STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αρης - Απ. Καλαμαριά 3-2

Αρης - Απ. Καλαμαριά 3-2
ΑΡΗΣ

Ο Άρης νίκησε τον Απόλλων Καλαμαριάς με 3-2 και σφράγισε το εισιτήριο για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ

Οι συνθέσεις των ομάδων
Άρης: Χαλκιάς, Βανγκελί, Κολτσίδας (Κουλουχέρης 47'), Παπαδόπουλος, Κοΐρα (Πέρεθ 57'), Νεμπεγλέρας, Παλαθουέλος, Νασιμέντο Μπελέμ (Γκαρσία 46'), Χαβίτο, Κόκε, Πάουλο Κόστα

Απόλλων Καλαμαριάς: Κόβατς, Γαλανόπουλος, Παπαδόπουλος, Ορφανός, Γκονσάλβες (Καραλιόπουλος 81'), Περόνε, Κόλτσης, Φαβάλι, Σαρακατσάνος, Σαμουηλίδης (Σιλά 13'), Βέλα Τζούνιορ (Καραμανλής 64')

Διαιτητής: Μ. Γερμανάκος
Με μια ματιά
Σούπερ το πρώτο μέρος...Στα 13 δευτερόλεπτα ο Μπελέμ βγήκε μόνος του απέναντι στον Κόβατς και με πλασέ έκανε το 1-0 μετά από κάθετη πάσα του Χαβίτο. Οι παίκτες της Καλαμαριάς μέχρι να καταλάβουν τι έγινε δέχτηκαν και δεύτερο γκολ. Στο 4' οι παίκτες του Άρη έκρυψαν την μπάλα και μετά από πάσα του Μπελέμ στον Πάουλο Κόστα, ο τελευταίος βγήκε μόνος του απέναντι στον σέρβο τερματοφύλακα και τον κρέμασε διπλασιάζοντας τα τέρματα των γηπεδούχων.

Ο Άρης είχε πιάσει εκπληκτικό ρυθμό και στο 9' μετά από μια εκπληκτική πάσα του Κόκε, ο Χαβίτο πλάσαρε από πλάγια θέση αλλά η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι. Από το 13' η Καλαμαριά προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και ένα λεπτό αργότερα πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ με τον Περόνε που πλάσαρε τον Χαλκιά από μακρυνή απόσταση. Από εκείνη τη στιγμή οι γηπεδούχοι φάνηκε πως αποδιοργανώθηκαν και ο Απόλλων κράτησε περισσότερο τη μπάλα. Μάλιστα στο 19 μετά από πολύ όμορφη προσπάθεια ο Ουέλινγκτον δεν κατάφερε να κάνει το 2-2.

Από το 22' ως το 40' ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να κάνουν ευκαιρίες, αλλά έξω από την περιοχή σταματούσαν οι όποιες προσπάθειες. Έως το τέλος του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους, πριν τη λήξη του πρώτου 45λέπτου και τα κατάφεραν. Σε μια υποδειγματική αντεπίθεση ο Περόνε πέρασε και τον Χαλκιά και από πλάγια θέση έβγαλε μπαλιά πάρτο - βάλτο στον Σιλά και οι "πόντιοι" έκαναν το 2-2 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Άλλο παιχνίδι...Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Οι δύο προπονητές κόιταξαν λίγο περισσότερο την άμυνα τους, με τον Άρη να ψάχνει τη νίκη που θα τελείωνε την υπόθεση ΟΥΕΦΑ. Οι πάικτες του Κίκε Ερνάντεθ βγήκαν μπροστά και κυνήγησαν το γκολ. Η πίεση έφερε αποτέλεσμα, καθώς στο 63' ο Χαβίτο εκμεταλεύτηκε λάθος στην άμυνα του Απόλλων, πέρασε και τον Κόβατς και έκανε το 3-2.

Στη συνέχεια του αγώνα επικράτησε το σκληρό παιχνίδι και λιγότερο στο θέαμα. Μέχρι τη λήξη του αγώνα δεν υπήρξε κάτι αξιόλογο και το παιχνίδι τελείωσε με τον Άρη να σφραγίζει το εισιτήριο για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα.
Συνέντευξη Τύπου
Κατσαβάκης: "Κινδυνέψαμε με διασυρμό"

"Βρεθήκαμε πάρα πολύ νωρίς πίσω στο σκορ και κινδυνέψαμε σε εκείνο το χρονικό σημείο με διασυρμό. Ευτυχώς ανακάμψαμε ισοφαρίσαμε και προσφέραμε καλό θέαμα και μας ευχαριστεί ότι νικητής ήταν το ποδόσφαιρο και ο Άρης που είχε και περισσότερες φάσεις. Θα σταθώ στην άδικη κάρτα του Κόλτση και θα μπορούσε να αποβληθεί ο παίκτης ενώ θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Άρη που ήταν από τις καλύτερες ομάδες στο πρωτάθλημα και δικαίως τερματίζει τόσο ψηλά. Εμείς έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι και θα πρέπει να βγάλουμε από το μυαλό μας τα μπάνια και τις διακοπές και να δούμε το επόμενο παιχνίδι. Υπήρχε υπνηλία. Έπρεπε να αλλάξουμε κάτι, ο μικρός (σ.σ. Σαμουηλίδης) σοκαρίστηκε από τα λάθη που έκανε και έπρεπε να δώσουμε μία επιθετική πνοή στο παιχνίδι μας και την δώσαμε".

Ερνάντεθ: "Ευχαριστώ στον κόσμο"

"Το πρώτο που θέλω να επισημάνω είναι ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της ομάδας μας ο οποίος απέδειξε ότι αποτελεί κληρονομιά και περιουσιακό στοιχείο στην ομάδα και της δίνει πάρα πολύ δύναμη. Αυτό είναι κάτι το αναμφισβήτητο και αυτή η ένωση κόσμου και ομάδας είναι πολύ δύσκολο να νικηθεί. Όσο για το παιχνίδι γνωρίζαμε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πριν από πολλά χρόνια ο παππούς μου, μου έλεγε ότι το πιο δύσκολο πράγμα στην ζωή ήταν να έρθεις αντιμέτωπος με κάποιον που δεν έχει να χάσει τίποτα γιατί εσύ θα έχανες τα πάντα. Ξέρουμε ότι η Καλαμαριά είναι μία ομάδα που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο με παίκτες που αρέσκονται σε αυτό και μπορεί να δυσκολέψει την ζωή οποιασδήποτε ομάδας αλλά πιστεύω ότι εμείς οι ίδιοι δυσκολέψαμε τον εαυτό μας."

"Όταν μία ομάδα κερδίζει τόσο γρήγορα με 2-0 δεν πρέπει να υπομένει ότι υπομείναμε εμείς. Ευτυχώς όμως με αυτή τη νίκη εμείς κερδίσαμε τους τρεις βαθμούς και την έξοδο μας στο Κύπελλο UEFA. Και οι 30 ποδοσφαιριστές που αποτελούν την ομάδα αξίζουν τα επινίκια για το ότι πετύχανε σήμερα. Ξέραμε από την αρχή ότι οι νέοι ποδοσφαιριστές ήταν πολύ επικίνδυνο να επηρεαστούνε από την ατμόσφαιρα και μετά το 2-0. Για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα χάσαμε την συνοχή μας και την ομαδικότητα αλλά στο τέλος κερδίσαμε και αυτό είναι που μετράει αν και θα θέλαμε πάρα πολύ να είχαμε κερδίσει με διαφορετικό τρόπο και να είχαμε δώσει μια άλλη χαρά στον κόσμο μας."

"Ωστόσο σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη μέρα και για να πετύχεις στην ζωή πρέπει να δουλεύεις σκληρά και ταπεινά και αυτό είναι το βραβείο. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια σε αυτούς που φτιάξανε την ομάδα τους κ.κ. Μαζίνιο και Φερέρ αλλά και τον κ. Κόντη ο οποίος υποφέρει πραγματικά για αυτή την ομάδα αλλά και συγχαρητήρια σε όλους. Σήμερα θα το γιορτάσουμε αλλά από αυτή την στιγμή η διοίκηση της ομάδας σκέφτεται το μέλλον της και το χτίζουμε και το χτίσιμο μιας πιο ισχυρής ομάδας που μπορεί να γίνει υπό σκιά και αυτό που υποσχόμαστε είναι έναν πιο δυνατό Άρη."

"Αυτός είναι ο στόχος μας να μην είναι ο Άρης ένας διάττοντας αστέρας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι το οχυρό που λέγεται «Κλεάνθης Βικελίδης» οφείλεται στον κόσμο του Άρη γεμάτο αυτό το γήπεδο δεν ηττάται".
Όλα τα λεφτά...
Το πρώτο ημίχρονο και συγκεκριμένα το πρώτο 20λεπτο. Η ομάδα του Άρη δίκαια πέρνει το εισιτήριο για την Ευρώπη.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Μάλλον το δεύτερο ημίχρονο...
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων
Eρνάντεθ: Χαλκιάς, Βαγγέλη, Κολτσίδας, Παπαδόπουλος, Κοϊρα, Νεμπεγλέρας, Παλαθουέλος, Μπελέμ, Χαβίτο, Κόκε, Πάουλο Κόστα.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
Kατσαβάκης: Kόβατς, Γαλανόπουλος, Παπαδόπουλος, Ορφανός, Γκονσάλβες, Περόνε, Κόλτσης, Φαβάλι, Σαρακατσάνος, Σαμουηλίδης, Βέλα Τζούνιορ.
1' Έναρξη αγώνα
Ο Μπελέμ μετά από κάθετη μπαλιά του Χαβίτο μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με σουτ στο 13'' άνοιξε το σκορ για τον Άρη.
1' Γκολ Αρης Mπελέμ
4' Γκολ Αρης Πάουλο Κόστα
Ο σκόρερ του πρώτου γκολ ήταν αυτός που έδωσε την πάσα στον Πάουλο Κόστα στο κέντρο της άμυνας της Καλαμαριάς και ο δεύτερος με ένα ψηλοκρεμαστό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα για τους "κιτρινόμαυρους".
9' Δοκάρι Αρης Χαβίτο
Ο Χαβίτο από το σημείο που σκόραρε ο Μπελέμ, πραγματοποίησε το σουτ η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι του Κόβατς.
13' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ. Σαμουηλίδης
Ο Σιλά μπήκε στον αγώνα.
14' Γκολ Απόλλων Κ. Περόνε
Ο Περόνε εκμεταλλεύτηκε το κενό στο κέντρο της άμυνας του Άρη και με σουτ έξω από την περιοχή παραβίασε την εστία του Χαλκιά.
19' Ευκαιρία Απόλλων Κ.
Ο Ουέλινγκτον μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, το σουτ όμως που επιχείρησε μπλόκαρε ο Χαλκιάς.
25' Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. Ορφανός
28' Ευκαιρία Απόλλων Κ.
Σουτ του Ορφανού η μπάλα έφυγε άουτ.
32' Σχόλιο
Το παιχνίδι μετά το πρώτο τέταρτο δείχνει ισορροπημένο και τις δύο ομάδες να δείχνουν απειλητικές μπροστά από τις δύο εστίες.
39' Σχόλιο
Ο ρυθμός του αγώνα έχει πέσει και το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού παίζεται στον χώρο του κέντρου.
42' Γκολ Απόλλων Κ. Σιλά
Ο Περόνε μετά από μπαλιά του Φαβάλι ξεπέρασε τον Χαλκιά από τα δεξιά και με παράλληλη μπαλιά προς το τέρμα βρήκε τον Ουέλινγκτον που σε κενή εστία ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους.
45' Έναρξη καθυστερήσεων
45' Ευκαιρία Αρης
Ο Κόκε από την μικρή περιοχή και λίγο πριν βγει έξω από το γήπεδο προσπάθησε να περάσει την μπάλα κάτω από τα πόδια του Κόβατς χωρίς όμως επιτυχία.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Αρης Μπελέμ
Ο Γιόναν Γκαρσία μπήκε στον αγώνα.
47' Αλλαγή παίκτη Αρης Κολτσίδας
Ο Κουλουχέρης μπήκε στον αγώνα.
55' Κίτρινη κάρτα Αρης Κουλουχέρης
57' Αλλαγή παίκτη Αρης Κόιρα
Ο Πέρεθ μπήκε στον αγώνα.
59' Οφσάιντ Αρης Χαβίτο
Λανθασμένη υπόδειξη για τον παίκτη του Άρη.
63' Γκολ Αρης Χαβίτο
Ο Παπαδόπουλος προσπάθησε λανθασμένα με κεφαλιά να γυρίσει την μπάλα στον Κόβατς, έκλεψε ο Χαβίτο και αφού πέρασε τον τερματοφύλακα της Καλαμαριάς έδωσε το προβάδισμα στον Άρη.
64' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ. Βέλα Τζούνιορ
Ο Καραμανλής μπήκε στον αγώνα.
66' Σχόλιο
Οι αλλαγές του Κίκε Ερνάντεθ έκαναν πιο επιθετικό τον Άρη και απόδειξη ήταν το γκολ του Χαβίτο.
75' Σχόλιο
Η Καλαμαριά παρά την προσπάθεια δεν μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Άρη.
81' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ. Ουέλινγκτον
Ο Καραλιόπουλος μπήκε στον αγώνα.
83' Σουτ Αρης
Ο Κόκε σούταρε αλλά η μπάλα βρήκε στα πόδια των παικτών της Καλαμαριάς.
85' Φάουλ Απόλλων Κ.
Σε εκτέλεση φάουλ ο Χαλκιάς έδιωξε σε κόρνερ.
89' Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. Σαρακατσάνος
90' Έναρξη καθυστερήσεων
94' Λήξη αγώνα
























TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ