ΑΡΗΣ

Άρης-ΑΠΟΕΛ 2-2

Άρης-ΑΠΟΕΛ 2-2
ΚΑΛΒΟ ΑΡΗΣ ΑΠΟΕΛ

Καταιγιστικός για ένα ημίχρονο ο Άρης με ηγετη και σκόρερ τον Κάλβο. Πτώση στην επανάληψη για το τελικό 2-2

Ποιος είδε τον Άρη και δεν τον φοβήθηκε στο πρώτο ημίχρονο; Μια ομάδα γρήγορη με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση έπαιξε ποδόσφαιρο υψηλών ισπανικών προδιαγραφών έχοντας ως κορυφαίο στον αγωνιστικό χωρό τον βραχύσωμο αλλα δαιμόνιο Τόνι Κάλβο.
Κατά την κλισέ έκφραση της εποχής δεν επιτρεπεται να βγάζουμε συμπεράσματα για μια ομάδα, καθώς τα πόδια των ποδοσφαιριστών ζυγίζουν τόνους ενώ είναι αδιανόητο μια ομάδα να έχει βρεθεί εντός αγωνιστικού χώρου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο δε μπορεί κανείς να μη διέκρινε το απίστευτο ταλέντο της μπαλαδόφατσας που ακούει στο όνομα Τόνι Κάλβο. Μικρός στο μάτι, μεγάλος με τη μπάλα στα πόδια ο Ισπανός αναμένεται να κάνει πολλά ελληνικά δίχτυα να αναστενάξουν.

Ήταν το 12ο λεπτό, όταν ο νεαρός Ισπανός βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια στη γωνία της μεγάλης περιοχής και με ένα δυνατό, φαλτσαριστό σουτ στο απέναντι γάμα του γκολκίπερ του ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ παρασύροντας τον κόσμο που βρέθηκε στο Χαριλάου σε ρυθμούς φλαμένγκο.

Δεν πρόλαβαν να περάσουν 20 λεπτά και στο 30' ο Κάλβο ξαναχτύπησε. Ο Κρίστι Βαγγέλι του έβγαλε μια πανέμορφη ασίστ στα δεξιά όπως έκανε επίθεση ο Άρης και ο Κάλβο χωρίς να το πλυσκεφτεί, με το άλλο πόδι αυτή τη φορά, το δεξί, σούταρε ξερά ευθύβολα, βλέποντας τη μπάλα να καταλήγει στη δεξιά γωνία του τερματοφύλακα της Κυπριακής ομάδας.

Πέρα από τον Κάλβο, οι κίτρινοι ήταν πολύ καλοί στο σύνολο τους, με τον ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ημίχρονο να έχει να επιδείξει μόνο ένα δοκάρι, προκαλώντας με τους Φερνάντες και Κάρλος προβλήματα στη άμυνα του Άρη, κυρίως στο τελευταίο δεκάλεπτο

Στο δεύτερο μέρος οι αλλαγές που έκανε ο Ολίβα σε συνδυασμό με την κούραση των Θεσσαλονικέων είχε ως αποτέλεσμα να ρίξουν την απόδοσή τους, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η πρωταθλήτρια Κύπρου.

Μάλιστα, στο δίλεπτο 57-58 είχαμε αλλαγή των δεδομένων, με τον ΑΠΟΕΛ να πετυχαίνει δύο τέρματα με τους Πίντο και Μακρίδη, και το 2-2 να μένει μέχρι το τέλος, καθώς στη συνέχεια του ματς έλειψαν οι μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης:
Χαλκιάς (46΄ Κέλεμεν), Βανγκέλι, Παπαδόπουλος, Κουλουχέρης (46΄ Γόγολος), Μάρκο Αουρέλιο (67΄ Πρίττας), Νεμπεγλέρας (75΄ Κυριάκος), Σιστόν (46΄ Αντερσον Κόστα), Γιονάν Γκαρθία (67΄ Νέτο), Χαβίτο, Φελίπε Σαντσόν, Τόνι Κάλβο (57΄ Γκαρσία).

ΑΠΟΕΛ: Νικολόφσκι, Καψής, Φλορέα, Φερνάντες, Μακρίδης, Έμερσον (46΄ Ταβάρες), Κόντης, Σαπάνης (46΄ Πίντο), Νούνο Μοράες (72΄ Ηλία), Ζε Κάρλος (72΄ Μαχλάς), Μιχαήλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ημίχρονο του αγώνα, η διοίκηση του Άρη τίμησε τη μνήμη των δύο Κυπρίων ηρώων, Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού παραδίδοντας αναμνηστική πλακέτα στις οικογένειες των δύο παλικαριών.

"Είμαι πολύ συγκινημένος που μετά από τόσα χρόνια ακόμα δεν έχουν ξεχάσει το γιο μου, αλλά και τον Τάσο Ισαάκ. Ευχαριστώ πολύ τον Αρη που μας έχει τιμήσει αρκετές φορές.

Θυμάμαι το 1997 όταν η ομάδα μπάσκετ πήρε το Κύπελλο Κόρατς μέσα στην Τουρκία, μας είχε αφιερώσει πάλι εκείνη την επιτυχία, όπως επίσης και οι φίλαθλοι της ομάδας μας έχουν τιμήσει στο παρελθόν. Εύχομαι στον Αρη πάντα επιτυχίες",

δήλωσε ο πατέρας του Σολωμού Σολωμού, καθώς παρέλαβε μία τιμητική πλακέτα αλλά και μία φανέλα του Άρη από τον πρόεδρο των "κιτρίνων", Λάμπρο Σκόρδα.

Από την πλευρά του ο Λάμπρος Σκόρδας τόνισε: "Παρότι έχουν περάσει 11 χρόνια δεν έχουμε ξεχάσει ποτέ αυτά τα δύο αδικοχαμένα παλικάρια. Είναι υποχρέωσή μας να τα θυμόμαστε και να τα τιμάμε. Αυτά είναι τα ιδανικά του συλλόγου και θα τα ακολουθούμε μια ζωή".

Πλακέτα επίσης παρέδωσαν στον πατέρα του Σολωμού Σολωμού ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Κυριάκος Ζιαβανάρης, αλλά και ο πρόεδρος του Σ.Φ. ΑΠΟΕΛ στην Ελλάδα "Οι Κύπριοι".

























TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ