΑΕΚ Σκόκο
Νέο δυνατό σουτ του Σκόκο, ο Σηφάκης διώχνει σε κόρνερ
50' Δοκάρι ΑΕΚ Μπλάνκο
Κεφαλιά του Καφέ μετά από σέντρα, ο Μπλάνκο πετάγεται στο δεύτερο δοκάρι και με προβολή στέλνει την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Σηφάκη
53' Σουτ Άρης Γκαρσία
Κεφαλιά-πάσα του Αμρέου στον Γκαρσία, που από το ύψος του πέναλτι σουτάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
54' Κίτρινη κάρτα Άρης Φερνάντες
55' Σουτ Άρης Κάλβο
Ωραία προσπάθεια του Κάλβο από δεξιά, αποφεύγει δύο αντιπάλους και δοκιμάζει το σουτ από διαγώνια θέση, αλλά ο Σάχα μπλοκάρει εύκολα
57' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Λεονάρντο στη θέση του Χέρσι
60' Ευκαιρία ΑΕΚ Νέμεθ
Επέλαση του Νέμεθ από αριστερά, μπαίνει στην περιοχή, αποφεύγει έναν αντίπαλο, αλλά το σουτ που επιχειρεί μπλοκάρεται από τον Σηφάκη
60' Σουτ ΑΕΚ Ενσαλίβα
Μακρινό σουτ του Ενσαλίβα, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια
66' Ευκαιρία ΑΕΚ Λεονάρντο
Ο Σκόκο αποφεύγει όλη την άμυνα του Άρη, πασάρει δεξιά στον ξεμαρκάριστο Λεονάρντο, ο οποίος σουτάρει άστοχα
67' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Καφές
68' Κίτρινη κάρτα Άρης Αμπρέου
68' Αλλαγή παίκτη Άρης
Ο Κόκε στη θέση του Γκαρσία
69' Σουτ Άρης Κόκε
Εκτέλεση φάουλ του Κόκε από μακρινή απόσταση, η μπάλα ψηλά, πάνω από τα δοκάρια του Σάχα
70' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Μάκος στη θέση του Ενσαλίβα
72' Κίτρινη κάρτα Άρης Κουλουχέρης
73' Ευκαιρία ΑΕΚ Νέμεθ
Τριπλή ευκαιρία για την ΑΕΚ σε μια φάση. Ο Λεονάρντο εκτελεί φάουλ, ο Νέμεθ με γυριστή κεφαλιά προσπαθεί να νικήσει τον Σηφάκη, ο οποίος αποκρούει. Η μπάλα δεν απομακρύνεται, με τον Γιάχιτς να σουτάρει και την μπάλα να κοντράρει, στη συνέχεια να καταλήγει και πάλι στον Νέμεθ, που από κοντά πλασάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
77' Αλλαγή παίκτη Άρης
Ο Ντέιλι στη θέση του Κάμπορα
78' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Μάκος
79' Κεφαλιά Άρης Αμπρέου
Σέντρα του Κάλβο από δεξιά, ο Αμπρέου παίρνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ
80' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Μαντούκα στη θέση του Μπλάνκο
85' Κόκκινη κάρτα Άρης Φερνάντες
Δεύτερη κίτρινη κάρτα
87' Κίτρινη κάρτα Άρης Ναφτί
90' Σουτ ΑΕΚ Σκόκο
Βολίδα του Σκόκο έξω από την περιοχή, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σηφάκη
90' Σουτ ΑΕΚ Λεονάρντο
Μακρινό σουτ του Λεονάρντο, ο Σηφάκης μπλοκάρει στη δεξιά του γωνία
90' Λήξη αγώνα




































































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ