ASTERAS AKTOR

Άρης-Αστέρας Τρίπολης 0-1

Άρης-Αστέρας Τρίπολης 0-1
Λαζαρίδης χαβίτο

Ο Αστέρας θα πάρει μεγάλη νίκη μέσα στο "Κλεάνθης Βικελίδης", χάρη στο γκολ του Ουντότζι στο 12ο λεπτό

Ο Αστέρας Τρίπολης πέτυχε μια σπουδαία νίκη μέσα στο “Κλεάνθης Βικελίδης” επί του Άρη με 0-1, χάρη στο γκολ του Ουντότζι στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης με δυνατή κεφαλιά.
Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 57', όταν ο Ουριμπάρι είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρίες. Αυτό ωστόσο δεν άλλαξε πολύ τη εικόνα του αγώνα, με τον Άρη να έχει μεν την κατοχή της μπάλας, χωρίς ωστόσο να κάνει κάποια σημαντική ευκαιρία στην εστία του Αναστασόπουλου.

Οι συνθέσεις των ομάδων


Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης
Διαιτητής: Λαμπρόπουλος(Ηλείας)
Βοηθοί: Γκάγκας(Λάρισας), Θάνος(Γρεβενών)
4ος: Θάνος(Γρεβενών)
Παρατηρητής: Σωμαρακάκης(Αθηνών)


Κούπερ(Άρης): Σηφάκης, Βανγκέλι, Γκιάρο, Νασούτι, Νέτο, Ναφτί, Φερνάντες(Πρίττας 51'), Κάλβο(Ντέιλι 69'), Γκρασιάν(Χαβίτο 65'), Κάμπορα, Κόκε.

Βλάχος(Αστέρας Τρίπολης): Αναστασόπουλος, Ουριμπάρι, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Αργυρόπουλος(Εστέβες 74'), Μπαστία, Φυτανίδης, Ρόκας(Μπαρτολίνι 87'), Καρέρα, Ουντότζι, Τσέζαρεκ(Έντερ 92').

Κίτρινες: Ουριμπάρι(27' Αστέρας), Φερνάντες(33' Άρης), Τσέζαρεκ(35' Αστέρας), Καρέρα(41' Αστέρας), Ουριμπάρι(57' Αστέρας), Νασούτι(79' Άρης), Εστέβες(87' Αστέρας).
Κόκκινες: Ουριμπάρι(57' Αστέρας).

Με μια ματιά


Ο Άρης ξόρκισε το "κακό" των πέντε συνεχόμενων ισοπαλιών μετά τη νίκη του εναντίον της Ξάνθης. Στο ματς με τον Αστέρα η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήθέλε τους τρεις βαθμούς για να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ.

Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι που ήταν αήττητοι τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές, έψαχναν άλλη μια καλή εμφάνιση με σκοπό να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Άρη να είναι στο προσκήνιο στο μεγαλύτερο διάστημα και να κλείνει τον Αστέρα στα καρέ του, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί προβλήματα στους φιλοξενούμενους.

"Κοιμήθηκε" η άμυνα-σκόραρε ο Ουντότζι

Στο 12ο λεπτό ο Αστέρας Τρίπολης σε μια φάση που δεν έδειχνε ότι θα γίνει κάτι σημαντικό, κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην αναμέτρηση, όταν ο Τσέζαρεκ ανέβηκε από τα δεξιά και έκανε την σέντρα μέσα στην περιοχή του Σηφάκη.

Οι αμυντικοί των "κίτρινων" άφησαν ολομόναχο τον Ουντότζι, που με κεφαλιά νίκησε τον Έλληνα τερματοφύλακα και έκανε το 0-1.

Ο Άρης έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 18ο λεπτό με τον Κόκε, που έκλεψε την μπάλα στην μεσαία γραμμή και βγήκε στην κόντρα. Την Κατάλληλη στιγμή έβγαλε ωραία μπαλιά στον Κάμπορα, μέσα στην περιοχή του Αναστασόπουλου, όμως το πλασέ του Αργεντινού έδιωξε σε κόρνερ ο Έλληνας τερματοφύλακας.

Το παιχνίδι μέχρι και το 48ο λεπτό δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο, πέρα από μερικά δυνατά μαρκαρίσματα στο κέντρο, που είχαν ως αποτέλεσμα να βγουν τρεις κίτρινες κάρτες σε διάστημα οκτώ λεπτών.

Στο 39' ωστόσο οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το να φέρουν το ματς στα ίσια, όταν ο Κόκε με ατομική ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή του Αστέρα και έβγαλε την κατάλληλη στιγμή μπαλιά στον Κάμπορα, ο οποίος έκανε το πλασέ με τον Αναστασόπουλο να πέφτει στα πόδια του Αργεντινού και να διώχνει εντυπωσιακά.

Το πρώτο μέρος τελείωσε με τον Αστέρα να χάνει άλλη μια καλή φάση, που θύμισε αρκετά εκείνη με την οποία σκόραρε. Ο Καρέρα έκανε την σέντρα από τα αριστερά, με τον Ουντότζι να είναι και πάλι ξεχασμένος μέσα στην περιοχή του Άρη και να κάνει την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σηφάκη.

Ξεκίνημα με το "αριστερό"

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Άρη, που είδε τον Ντάριο Φερνάντες να εγκαταλείπει τον αγωνιστικό χώρο στο 49ο λεπτό, και τον Σάκη Πρίττα να μπαίνει στη θέση του στο 51'.

Στο 57ο λεπτό ωστόσο ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Ουριμπάρι δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρίες.

Οι γηπεδούχου έχασαν μια σημαντική ευκαιρία για να κάνουν το 1-1 στο 60ο λεπτό, όταν ο Νέτο εκτέλεσε φάουλ, που κέρδισε ο ίδιος, από τα δεξιά στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο Κόκε έκανε την κεφαλιά από καλή θέση, όμως η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αναστασόπουλου.

Ένα λεπτό αργότερα ο Άρης έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του στο παιχνίδι, όταν ο Νέτο έκανε την σέντρα από τα δεξιά, με τον Κάμπορα να παίρνει την κεφαλιά και τον Αναστασόπουλο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Οι αναγκαστικές αλλαγές ισοφαρίστηκαν στο 74ο λεπτό, όταν ο Εστέβες πέρασε στη θέση του Αργυρόπουλου, που ένιωθε ενοχλήσεις από την έναρξη του αγώνα.

Σε ένα κακό ματς, ο Αστέρας θα περάσει μπροστά στις... αναγκαστικές αλλαγές, με τον Ρόκα να αποχωρεί και τον Μπαρτολίνι να παίρνει την θέση του.

Το παιχνίδι τελείωσε με τον Αστέρα Τρίπολης να σημειώνει την δεύτερη εκτός έδρας νίκη του, μετά από εκείνη στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιώνιου.

Συνέντευξη Τύπου


Βαγγέλης Βλάχος (προπονητής Αστέρας Τρίπολης): "Ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Συγχαρητήρια για την συμπεριφορά του κόσμου. Είμαι πολύ ευχαριστημένος για τρεις λόγους. Πήραμε τρεις βαθμούς σε μία καυτή έδρα και μία ομάδα που για μένα εδώ και τρία χρόνια παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και είναι μία ποιοτική για μένα αλλά και για μένα ότι ήρθα σε μία ομάδα όπου με δικαιώνουν οι παίκτες μου. Μέσα από την καρδιά μου θα ευχηθώ στον Άρη καλή συνέχεια γιατί το αξίζει"

Έκτορ Ραούλ Κούπερ (προπονητής Άρης): "Είναι ένα παιχνίδι πολύ περίπλοκο να εξηγήσεις τι έγινε στον αγωνιστικό χώρο. Γιατί εκεί που στην αρχή φαίνεται ότι θα κάναμε ένα καλό παιχνίδι και θα ελέγχαμε το ματς δεχθήκαμε ένα γκολ. Αθώο, ανόητο. Και πάνω από όλα γιατί πέρα την νευρικότητα όταν χάνεις εντός έδρας όπου όλοι κυνηγάμε να αφιερώσουμε μια νίκη στους οπαδούς μας υπήρχε μια νευρικότητα στους ποδοσφαιριστές μου.

Και συν το γεγονός ότι δεν είχαμε τόσες ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ αλλά και πάλι μπορούσαμε να πάρουμε την ισοπαλία. Ίσως δεν είχαμε την ηρεμία όταν φθάναμε στην αντίπαλη περιοχή. Και όταν λέω ότι είναι δύσκολο να εξηγήσω το παιχνίδι έχει να κάνει με το ότι δεν δεχθήκαμε καμία πίεση για γκολ από τον αντίπαλό μας. Και εκεί πιστεύω ότι φαίνεται ξεκάθαρα όταν παίζουμε με έναν παίκτη περισσότερο δημιουργήθηκε νευρικότητα ενώ έπρεπε να ισχύει το αντίθετο και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες κάτι που δεν το κάναμε.

Δεν μου αρέσει να μιλάω για άδικο ή δίκαιο αποτέλεσμα αλλά αυτό που μου προκαλεί επιπλέον εκνευρισμό είναι ότι δεν μπορώ να δικαιολογήσω την ήττα μας αφού δεν φάνηκε σε κανένα σημείο ότι ο αντίπαλός μας ήταν καλύτερος από μας. Πήρανε όμως μία επαγγελματική νίκη αν και είχαμε κάποιες ευκαιρίες για γκολ για να ισοφαρίσουμε και στην συνέχεια να διεκδικήσουμε την νίκη. Μένω εκνευρισμένος ότι τα δύσκολα σκαλοπάτια που κάναμε με την νίκη μας στην Λιβαδειά ένα σκαλοπάτι πίσω στο παιχνίδι αυτό. Επομένως αυτήν την στιγμή αυτό που έλειπε έξω από την περιοχή μας ήταν η ηρεμία και αποφασιστικότητα. Είναι μια ντροπή το αποτέλεσμα αυτό στην έδρα μας και θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά"



.

Για τις τελικές προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του είπε: "Υπάρχουν αρκετοί τομείς για να δουλέψουμε όπως στην τελική πάσα και προσπάθεια αλλά και στο να μην έχουμε έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Θα πρέπει να δουλέψουμε πολλά στοιχεία ακόμη. Είχαμε έλλειψη ηρεμίας για γκολ για την νίκη που θέλαμε να την αφιερώσουμε στους οπαδούς μας. Όπως για παράδειγμα στην φάση του Κόκε όπου στο ένας εναντίον ενός κάνει πιο δυνατή πάσα στον Κάμπορα. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να έχουμε περισσότερη ηρεμία για να γυρίσεις το παιχνίδι".

Για το αν υπήρχε επανάπαυση των ποδοσφαιριστών μετά την νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής στην Λιβαδειά επί του Λεβαδειακού είπε:

"Δεν είμαστε αυτήν την στιγμή σε κατάσταση να επαναπαυόμαστε σε ένα αποτέλεσμα. Εξάλλου έχουμε κάνει μία νίκη επί της παρουσίας μου. Αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε σήμερα ήταν να επιβεβαιώσουμε την νίκη μας στην Λιβαδειά. Δεν πιστεύω ότι η ομάδα μου είχε επαναπαυτεί. Μας έλειψε ηρεμία και είδα πολύ βιασύνη στους ποδοσφαιριστές μου με την βιασύνη να μην είναι καλός οδηγός. Δεν έχουμε καταφέρει κάτι και δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος ωστόσο από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μου. Δεν έχουμε καταφέρει τίποτα και δεν μπορούμε να πούμε ότι είχαμε εφησυχάσει".

Σε ερώτηση για έλλειψη πάθους από τους ποδοσφαιριστές του δήλωσε: "Αυτό που έλειπε ήταν η ηρεμία. Βγήκαμε αρκετές φορές από τα πλάγια και δεν τελειώσαμε σωστά τις φάσεις αν και ο Αστέρας αμύνθηκε πολύ καλά. Όταν όμως ο αντίπαλος παίζει με 10 παίκτες χρειαζόταν εξυπνάδα για να είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και να σπάζαμε το αμυντικό μπλοκ. Αυτό γιατί είναι πολύ δύσκολο στις περιπτώσεις αυτές να γίνει παιχνίδι από τον άξονα".

Όλα τα λεφτά...


Η ψυχραιμία που έδειξαν οι παίκτες του Αστέρα σε όλη την διάρκεια του αγώνα και κυρίως όταν έμειναν με δέκα παίκτες.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...


Την ομάδα του Άρη, που σε 90 λεπτά δεν πρέπει να έκανε περισσότερες από 3-4 ολοκληρωμένες φάσεις μπροστά από την εστία του Αναστασόπουλου, με δεδομένο το ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω για 30 λεπτά.

Το γκολ της αναμέτρησης, Άρης-Αστέρας Τρίπολης td>




To Live του αγώνα...


Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης
Διαιτητής: Λαμπρόπουλος(Ηλείας)
Βοηθοί: Γκάγκας(Λάρισας), Θάνος(Γρεβενών)
4ος: Θάνος(Γρεβενών)
Παρατηρητής: Καλύβας(Σωμαρακάκης(Αθηνών)





Η 11άδα των γηπεδούχων
Κούπερ(Άρης): Σηφάκης, Βανγκέλι, Γκιάρο, Νασούτι, Νέτο, Ναφτί, Φερνάντες, Κάλβο, Γκρασιάν, Κάμπορα, Κόκε.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
Βλάχος(Αστέρας Τρίπολης): Αναστασόπουλος, Ουριμπάρι, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Αργυρόπουλος, Μπαστία, Φυτανίδης, Ρόκας, Καρέρα, Ουντότζι, Τσέζαρεκ
1' Έναρξη αγώνα
Ο Άρης στη σέντρα
12' Γκολ
Ο Τσέζαρεκ έκανε την σέντρα από τα δεξιά, με τον Ουντότζι ολομόναχο μέσα στη μεγάλη περιοχή του Άρη να παίρνει την κεφαλιά και να κάνει το 0-1.
18' Ευκαιρία Άρης
Ο Κόκε θα φύγει στην αντεπίθεση και θα βγάλει ωραία μπαλιά στον Κάμπορα, το πλασέ του τελευταίου θα διώξει σε κόρνερ ο Αναστασόπουλος.
27' Κίτρινη κάρτα Άρης
Κίτρινη κάρτα στον Ουριμπάρι για καθυστερήσεις.
33' Κίτρινη κάρτα Άρης
Κίτρινη κάρτα στον Φερνάντες για μαρκάρισμα στον Ουντότζι.
35' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης
Κίτρινη κάρτα στον Τσέζαρεκ για δυνατό μαρκάρισμα στον Φερνάντες.
39' Ευκαιρία Άρης
Ο Κόκε θα συνεργαστεί με τον Γκρασιάν και θα μπει στη μεγάλη περιοχή του Αστέρα. Ο Αργεντινός θα κάνει την πάσα στον Κάμπορα που θα πλασάρει, όμως ο Αναστασόπουλος θα διώξει σε κόρνερ.
41' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης
Κίτρινη κάρτα στον Καρέρα για τράβηγμα στον Νέτο.
45' Έναρξη καθυστερήσεων
Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων στο πρώτο μέρος.
45' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης
Ο Καρέρα θα κάνει την σέντρα από τα αριστερά, ο Ουντότζι θα πάρει την κεφαλιά, με την μπάλα να βγαίνει άουτ.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
Στη σέντρα η ομάδα του Αστέρα Τρίπολης.
51' Αλλαγή παίκτη Άρης
Αναγκαστική αλλαγή για τον Άρη, με τον Φερνάντες να αποχωρεί και την θέση του να παίρνει ο Σάκης Πρίττας.
57' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης
Κίτρινη κάρτα στον Ουριμπάρι για διαμαρτυρία.
57' Κόκκινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης
Κόκκινη κάρτα στον Ουριμπάρι (δυο κίτρινες).
60' Ευκαιρία Άρης
Εκτέλεση φάουλ από τον Νέτο, ο Κόκε θα πάρει την κεφαλιά με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αναστασόπουλου.
63' Ευκαιρία Άρης
Ο Νέτο θα κάνει την σέντρα από τα δεξιά, ο Κάμπορα θα πάρει την κεφαλιά με τον Αναστασόπουλο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
66' Αλλαγή παίκτη Άρης
Χαβίτο μέσα στη θέση του Γκρασιάν.
69' Αλλαγή παίκτη Άρης
Κάλβο έξω στη θέση του ο Ντέιλι.
74' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Αργυρόπουλος έξω στη θέση του ο Εστέβες.
78' Κίτρινη κάρτα Άρης
Κίτρινη κάρτα στον Νασούτι για μαρκάρισμα στον Ουντότζι.
86' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ρόκας έξω, στη θέση του ο Μπαρτολίνι.
87' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης
Κίτρινη κάρτα στον Εστέβες για διαμαρτυρίες.
90' Έναρξη καθυστερήσεων
Πέντε θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων στο δεύτερο μέρος.
90' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Τσέζαρεκ έξω, στη θέση του ο Έντερ.
90' Λήξη αγώνα





















































































TAGS ASTERAS AKTOR
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ