STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης-Αστέρας Τρίπολης 2-0

Άρης-Αστέρας Τρίπολης 2-0
αμπαρης

Με τέρματα των Κόκε και Μάρκο Αουρέλιο, ο Άρης αν και με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από 1 ώρα νίκησε με 2-0 τον Αστέρα

Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι -το οποίο ξεκίνησε με 50 λεπτά καθυστέρηση- ο Άρης κατάφερε έστω και με 10 παίκτες για περισσότερο από μία ώρα, να πάρει μεγάλη νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Κόκε ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ, έπειτα από σέντρα του Αμορόζο, με τους φιλοξενούμενους όμως να διαμαρτύρονται έντονα στο διαιτητή της αναμέτρησης για την εγκυρότητα του τέρματος, καθώς ούτε ο τηλεοπτικός φακός δεν μπόρεσε να διασαφηνήσει αν η μπάλα περνάει η όχι την γραμμή στην απόκρουση του Αμπάρη.
Στο 26', ο Νεμπεγλέρας αποβλήθηκε απόλυτα δικαιολογημένα έχοντας μάλιστα πάρει δύο κίτρινες μέσα σε ένα λεπτό, όμως ο Αστέρας όχι μόνο δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα, αντίθετα δέχτηκε και δεύτερο γκολ. Ο Μάρκο Αουρέλιο στο 54ο λεπτό, έκανε το 2-0 με βολέ α λα Ρομπέρτο Κάρλος και "καθάρισε" την υπόθεση νίκη για τον γηπεδούχο Άρη, ο οποίος εδραιώθηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας αφήνοντας τρείς βαθμούς πίσω του, τον Αστέρα.

td> Οι συνθέσεις των ομάδων
Αρης (Ντ. Μπάγεβιτς): Κέλεμεν, Νέτο, Μάρκο Αουρέλιο, Παπαδόπουλος, Ρονάλντο, Νεμπεγλέρας, Γιάχιτς, Ιβιτς, Σανσόν (70΄ Σιστόν), Αμορόζο (89΄ Χαβίτο), Κόκε (79΄ Πρίττας)

Αστεράς Τρίπολης (Π. Κάμπος): Αμπάρης, Φυτανίδης, Μασάντο (46΄ Ιωάννου), Ψωμάς, Ζεάν Κάρλος (72΄ Στρατάκης), Λαζαρίδης, Καρντόσο, Παβόνι, Κανακούδης, Ζαϊρί, Καμπούροφ (61΄ Ζουντί)

Διαιτητής: Α. Κάκκος (Κέρκυρας)

Κίτρινες: Κόκε, Νεμπεγλέρας, Γιάχιτς, Ρολάντο Γιάρο - Μασάντο, Αμπάρης, Ψωμάς, Λαζαρίδης, Παβόνι

Κόκκινες: Νεμπεγλέρας (δεύτερη κίτρινη 26΄)
td> Με μια ματιά
Πενήντα περίπου λεπτά, καθυστέρησε να ξεκινήσει η αναμέτρηση ανάμεσα σε Άρη και Αστέρα Τρίπολης στο "Κ. Βικελίδης. Αιτία της καθυστέρησης, ήταν πανό τα οποία ανήρτησαν οι οπαδοί του Άρη και δεν φάνηκαν να... αρέσουν ιδιαίτερα στον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Κάκο.

Συγκεκριμένα οι οπαδοί των κιτρίνων σήκωσαν πανό που αναφέρονταν στον διαιτητή της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, κ.Σταυρίδη, για την κυβέρνηση αλλά και για τον Γεωργιάδη, ο οποίος τιμωρήθηκε για το εκτός φάσης χτύπημά του στον συναδελφό του, του Άρη, Νίκο Καράμπελα.

Ο Κάκος διεμήνυσε στους υπεύθυνους του Άρη, ότι υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες δεν πρόκειται να αρχίσει τον αγώνα, καθώς φαίνεται ότι το πανό που τον πείραξε ήταν εκείνο που μιλούσε για τον συνάδελφό του κ. Σταυρίδη, το οποίο και απαίτησε να κατέβει άμεσα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης, Λάμπρος Σκόρδας μαζί με ομάδα υπευθύνων ασφαλείας του γηπέδου, κατευθύνθηκε προς τους οπαδούς της ομάδας και μετά από διαπραγματεύσεις, οι φίλοι της γηπεδούχου ομάδας, δέχτηκαν να αφαιρέσουν το επίμαχο πανό.

Με τα υπόλοιπα πανό να παραμένουν ανηρτημένα στις εξέδρες, η αναμέτρηση άρχισε με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να μοιάζουν ιδιαίτερα νευρικοί και τον άρχοντα της αναμέτρησης να μοιράζει κάρτες από νωρίς.

Ο Άρης ήταν αυτός που βρέθηκε πρώτος κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος, όταν στο 11ο λεπτό και έπειτα από σέντρα του Μάρκο Αουρέλιο από αριστερά, ο Αμορόζο προσπάθησε με το αριστερό "τακούνι" και με πλάτη στο τέρμα, να νικήσει τον Αμπάρη, τον οποίο υποχρέωσε σε δύσκολη επέμβαση.

Τρία λεπτά αργότερα, η ξεκάθαρη υπεροχή του Άρη μεταφράστηκε στο πολυπόθητο για τους γηπεδούχους γκολ, όταν και πάλι ο Αμορόζο -ο οποίος για ένα πεντάλεπτο έμοιαζε ασταμάτητος- σέντραρε από αριστερά, ο Κόκε πήρε την κεφαλιά στην περιοχή του Αστέρα Τρίπολης, ο Αμπάρης έδιωξε, όμως σύμφωνα τόσο με τον βοηθό όσο και με τον διαιτητή, η μπάλα είχε ήδη περάσει τη γραμμή.

Της υπόδειξης του διαιτητή ακολούθησαν οι έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων, οι οποίοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να χρεωθούν με δύο επιπλέον κίτρινες κάρτες (Μασάδο, Αμπάρης).

Ο ρυθμός του παιχνιδιού, μετά το τέρμα που σημείωσαν οι γηπεδούχοι έπεσε αισθητά, με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να τα δίνουν όλα, μόνο στα... τάκλιν που επιχειρούσαν. Παρά το γεγονός πως ο Κάκος, δεν άφησε ατιμώρητο το σκληρό παιχνίδι, οι παίκτες δεν έδειξαν να πτοούνται. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Κάκος έδειξε στο πρώτο ημίχρονο 9(!!) φορές την κίτρινη κάρτα, δύο εκ των οποίων στον Νεμπεγλέρα και μάλιστα με διαφορά ενός λεπτού η μία από την άλλη.

Η αποβολή του μέσου του Άρη, κρίνεται απόλυτα δικαιολογημένη καθώς και τα δύο μαρκαρίσματά του, επιδέχονταν τιμωρίας όμως ακόμα και με παίκτη λιγότερο, ο Άρης διατηρούσε την υπεροχή, ενώ ο Αστέρας ήταν... εξαφανισμένος.

Σε πολύ κακή κατάσταση η ομάδα του Πάουλο Κάμπος, στο πρώτο μέρος, δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να εκμεταλλευθεί την αριθμητική της υπεροχή, απειλώντας μονάχα μία φορά τον Κέλεμεν, στο 20ό λεπτό, όταν ο Καρντόζο σούταρε δυνατά κάποια μέτρα έξω από την περιοχή, όμως ο κήπερ του Άρη μπλόκαρε σε δεύτερο χρόνο.

Στην επανάληψη, ο Αστέρας πίεσε εξ αρχής για να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης και θα μπορούσε να το έχει πετύχει με τον Ιωάννου, στο 49ο λεπτό, όταν μετά από το τραγικό λάθος του Αουρέλιο, η μπάλα στρώθηκε στον μέσο του Αστέρα, όμως το σουτ του τελευταίου εξουδετέρωσε με δεύτερη προσπάθεια ο Κέλεμεν. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία τους για την ισοφάριση, από ότι φάνηκε όμως αυτή στάθηκε καθοριστική για την έκβαση του αποτελέσματος καθώς πέντε λεπτά αργότερα και αν και με παίκτη λιγότερο, ο Άρης έφτασε στο 2-0.

Ο Ίβιτς σέντραρε από δεξιά και ο Μάρκο Αουρέλιο χωρίς να το πολυσκεφτεί, δεν άφησε τη μπάλα να σκάσει στο έδαφος και εξαπέλυσε ασύλληπτο αριστερό σουτ, με την μπάλα να καρφώνεται στο αριστερό παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Αμπάρη. Όπως ήταν φυσικό, οι ποδοσφαιριστές του Πάουλο Κάμπος, βγήκαν μαζικά στην επίθεση, ώστε να πετύχουν ένα τέρμα που θα τους έβαζε και πάλι στο κυνήγι τουλάχιστον της ισοπαλίας, όμως σε καμία περίπτωση δεν κατάφεραν να απειλήσουν τον Κέλεμεν.

Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι κράτησαν καλύτερα τη μπάλα και δεν κινδύνευσαν σε καμία περίπτωση μέχρι το σφύριγμα της λήξης.
td> Όλα τα λεφτά...
- Το τακουνάκι του Αμορόζο στο 11ο λεπτό. Αν έμπαινε αυτό το γκολ, θα το βλέπαμε για πολλά χρόνια σε σήματα τηλεοπτικών εκπομπών.

- Το τέρμα του Μάρκο Αουρέλιο, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα, θα έχουμε την ευκαιρία να το απολαμβάνουμε συχνά στα... σήματα των εν λόγω εκπομπών.
td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
- Την αντίδραση του Αστέρα Τρίπολης, μετά την αποβολή του Νεμπεγλέρα.

- Την ένταση στο πρώτο ημίχρονο, η οποία οδήγησε στις 9 κάρτες που έδειξε ο Κάκος στα πρώτα 45'.

- Την αναίτια καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα. Το γήπεδο είναι χώρος έκφρασης και οι οπαδοί έχουν το δικαίωμα να υψώνουν ότι πανό θέλουν. Θα μπορούσε ο κ. Κάκος, να αφήσει τον συνάδελφό του κ. Σταυρίδη, να αποφασίσει αν θέλει να κινηθεί νομικά κατά "παντός υπευθύνου" για το πανό που έκανε την εμφάνισή του, στις εξέδρες του γηπέδου.
td> Συνέντευξη Τύπου
Πάουλο Κάμπος: "Δεν ξέρω για ποιον λόγο δεν ξεκίνησε το παιχνίδι την προβλεπόμενη ώρα. Αυτή είναι η μοναδική μου διαμαρτυρία, γιατί στο παιχνίδι ο Αρης κυριάρχησε και κέρδισε δίκαια. Οι ποδοσφαιριστές θέλουν να προάγουν την ποιότητα του ποδοσφαίρου, υπάρχουν όμως συγκεκριμένα πράγματα που κρατούν το ποδόσφαιρο έξω από τον επαγγελματικό χώρο. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι διαιτητές μιλούν τόσο πολύ και διαμαρτύρονται για τα πανό ή ακόμη για ποιον λόγο κάποιοι παρατούν τα παιχνίδια και φεύγουν. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό και όχι σχολικό πρωτάθλημα ή ποδόσφαιρο δρόμου! Οι σοβαροί άνθρωποι οφείλουν να είναι επαγγελματίες".

"Οι οπαδοί για οποιονδήποτε λόγο διαμαρτύρονται, οι υπόλοιποι οφείλουν να αφήσουν το παιχνίδι να εξελιχθεί και όχι να το σταματούν. Δηλαδή, στην Μπαρτσελόνα με 100.000 κόσμο ή στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα ξεκινούσε το παιχνίδι λόγω των πανό; Προφανώς ξεχνούν ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ολοι μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε για κάτι. Δηλαδή φανταστείτε ότι κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, ο ένας παίκτης αποκαλεί τον αντίπαλο μαλ..κα. Θα πρέπει ο άλλος να βγει κλαίγοντας από το γήπεδο;"

"Με αυτά τα πράγματα, το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να πάει μπροστά. Οι ποδοσφαιριστές μου αναρωτιόντουσαν τι συμβαίνει και τους λόγους για τους οποίους επέστρεψαν στα αποδυτήρια, τη στιγμή που ετοιμαζόντουσαν για να ξεκινήσει το παιχνίδι. Ο Αρης έχει ωραίους φιλάθλους και έκαναν τα πάντα για να κερδίσει η ομάδα τους το παιχνίδι. Αλλά πρέπει να διαχωρίσουμε κάτι. Οι θεατές είναι θεατές και δεν θέλουν να βλέπουν τέτοια ερασιτεχνικά πράγματα όπως αυτά που είδαν σήμερα".

Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Δεν μιλάω για τη διαιτησία και το ξέρετε. Αν το κάνω μια φορά, θα αναγκαστώ να το επαναλάβω και δεν θέλω. Για μας ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι. Δυστυχώς στο 26' χάσαμε έναν ποδοσφαιριστή και αυτό μας ανάγκασε να αλλάξουμε τα πλάνα μας. Στο δεύτερο ημίχρονο θέλαμε να κρατήσουμε το σκορ και να κάνουμε το 2-0 όπως κι έγινε".
td> To Live του αγώνα...
Συνθέσεις ομάδων
Άρης (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Κέλεμεν, Νέτο, Μάρκο Αουρέλιο, Παπαδόπουλος, Ρονάλντο, Νεμπεγλέρας, Γιάχιτς, Ίβιτς, Σανσόν, Αμορόζο, Κόκε.

Αστέρας Τρίπολης (Πάουλο Κάμπος): Αμπάρης, Φυτανίδης, Μασάντο, Ψωμάς, Ζεάν Κάρλος, Λαζαρίδης, Καρντόσο, Παβόνι, Κανακούδης, Ζαϊρί, Καμπούροφ.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Βοηθοί: Ιωσηφόγλου (Αθηνών), Βασσάλος (Αθηνών)

Τέταρτος διαιτητής: Πολατιάν (Πέλλας)







Σχόλιο
Ο αγώνας δεν θα αρχίσει, αν δεν κατέβουν πανό των οπαδών του Άρη, τα οποία έχουν να κάνουν με τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα, την περασμένη αγωνιστική, στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης.
Σχόλιο
Ο Λάμπρος Σκόρδας κατευθύνθηκε προς το πέταλο που βρίσκονται τα επίμαχα πανό προκειμένου να δώσει τη λύση. Για να δούμε...
Σχόλιο
Όλα δείχνουν ότι ο αγώνας θα αρχίσει. Οι παίκτες των δύο ομάδων βγήκαν για ένα δεκάλεπτο ζέσταμα. Τελικά, ένα ήταν το πανό που ενόχλησε τον διαιτητή Τάσο Κάκο, το οποίο και αφαιρέθηκε. Το επίμαχο πανό αφορούσε τον Γιάννη Σταυρίδη, ο οποίος διαιτήτευσε το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης.
1' Έναρξη αγώνα
Με 50 λεπτά καθυστέρηση άρχισε ο αγώνας στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Στη σέντρα οι φιλοξενούμενοι.
5' Σχόλιο
Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Παιχνίδι μεσαίας γραμμής...
8' Κίτρινη κάρτα Αρης Κόκε
8' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Ψωμάς
8' Σχόλιο
Κόκε και Ψωμάς διαπληκτίστηκαν και αντίκρισαν την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή του αγώνα.
11' Ευκαιρία Αρης Αμορόζο
Σέντρα του Μάρκο Αουρέλιο από τα αριστερά, ο Αμορόζο με αριστοτεχνικό αριστερό τακουνάκι από το ύψος του πέναλτι υποχρέωσε τον Αμπάρη σε δύσκολη επέμβαση. Ο πορτιέρο των νεοφώτιστων απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ με το δεξί χέρι.
14' Γκολ Αρης Κόκε
Αμφισβητούμενο γκολ για τον Άρη. Ο Αμορόζο σέντραρε με το δεξί από τα αριστερά, ο Κόκε έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, ο Αμπάρης έπεσε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε την μπάλα, η οποία σύμφωνα με διαιτητή και πρώτο βοηθό πέρασε τη γραμμή του τέρματος. Έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες του Αστέρα Τρίπολης.
14' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Αμπάρης
14' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Μασάντο
15' Σχόλιο
Αμπάρης και Μασάντο αντίκρισαν την κίτρινη κάρτα, καθώς διαμαρτυρήθηκαν στη φάση του γκολ. Πραγματικά, πολύ δύσκολη φάση, η οποία δεν ξεκαθαρίζεται από τον τηλεοπτικό φακό.
20' Σουτ Αστέρας Τρίπολης
Μακρινό σουτ του Καρντόσο με το δεξί, ο Κέλεμεν έπεσε στη δεξιά του γωνία και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.
25' Κίτρινη κάρτα Αρης Νεμπεγλέρας
Για σκληρό μαρκάρισμα στον Καρντόσο.
26' Κόκκινη κάρτα Αρης Νεμπεγλέρας
Μέσα σε δύο λεπτά, ο Νεμπεγλέρας αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, καθώς "γκρέμισε" τον Καρντόσο, που έβγαινε σε αντεπίθεση. Σωστές και οι δύο κίτρινες κάρτες, σωστή η αποβολή του αρχηγού του Άρη.
29' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Λαζαρίδης
32' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Παβόνι
35' Σχόλιο
Σκληρό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη. Πολλά φάουλ, πολλές κίτρινες.
41' Κίτρινη κάρτα Αρης Γιάχιτς
45' Έναρξη καθυστερήσεων Δύο λεπτά
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου Αρης
Οι γηπεδούχοι στη σέντρα.
46' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Ιωάννου πήρε τη θέση του Μασάντο.
49' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης
Λάθος του Μάρκο Αουρέλιο, που... έστρωσε την μπάλα στον Ιωάννου, ο οποίος σούταρε με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Κέλεμεν μπλόκαρε την μπάλα με διπλή προσπάθεια.
54' Γκολ Αρης Μάρκο Αουρέλιο
Ο Ίβιτς έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μάρκο Αουρέλιο με ασύλληπτο αριστερό σουτ στην κίνηση από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Αμπάρη.
61' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Ζουντί πήρε τη θέση του Καμπούροφ.
65' Σχόλιο
Ο Αστέρας πιέζει στα τελευταία λεπτά, αλλά το σε βάρος του 2-0 δύσκολα ανατρέπεται.
70' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Σιστόν στη θέση του Σανσόν.
72' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Στρατάκης στη θέση του Ζεάν Κάρλος.
73' Κίτρινη κάρτα Αρης Ρονάλντο
80' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Πρίττας στη θέση του Κόκε.
81' Σουτ Αστέρας Τρίπολης
Σουτ του Στρατάκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα ψηλά άουτ.
90' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Χαβίτο στη θέση του Αμορόζο.
90' Έναρξη καθυστερήσεων Τρία λεπτά
92' Σουτ Αστέρας Τρίπολης
Αριστερό σουτ του Ζουντί από μακριά, ο Κέλεμεν έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.
93' Λήξη αγώνα

















































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ